ciasto z jablkami - 14646 przepisów (strona:721/977)

Surówka z selera z kukurydzą, żurawiną i kaki 194

sól, pieprz Sposób przygotowania Jabłko i seler obieramy. Ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy pokrojony w kostkę owoc kaki, odsączoną kukurydzę i żurawinę. Doprawiamy jeśli trzeba do smaku cukrem, solą i pieprzem oraz majonezem. 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-z-selera-z-kukurydza-zurawina-i-kaki/ MieszamWGarnku Artykuł Surówka z selera z kukurydzą, żurawiną i kaki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
KLASYCZNE RACUCHY NA DROŻDŻACH 707

smażenia Dodatkowo : jabłka, cukier, cukier puder, dżem, powidła - wg uznania  Wykonanie: Z drożdży, łyżeczki cukru, łyżeczki mąki i odrobimy mleka przyrządzamy rozczyn. Odstawiamy go do wyrośnięcia w ciepłe miejsce (na około 15 minut). Do mąki dodajemy wyrośnięty rozczyn, resztę cukru, cukier waniliowy, jajka oraz resztę mleka i szczyptę soli i wyrabiamy gładkie ciasto. Przykrywamy je ściereczką i odstawiamy

Walijskie Pichcenie
Uszka z pasztetem z jeleniem i barszczem czerwonym. 234

nadal zagniatamy.  Ciasto wałkujemy i kieliszkiem do wina wykrawamy małe kółeczka. Na każde wykładamy po pół łyżeczki farszu. Zlepiamy małe pierożki a następnie sklejamy ze sobą dwa boki tworząc uszko. #Duda  #ŚwietazDuda  #GotujzDuda Składniki na barszcz; 2 udka 1 kg czerwonych buraków 1 marchew 1 pietruszka 2 ząbki czosnku 1 cebula pół jabłka sól, pieprz

Radość kipiąca uśmiechem.
Muffiny piernikowe 210

papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) . Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20-23 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do ostudzenia. Muffiny można posypać cukrem pudrem, udekorować lukrem lub polewą czekoladową.  Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. (Do pojemnika warto włożyć skórkę od jabłka, aby ciastka zbyt mocno

Di gotuje
Gofry na serku ricotta 354

należy nałożyć po łyżce ciasta na blaszkę i rozprowadzić łyżką. Jeśli chcecie bardziej puszyste, ale mniej chrupkie to po 2 łyżki na blaszkę gofrownicy. Smażyć na brązowy kolor. Ja obracam placki na drugą stronę,by były równomietnie usmażone:-) My czyli ja i Staś jadamy z cukrem pudrem, mąż zjadł z cukrem pudrem i smażonymi jabłkami. Polecam, są bardzo sycące

Niebieski kubek z kawa
Bezglutenowe gofry kukurydziano-ryżowe z owocami 236

polecam sok o smaku jabłka i żurawiny z Ogrodów Sabinu Przygotowanie W jednej misce ubijamy białka wraz ze szczyptą soli. Smacznego Do drugiej miski wsypujemy obie mąki i przyprawę, wstępnie mieszamy łyżką. Następnie dodajemy mleko, wodę, miód i 2 żółtka. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek, delikatnie mieszając ją z ciastem. Ciasto wylewamy do dobrze

Słodkie okruszki
Pierniki II 213

pierników, sporej wielości. Niestety ciasto nie nadaje się do rozwałkowania, no chyba, że będziecie wyciągać go z lodówki w niewielkich ilościach - ja nie próbowałam, bo wolałam pójść na łatwiznę ;) Polecam! Aha ważne jest też to, aby nie piec ich za długo, ponieważ stwardnieją nam na kamień i jedynie umieszczenie ich w puszce z kawałkiem jabłka na jakiś czas, spowoduje

CookYourself
Muffiny Marchewkowe 211

prostu nie lubi ciast marchewkowych. Ja Wam gorąco polecam je wypróbować a tym samym przekonać się jak smakują Składniki na 12 muffinek: 160 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 0,5 łyżeczki cynamonu 115 g masła 210 g cukru 2 jajka 45 ml ciepłego mleka 2 marchewki 1 jabłko 35 g orzechów Mąkę mieszamy

Made By Mom And Son
miętowa straciatella (bez pieczenia) 354

ciasto bo ostatnio piekłam tylko proste z owocami. Latem chętnie jadamy piankowe ciasta z galaretką i orzeźwiamy się miętą. Dlatego postanowiłam połączyć te smaki i dodać do nich czekoladę. Ciasto jest bardzo orzeźwiające a smakiem przypomina moje ulubione lody miętowe z czekoladą.  * grudki w kremie budyniowym nie są przypadkowe - celowo nie rozcierałam dokładnie, żeby grudki miętowego budyniu były dobrze(...)cukru 150 g landrynek miętowych 1/2 szklanki wody 200 g masła na piankę miętową: 330 ml śmietanki kremówki  łyżka cukru pudru 75 g czekolady deserowej 2 opakowania galaretki jabłko-mięta dodatkowo: opakowanie galaretki jabłko-mięta 100 g czekolady deserowej 2 łyżki mleka Foremkę wyłożyć folią aluminiową lub spożywczą. Na dnie ułożyć biszkopty.  Landrynki miętowe umieścić w rondelku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Planton kokosowy vegangurt 131

Na naszym blogu jest już kilka recenzji vegangurtów od Planton a niedawno w Lidlu wpadły nam kolejne nowości. Bardzo fajne, kolorowe saszetki od razu przykuły naszą

Candy Pandas
Sos jabłkowy do drobiu 218

W poprzednim wpisie dotyczącym "Kacza pierś w jabłkach" obiecałam zdradzić mój pomysł na wykorzystanie wywaru powstałego podczas pieczenia kaczki. Składniki: wywar powstały podczas pieczenia mąka

IzaGotuje
Kompot jabłkowy z miętą i miodem. 257

Idealny napój na gorące, upalne dni. Podany z kostkami lodu i chłodzącą miętą, smakuje najlepiej! A z jego przygotowanie poradzi każde dziecko. Zapraszam do wypróbowania! Składniki

Kuchnia Łukasza
Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką 231

używacie innych suszonych owoców.   W dużej misce wymieszajcie ze sobą suche składniki – mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, przyprawy, bakalie. Zetrzyjcie na drobnej tarce obrane marchewki i jabłko.W mniejszej misce połączcie składniki płynne – ubijcie albo zmiksujcie jajka z olejem (lub wystudzonym, rozpuszczonym masłem) i sokiem z pomarańczy oraz z otartą z pomarańczy skórką.   Przelejcie składniki(...)żurawinę, ją też wmieszajcie w masę.   Składniki kruszonki włóżcie do miseczki i ugniećcie je razem widelcem – to najszybsza metoda. Z kruszonką jest dokładnie tak samo, jak przy kruchym cieście – kontakt z ciepłymi dłońmi rozpuszcza tłuszcz, lepiej zrobić ją nie dotykając bezpośrednio masła – kruszonka zostanie i bardzo krucha, i drobna. Ciasto rozłóżcie łyżką po równo do naszykowanych wcześniej foremek

Karo in the Kitchen
Chleb na zakwasie z tartym jabłkiem 45

startego jabłka ze skórką Te wszystkie składniki mieszamy w miseczce, przykrywamy najlepiej folią spożywczą i dodatkowo ściereczką by było ciepło :) To ma stać i fermentować przez 12-14 godz.(sporo po tym czasie podrośnie, jeśli zakwas był aktywny). To wg mnie jest już test czy dalszy wypiek na naszym zakwasie ma sens. Ciasto właściwe: cały nasz zaczyn przygotowany dnia

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania