ciasto z jablkami - 14646 przepisów (strona:641/977)

Eksperymentalne ciasto drożdżowe z truskawkami 461

była całkiem udana (np. drożdżowe ślimaczki z jabłkami prażonymi ), resztę lepiej podsumować znaczącym milczeniem.  Przedstawiana poniżej wersja jest - moim nieskromnym zdaniem - najlepszym eksperymentem pod znakiem drożdży jaki miałam do tej pory czelność testować :) Drożdżówka wychodzi gruba, puszysta, miękka i wilgotna - znika z talerza w okamgnieniu! Składniki na średnią blachę 25x30cm: CIASTO:   500g mąki pszennej - użyłam luksusowej

Grunt to przepis!
Zapiekany ryż z jabłkami i cynamonem. 470

Zapiekany ryż z jabłkami i cynamonem. Cudowny przepis, który możesz przygotować za każdym razem gdy masz ochotę na słodki obiad bądź na pyszny deser . Ten zapiekany ryż z jabłkami jest idealny dla całej rodziny, a dzieci będą zajadać się tym smakołykiem z wielkim apatytem. Jest to znakomite połączenie ryżu , jabłek cynamonu , rodzynek i śmietanki, jest to najlepszy(...)masz resztki ryżu i chcesz czegoś smacznego i dobrego, koniecznie wykonaj ryż z jabłkami i cynamonem . Post sponsorowany. A multigrill polecam z całego serca, jeśli chcesz zainwestować w wielofunkcyjne urządzenie to ten multigrill JEST TYM CZEGO POTRZEBUJESZ! Kupisz go tutaj Śniadania, obiady, ciasto i wiele innych potraw przygotujesz w tym urządzeniu. Sprzęt na lata i jest to opłacalna inwestycja

Zdrowy Styl Joanny
Pierniczki przepis Doroty z MW 154

Świętami. Moje pierniczki wyszły ciut za twarde, a to dlatego, że zbyt cienko rozwałkowałam ciasto. Grubość pierniczków powinna mieć około 4 mm, nie mniej. Jeśli mimo wszystko wyjdą twarde to nic się nie bójcie, jest na to sposób. Umieść pierniczki i  pół jabłka razem w pojemniku, kontroluj tylko stan jabłka- żeby owoc nie spleśniał. To powinno pomóc(...)odstępach. Piec w temperaturze 180ºC przez około 8 - 10 minut (długość pieczenia zależy od wielkości pierniczków, mniejsze pieczemy nawet krócej). Wyjąć, wystudzić na kratce. Udekorować np lukrem królewskim Notes Ciasto może być klejące,dlatego ułatwiając sobie pracę dzielę ciasto na kilka części i rozwałkowuje je porcjami, zawsze na papierze do pieczenia. Następnie wykrawasz kształty i usuwasz niepotrzebne ciasto do miski

Rusty Fork
Drożdżówka z serem i śliwkami 268

niedzielę lubię zjeść coś pieczonego w domowym zaciszu.  Nie zawsze są to ciasta składane, warstwowe i kombinowane. Czasami wystarczy odrobina chęci, trochę wolnego czasu i podstawowych składników, by stworzyć coś smacznego!  U mnie dziś właśnie jabłecznik z połówkami jabłek, który także przygotujecie w mig, ale ja mam dla Was pomysł na drożdżówkę. Puszystą, mięciutką, z białym serem(...)font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na formę o śr 28-30cm Ciasto: ¾ szklanki ciepłego mleka ½ szklanki oleju 2 małe jajka 70g cukru kryształu 25g drożdży świeżych Ok 480-500g mąki pszennej tortowej Szczypta soli Dodatkowo: 200g sera białego półtłustego 3 łyżki

Kuchnia w czekoladzie
Rabarbarowy kopiec kreta. 208

mogę klepać na klawiaturze. Rabarbarowy kopiec kreta 1 blat biszkoptu kakaowego kilka łodyg rabarbaru 2 jabłka cukier brązowy  do smaku 2 galaretki cytrynowe 500 ml kremówki tortowej (36%) czekolada w proszku Obierz rabarbar po czym pokrój go w 1 cm kawałki. Obierz jabłko i pokrój je mniej więcej tak samo. Przełóż owoce  do rondelka, posyp cukrem brązowym(...)objętości. Włóż  owoce do rozpuszczonej galaretki i odstaw. Drugą galaretkę rozpuść w 2/3  szklanki wody i odstaw do ostudzenia. Pokrusz biszkopt . Miseczkę wyłóż folią, rozłóż cienką warstwę ciasta na misce sklajając je  tężejącą masą owocową.  Rozłóż całą masę  równomierną warstwą na cieście. Ubij kremówkę. pod koniec ubijania dodaj tężejącą galaretkę. Masą śmietanową wypełnij miseczkę, górę

Gotuj Sam!
Mango-Apfel Strudel z ciasta filo 148

używać do przygotowania słodkich deserów,ale i do dań wytrawnych - ciasto filo.Wywodzi się z greckiej tradycji kulinarnej.Filo w języku greckim-philo oznacza liść.Bardziej wyrafinowane i delikatniejsze niż ciasto francuskie,na pewno też mniej kaloryczne,ale tak samo błyskawicznie można z jego udziałem wyczarować pyszne dania i desery.To jest największy jego plus.Strudel,który proponuję ogranicza się do wymieszania twarożku(...)łyżkami soku z limonki,30g cukru i 1 łyżką mąki ziemniaczanejobrać 2 jabłka i pokroić w kostkę.Miąższ dojrzałego mango odzielić od pestki i pokroić w kostkęrozpuścić 100 g masłarozłożyć na blacie kuchennym ściereczkę do naczyń.Na środku położyć 1-szy arkusz ciasta filo.Wysmarować go masłem.Rozłożyć 4 nastepne blaty ciasta dookoła,tak by środek stanowiły dwie warstwy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śledzie w śmietanie 115

Śledzie w śmietanie Tradycyjne śledzie w śmietanie z cebulą i jabłkiem. Śledzie w śmietanie, tradycyjny przepis na śledzie z cebulą i jabłkiem, których nie może zabraknąć

Cztery Fajery
Prosta sałatka śledziowa 135

Prosta sałatka śledziowa Szybka i smaczna sałatka za śledzi z jabłkiem i ogórkiem wg przepisu z 1963 roku. Prosta sałatka śledziowa, bardzo szybka do przygotowania i

Cztery Fajery
Smalec z białej fasoli 147

Smalec z białej fasoli wegetariańska pasta z fasoli i jabłek Smalec z białej fasoli z jabłkiem i czarnym czosnkiem wyglądem i smakiem bardzo przypomina tradycyjny

Cztery Fajery
Cynamonowe ciasto ze śliwkami 186

tego lubię najbardziej? Hmm.. wszystkiego po trochu? Jabłka i gruszki jedynie przetworzone, na surowo są dla mnie jakoś za ciężkie (?) nie wiedzieć czemu. Jedynie śliwki mogę jeść i jeść. Kto z Was również lubi śliwki? Jeżeli należycie do tej grupy, zaproszę Was na Cynamonowe ciasto ze śliwkami. Śmiało! Częstujcie się :)"Składniki:3 jajka5 łyżek cukru z cynamonemłyżeczka proszku

Słodkie Przyjemności
Ciasto straciatella i jabłecznik 191

Mięciutki biszkopt, mus jabłkowy i krem straciatella. Ktoś chętny na kawałek jabłecznikowej rozpusty? CIASTO STRACIATELLA I JABŁECZNIK Składniki: (forma 20x30cm) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl.cukru 3/4 szkl mąki 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 2 galaretki cytrynowe 1 łyżka żelatyny 1 słoik jabłek prażonych masa straciatella: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany(...)pieczenia i delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na 20 minut.  Upieczony biszkopt studzimy. masa jabłkowa: Jabłka przekładamy do garnka i podgrzewamy. Dodajemy galaretki i żelatynę, mieszamy do rozpuszczenia, studzimy. Tężejącą masę przekładamy na ostudzony biszkopt. Odstawiamy do lodówki do stężenia masy jabłkowej. masa straciatella: Serek

Bon appetit mon amie
Keks s.Anastazji 185

pozostałych składników.Zagnieść ciasto i podzielić na 3 części: 2 większe i 1 mniejszą. Wyłożyć do blach wyłożonych papierem do pieczenia. Piec po 20 minut w temp. 200 stopni( mniejszą część piec ok. 4 minuty krócej). Wystudzić. Najcieńszy blat pokruszyć w dość drobne kawałki. [ ja potraktowałam blenderem] Składniki na masę jabłkową: 1 kg jabłek [ jabłka tarte ze słoika(...)łyżki cukru 3 łyżki wody Jabłka obrać i pokroić w plastry, dodać wodę i dusić 5 minut na wolnym ogniu. [ Ja miałam ze słoika tarte , od razu z cukrem  i od razu dałam galaretki ]. Dodać cukier i galaretki( proszek).Dokładnie wymieszać i ostudzić. Do wystudzonej masy dodać pokruszony blat ciasta miodowego i wymieszać. Składniki na masę z kokosem

Moje domowe kucharzenie
Ciasto z rabarbarem i bitą śmietaną 108

Ciasto z rabarbarem to niesamowity deser, który w sezonie rabarbarowym powinien pojawić się w każdym domu. Zazwyczaj ciasto z rabarbarem kojarzy nam się z ciastem kruchym lub drożdżowym. Oba warianty są pyszne, jednak tym razem zaprezentuję Wam coś innego. Jest to pyszne ciasto z rabarbarem na biszkopcie z dodatkiem puszystej i delikatnej masy śmietankowej oraz migdałów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto(...)mąki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli MASA Z RABARBAREM 4- 5 łodyg rabarbaru (ok 500 g) 2 jabłka średniej wielkości 1 budyń śmietankowy 2 galaretki truskawkowe 4 łyżki cukru 120 ml wody (do rabarbaru i jabłek) 200 ml wody (do budyniu) MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix Dodatkowo 1/2 szklanki

Przepiski.pl
Makowiec japoński 465

manny50 g bakalii (płatki migdałowe, rodzynki)1 łyżka cukru pudu Wykonanie:Obrane jabłka ścieramy na grubych oczkach, łączymy z masą makową, bakaliami. Dodajemy żółtka, proszek do pieczenia, miód i kaszę manną. Całość dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy ze wcześniej przygotowaną masą. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem blaszki keksówki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Malinowe Pocałunki