ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:49/956)

Ciasto makowe z jabłkami – prosty i szybki przepis 44

suchego patyczka) w trybie góra-dół. Ciasto wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia. Przygotuj polewę. Czekoladę, masło i mleko przełóż do rondelka i podgrzewaj cały czas mieszając, aż składniki się rozpuszczą i powstanie jednolita, gładka masa. Gorącą polewę wylej na wystudzone ciasto i rozsmaruj po całej powierzchni. Ciasto makowe z jabłkami – prosty i szybki przepis   Zobacz inne przepisy na ciasta makowe: Ciasto Pelagia – makowy biszkopt z kremem i bitą śmietaną Błyskawiczny makowiec z gotowej masy makowej z puszki Ciasto Makowy Puchatek z bezą – wyjątkowe i efektowne Makowiec na biszkopcie Gwiazda drożdżowa z makiem   Artykuł Ciasto makowe z jabłkami – prosty i szybki przepis pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Budyniowa Szarlotka z dużą ilością jabłek 192

powstanie ciasto. Następnie krótko zagnieść rękoma. 2. Gotowe ciasto podzielić na dwie części, jedną troszkę większą od drugiej. Mniejszą część ciasta zawinąć w folię spożywczą i wstawić do zamrażalnika. Większą cześć przenieść na folię spożywczą i spłaszczyć, formując mały prostokąt, patrz FILM . Ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. 3. Schłodzone ciasto odwinąć z folii(...)25x35cm wyłożona papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do blaszki i wyrównać, patrz FILM . Ponakłuwać dość gęsto widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 20 minut, aż ciasto trochę się przyrumieni. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić. Masa jabłkowa: 4. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne

Mała Cukierenka
Szarlotka po góralsku 147

podobne wydanie tej szarlotki pod nazwą  Szarlotka Wschodnia  z dużą ilością bakalii, jednak tym razem postawiłam na prostotę i ograniczyłam się do jabłek i kruchego ciasta. Rodzaj jabłek jakie wybierzecie ma oczywiście duże znacznie smakowe, bo wiele dodatków tam niema poza odrobiną cynamonu i opcjonalnie cukrem, ja użyłam szarej renety, bo jeszcze nigdy mnie nie zawiodła(...)zagniatamy z wszystkich podanych składników. Większą częścią ciasta wykładamy spód tortownicy, nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut w 180 C. Mniejsza część ciasta odkładamy do zamrażalnika. 2. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasienny i szatkujemy w plastry, układamy na zapieczonym spodzie ciasta, przesypujemy cynamonem i cukrem wg. uznania, skrapiamy sokiem z limonki.  3. Na przekładankę

Apetyczna babeczka
Kruche ciasto z jabłkami. 173

Kruche ciasto z jabłkami zrobiłam raz jakiś czas temu, od tamtej pory żadne inne ciasto jest jest w stanie przebić tego. Praktycznie nie ma tygodnia, abym kruchego ciasta z jabłkami nie upiekła. Jest bardzo proste, ale w tej prostocie bardzo smaczne. Kruchy spód, jabłka wcześniej podsmażane na maśle z cynamonem, słodka ciągnąca się beza oraz chrupiąca góra(...)WYKONANIA : Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, cukrem, szczyptą soli, żółtkami i tłuszczem, szybko zagniatamy, aby zbyt mocno nie ocieplić ciasta. Ciasto dzielimy na dwie kule, jedną mniejszą jedną większą. Chłodzimy w lodówce ok. 1 godziny. Między czasie przygotowujemy jabłka, obieramy, kroimy na wąskie paski (robię, to szatkownicą do kapusty) smażymy do miękkości na patelni z masłem, jeśli jabłka

Basia w kuchni
Jabłkowa fantazja : Listopadowe Wyzwanie Blogerek 167

cukru * litr mleka * 3 łyżki cukru * cukier waniliowy  Masa śmietanowa : * pół litra słodkiej śmietany 30% * cukier puder  * 3 fix-y do kremówki * kakao do posypania ciasta  Przygotowanie : kruche ciasto , jabłka , dżem wiśniowy cynamon budyń waniliowy   Zagnieść kruche ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia , bądź wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Ciastem wyłożyć spód i brzegi(...)blaszki. Jabłka przekroić na pół , wydrążyć gniazda nasienne. Można pokroić na ćwiartki. Wyłożyć na ciasto. Posmarować dżemem wiśniowym i posypać cynamonem. Przygotować budyń i ciepły wylać na jabłka. Piec około 70 minut w 180 stopniach. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Ubić kremówkę. Wyłożyć na zimne ciasto. Posypać kakao. Odstawić do lodówki.   W Listopadowym Wyzwaniu Blogerek - wariacje na temat

Magiczne Życie Marty
Ciasto z jabłkami i orzechami 118

Jesień przyszła, a w raz z nią jesienne ciasta. Dla mnie kwintesencją jesieni jest ciasto z jabłkami, cynamonem i orzechami. Forma dowolna - ucierane, tarta, albo drożdżowe ale jabłka i cynamon są obowiązkowe, orzechy mogą towarzyszyć. Moja propozycja dzisiejsza to proste ucierane ciasto z lekko karmelową polewą - z masła, cukru i skondensowanego mleka. Idealne do kawy i ciepłego swetra(...)cukier i jajka - miksować przez kilka minut. W drugiej misce wymieszać mąkę, cynamon, proszek i sodę - dodać do mokrych składników i zmiksować. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, orzechy lekko posiekać, Dodać jabłka i orzechy do ciasta, wymieszać, wylać do formy do pieczenia. Wstawić do piekarnika, piec ok 50 minut. Wyjąć, odstawić do przestygnięcia. Jak ciasto przestygnie przygotować polewę

Smaczny zeszyt
Fale Dunaju z jabłkami skąpanymi w kremie budyniowym 253

wyobraża sobie robić go na inny sposób, chociaż ja na pewno spróbuję, spróbuję mimo, że jest bardzo dobry :) Ciasto: 5 jajek 1 ½ szklani mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250g margaryny 2 duże łyżki kakao Ok. 750g jabłek Krem budyniowy: ½ litra mleka 2 płaskie łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru 2 łyżeczki(...)ciasta wylewamy do średniej wielkości formy, wyłożonej pergaminem. Do reszty ciasta dodajemy kakao, mieszamy i wylewamy na wierzch ciasta. Obrane jabłka kroimy w księżyce i wbijamy w ciasto (średnie jabłko dzielimy na około 8 części). Fale Dunaju pieczemy około 35 minut w temperaturze 180°C. Po czym pozostawiamy w wyłączonym piekarniku na około 10minut, a następnie wyjmujemy i studzimy

Smakowy Raj
Ciasto jabłkowe z budyniem 125

Kiedyś jadłam u mego chłopaka ciasto jego babci z jabłkami i budyniem. Dostałam od koleżanki podobny przepis ale niestety nie jest to, to samo ale coś podobnego. Ciasto jest bardzo sytę więc dużo się go nie zje. Składniki: 1 szklanka mąki krupczatki 2 szklanki mąki pszennej (np. wrocławska) 2 -3 jajka (w zależności od wielkości ^^) 2 łyżeczki proszku(...) kroimy na małą kostkę i wykładamy je równomiernie na ciasto. Ja nie byłam za dokładna dlatego wyszły mi lekkie fale. Gotujemy budyń pamiętając aby dodać do niego cukier. Im więcej cukru , tym bardziej słodkie ciasto. Ja zawsze słodzę na oko. Kiedy budyń w miarę ostygnie wykładamy go na jabłka. Następnie na samą górę dajemy drugą rozwałkowaną część ciasta

W Moim Magicznym Domu
Kruche koperty z jabłkami 362

Chcę dziś zaproponować proste kruche ciasteczka z nadzieniem, formowane w koperty, z dodatkiem cynamonu i jabłek. Kruche koperty z jabłkami Składniki: ciasto : 1,5 szklanki mąki 12,5 dag margaryny 3 jajka 0,5 szklanki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy 1 łyżeczka cynamonu nadzienie : kilka łyżeczek cynamonu litrowy słoik startych jabłek kilka łyżek(...)cukru Wykonanie: - ze wszystkich składników zagnieść ciasto, mocno schłodzić - ciasto cienko rozwałkować, mocno podsypując mąką - jabłka wymieszać z cukrem i cynamonem - z ciasta wycinać kwadraty, na środek każdego nakładać nadzienie jabłkowe, skleić ze sobą cztery rogi na środku, tworząc kopertę - piec 25-35 minut w 180 stopniach Nadzienie można dowolnie dobierać do gustu przygotowującego, oprócz jabłek piekłam już

Smakołyki Bereniki
Bezglutenowy sernik z jabłkami 82

Bezglutenowy sernik z jabłkami , a może szarlotka z serem ? Bez względu jak nazwiemy ciasto to i tak będzie smakowało rewelacyjnie! Kruche ciasto sporządzone na bazie mąki kukurydzianej i ziemniaczanej oraz d elikatna, kremowa masa serowa świetnie komponuje się jabłkami. Uwielbiam to połączenie i odkąd wymyśliłam je w 2016 roku to gościło u mnie już mnóstwo razy. Poza wspaniałym(...)sernik z jabłkami - przygotowanie:  Ciasto. Wszystkie składniki ciasta zagnieść na jednolitej masę. Ciasto podzielić na 2 części - 2/3 i 1/3. Większy kawałek wklepać w dno formy wysłanej papierem do pieczenia, a resztę odłożyć do lodówki. Formę z ciastem wstawić do rozgrzanego piekarnika. Spód podpiec 15-20 minut w 180 stopniach. Jabłka. W międzyczasie jabłka zetrzeć

Di gotuje
Drożdżówki z jabłkami i kruszonką 72

Bułeczki drożdżowe z jabłkami i kruszonką Dzisiaj przepis na mięciutkie drożdżówki z jabłkami i kruszonką. Jak zrobić pyszne bułeczki drożdżowe z jabłkami? Drożdżówki z jabłkami to pyszna przekąska nie tylko na lato, ale i zimowe dni. Puszyste pszenne bułeczki ze słodką kruszonką i kwaśnymi jabłkami. Drożdżowe bułeczki, rogaliki, ciasta, pączki moje wypieki które są faworytami(...)krojone, a więc nie mogą się kruszyć. Małe wypieki jak drożdżówki z jagodami, jabłkami czy serem tego nie potrzebują. To po pierwsze, a po drugie mają jajka, które wiążą całość. Jak zrobić bułeczki drożdżowe z jabłkami i kruszonką, jak przygotować jabłka do ciasta drożdżowego? Zapraszam🙂         Drożdżówki z jabłkami i kruszonką przepis

Dieta moja pasja
Jabłecznik z budyniem i bezą 179

rozcieraj palcami do uzyskania kruszonki. Dodaj żółtka i zagnieć jednolite ciasto. Ciasto podziel na dwie części, jedną nieco większą na spód i drugą nieco mniejszą na wierzch. Większą częścią ciasta wylep dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ponakłuwaj widelcem a następnie wstaw do zamrażalnika. Drugą część ciasta owiń folią spożywczą i również wstaw do zamrażalnika. Białka ubij z cukrem(...)proszek budyniowy w drugiej niepełnej szklance mleka (200 ml). Rozprowadzony w mleku budyń wlej do gotującego się mleka i ugotuj gęsty budyń. Blaszkę wyłożoną ciastem wyjmij z zamrażalnika i wyłóż na ciasto podprażone wcześniej jabłka. Na jabłka wylej gorący budyń i rozprowadź. Na budyń wyłóż ubitą pianę z białek. Na wierzch zetrzyj na tarce o grubych oczkach pozostałą

Słodki Blog
Jabłecznik przekładany – kuchnia podkarpacka 112

Pułanek nie zawiera żadnych dodatkowych składników poza cukrem i odrobiną wody. Gorące jabłka, którymi przekłada się kruche ciasto, oddają mu swoją wilgoć i łączą się z nim. Warunkiem jednak jest szczelne przykrycie ciasta tuż po przełożeniu, żeby para z jabłek wykonała swoje zadanie. Przepis jest łatwy do wykonania, a ciasto będzie odpowiednie na każdą okazję. Przepis Koła Gospodyń(...)przez około 20 minut. Obrane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. W głębokiej patelni cukier zalewamy wodą i zagotowujemy. Gdy zacznie „perlić” (zaczną pojawiać się liczne pęcherzyki powietrza), dodajemy jabłka i smażymy je aż będą przejrzyste (około 20 minut). Można dodać zapach cytrynowy lub cynamon. Gorącymi jabłkami przekładamy placki. Ciasto należy szczelnie przykryć i odstawić

Trzeci talerz
Tarta migdałowa z jabłkami 178

połówki, usuń gniazda nasienne, pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny.  Rozgrzej piekarnik do 190'C. Roztop pozostałe masło, cukier wymieszaj z przyprawą do szarlotki. N a ciasto wyłóż jabłka, posmaruj roztopionym masłem, posyp cukrem z przyprawą do szarlotki i płatkami migdałów. Piecz 35 minut(...)Wersja na thermomix Migdały rozdrobnij 8 s/obr. 7 , dodaj pozostałe składniki ciasta, zmiksuj  20s./obr.4, wymieszaj  10 s/ /obr. 2.   Blat posyp mąką, ciasto rozwałkuj,  przenieś na wałku do formy, dno ponakłuwaj widelcem,  odstaw do lodówki. Jabłka obierz, podziel na połówki, usuń gniazda nasienne, pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny.  Rozgrzej piekarnik

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania