ciasto z jablkami - 14646 przepisów (strona:470/977)

SERNIKOWE CIASTO SYPANE (bez glutenu, białego cukru) 121

Jedliście już kiedyś szarlotkę sypaną? 🍎 Jest to jedno z najprostszych ciast i niesamowicie smacznych😋 A gdyby tak jabłka wymienić na sezonowe owoce i dodać do tego masę sernikową? Proszę Państwa! Mamy kolejny słodki HIT 🔥 Jeśli chcecie zobaczyć krótki filmik z przygotowania to zapraszamy na nasz IG        Składniki (śr: 18 cm): -150g kaszy jaglanej(...)mokrego piasku. 4. Ser, jogurt, jajko, 80g ksylitolu i budyń zblendować razem na gładką masę. 5. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia (my wyłożyłyśmy spód oraz paskami papieru boki). 6. Ciasto a właściwie kruszonkę podzielić na 3 części. 7. Jedną część wysypać na spód tortownicy i ugnieść tworząc spód. 8. Na spód wyłożyć połowę budyniu, wyrównać górę i posypać owocami

Candy Pandas
Waniliowe ciasto z owocami. 177

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, budyń, ekstrakt z wanilii i mleko, dokładnie miksujemy. Piekarnik ustawiamy na temperaturę 175 stopni C. Gładkie ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na nim równomiernie rozkładamy owoce (jabłka i gruszki obieramy i kroimy w ósemki), całość wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45-50 minut, aż do zarumienienia (przed(...)wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto się upiekło). Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy do przestudzenia. Przed podaniem ciasto oprószamy cukrem pudrem lub dekorujemy lukrem. Gotowe

Rozpustne gotowanie
szarlotka -jabłecznik 153

Składniki Ciasto 500 g mąki pszennej Typ 450 1 żółtko 250 g chłodnego masła 2½ łyżeczki proszku do pieczenia 4-5 łyżek cukru 2 łyżki kaszy manny Jabłka 2 kg  jabłek obranych 3-4 łyżki cukru 3 łyżeczki pektyny skórka kandyzowana z pomarańczy ,ja dałam żelki z arbuza  tu łyżka  tymianku 2 łyżki soku(...)obrać ,pokroić w kostkę. Uprażyć tak, aby były widoczne kawałki owoców. Cukier zmieszać z pektyną i dodać do  ciepłych jabłek,wymieszać do połączenia . Dodać sok z cytryny i pocięte skórki pomarańczy,dodać łyżkę tymianku . Na przestudzone ciasto wsypać kaszę mannę , na to wyłożyć  nadzienie jabłkowe. Całość przykryć reszta ciasta tworząc kratkę . Posmarować żółtkiem. Piec 45 minut.Polecam

mojej kuchni
szarlotka -jabłecznik 188

Składniki Ciasto 500 g mąki pszennej Typ 450 1 żółtko 250 g chłodnego masła 2½ łyżeczki proszku do pieczenia 4-5 łyżek cukru 2 łyżki kaszy manny Jabłka 2 kg  jabłek obranych 3-4 łyżki cukru 3 łyżeczki pektyny skórka kandyzowana z pomarańczy ,ja dałam żelki z arbuza  tu łyżka  tymianku 2 łyżki soku(...)obrać ,pokroić w kostkę. Uprażyć tak, aby były widoczne kawałki owoców. Cukier zmieszać z pektyną i dodać do  ciepłych jabłek,wymieszać do połączenia . Dodać sok z cytryny i pocięte skórki pomarańczy,dodać łyżkę tymianku . Na przestudzone ciasto wsypać kaszę mannę , na to wyłożyć  nadzienie jabłkowe. Całość przykryć reszta ciasta tworząc kratkę . Posmarować żółtkiem. Piec 45 minut.Polecam

w mojej kuchni
ciasteczka serowe z jabłkami 350

łyżeczki cynamonu dodatkowo: cukier puder do posypania wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy zmielony ser oraz masło i wszystko siekamy nożem. Następnie zagniatamy ciasto. Przekładamy do woreczka foliowego i schładzamy w lodówce przez ok. 30 min. Jabłka obieramy i kroimy na ósemki i oprószamy cynamonem. Cisto wyciągamy, rozwałkowujemy. Przy pomocy szklanki wykrawamy krążki. Na każdym układamy po jednej cząstce

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto marchewkowe z kremem z białej czekolady 392

moment, mam ochotę od razu go  ponowie przygotować. Ciasto - mimo dodatku marchewki, bądź właśnie dzięki niej - jest słodziutkie, a krem pyszny. Co jeszcze przemawia za tym ciastem? Może to tylko moje spostrzeżenie, ale jego wygląd tez powali nie jednego na kolana. Nam spodobało się bardzo. A jak będzie z Wami?Składniki:210 g marchewki100 g jabłka4 jajka250 g cukru250(...)masa będzie gładka i puszysta. Do powstałej masy dodaję startą na małych oczkach marchewkę i  jabłko i delikatnie mieszam. Dodaję wcześniej połączone - (przesianą!) mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, kakao i sól, delikatnie łączę ze sobą wszystkie składniki. Ciasto przekładam do małej formy 21 x 21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę przez około 40 minut

Słodkie Przyjemności
"MUSZTARDA" Z JABŁEK. 239

Jesień już jest. Za oknem widać, że nie tylko ta kalendarzowa. Szaro, buro, mokro, a słonko wychodzi tylko na chwilę,by znów móc skryć się za

W kuchni Karmel-itki
Mini pączki z musem jabłkowym i cynamonem 148

drożdżami. Za pomocą miksera – polecam użyć mieszadeł do ciasta drożdżowego, miksujemy wszystko, początkowo na niskich, a następnie na średnich obrotach, około 4-6 minut, do uzyskania jednolitego, sprężystego ciasta. Tak przygotowane ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy, aby odpoczęło, na 15 minut.   W tym czasie możemy przygotować mus z jabłek, do którego przepis zalinkowałam powyżej. Ja użyłam papierówek(...)mąką blat wyciągamy ciasto, chwilę wyrabiamy w rękach, podsypując w miarę potrzeb, po czym rozciągamy ciasto i rozwałkowujemy na placek grubości około 1,5cm. Za pomocą kieliszka wykrawamy małe pączki, które następnie układamy na podsypanej powierzchni -u mnie blacha piekarnikowa, i przykrywamy do wyrastania. Ciasto po wycięciu ponownie zagniatamy, rozwałkowujemy, wycinamy – i tak do wykończenia ciasta.   Wycięte pączusie

Smaczna Strona
Cynamonowo-jabłkowe ciasto z migdałami i orzechami 121

ciasto przypomina ciasto salceson . Nowością są tu migdały i orzechy. To szybki i pyszny placek😋🙂 Składniki: 4 jajka 1 niepełna szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao 2 łyżeczki cynamonu 3 jabłka - u mnie szara reneta 2/3 szklanki oleju 100g posiekanych orzechów 50g posiekanych migdałów - użyłam migdałów(...)przygotowania: 1. Jabłka obrać, pokroić  w kostkę.  2. Jajka ubić z cukrem na puch.  3. Mąkę przesiać z sodą, proszkiem do pieczenia, cynamonem i kakao. Dodawać po łyżce do ubitych jajek, miksować na najmniejszych obrotach. Wlać olej i znów wymieszać. Na koniec dodać jabłka, orzechy i migdały, całość wymieszać szpatułką.  4. Ciasto wyłożyć

Kuchnia domowa Ani
Ciasto marchewkowe 1359

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sezon jesienno-zimowy to idealna pora na ciasta z dodatkiem przypraw korzennych. Świetnym wyborem w tym sezonie będzie ciasto marchewkowe, które smakuje wyśmienicie. To ciasto marchewkowe jest niezwykle puszyste i wilgotne. Jeśli posiadacie w domu kilka marchewek, ciasto marchewkowe będzie idealnym pomysłem na ich wykorzystanie. Ciasto marchewkowe z tego przepisu samo w sobie smakuje świetnie. Przełożyłam(...)masła, dzięki czemu jest jeszcze smaczniejsze. Samo ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu i przede wszystkim bardzo tanie. Wychodzi niezwykle wilgotne i puszyste i zachowuje swoją świeżość przez długi czas. PRZEPIS NA CIASTO MARCHEWKOWE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki CIASTO 250 g mąki pszennej 4 jajka 300 g marchewki 130 g jabłek 180 ml oleju 200 g cukru 2 łyżeczki

Przepiski.pl
Ciasto z brzoskwiniami i płatkami migdałowymi na Dzień Kobiet 134

Ciasto z brzoskwiniami i płatkami migdałowymi to nasza propozycja na zbliżający się Dzień Kobiet, który zresztą w tym roku wypada w poniedziałek, więc można spokojnie zamienić go w babski weekend. Dzisiejszy wypiek zainspiruje także panów, którzy chcą przygotować słodki poczęstunek na 8 marca. W końcu nie tylko do serca mężczyzny trafia się przez żołądek, ale też do serca kobiety. Zwłaszcza(...)domowym pieczywem , a na deser rzecz jasna ciasto brzoskwiniowe. Jest bardzo szybkie w wykonaniu. Brzoskwinie możemy zastąpić innymi dowolnymi owocami, na przykład jabłkami, chociaż ich połączenie z płatkami migdałowymi zapewnia naprawdę dobry smak. Ucierane ciasto z brzoskwiniami i płatkami migdałowymi   Składniki: 4 jajka ¾ kostki miękkiego masła lub pokrojonego na mniejsze części i podgrzanego w mikrofali przez 40 sekund

KulinarneImpresje.pl
SZARLOTKA NA ORZECHOWO-MIODOWYM SPODZIE 141

skrzypce gra ciasto? Tak! Może się to wydać dziwnym rozwiązaniem, bo jednak tym, co przychodzi na myśl gdy słyszy się „szarlotka”, to jabłka. Później kruszonka itd itd. Nie tym razem! W tym cieście, to jego spód nadaje rytm. Wyraźny aromat włoskich orzechów miesza się z mocną nutą miodu spadziowego. Ciasto, mimo [...] Artykuł SZARLOTKA NA ORZECHOWO-MIODOWYM SPODZIE

SandraFrej.com
Babeczki z jabłkami II 175

zarówno na podwieczorek jak i na śniadanie :-) delikatnie wilgotne ciasto i wspaniały migdałowo - jabłkowy aromat... Po prostu pyszne... SKŁADNIKI 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki posiekanych migdałów 3 łyżki orzechów nerkowca 1 duże jabłko rodzynki Nerkowce siekamy na drobne kawałki. Mąkę, cukier, proszek, migdały(...)razem łyżką. W innym naczyniu roztrzepujemy widelcem jajka, mleko i olej, a następnie przelewamy mieszaninę do suchych składników i mieszamy łyżką wtłaczając jak najwięcej powietrza. Jabłko obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta, mieszamy i przekładamy ciasto do foremek (ok. 3/4 wysokości). Wierzch posypujemy rodzynkami. Wstawiamy babeczki do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 20 minut (przed

Czary - gary w kuchni
ślimaczki z jabłkami 173

porcja 51 sztuk ale jak ktoś chce mniej to proszę podzielić proporcjonalnie składniki Składniki : Ciasto : - 600 g mąki typ 650 - 300 ml letniego mleka 2% - 45 g świeżych drożdży - 160 g cukru - 80 g roztopionego masła min 82 % - 4 żółtka - kilka kropel olejku waniliowego Jabłka : - 2 kg jabłek - sok z połowy cytryny - 2,5 łyżeczki cynamonu - 1 łyżka(...)obieramy i kroimy na kosteczkę, na patelnię wrzucamy masło ,cukier ,pokrojone jabłka ,cynamon i ewentualnie gałkę , dusimy aż jabłka zmiękną ,na koniec dodajemy sok z cytryny a jak trochę ostygną mąkę i mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia . Wyrośnięte ciasto krótko wyrabiamy i dzielimy na 3 równe części , po kolei z każdą robimy tak samo : wałkujemy na prostokąt

Wypieki Rene
Szarlotka na biszkopcie z bitą śmietaną 226

mieszamy z dwoma rodzajami mąki. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Pieczemy 45 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu studzimy ciasto i kroimy na dwa blaty. Masa jabłkowa: 1,5-2 kg jabłek 2-3 łyżki cukru galaretka brzoskwiniowa Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy cukier. Jabłka dusimy 20-30 minut(...)odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy tężejącą galaretkę. Tak przygotowaną masę śmietanową wykładamy na jabłka. Pozostałą część galaretki rozpuszczamy w pół szklanki wody, studzimy i zalewamy nią masę śmietanową. Ciasto wstawiamy do lodówki. Smacznego

Salonik smaków