ciasto z jablkami - 14646 przepisów (strona:258/977)

Skubaniec 419

pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao beza 5 białek 3\4 szkl. cukru szczypta soli Wszystkie składniki ubić dodatkowo 1 kg jabłek startych na tarce cynamon Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto kruche ( oprócz kakao), zagnieść(...)Podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao, jedną odłożyć do lodówki .Na przygotowaną blaszkę wyłożyć pozostałą część, można ją rozwałkować lub skubać,  na to dać jabłka, następnie dać  ciasto brązowe, ubitą pianę z białek i na wierzch zetrzeć na tarce ostatnią część ciasta. Piec 40 min. w 180 stopniach

Anioły w kuchni
Skubaniec 447

pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao beza 5 białek 3\4 szkl. cukru szczypta soli Wszystkie składniki ubić dodatkowo 1 kg jabłek startych na tarce cynamon Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto kruche ( oprócz kakao), zagnieść(...)Podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao, jedną odłożyć do lodówki .Na przygotowaną blaszkę wyłożyć pozostałą część, można ją rozwałkować lub skubać,  na to dać jabłka, następnie dać  ciasto brązowe, ubitą pianę z białek i na wierzch zetrzeć na tarce ostatnią część ciasta. Piec 40 min. w 180 stopniach

Anioły w kuchni
Rogaliki krucho-drożdżowe jak francuskie 422

wiem jak smakują dzień po upieczeniu bo wszystkie z mężem bezwstydnie wciągneliśmy pierwszego dnia.... Ciasto na rogaliki wyrasta metodą powolnego, nocnego wyrastania w lodówce.  Przyjemna chrupkość ciasta, cząstki uprażonych jabłek z cynamonem i cukrem muscovado i zima nie jest taka straszna.... Nie wiem jak mam jeszcze bardziej zachęcić do wypróbowania tego przepisu. :) Baaaardzo polecam! Rogaliki krucho-drożdżowe(...)podanych składników zagnieść ciasto (moje było dość zwarte, jak na pierogi). Przełożyć je do miski, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki do powolnego wyrastania na noc. Następnego dnia ciasto wyjąć z lodówki (u mnie rosło w sumie 16 h) . Ciasto nie wyrośnie za bardzo, na pewno nie podwoi swojej objętości. Ponownie należy ciasto wyrobić. Rozwałkować na grubość około

coolinarnastrefa.blogspot.com
Creme brulee 240

cukier rozpuścił się i stworzył piękną skorupkę.     Polecam Ci także inne moje słodkie przepisy: – przepis na chałwę – ciastka brownie – truskawki z kruszonką – jabłka w cieście – róże z ciasta francuskiego – drożdżówki z truskawkami Artykuł Creme brulee pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Creme brulee 232

cukier rozpuścił się i stworzył piękną skorupkę.     Polecam Ci także inne moje słodkie przepisy: – przepis na chałwę – ciastka brownie – truskawki z kruszonką – jabłka w cieście – róże z ciasta francuskiego – drożdżówki z truskawkami Artykuł Creme brulee pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Mazurek czterowarstwowy Siostry Anastazji+życzenia 214

pomarańczowa) Wykonanie: Obrane jabłka trzemy na tarce o dużych oczkach. Następnie smażymy je z cukrem. Na koniec wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy. (UWAGA: placki należy przekładać gorącymi jabłkami). Przełożenie ciasta: Placek orzechowy- masa jabłkowa - placek makowy - masa jabłkowa - placek kokosowy - masa jabłkowa - placek kakaowy - polewa

psgotujemy
Gruszkowy dżem z brzoskwiniami i jeżynami 97

połączenia po prostu trzeba spróbować! Dżem możesz użyć do naleśników, gofrów, jako dodatek do twarożku na słodko lub do przygotowania wypieków. Polecam przygotować muffinki z dżemem lub kruche ciasto z jabłkami i dżemem . Jak zrobić dżem z Żelfixem 3:1? Aby przygotować dżem z Żelfixem, na początek przygotuj owoce i umieść je w garnku. Ja użyłam: gruszki brzoskwinie jeżyny(...)wysokości słoików). Możesz również zapasteryzować je w piekarniku. Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Gruszkowy dżem z brzoskwiniami i jeżynami Cytrynowe ciasto z kisielem na gofrach PYSZNE desery i ciasta z kajmakiem Jaki obiad zrobić we wrześniu? 20 PRZEPISÓW Domowe mieszanki przypraw – laurowa, cytrynowa, BBQ 25 pomysłów na drugie śniadanie

Via Gusto
Happy birthday to You! 189

przykryciem 15-20 minut, aż większość jabłek się rozpadnie, ale niektóre pozostaną w kawałkach. Dodać pozostałe 3 listki żelatyny, dobrze wymieszać, ostudzić.Sok z cytryny wymieszać z wódką.Na paterze ułożyć pierwszy blat biszkoptu, otoczyć obręczą tortownicy, nasączyć 1/3 ponczu. Wyłożyć krem karmelowy, przykryć drugim blatem, nasączyć 1/2 pozostałego ponczu. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową, przykryć ostatni blatem, nasączyć(...)minut. Po tym czasie po kawałeczku dodawać masło, cały czas miksując. Pod koniec masa będzie wyglądać na zważoną - tak ma być. Na końcu dodać kajmak, dobrze całość zmiksować.Przygotować jabłka w karmelu.Cukier, wodę, miód, ekstrakt i barwnik umieścić w garnuszku. Podgrzewać, aż karmel osiągnie temperaturę 137 st. C. Zdjąć z ognia, zanurzać w nim jabłuszka, odkładać do zastygnięcia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cynamonowo jabłkowe ciasteczka 2905

nimi delektować razem z ulubioną kawą. Składniki na ok 40 szt : na ciasto : 200 g miękkiego masłą 500 g mąki 120 g cukru 2 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka aromatu waniliowego  ok 100 ml mleka na nadzienie :  60-70dag jabłek 3 łyżki cukru 2 łyżki masła sok z połowy cytryny łyżeczka cynamonu Przygotowanie(...)waniliowy i mąkę  wcześnie zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ugniatam ciasto, w razie konieczności dodaję mleko tak aby ciasto było elastyczne lecz nie klejące. Owinięte folią schładzam je przez ok godzinę w lodówce. W między czasie przygotowuję nadzienie. Jabłka obieram, ścieram na tarce na grubych oczkach i przekładam do garnka z roztopionymi 2 łyżkami masła, dodaję

Mechanik w kuchni
Jabłkowe róże 108

francuskiego. Bardzo proste w przygotowaniu. Idealne do popołudniowej kawy czy herbaty. Zachwycą domowników jak i gości. Błyskawicznie znikną z talerza :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 duże jabłka z czerwoną skórką rulon ciasta francuskiego 1 małe jajko 3 czubate łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki masła 3/4 łyżeczki kwasku cytrynowego cukier puder do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: umyte(...)wrzątku, wsypujemy kwasek cytrynowy. Mieszamy i przekładamy jabłka do garnka. Garnek przykrywamy i odstawiamy na ok 10 min aby jabłka zmiękły. W międzyczasie 2-3 krotnie mieszamy jabłka. Następnie jabłka odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. do miseczki wsypujemy cukier i mieszamy go wraz z cynamonem. Masło rozpuszczamy. rozwijamy ciasto francuskie i kroimy

Blog kulinarny S9.PL
Proste ciasto cytrynowe z kremem budyniowym, ptasim mleczkiem i galaretką z truskawkami 174

wypożyczyła dla mnie z biblioteki pierwszą książkę kucharską pt. Gotuj z Kubusiem Puchatkiem i mając 7 lat sama smażyłam tosty francuskie z miodem, piekłam kruche ciasto z jabłkami i robiłam czekoladowe ciastka owsiane. I nikt nigdy nie krzyczał na mnie kiedy coś wybrudziłam, zbiłam, popsułam lub kiedy popękały mi wszystkie ceramiczne naczynie żaroodporne bo wkładałam je do mocno nagrzanego(...)krem budyniowy, truskawki, ptasie mleczko i galaretka. Prosty przepis ale idealny na wspólne gotowanie z dziećmi. Poza tym truskawki, ptasie mleczko i galaretka oraz krem budyniowy i mięciutki spód ciasta to takie połączenie, które zasmakuje każdemu dziecku! Ciasto podobno wyszło pyszne, wiem, bo dwa nieposłuszne skrzaty w środku nocy wykradały kawałek po kawałku nim galaretka zdążyła jeszcze stężeć. I tylko

Mango Papaja
Racuchy drożdżowe na jogurcie – pyszne racuszki z jabłkami 94

Wymieszaj je łyżką. Następnie dodaj jogurt naturalny i jajka. Całość wyrabiaj ręcznie lub za pomocą robota z hakiem przez kilka minut. Powstałe ciasto powinno być lepkie i dość rzadkie. Racuchy drożdżowe na jogurcie – przygotowanie Misę z ciastem przykryj i odstaw ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę. Powinno przynajmniej podwoić swoją objętość. Jeśli nie będzie chciało wyrosnąć, to znaczy(...)Racuchy drożdżowe na jogurcie – przygotowanie Kiedy ciasto będzie wyrośnięte, umyj i obierz jabłka. Następnie przekrój je na ćwiartki i wykrój gniazda nasienne. Następnie każdą ćwiartkę przekrój jeszcze na pół i pokrój w plastry. Jabłka dodaj do miski z ciastem drożdżowym i wymieszaj łyżką. Na patelni rozgrzej olej tak, aby na dnie była około 1 cm warstwa. Dużą

e-PrzepisyKulinarne
Racuszki 170

dodaje pozostałe składniki i zaczyn. Dobrze trzeba wymieszać łyżką. Ciasto powinno mieć konsystencję taką jak gęsta śmietana. Miskę z ciastem przykrywam czysta ściereczka i odstawiam w ciepłe miejsce ( na wiosnę na słonko a w zimnie na kaloryfer) na około 30 - 40 minut do wyrośnięcia. W tym czasie obieram jabłka i kroję je w cieniutkie plasterki. Na rozgrzaną patelnię(...)olejem nakładam porcje ciasta i na nie układam plasterki jabłka ( delikatnie wciskając je w ciasto). Smażę na niewielkim ogniu z obu stron na rumiano. Gotowe posypuję cukrem pudrem. Smacznego kochani

Tanio smacznie i prosto
Puszyste racuchy z jabłkami bez drożdży 274

łyżka cukru 2 jabłka (średniej wielkości około 350g) 2 jajka (średniej wielkości w temperaturze pokojowej) pół łyżeczki sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: tłuszcz do smażenia np olej rzepakowy ( 4-5 łyżek). cukier puder do oproszenia racuszków Do racuchów nadają się przede wszystkim odmiany jabłek: Antonówka, Ligol, Renata. Jak zrobić racuchy z jabłkami? Zobacz jak krok(...)całość miksować na wolnych obrotach. Ciasto odstawiam, by odpoczęło i w tym czasie przygotowuję jabłka. Krok 4 . Jabłka obieram ze skórki i ścieram na tarce o dużych oczkach . Jeśli jabłka są soczyste, odciskam z nich sok. Starkowane jabłka wrzucam do przygotowanego ciasta i mieszam za pomocą łyżki. Krok 5 . Ubijam białka na sztywną pianę i dodaję

Ania gotuje