Rogaliki krucho-drożdżowe jak francuskie
Rogaliki krucho-drożdżowe jak francuskie
To są jedne z najsmaczniejszych rogalików jakie upiekłam! W smaku przypominają nieco rogaliki francuskie, bo ciasto delikatnie "listkuje" a jest zdecydowanie mniej przy nich roboty (nie licząc nocnego wyrastania ciasta w lodówce). To nad czym muszę jeszcze popracować to zdecydowanie zawijanie... :) Ciastka są wspaniałe, nie wiem jak smakują dzień po upieczeniu bo wszystkie z mężem bezwstydnie wciągneliśmy pierwszego dnia.... Ciasto na rogaliki wyrasta metodą powolnego, nocnego wyrastania w lodówce. Pr... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com
Autor
coolinarnaStrefa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
francuskie, drożdżowe, ciasto, ciastka , rogaliki drożdżowe, pieczenie, cynamon, jabłka, cukier, ciasteczka, cukier puder, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, mąka, pierogi przepis, pierogi, susz, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasta z jabłkami, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasta drozdzowe, ciasto kruche, ciasto drożdżowe, kruche ciasto, kruche ciasta, kruche ciasteczka
Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com
Dodaj komentarz
Justyna Żak,
2 lutego 2014 13:56:46wyglądają świetnie:)
agnieszka,
2 lutego 2014 14:00:20U siebie zamieściłam kiedyś instrukcje zawijania rogalików, może będzie Ci pomocna! http://silasmaku.blogspot.com/2011/09/rogaliki-z-marmolada-i-instrukcja.html Tak czy tak wyszły Ci piękne i na pewno bardzo smaczne :) Pozdrawiam!
Kamciss,
2 lutego 2014 15:52:24Są przepyszne :)