ciasto z jabłek - 3024 przepisów (strona:145/202)

Pierekaczewnik 294

czosnku. Będzie pysznie. Farsze bywają też słodkie – z jabłkami, rodzynkami i cynamonem albo z twarogiem. Wg mnie jednak jedyne słuszne rozwiązanie to farsz mięsny Polecam upiec, to jest naprawdę dobre! Pierekaczewnik z indykiem Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki zaczyn na ciasto 1 szkl wody (ciepłej) 0,5 kostki drożdży 1 łyżka mąki

CoolinarniePL
Dziś mija roczek :) 173

temu w STYCZNIU od SUSHI LUTY Buziaczki- ciasteczka serowe z jabłkiem w MARCU jak w garncu:P Faszerowane tuńczykiem śniadaniowe bułeczki z jajkiem KWIECIEŃ: Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym W MAJU jak w raju: Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym wakacyjny CZERWIEC Tarta z ciasta francuskiego z kurkami w LIPCU: Lasagne z bobem i fasolką szparagową SIERPIEŃ

MarciochaKucharzy
Jabłecznik sypany 774

najlepiej, ale wyciągnięte z lodówki też jest dobre.  (ciasto zrobiłam w tortownicy o średnicy 21cm, można w większej, będzie niższe) 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka kaszy manny  1/2 szklanka cukru, u mnie ksylitol od Skworcu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia  1,5 kg jabłek (po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych zostaje około

Szefowa kuchni
1446. Ciasto z budyniem.. 210

ciasto robiłam już jakiś czas temu..i całkiem o nim zapomniałam [ znów nazbierało się sporo przepisów do opublikowania].. 25 dkg maki 0,5 kostki margaryny 10 dkg cukru pudru 2 żółtka szczypta soli  2 łyżki rumu lub kilka kropel olejku rumowego biszkopty 1,5 opak.budyniu śmietankowego 0,5 l mleka 2 -3 łyżki cukru sok z aronii 1 szkl.soku(...)jabłko Sadvit 2-3 łyżki żelatyny 1 jogurt naturalny cukier do smaku sok z aronii Mąkę przesiac, dodać sól i pokrojona na kawałki margarynę.Posiekać nożem,dodac cukier puder ,żółtka i rum .Składniki połączyc siekając nozem, a następnie palcami rozetrzeć grudki i szybko zagnieść ciasto.Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.Ciasto rozwałkować do tortownicy

Moje domowe kucharzenie
Focaccia pomidorowa z cebulą, na starterze Poolish 203

rozmaryn, szałwia), polanego oliwą ciasta, do pulchnej z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawana na ciepło. Focaccia podawana jest przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu oraz do innych potraw jako dodatek.Wariacja pomidorowa jest odpowiedzią na zaproszenie do uczestnictwa w Walentynkowym Konkursie Pudliszek...A dlaczego pomidory??? Pomidory nie bez przyczyny zostały przez Francuzów nazwane „jabłkami miłości”. Dzięki zawartości niezliczonej ilości(...)drożdży instant)90 g oliwy 180 g wody letniej 1 większa cebula50 g oliwy wymieszanej z ziołami1 op. Pudliszki pomidory krojone z bazylią i oreganoPrzygotowanie ciasta: Wyjmij Poolish co najmniej 1 godzinę przed użyciem, aby cię ociepliło.Obierz cebulę, pokrój w piórka, delikatnie posól i polej oliwą, wymieszaj i odstaw pod przykryciem. W dużej misce wymieszaj mąkę, drożdże

Grahamka, weka i kajzerka
Co Lila jadła w środę? 15 226

już 15 tydzień inspiracji! Nie mogę w to uwierzyć. Ten dzień był zdecydowanie cukiniowy. Cukinia na drugie danie i w cieście. Jeśli jeszcze nie robiłaś takiego czekoladowego ciasta to zachęcam, bo jest pyszne, a cukinia praktycznie niewyczuwalna. Dzieciaki będą zachwycone. Łódki też są smaczne i na pewno zrobią furorę wśród najmłodszych. Jeśli jesteś po raz pierwszy, p rzed(...)buraka, jabłka, cytryny i natki pietruszki.  Zupa 13:00 Zupa pomidorowa z makaronem. II Danie 16:00 Pierwszy raz u nas takie danie! Łódki z cukinii. Cukinia faszerowana. Coś pysznego! Można nadziać czym się chce. Ja zrobiłam a'la po meksykańsku, bo akurat takie miałam składniki. Ale już mam pomysł na kolejne nadzienie. Podwieczorek 17:30 Ciasto

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Zdrowa orkiszowa tarta w kratkę z owocami 212

wybrać inne ulubione owoce nawet jabłka do wyboru do koloru, tarta jest w 100% zrobiona z mąki orkiszowej, nie zawiera rafinowanego cukru, który został zastąpiony kokosowym, a mimo ta  nie straciła nic ze swojego smaku jest po porostu przepyszna :)  Składniki :  Składniki na kruche ciasto (forma 20 cm) Jeśli macie większą i wyższą formę to koniecznie zwiększcie

zdrowa vege kuchnia
Placuszki ryżowe z jabłkami i bananami 220

mąkę, mleko,proszek do pieczenia i wymieszać na jednolitą masę. Jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, najlepiej żeby były kwaśne. Banany obrać i pokroić w plasterki. Dodać owoce do masy. Białka ubić i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i nakładać dużą łyżką porcje ciasta. Tworząc małe placuszki. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor

Kuchnia Pokoleń
Naleśniki z nadzieniem owocowym 182

jajko szczypta soli olej do smażenia 1 pomarańcza 2 jabłka 4 mandarynki 1 łyżka cukru pudru 200 ml jogurtu greckiego 50 g czekolady PRZYGOTOWANIE: W misce lub w robocie kuchennym łączymy ze sobą mąkę, mleko, jajko i szczyptę soli. Po wymieszaniu dodajemy do masy łyżkę oleju , wtedy ciasto nie będzi przywierało do patelni. Smażymy naleśniki.  Wszystkie owoce obieramy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Piwne racuchy 164

piwa* 2-3 łyżki cukru pudru + cukier puder do posypania* owoce (jabłka, ananas, kiwi, banan...)* 1 łyżka oliwy* olej do smażenia* szczypta soliSposób wykonaniaMąkę przesiać do pojemnika, dodać szczyptę soli, 3 łyżki cukru pudru , roztrzepane jajka.Następnie mieszając składniki dolewać piwo i na koniec łyżkę oleju Wymieszane ciasto odstawić na 2 godziny.Obrane owoce pokroić na niezbyt duże kawałki.Kawałki

Mix smaku
Przygotowania do Świąt! 172

dojrzało (ok. 2 dni). Po tym czasie ciasto wałkujemy na placek o grubości 0,5 cm. Foremkami wycinamy pierniczki . Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 10-13 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu pierniczków, wsadziłam je do szczelnego pojemnika do którego wsadziłam też skórki od jabłka,dzięki czemu pierniczki były miękkie w ciągu dwóch

Chocolate Stop Tempting
Szarlotka jaglana :-) 256

włoskich 1 duża łyżka rodzynek Sposób przygotowania:Jabłka obieramy i ucieramy na tarce o grubych oczkach. Kaszę dokładnie płuczemy aby pozbyć się goryczki  - oba składniki mieszamy w dużej misce. Całość przez chwilę miksujemy z jajkiem, cukrem, olejkiem, cynamonem.Na koniec dodajemy orzechy i rodzynki. Formę na ciasto wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Pieczemy w piekarniku

pieprzny smaczek
Szarlotka z mango w bezie. 221

ciastem, nakłuć. Piec w temp.180 stop. 20 min. Na upieczone ciasto wyłożyć mus jabłkową. Z 3 białek ubić pianę, dodać sok cytrynowy i 150 g cukru i dalej ubijać do rozpuszczenia się cukru. Owoc mango pokroić w kostkę i dodać do ubitej piany. Pianę z mango nałożyć na jabłka. Piec do zarumienienia się bezy w temp.150 stop

Kulinarny karnet Christophera
Biszkopt z masą budyniową, truskawkami i galaretką 390

truskawek 2 galaretki jabłko-mięta kupisz w KLIK 750 ml wrzątku Przygotowuję biszkopt, białka ubijam ze szczyptą soli na sztywno, dodaję po łyżce cukru i nadal ubijam. Do ubitych dodaję po jednym żółtku, ubijam na najwolniejszych obrotach miksera. Mąki i proszek do pieczenia przesiewam. Dodaję partiami do masy jajecznej, mieszam delikatnie łyżką.  Ciasto wykładam  na blaszkę

Takie tam pichcenie