Focaccia pomidorowa z cebulą, na starterze Poolish

Focaccia pomidorowa z cebulą, na starterze Poolish

Focaccia pomidorowa z cebulą, na starterze Poolish

Wariacja na temat focacci - rodzaju włoskiego pieczywa, płaskiego i pokrytego ziołami oraz innym dodatkami, powiązanego z popularną pizzą. Każdy region Włoch może się pochwalić własną odmianą focacci, od suchej z solą, ziołami (rozmaryn, szałwia), polanego oliwą ciasta, do pulchnej z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawana na ciepło. Focaccia podawana jest przed posiłkiem dla zaspokojenia pierwszego głodu oraz do innych potraw jako dodatek.Wariacja pomidorowa jest odpowiedzią na zaproszenie do ucz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka

Autor

MarcinH

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa pomidorowa, focaccia, ciasto, pieczenie, pomidor, pieczywo, bagietka, bułki, chleb, jabłka, ciasto z masa, ciasta z masa, rozmaryn, pizza , suszone pomidory, do pracy, pizza przepis, ciasto na pizze, mak, włoska, susz, ciasto z makiem, chleb na zakwasie, bułka pszenna, walentynkowe ciasto, chleb na drożdżach , ciasto z bezami, lekkie ciasto, ciasta z jabłkami, lekkie dania

Inne przepisy z Grahamka, weka i kajzerka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.