ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:465/672)

Tort śmietankowy z malinami Shimmer i Shine 97

krem maślany: 600 g masła 82/83% 600 g cukru pudru sok z połowy cytryny Na poncz: 300 ml wody sok z połowy cytryny 2 łyżeczki cukru pudru Dodatkowo: 2 galaretki malinowe 300 g mrożonych malin wydruk cukrowy (u nas z motywem Shimmer i Shine ) różowy i niebieski jadalny brokat Jeden biszkopt to 3 jajka, 3 łyżki mąki pszennej , 1 łyżka(...)żółtku nadal miksować, dodać aromat i barwnik. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać do masy jajecznej za pomocą szpatułki. Piec w tortownicy o średnicy 23 cm, ciasto wylać do tortownicy, w której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Piec przez 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st C. po upieczeniu biszkopt całkowicie wystudzić. Tak samo

Krylowa Kuchnia
Ciasto Oreo Smerfetki 110

Ciasto Oreo Smerfetki Ciasto bez pieczenia, szybki, łatwy sposób przygotowania. Główny składnikiem są pyszne ciastka Oreo. Forma 24 cm X 24 cm 15 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        528 g ciastek Oreo ·        150 g masła ·        400 g masy kajmak(...)czekoladę, rozpuścić można w kąpieli wodnej lub na 2 minutki do mikrofali. 4.    Sześć łyżek masy przekładamy do osobnego naczynia. Niebieską galaretkę rozpuszczamy w niepełnej szklance gorącej wody i studzimy. Masę łączymy z galaretkę, miksując mikserem i na chwilę chowamy do lodówki żeby lekko stężała. 5.    Drugą połowę ciastek kruszymy, ale już nie bardzo drobno

Kulinarna Chwila
Tort ptysiowy z musem jabłkowym 195

pomocą obręczy tortownicy wyciskaj okręgi idąc od brzegu do środka. W ten sposób upiecz 4 koła.  Blaty piecz około 25 minut w 200*C.  Upieczone ciasta przełóż na kratkę i odłóż do całkowitego wystudzenia. Krem: 5 sztuk białek 1/2 szklanki cukru + 1/4 szklanki do białek 1/4 szklanki wody 2 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: 2 łyżeczki żelatyny rozpuść(...)czas mieszaj, aby nie przywarły do dna garnka. Po ściągnięciu z palnika dodaj galaretkę, odstaw do ostudzenia. Wykonanie: Pierwszy blat tortu połóż na paterze. Posmaruj połową kremu i przykryj kolejnym. Następnie wyłóż mus jabłkowy i nałóż następny krążek. Rozsmaruj resztę kremu i połóż ostatni blat ciasta. Schłódź w lodówce. Udekoruj według uznania :) Smacznego

Kulinarna (nie)codzienność
Sernik jagodowo-malinowy na zimno 1301

Sernik jagodowo-malinowy na zimno to ciasto idealne na letnie upały, gdyż nie wymaga pieczenia. Dostępność sezonowych owoców sprawia, że zamiast pieczonych tortów, na specjalną okazję możemy przygotować pięknie wyglądający sernik na zimno. Do przygotowania sernika użyłam typowo leśnych owoców i jest to połączenie idealne, gdyż maliny bardzo dobrze komponują się z jagodami. Sernik został przygotowany w tortownicy o średnicy(...)550g twarogu gęstego z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego 200g malin 150g jagód 4 płaskie łyżki cukru pudru 200g śmietanki 30% 20g żelatyny (5 łyżeczek) 6 łyżek wody 1/2 opakowania galaretki wiśniowej lub malinowej w proszku 150ml wody maliny i jagody do dekoracji Wykonanie: - tortownicę posmarować tłuszczem, wyłożyć na spodzie i bokach papierem do pieczenia - herbatniki całkowicie rozdrobnić, dodać roztopione masło

Smakołyki Bereniki
Tort jednorożec 286

miały dużo czasu na przestudzenie. Galaretkę rozpuszczamy w ok. 400 ml gorącej wody. Foremki lub miseczki o średnicy zbliżonej do średnicy tortu wykładamy folią spożywczą, układamy owoce i wylewamy galaretkę. W sumie potrzebne będą trzy krążki. Przekrawamy biszkopty na 4 spody i układamy na kawałkach papieru do pieczenia – w ten sposób będzie je łatwiej przenosić podczas składania tortu. Miksujemy razem(...)usuniemy, patera pozostanie czysta. Nasączamy spód sokiem z pomarańczy. Nakładamy na ciasto pierwszą cienką warstwę kremu. W sumie krem należy podzielić sobie mniej więcej na 3 części. 1 część wykorzystujemy do przełożenia tortu, 1 do pokrycia wierzchu i brzegów, 1 na ozdobne różyczki. Na warstwę kremu układamy krążek galaretki z owocami i przykrywamy jeszcze jedną cienką warstwą kremu. Powtarzamy

Ciastkozercy
Ciasto "śliwkowa pianka" 121

śliwki i cukier, dodajemy sok z cytryny. Smażymy kilka minut, aż zmiękną. Dodajemy masło, mieszamy, aż się rozpuści. Zdejmujemy rondel z ognia i całość miksujemy za pomocą blendera. Dosypujemy galaretki i mieszamy, aż się rozpuszczą. Dodajemy jogurt i wszystko razem dokładnie miksujemy. Odstawiamy masę w chłodne miejsce do wystudzenia. Gdy masa zacznie delikatnie tężeć (u mnie trwało to ponad(...)wylewamy ją na biszkopt. Wkładamy do lodówki na 2 godziny.  Śmietankę ubijamy na sztywno wraz z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy śmietan-fixy. Wykładamy ubitą kremówkę na ciasto. Dekorujemy gorzkim kakao lub startą gorzką czekoladą

Gotowanie moimi oczami
MocnoKoKosoWy MusiK na BisZkopTOwyM SpodZie 148

oraz: kilka kostek Ptasiego Mleczka w białej czekoladzie od E.Wedel galaretka krystaliczna 250 g malin kubek zaparzonej zielonej herbaty z cytryną przygotowanie: piekarnik ustawiamy na 160*C, w opcji góra dół, spod tortownicy wykładamy papierem przygotowujemy biszkopt, ucierając masło z odrobiną cukru oraz wanilią, wbijamy jajka i przesiewamy mąkę, ciasto wylewamy do tortownicy pieczemy 15 do 20 minut, na złoty(...)wystygnięcia, nasączamy zaparzoną zieloną herbatą, układamy maliny żelatynę podgrzewamy w kąpieli wodnej, dolewamy do masy kokosowej, mieszamy, wylewamy na spód górę dekorujemy pokrojonymi w kawałeczki kostkami ptasiego mleczka, zalewamy galaretką, wstawiamy do lodówki na min. 2 godziny

Luźna Kuchnia
Torcik jogurtowy z goframi i galaretką 196

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój). Szybkie, proste i niezwykle smaczne ciasto na zimno. Szczerze powiedziawszy, to od początku do końca było moją czystą improwizacją, która okazała się "strzałem w dziesiątkę". Zamiast zwykłego deseru - wyszedł mi przepyszny torcik. Jest lekki, nie za słodki i z pewnością będę robiła go częściej. Nie ma w nim nic skomplikowanego i daje(...)siebie). Na gofrach umieścić krem i równomiernie powtykać kostki galaretki (trochę odłożyć do dekoracji). Całość wstawić do lodówki (na kilkanaście minut) i po tym czasie przykryć resztą gofrów. Schłodzić do całkowitego zastygnięcia masy.   Kremówkę z cukrem i śmietan-fixem ubić na sztywno. (Dodatkowo ubitą śmietankę zabarwiłam barwnikami spożywczymi.) Gotowe ciasto w formie - przewrócić "do góry nogami", wyjąć i dookoła

Di gotuje
Deser truskawkowy bez pieczenia 244

Pyszny i prosty do zrobienia deser na zimno jogurtowy z bitą śmietaną truskawkami i galaretką. Idealny na ciepły dzień do popołudniowej kawy lub na niedzielę czy

Swojskie jedzonko
Rewelacyjny deser z truskawkami-3 warstwy (trifle)+FILM 88

 Witam  dziś zapraszam na przepyszny deser inspirowany angielskim trifle. Składa się z galaretki z truskawkami, kremowego budyniu  oraz bitej śmietany. Idealnie nada się

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort z kremem czekoladowym, galaretką i owocami 95

Dziś proponuje lekki, torcik z pysznym kremem czekoladowym, dużą ilością owoców i galaretką. Użyłam mrożonych borówek, ale będą do niego pasować każde owoce. Galaretka jagodowo-jeżynowa

Healthy food explorer
Tort z bitą śmietaną i galaretką 84

Tort który zrobiłam na 3 urodzinki mojego synka. Biszkopty posmarowane dżemem truskawkowym,bitą śmietaną i przełożone galaretką.Tort wszystkim smakował i bardzo szybko znikł,dlatego nie

Przepisy mojej mamy
Sernik w szklankach. Sernik piankowy z owocami 102

Sernik w szklankach. Sernik piankowy z owocami. Sernik piankowy z borówkami i jagodami z galaretką to pyszny deser sernikowy, który ma formę lekkiej serowej pianki. Ten

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! 484

smak i rewelacyjną chrupkość. Ciasto jest nieskomplikowane i nie wymaga pieczenia. Polecam! Niebo w ustach   Składniki: 1/2 opakowania sucharków – 150 gram 300 gram nutelli 400 gram śmietanki kremówki 500 gram mielonego białego sera (użyłam ser Jana) 6 łyżek cukru pudru 2 śmietan-fixy lub 2 czubate łyżki żelatyny 1 puszka brzoskwiń (ok 800g) 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym opcjonalnie(...)opakowaniu (czyli dwie galaretki rozpuszczamy w 500ml gorącej wody) i łączymy ze zmiksowanymi owocami *** *** Kiedy mus zacznie tężeć wylewamy go delikatnie na masę śmietankowo-serową – zazwyczaj robię to w ten sposób, że trzymam dużą łyżkę tuż nad masą serową i pomału wylewam na nią mus, który dzięki temu równo układa się na powierzchni *** *** Ciasto ponownie wkładamy do lodówki na kilka

Blog z Apetytem
Śnieżny puch 290

Składniki: 1/2 kg sera na sernik 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki 1 szklanki mleka 2 galaretki krystaliczne truskawkowe (lub dowolne inne) herbatniki posypka: 6 łyżek

czarrna od kuchni
TRUSKAWKOWY POCAŁUNEK – biszkopt z serową pianką i truskawkami 286

kawałku. Ciasto jest łatwe i szybkie do zrobienia. Gwarantuję , że zrobi furorę , a każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: ( blacha 25×30 ) BISZKOPT: * jajka – 6 szt * cukier – 1 szkl * mąka pszenna – 1 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka PIANKA SEROWA : * ser biały 3x mielony ( może być wiaderkowy ) – 0,5 kg * galaretka cytrynowa(...)tężejące ) galaretki miksujemy z serem, dodajemy cukier puder i ubitą kremówkę. CAŁOŚĆ: Biszkopt kroimy na 2 blaty, na 1 wylewamy połowę masy serowej, wygładzamy. Wkładamy pionowo oczyszczone truskawki i zalewamy resztą masy. Przykrywamy drugim biszkoptem, dociskamy lekko i wkładamy do lodówki. POLEWA: Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier puder, kakao i śmietanę – wylewamy na ciasto. Wiórki kokosowe prażymy z cukrem

Ostra na Słodko