ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:457/672)

Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno 360

ciasto wyszło rewelacyjne. Połączenie słodkiej truskawki i kwaskowatego rabarbaru w delikatnym musie... poezja. Koniecznie spróbujcie ! Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Składniki: 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 3/4 szklanki mocnej herbaty 500 g rabarbaru 150 g cukru 600 g truskawek 1 torebka galaretki truskawkowej 2 łyżeczki żelatyny 200 g śmietanki 30% Wykonanie: Tortownicę o średnicy 28 cm wykładamy biszkoptami i nasączamy herbatą

Kulinarne przygody Gatity
Cappuccino jabłkowe 172

koniec dodać przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem pergaminowym formy o wymiarach 23x30 cm. Piec w 180 st.C około 20-25 minut. Upieczony biszkopt wystudzić. Składniki na masę jabłkową: 2 słoiki prażonych jabłek (słoik = 900 ml); 2 galaretki cytrynowe; Wykonanie: Jabłka wyłożyć do garnka i podgrzać, by były gorące. Do gorących jabłek(...)wsypać galaretki i mieszać z jabłkami, aż się rozpuszczą. Gdy galaretkę wsypujemy do jabłek, jabłka nie powinny się już prażyć. Gorące jabłka wyłożyć na upieczony biszkopt i odstawić w chłodne miejsce. Składniki na krem: 0,5 l śmietany 30%; 750 g serka mascarpone; 2 łyżki cukru kryształu; 3 łyżki kawy cappuccino waniliowej; Wykonanie: Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem

In my kitchen
Ciasteczka jaglane 235

naszym domu słodycze nie leżą długo: ciasteczka, czekolada, galaretka, nawet słodkie bakalie, czy orzechy znikają w oka mgnieniu. Zaznaczę, że to nie moja robota (zgadnijcie czyja ) Jak ma się ochotę na coś słodkiego do kawy to trzeba zapasy uzupełniać regularnie. Mam kilka sprawdzonych, szybkich i prostych przepisów na różne ciasteczka , ale postanowiłam tym razem przygotować ciasteczka z innych składników: płatków(...)greckiego ok. 2 łyżki suszonej żurawiny 1 łyżka siekanych migdałów Przygotowanie: Suche składniki wrzucamy do misy robota z hakiem, mieszamy, dodajemy jajko, tłuszcz i jogurt. Z podanych składników wyrabiamy ciasto, ciasto będzie dosyć luźne, wsypujemy migdały i żurawinę, mieszamy wszystko łyżką. Ciasto nabieramy łyżką i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w małych odstępach, gdyż ciastka lekko urosną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gwiazdki - ciastka budyniowe 124

drugą stronę i ponownie smażyłam na lekko rumiany kolor. Usmażone ciastka wyłożyłam na talerz. Patelnię ponownie cienko posmarowałam olejem i ułożyłam kolejną porcję ciastek. I tak do skończenia ciasta. Ciastka pozostawiłam na talerzu do wystygnięcia, a przed podaniem oprószyłam je cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z innymi moimi przepisami na ciastka, np.: wspomniane wcześniej śnieżynki czyli(...)ciastka czekoladowo - piernikowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-czekoladowo-piernikowe.html), orzeszki z galaretką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-z-galaretka.html), orzeszki czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link

Waniliowe Improwizacje
Mannowiec z konfiturą agrestową 104

Tradycyjne ciasto "Stefanka" z przepisu mojej mamy na bazie kaszy manny, która idealnie komponuje się z orzeźwiającą, lekko kwaskową konfiturą agrestową. Ciasto przywraca wspomnienia rodzinnego deseru, smaku kaszy manny, którego nie da się zapomnieć i rosnącego w ogrodzie, dojrzewającego w słońcu agrestu. Składniki: Warstwa mannowa jasna: 500ml mleka 95g kaszy manny 6 łyżek cukru 3 płaskie łyżeczki cukru wanilinowego 135g(...)wrzątkiem, dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia i pozostawić do wystudzenia. Następnie do galaretki dodać konfiturę agrestową, całość dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia. Po tym czasie wylać do formy na herbatniki i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. 5. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polać ciasto, udekorować kolorową posypką. 26 maja obchodzimy szczególne święto, jakim jest Dzień Mamy

Szalona Kuchnia Eweliny
jogurtowiec malinowy - lekkie ciasto bez pieczenia 207

nawet borówki, to robimy to proste ciasto bez pieczenia. Idealne na gorące letnie dni. JOGURTOWIEC MALINOWY Składniki: biszkopty w ilości na blaszkę esencja z herbaty około 0,5 kg owoców sezonowych (u nas są to akurat maliny) cukier do smaku 5 łyżeczek żelatyny 200 ml wody 400 ml jogurtu naturalnego czerwona galaretka Przygotowanie: 1. Na blaszkę wykładamy biszkopty. Namaczamy delikatnie(...)pozostałe owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. I gotowe! 6. Smacznego!!! Obejrzyj:  Dla osób, które wolą oglądać przepisy - krótki film na YouTube Pobierz i wydrukuj Możesz też pobrać plik PDF i wpiąć do swojego domowego zeszytu z przepisami "książka kucharska dobrej gospodyni" - POBIERZ TUTAJ Dobra gospodyni lubi domowe ciasta, a takie proste, szybkie

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Ciasto z Jabłkami i Śmietaną 61

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z jabłkami zazwyczaj kojarzy nam się z tradycyjną szarlotką na kruchym spodzie. Przepis na szarlotkę znajdziecie tutaj: Domowa Szarlotka Z dodatkiem jabłek można przygotować także inne smaczne wypieki, a jeden z nich zaprezentuję Wam w dzisiejszym wpisie. Będzie to ciasto z jabłkami i śmietaną na tradycyjnym biszkopcie. Idealna alternatywa dla tradycyjnej szarlotki, którą czasem warto zastąpić(...)CIASTO Z JABŁKAMI I ŚMIETANĄ Składniki: Biszkopt 4 jajka 1 szklanka cukru 60 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia * do przygotowania ciasta będziemy potrzebować dwa biszkopty Masa 750 ml śmietany 30% 2 płaskie łyżki żelatyny szklanka cukru pudru 1/2 szklanki wrzątku Masa z jabłek 1,5 kg kwaśnych jabłek  2 galaretki truskawkowe 1 łyżeczka

Przepiski.pl
TORCIK KOKOSOWO - TRUSKAWKOWY 139

kakao. Za pomocą różdżki lub łyżki delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Galaretka - 2 opakowania galaretki truskawkowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie tężeć. Truskawki - wypłukać dokładnie pod bieżącą zimną wodą. Szypułki należy usunąć tuż przed pokrojeniem, by woda nie przedostała się do środka(...)kokosowej i ułożyć przekrojone na pół truskawki (lekko docisnąć w krem). Na truskawki ułożyć drugi blat ciasta, nasączyć i posmarować pozostałym kremem. Wyrównać i ułożyć pokrojone na pół truskawki. Wstawić do lodówki na chwilę by masa stężała. Po lekkim schłodzeniu kremu zalać tężejącą galaretką truskawkową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel

Ciastka - domowe słodkości
Piankowy sernik na zimno 67

Sernik na zimno to pyszny deser, który z łatwością zrobisz w domu. Koniecznie wypróbuj ten przepis! Składniki: 500g serka homogenizowanego truskawkowego 3 galaretki truskawkowe 4 łyżki

Wasze Przepisy
Deser panna cotta z galaretką i owocami. 79

Delikatny deser panna cotta, tym razem w połączeniu z galaretką i owocami. To idealny, smaczny deser dla łasuchów, który będzie przyjemnym akcentem na zakończenie uroczystego obiadu

To co lubię - gotuję i polecam
Deser z owocami i kremem z białą czekoladą 126

Witam Kochani dziś zapraszam na coś baaardzo łatwego i pysznego. Desery z galaretek z owocami i kremem z białą czekoladą :) SKŁADNIKI Mi z tych proporcji wyszło

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik na zimno z brzoskwiniami 136

ukręcić z cukrem, 2 opakowania śmietany ubić. Galaretki zimne wlać do serka i zmiksować. Na koniec dodać ubitą śmietanę i wymieszać. Połowę lekko tężejącej masy wlać do tortownicy wyłożonej folią spożywczą lub folią aluminiową. Na masę wyłożyć pokrojone brzoskwinie z puszki (1 brzoskwinię zostawić), po czym zalać pozostałą częścią masy. Gdy ciasto stężeje wyjąć z tortownicy i przełożyć na patere

Państwo Wojtczuk gotują
Porzeczkowiec z owocami lata 144

Lekkie ciasto porzeczkowe z owocami lata. Wykorzystałam jeszcze maliny, jagody. Dzięki czemu jest jeszcze lepsze. Puszysty biszkopt, lekko kwaskowa masa porzeczkowa bardzo dobrze się łączą. Jest proste do zrobienia, i na pewno będzie wam smakować. biszkopt: 5 jaj wielkość M 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżka maki ziemniaczanej masa porzeczkowa: 500 ml śmietany kremówki(...)porzeczek czerwonych 1/2 szklanki cukru 3 łyżki żelatyny pozostałe: 2 galaretki czerwone 1/2 szklanki jagód 200 g malin 100 g porzeczek czerwonych Biszkopt: Jajka wyjmuje wcześniej z lodówki żeby miały temperaturę pokojową. Białka ubijam na sztywno, dodaję po łyżce cukru stopniowo i cały czas ubijam. Jak piana będzie lśniąca dodaję żółtka i już tylko mieszam mikserem chwilę. Mąki przesiewam

wesoła kuchnia
Sernik z białą czekoladą i musem brzoskwiniowym 841

różnych metodach pieczenia, wręcz już studiuję składniki na masy serowe. :) Pomysłów mam wiele i nie wiedziałam, który tym razem wykorzystać. Ostatecznie postanowiłam upiec sernik w kąpieli wodnej. Formę z ciastem umieszcza się w naczyniu żaroodpornym wypełnionym wrzącą woda. Sernik piecze się w niskiej temperaturze (120-160oC) i dłużej niż zwykle (ok. 1,5 h). Cala sztuka polega na dostosowaniu(...)Jeśli sernik jest upieczony, należy wyłączyć piekarnik i pozostawić go do całkowitego wystudzenia. Wystudzone ciasto wyjąc z piekarnika i oddzielić od brzegów formy. Sernik zostawiłam na całą noc w temperaturze pokojowej (w piekarniku). Rano przygotowałam mus i wstawiłam do lodówki. Mus brzoskwiniowy. Brzoskwinie zmiksować, dodać galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szkl. gorącej wody. Galaretkę wymieszaną z puree brzoskwiniowym wstawić

coolinarnastrefa.blogspot.com
"Panna cotta" truskawkowa 167

lodówce i w szafie. Gdy moja siostra spróbowała kremu stwierdziła, że smakuje jak Panna Cotta z sosem truskawkowym, dlatego nazwa taka, a nie inna. Wszystkim bardzo smakował a ciasto znikało w błyskawicznym tempie.  Biszkopt kakaowy: 4 jajka  1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowo - budyniowa: 2 szklanki(...)szklanki wrzątku. Budyń zmiksować i dodawać powoli serek. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku i dodać do zmiksowanych truskawek. Wystudzić. Biszkopt lekko zwilżyć wodą  i włożyć do blachy lub najlepiej do obręczy z regulowanymi bokami bez dna. Bardzo lubię ten kuchenny gadżet bardzo ułatwia pracę z tego typu ciastami. Do masy budyniowo-serowej dodać żelatynę. Obie masy przed wylaniem

Jadło i czytadło