ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:280/672)

Biszkopt z rabarbarem i bitą śmietaną 165

słoneczna pogoda za oknem zachęca do pieczenia lekkich i niesłodkich deserów. Idealnie do tego typu przysmaków pasuje rabarbar.  Świetnie nadaje się do kompotów, kisieli i galaretek. Dla mnie najlepsze są pulchne ciasta i kruszonki, które smakowicie komponują się ze świeżymi truskawkami. Dzisiaj proponujemy Wam niezwykle aromatyczny biszkopt z rabarbarem i bitą śmietaną. Szybki w przygotowaniu

Moja Mama Gotuje
Ciasto Czeska wiśnia 298

cukru pudru 2 słoiki wiśni drylowanych ( u mnie około 720 gram wypestkowanych wiśni) 800 ml kompotu 2 cytrynowe galaretki 2 szklanki wrzątku 2 galaretki wiśniowe cukier do dosłodzenia kompotu ( zależy jaki słodki jest kompot, ja dałam 3 łyżki ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ciasto Czeska wiśnia – sposób wykonania: na przygotowanej blaszce o wymiarach 22x 28 cm rozkładamy na spodzie herbatniki. Cytrynowe(...)czasie zestawić kompot z palnika i do gorącego kompotu dodajemy 2 galaretki wiśniowe. Studzimy i dodajemy wiśnie. Wstawiamy do lodówki by masa trochę stężała. Lekko gęstą galaretkę z owocami przelać na masę śmietanową. wstawić do lodówki ,aby całkowicie stężała. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Czeska wiśnia pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Kaszak – ciasto z kaszą manną bez pieczenia 388

maż nie musiał biec do sklepu. A….. jeszcze coś, co jak powiedział mąż, zrobiło ciasto ( TA rzecz u niego robi wszystkie ciasta, więc nie przejmujcie się tym). To domowy dżem, a właściwie galaretka z porzeczek Doskonale podkręciła tutaj smak, dodając kwaskowatości. Możecie ją dodać, możecie pominąć. I tak ciasto w wersji podstawowej jest wystarczająco dobre Drukuj Kaszak – ciasto(...)wykładamy herbatniki. Na to wykładamy białą masę. Smarujemy domową galaretką/dżemem, przykrywamy warstwą herbatników. Na całość wykładamy masę kakaową. Kładziemy warstwę herbatników. Górę smarujemy polewą i posypujemy orzechami. Przechowujemy w lodówce i jemy najlepiej drugiego dnia, kiedy herbatniki zmiękną. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/kaszak-ciasto-kasza-manna-bez-pieczenia/ MieszamWGarnku     Artykuł Kaszak – ciasto z kaszą manną bez pieczenia pochodzi z serwisu Przepisy

Mieszam w Garnku
Biszkoptowy torcik z serem ricotta i galaretką z owocami . 210

mojego blogowania :) Z okazji  dzisiejszych Urodzin bloga chciałam Was zaprosić na torcik biszkoptowy z sernikiem na zimno , galaretką z owocami i kremem śmietankowym .Do galaretki dodałam syropu z malin firmy Ogródek Dziadunia Ciasto jest pyszne i szybko znika z talerzyków :) Ciasto podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji Chartre(...)Wszystko delikatnie wymieszać łyżką . Tortownicę wysmarować margaryną , tylko spód , wyłożyć ciasto .Piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Ja formę miałam w kształcie serca ale jeśli takiej nie macie może być tortownica o średnicy 26 cm  . 700 ml przegotowanej wody wymieszać z syropem z malin , dodać galaretki i dobrze wymieszać odstawić do przestygnięcia .Owoce umyć , banany , brzoskwinie , gruszki

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto „Budyniowe jabłuszko” 145

Warstwowe jesienne ciasto bez pieczenia na maślanych herbatnikach, słodka warstwa kremu budyniowego doskonale współgra z masą jabłkową z galaretkami , puszysta śmietankowa pianka posypana gorzkim kakao to kropka nad „i”. Ciasto bardzo smaczne i na różne okazje w tym świąteczne. Autorski przepis. Składniki na formę   25/30 cm: 35 dag herbatników maślanych Masa jabłkowa: 7 winnych jabłek (antonówka, szara reneta(...)cytryny i przemieszać z cukrem wymieszanym z cukrem trzcinowym z cynamonem, wlać wodę , doprowadzić do wrzenia i dusić aż jabłka zaczną się rozpadać. Zestawić z ognia, wsypać suche galaretki, wymieszać do rozpuszczenia, odstawić do wystudzenia. Przygotować masę budyniową: 300 ml mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko wymieszać   z budyniem i mąką pszenną . Mieszaninę wlać do wrzącego

Wanilia i Kardamon
Kwiat jabłoni – ciasto orzechowe z jabłkami i kremem z białej czekolady 406

serka mascarpone 200 g białej czekolady (2 tabliczki) 2 łyżki cukru pudru (najlepiej trzcinowego) Masa jabłkowa: 10 jabłek 3 łyżki cukru 1 galaretka cytrynowa 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Do nasączania ciasta: 1/2 szklanki soku jabłkowego sok z 1/4 cytryny 1 kieliszek wódki (opcjonalnie) Do dekoracji: 1 łyżka kakao 1/2 tabliczki białej czekolady Bazę do kremu przygotowujemy dzień(...)około 30 minut. Mieszać od czasu do czasu, żeby jabłka nie przywarły do dna. Na koniec dodać cukier, wymieszać i wyłączyć gaz. Jeśli ciasto nie jest gotowe przed samym przekładaniem ponownie podgrzać jabłka i wówczas dodać galaretkę (w proszku) oraz ekstrakt waniliowy. Masę jabłkową dokładnie wymieszać. Ciepłą masę jabłkową wyłożyć na dolny spód biszkoptu naponczowany połową mieszanki soku jabłkowego

Trzeci talerz
Delicja 223

pewnej grupy - albo tych, którzy zaczynają od czekolady; albo tych, którzy jako pierwszą obgryzają biszkopt; albo takich, którzy wolą w pierwszej kolejności wchłonąć galaretkę. A gdyby tak istniała wielka Delicja? Nie ciasteczko, a ciasto? Otóż, istnieje. Ps. To ciasto przygotowywałam na Święta Bożego Narodzenia, status życiowej przemiany i "bycia fit" nie ulega zmianie ;) Ps. 2. Przepis pochodzi ze strony mojewypieki.com(...)pieczenia.(samo dno), nie smarujemy boków. Pieczemy w temperaturze 160-170 stopni przez około 20-25 minut, do "suchego patyczka". Gorące jeszcze ciasto upuszczamy w formie na podłogę z wysokości 30-40 centymetrów.  Składniki na galaretkę: - 2 duże pomarańcze - 2 galaretki pomarańczowe Przygotowanie galaretek: Galaretki przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, zużywając 750 mililitrów wody (nie 1 litr). Studzimy

Życie zamknięte w smaku
Jagodnik jogurtowy 188

Składniki: 300 g jagód 400 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki żelatyny 2 łyżki erytrolu albo innego słodziła ok. 100 g herbatników 250 g borówek 1

czarrna od kuchni
TECZOWY SERNIK NA ZIMNO 115

  Sernik z galaretkami szybki i łatwy w przygotowaniu Składniki Paczka biszkoptów lub biszkopt 5 galaretek rozpuszczonych każda osobno w ¾ szklanki gorącej wody 1 kg sera

RAROSSA
Ciasto Katarzyny 79

pól szklanki cukru kryształu łyżeczka proszku do pieczenia Masa kremowa: 2 śmietanki 30% łaciata każda po 250 ml pól szklanki cukru pudru galaretka truskawkowa Na wierzch: pokrojone w plasterki banany (u mnie wyszły 3 sztuki) 2 galaretki truskawkowe Wykonanie Biszkopt: Białka oddziel od żółtek, ubij na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Gdy będzie błyszcząca dodawaj po 1 żółtku stopniowo ubijając(...)kremowa: Sporządź galaretki wg przepisu z tyłu opakowania (jedna w osobnym naczyniu do kremówki). Odstaw do lekkiego stężenia w chłodne miejsce. Schłodzone śmietanki ubij z cukrem pudrem na sztywno. Stopniowo dodawaj 1 tężejącą galaretkę. Zmiksuj. Wyłóż na zimny biszkopt. Wyrównaj. Pokrój banany w plastry. Wyłóż na masę. Całość pokryj resztą tężejącej galaretki. Autor przepisu: Katarzyna Miszkurka Artykuł Ciasto Katarzyny pochodzi

Wasze Przepisy
Deser kawowy 257

Składniki na galaretkę kawową: • 1 szklanka mocnej czarnej kawy • 2 łyżeczki żelatyny w proszku • 1 łyżka gorącej wody • 2-3 łyżki cukru pudru • 1 łyżka likieru

KUCHNIA POLSKA
Wiosenne ciasto urodzinowe wg Aleex 173

niej więcej niedługo. Na razie zapraszam na ciasto. Jest pyszne. Składniki: Biszkopt: • 4 jajka • 4 pełne łyżki mąki pszennej • ½ pełnej łyżki mąki ziemniaczanej • ¾ szklanki cukru, w tym cukier waniliowy • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa: • 1 budyń waniliowy z cukrem • 2 szklanki mleka • 200 g masła Wierzch: • 2 galaretki truskawkowe • 3 szklanki wrzątku • 500 g mrożonych (lub świeżych) truskawek(...)Truskawki przesypać do miski, większe przekroić na cząstki. Mrożonych nie rozmrażać! 10. Zalać truskawki gorącą galaretką. Wymieszać, ostudzone wstawić do lodówki. 11. Kiedy zacznie tężeć, galaretkę z owocami wyłożyć na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki. 12. Ciasto kroić na porcje, podawać z kawą lub herbatą. Smacznego

W mojej kuchni
Sernik z pianek marshmallow z truskawkami 219

truskawkami z masą z pianek marshmallow. Świetny przepis na sernik bez pieczenia :) SKŁADNIKI Spód ciasta: 300g herbatników  100g masła Masa: 1 szklanka mleka 2 szklanki śmietany 30% 70g białych pianek marshmallows 2 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklanki wrzątku Galaretka: 200-250g truskawek 1 op. galaretki truskawkowej 450 ml wody PRZYGOTOWANIE Masło rozpuszczamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto Shrek 215

zmniejszyć obroty miksera i stopniowo dodawać cukier, żółtka, ekstrakt z wanilii, na koniec - przesiane obie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i piec przez 25 min. (do suchego patyczka). 3. Rozpuścić 1 galaretkę w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawić do wystygnięcia. 4. Pozostałe dwie galaretki rozpuścić w 800 ml gorącej wody, odstawić do wystygnięcia(...)sztywno, pod koniec dodać wystudzoną i lekko tężejącą galaretkę, ubić ponownie i równomiernie rozprowadzić na delicjach. Odstawić do stężenia. 9. Gdy pozostałe dwie rozpuszczone galaretki zaczną tężeć, wylać je na masę śmietanową.  10. Gotowe ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na noc.  Źródło/ Inspiracja: sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com

Domowa Cookierenka Agi