ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:176/672)

Kostka biszkoptowa z pianką jeżynową 95

wersji z agarem. Do ciasta zrobiłam prostą polewę z białej czekolady i śmietany, która świetnie pasuje do lekko kwaśnego musu owocowo-śmietanowego. Polewę można pominąć, a zamiast niej ciasto wykończyć np. galaretką owocową . Kostka biszkoptowa z pianką jeżynową to świetny pomysł na pyszne ciasto urodzinowe! Zapraszam , spróbujcie sami! Print Kostka biszkoptowa z pianką jeżynową .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z truskawkami 99

minut. Masę zdjąć z ognia lekko ochłodzić i dodać masło i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia się masła. Jeszcze ciepły krem możemy wyłożyć na ciepłe ciasto. Wykończenie 2 opakowania galaretki 700 ml wody Zagotować połowę wody w której następnie rozpuścimy dwie galaretki. Po dokładnym rozpuszczeniu się galaretek, dolewamy pozostałą cześć wody. I odstawiamy do stężenia. Truskawki umyć oczyścić z szypułek

Pomysłowa kuchnia
Ciasto z jabłkami i galaretką brzoskwiniową 228

Kolejną propozycją na świąteczne ciasto jest pięknie pomarańczowe ciasto z jabłkami i galaretką brzoskwiniową. Od razu zrobiło się tu tak wiosennie i radośnie, prawda? Czytaj więcej

Ana Mari's world
Ciasto z jabłkami i galaretką brzoskwiniową 228

Kolejną propozycją na świąteczne ciasto jest pięknie pomarańczowe ciasto z jabłkami i galaretką brzoskwiniową. Od razu zrobiło się tu tak wiosennie i radośnie, prawda? Czytaj więcej

Ana Mari's world
Torcik galaretkowy z borówką i pomarańczą 122

Bardzo smakowity deser dziś przedstawiam. Deser dla miłośników wszelakich ciast na zimno i galaretek w jednym. To jest bardzo prosty torcik tylko potrzebuje chwili na stężenie. Zachęcam do spróbowania. Torcik galaretkowy z borówką i pomarańczą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik na zimno z galaretką jabłkową 341

szybie weekendowe ciasto polecam sernik na zimno z galaretką jabłkową. Na g ó rę kruszymy czekoladę, podajemy z bitą śmietaną. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Sernik na zimno z galaretką jabłkową 341

szybie weekendowe ciasto polecam sernik na zimno z galaretką jabłkową. Na g ó rę kruszymy czekoladę, podajemy z bitą śmietaną. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Sernik na zimno 178

sera w wiaderku (z lidla) 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka cukru kryształu 0,5 l śmietany 30% można dodatkowo dodać aromat cytrynowy 1 opakowanie biszkoptów 1 galaretka truskawkowa na wierzch ciasta Ser ucieramy z cukrem, obie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody (u mnie szklanka ma pojemność 250ml). Studzimy.  Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubijamy śmietanę na sztywno

Moje Słodkie Piekiełko
Piankowa rozkosz 135

delikatnie je naponczowałam, ale nie jest to konieczne). Na nie nakładamy połowę bitej śmietany z galaretką.  Na piance układamy brzoskwinie w dowolny sposób i zalewamy je galaretką agrestową. Na chwilę ciasto wkładamy do lodówki, aby stężała galaretka. Następnie układamy druga warstwę biszkoptów, bitą śmietanę, brzoskwinie, zalewamy galaretką cytrynową i ponownie schładzamy w lodówce. Smacznego

Pyszności Słodkości
gruszki w soku z winogron na ciastkach zbożowych z bitą galaretkową śmietaną... 128

galaretkę wsypać do szklanki i wlać pół szklanki gorącej wody i szybko wymieszać do rozpuszczenia galaretki śmietanę schłodzoną 30% ubić na sztywno, pod koniec ubijania wlać galaretkę ostudzoną bitą śmietanę rozprowadzić po cieście i posypać zmieloną czekoladą schować do lodówki na kilka godzin ciasto po prostu "niebo w gębie"....polecam......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
truskawki w galaretce na kefirze galaretkowym z wafelkami... 183

Składnik: truskawki świeże 60 dag, galaretka truskawkowa 2 opakowania, kefir 380 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, wafelki 25 sztuk galaretki truskawkowe wymieszać w 800 ml gorącej

W Mojej Kuchni Lubię
Torcik z truskawkami i borówkami z masą z kaszy manny na kruchym cieście 77

owocowe ciasto w sam raz na weekend. Kruche ciasto, maślana masa na bazie kaszy manny do tego kwaskowate borówki i słodkie truskawki , a wszystkiego dopełnia limonkowa galaretka. NA tortownicę 22 cm Na kruche ciasto: 250 g mąki krupczatki 1 jajko 4 łyżki cukru 130 g prawdziwego masła 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę z kaszy manny: 1 l mleka(...)truskawki i przykryć resztą masy. Na górze poukładać borówki. Ponieważ ciasto jest wysokie i na tym etapie już wystaje poza tortownicę założyć ring na górę ciasta. ( musi być dokładnie i ciasno założony aby galaretka nie spłynęła). Następnie zalewamy wszystko tężejącą galaretką i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Deser truskawkowy 186

właśnie sięgam po ciasta lub desery przygotowywane bez pieczenia i podawane na zimno. Taki pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu smakołyk proponuję w tym tygodniu w akcji "Ciasto na niedzielę". Moja galaretka została zrobiona z kompotu truskawkowego i żelatyny. Ale śmiało możecie użyć galaretki truskawkowej. Składniki na galaretkę truskawkową: 400 gram truskawek 1 opakowanie żelatyny na 500 ml wody(...)ubijania warto obserwować i sprawdzać gęstość śmietany, zbyt długie ubijanie spowoduje że powstanie nam masło. Ubitą śmietanę wykładamy na stężały spód ciasta, wyrównujemy, musimy dobrze wypełnić formę po same boki. Następnie na wierzch  wykładamy truskawki i zalewamy galaretką. A razem ze mną w kuchni swoje smakołyki przyrządzały: Katarzyna Madej ,  Joasia Łyga , Marzenka Szkodzińska , Dorotka Owczarek , Mal Gosia

Życie zaczyna się w kuchni
Tort z ptasim mleczkiem 199

sprawdzić czy ciasto jest gotowe, wbijając do niego wykałaczkę. Jeśli się lepi, wydłużamy czas pieczenia o 5 – 10 minut, po czym jeszcze raz sprawdzamy. Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia. Galaretki i żelatynę rozpuszczamy w pół litrze wrzątku i pozostawiamy do wystygnięcia. Zimne ciasto kroimy na trzy, mniej więcej równe części. Gdy galaretka będzie zimna, ubijamy kremówkę(...)cukrem na sztywną pianę, a następnie dolewamy do niej po trochu galaretkę, stale miksując na wolnych obrotach. Po dodaniu galaretki ptasie mleczko robi się lekko płynne, ale po chwili zacznie się ścinać. Lekko tężejące ptasie mleczko rozprowadzamy łyżką na cieście. Na każdą warstwę dajemy około 1/3 ptasiego mleczka. Ostatnią warstwę ciasta lekko smarujemy z wierzchu, a resztą smarujemy boki tortu

Smakowy Raj
Kora orzechowa wg Aleex 135

szklanki cukru Poncz: • 1/2 szklanki wystudzonej kawy rozpuszczalnej z 2 łyżeczek • 1 kieliszek spirytusu lub wódki Ponadto: • 3 opakowania ciastek "Delicji" z pomarańczową galaretką • 2 galaretki brzoskwiniowe Sposób przygotowania: 1. Przygotować ciasto bakaliowe: orzechy posiekać, odważyć wiórki i żurawinę. 2. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. 3. Dodać żółtka i delikatnie zmiksować na małych obrotach(...)ciasta bakaliowego. 16. Na ciasto wyłożyć ostatnią warstwę kremu. Rozsmarować. 17. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Galaretki rozpuścić w 3,5 szklanki wody. Owoce włożyć do przestudzonej galaretki. Gdy zacznie tężeć, wyłożyć na wierzch ciasta. Przechowywać w lodówce. 18. Podawać z filiżanką kawy. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień :) Smacznego

W mojej kuchni