ciasto z dynia - 5166 przepisów (strona:191/345)

Chleb z chrupiącą skórką 70

siemienia lnianego 100 ml ziaren dyni 670 ml ciepłej przegotowanej wody 20 gr świeżych drożdży 1 lub 1 i 1/2 łyżeczki soli W 100 ml wody rozpuścić drożdże. Mąki i resztę wody umieścić w misie miksera, dodać drożdże, sól, ziarna, wyrabiać hakiem do drożdżowego, do momentu aż wszystkie składniki się połączą, ciasto będzie się bardzo kleić, ale nie przejmować się

moj przepis na
Chleb z chrupiącą skórką 147

siemienia lnianego 100 ml ziaren dyni 670 ml ciepłej przegotowanej wody 20 gr świeżych drożdży 1 lub 1 i 1/2 łyżeczki soli W 100 ml wody rozpuścić drożdże. Mąki i resztę wody umieścić w misie miksera, dodać drożdże, sól, ziarna, wyrabiać hakiem do drożdżowego, do momentu aż wszystkie składniki się połączą, ciasto będzie się bardzo kleić, ale nie przejmować się

moj przepis na
Chleb z chrupiącą skórką 167

siemienia lnianego 100 ml ziaren dyni 670 ml ciepłej przegotowanej wody 20 gr świeżych drożdży 1 lub 1 i 1/2 łyżeczki soli W 100 ml wody rozpuścić drożdże. Mąki i resztę wody umieścić w misie miksera, dodać drożdże, sól, ziarna, wyrabiać hakiem do drożdżowego, do momentu aż wszystkie składniki się połączą, ciasto będzie się bardzo kleić, ale nie przejmować się

moj przepis na
Bułki pszenno - orkiszowe z ziarnami 130

Ciasto 250 g mąki pszennej typ 450, 500 lub 550 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 2000 10 g otrębów pszennych 10 g siemienia lnianego 10 g sezamu 20 g pestek dyni 2 łyżeczki drożdży instant (lub ok. 20 g świeżych) 1 łyżeczka cukru lub miodu 1,5 łyżeczki soli 300 ml letniej wody 1 łyżka oleju lub oliwy(...)letniej wody z dodatkiem 1 łyżeczki cukru, odstawić na 10 minut. W suchych składnikach zrobić dołek, wlać drożdże oraz 1 łyżkę oleju i wymieszać. Stopniowo dolewać resztę wody, mieszając ciasto. Wyrabiać przez 10 minut. Z ciasta uformować kulę, przełożyć do naoliwionej miski i szczelnie przykryć . Zostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę w ciepłym miejscu. Następnie ciasto podzielić na 6 części

Przepisy na domowy ser i chleb
Jesienna strona makarona 160

Zapraszamy na pełnoziarnisty makaron z sosem dyniowym, kalafiorem i chipsem z szynki parmeńskiej. Porcja dla 2 osób: MAKARON: SOS DYNIOWY: DODATKOWO:  200 g mąki pełnoziarnistej pszennej  1/2 kg dyni Hokkaido  1/4 kalafiora  2 jajka  1 łyżka masła klarowanego  1 duży plaster szynki parmeńskiej  1 łyżki oliwy z oliwek  1 cebulka dymka  gałązka rozmarynu  1 łyżki zimnej wody  50 g sera(...)dolewamy oliwę, wodę i solimy. Łączymy ze sobą składniki, po czym wyrabiamy ciasto na stolnicy. Wałkujemy na cienkie placki i zostawiamy do wyschnięcia. Dzięki temu makaron będzie bardziej elastyczny i miękki. Kroimy w dowolny kształt i rozkładamy, aby się nie posklejał. SOS: Oczyszczoną z pestek dynię kroimy na plasterki i pieczemy w 180 stopniach przez

Kuchnia od dwojga
MĄKI NATURALNIE BEZGLUTENOWE. JEDZ BEZ OBAW ;) 136

żelazo, cynk, miedź, fosfor, kobalt i lecytynę. Zawiera witaminę A, E i witaminy z grupy B. Jest smakowym i wartościowym dodatkiem do wypieków ciast i ciasteczek oraz posypką do lodów, deserów i sałatek.  Mąka kokosowa Ma bajecznie kokosowy, słodki smak i aromat. Nie zawiera cholesterolu(...)dyni) Ma smak i intensywny aromat pestek z dyni. Zawiera duże ilości błonnika, fosforu, żelaza, magnezu, cynku i miedzi, a także witaminę A i wit. z grupy B. Może służyć jako posypka do pieczywa oraz dodatek do ciast i placków. źródło - http://bezokruszka.pl

BezglutenowaIzabela
Ciasteczka owsiane z pestkami dyni 100

termoobiegu. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wykładam papierem do pieczenia, z ciasta formuję kulki, układam na papierze i lekko spłaszczam dłonią. Piekę ok. 15 minut do złotego koloru. Ciasteczka rozpłaszczają się, więc warto zostawić miedzy nimi odstęp. Ciastka studzę i przechowuję w szczelnie zamkniętym pojemniku. Ciasteczka owsiane z pestkami dyni gotowe Smacznego! Przepis: tutaj

Zasmakuj Kuchni
Tarta serowo-dyniowa z gruszkami i orzechami 156

wody) Uformować ciasto w kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na około 1 godzinę. Wyjąć, rozwałkować (najlepiej między kawałkami folii) wykleić dokładnie foremkę i porobić widelcem dziurki w cieście. Tak wylepioną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać na wierzchu kulki do pieczenia lub suchą fasolę lub suchy groch. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Pieczemy około(...)złocistego koloru. Wyjąć i ostudzić. (Najlepiej upiec spód dzień wcześniej). 2. Gruszki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, żeby nie ściemniały można je skropić sokiem z cytryny.Serek, puree z dyni, cukier puder, jajka, cynamon i imbir miksujemy na gładką masę. Wykładamy na upieczony spód. Na wierzch układamy kawałki gruszki i posypujemy rozdrobnionymi orzechami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni

UgotujmyTo.pl
Pszenny chleb powszedni 124

wiele chlebów, ale chyba ten odpowiada mi najbardziej. Jest bardzo szybki i prosty do wykonania. Ciasto nie wymaga wyrabiania. Myślę, że uda się nawet osobom początkującym w kuchni. Dodatki można dowolnie modyfikować. Lubię do swojego bochenka dorzucić np. słonecznika, siemienia lnianego czy pestek z dyni. Zdjęcia też są z różnych bochenków, a to inny dodatek, a to część mąki pszennej(...)składniki poza mąką wymieszać w misce, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. 2. Do zaczynu wsypać 1 kg mąki. Wszystko wymieszać drewnianą łyżką do połączenia się składników. 3. Ciasto przełożyć do dwóch jednakowych keksówek posmarowanych olejem i oprószonych bułką tartą. Wstawić do zimnego piekarnika. Włączyć piekarnik na 200 st.C góra-dół i piec 1 godzinę. Bochenki ostudzić na kratce

Kuchnia domowa Ani
Ciasteczka z mąki z orzechów nerkowca z solonymi pestkami dyni i pistacjami (bez cukru) 128

łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 50g prażonych z solą pestek dyni oraz solonych pistacji (waga bez łupinek i w sumie, w dowolnych proporcjach) Wszystkie składniki (oprócz pestek i pistacji) dokładnie wymieszać (najlepiej dłonią) do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do masy wmieszać całe pestki oraz uprzednio posiekane pistacje. Z ciasta uformować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego. Wszystkie kuleczki

Di gotuje
Muffinki dyniowe 72

Sezon na dynię trwa już od jakiegoś czasu, więc zapraszam Was dziś na muffinki dyniowo-marchewkowe. Są smaczne, zdrowe i idealnie nadają się na drugie śniadanie

To co lubię - gotuję i polecam
Dżem dyniowy z pomarańczą i cytryną 91

Dyniowy dżem z dodatkiem pomarańczy zaskoczy Was z pewnością swoim delikatnym smakiem i cudownym zapachem. Spróbujcie :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem dyniowy z pomarańczą i cytryną

To co lubię - gotuję i polecam
Makaron z sosem dyniowym, kurczakiem i szpinakiem 168

Makaron z sosem dyniowym, kurczakiem i świeżym szpinakiem z dodatkiem śmietany kremówki. Całość posypana startym parmezanem. Proste składniki tworzą smaczną i niebanalną potrawę idealną na jesienne

Oryginalny smak
SERNIK DYNIOWY Z MASĄ KRÓWKOWĄ 209

Intensywnie żółta barwa sernika, która zachęca do spróbowania, idealnie komponuje się z jego delikatnym smakiem. SKŁADNIKI: (tortownica 22 cm) SPÓD 200 g ciasteczek 100 g masła

RAROSSA
KISIEL DYNIOWO-JABŁKOWY. 124

KISIEL DYNIOWO-JABŁKOWY. /inspiracja: DOROTA SMAKUJE ; / na 4 porcje pełna szklanka puree z dyni 1 i 1/3 szklanki ciepłej wody szklanka startych jabłek na grubych oczkach

W kuchni Karmel-itki