ciasto z dynia - 5166 przepisów (strona:156/345)

Ciasto cukiniowe 197

wykorzystanie cukinii jest sporo, chociaż nie tak wiele jak z moją ukochaną dynią Na blogu znajdziecie już przepisy na placuszki z cukinii, sałatkę z grillowanymi warzywami, zapiekankę z cukinii, zapiekankę ryżową z cukinią, roladki z cukinii… Teraz przyszedł jednak czas na coś słodkiego w postaci ciasta cukiniowego…:) Ciasto cukiniowe jest bardzo wilgotne i w smaku przypomina piernik

UgotujmyTo.pl
Bezglutenowy chleb, bez gotowych mieszanek, bez gumy ksantanowej 115

gumy ksantanowej, bez żadnych dziwnych dodatków. Chlebek składa się z trzech rodzajów mąk, które mielę tuż przed przygotowaniem chleba, poza tym zawiera siemię lniane, płatki jaglane, nasiona słonecznika oraz dyni czyli samo zdrowie. Idealnie byłoby gdyby był na zakwasie bezglutenowym, jednak nie mam jeszcze takiego zakwasu, jak tylko taki wychoduję, podzielę się z wami takim przepisem. Przepis pochodzi z książki(...)umieszczam formę w piekarniku, ustawionym na temperaturę 30 st. Czas pierwszego wyrastania to 20 min. Ciasto na chleb jeszcze raz krótko wymieszać. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem/olejem i wysypanej mąką gryczaną. Wyrównać, można posypać pestkami dyni czy słonecznika. Ponownie pozostawić do drugiego wyrastania na 20 min. Piekarnik nagrzać do temperatury 240 st, grzałka góra

moj przepis na
Bezglutenowy chleb, bez gotowych mieszanek, bez gumy ksantanowej 108

gumy ksantanowej, bez żadnych dziwnych dodatków. Chlebek składa się z trzech rodzajów mąk, które mielę tuż przed przygotowaniem chleba, poza tym zawiera siemię lniane, płatki jaglane, nasiona słonecznika oraz dyni czyli samo zdrowie. Idealnie byłoby gdyby był na zakwasie bezglutenowym, jednak nie mam jeszcze takiego zakwasu, jak tylko taki wychoduję, podzielę się z wami takim przepisem. Przepis pochodzi z książki(...)umieszczam formę w piekarniku, ustawionym na temperaturę 30 st. Czas pierwszego wyrastania to 20 min. Ciasto na chleb jeszcze raz krótko wymieszać. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem/olejem i wysypanej mąką gryczaną. Wyrównać, można posypać pestkami dyni czy słonecznika. Ponownie pozostawić do drugiego wyrastania na 20 min. Piekarnik nagrzać do temperatury 240 st, grzałka góra

moj przepis na
Bezglutenowy chleb, bez gotowych mieszanek, bez gumy ksantanowej 173

gumy ksantanowej, bez żadnych dziwnych dodatków. Chlebek składa się z trzech rodzajów mąk, które mielę tuż przed przygotowaniem chleba, poza tym zawiera siemię lniane, płatki jaglane, nasiona słonecznika oraz dyni czyli samo zdrowie. Idealnie byłoby gdyby był na zakwasie bezglutenowym, jednak nie mam jeszcze takiego zakwasu, jak tylko taki wychoduję, podzielę się z wami takim przepisem. Przepis pochodzi z książki(...)umieszczam formę w piekarniku, ustawionym na temperaturę 30 st. Czas pierwszego wyrastania to 20 min. Ciasto na chleb jeszcze raz krótko wymieszać. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem/olejem i wysypanej mąką gryczaną. Wyrównać, można posypać pestkami dyni czy słonecznika. Ponownie pozostawić do drugiego wyrastania na 20 min. Piekarnik nagrzać do temperatury 240 st, grzałka góra

moj przepis na
Bezglutenowy chleb, bez gotowych mieszanek, bez gumy ksantanowej 207

siemienia lnianego 200 g mąki kukurydzianej 350 g mąki z surowej, niepalonej Kaszy gryczanej 150 g mąki z surowej, palonej kaszy gryczanej 120 g płatków jaglanych 160 g pestek dyni i słonecznika 400 g ciepłej wody 500 g wody gazowanej 8 g drożdży instant 2 łyżeczki soli 1-2 łyżeczki syropu klonowego lub innego słodzidła 3 łyżeczki czarnuszki(...)umieszczam formę w piekarniku, ustawionym na temperaturę 30 st. Czas pierwszego wyrastania to 20 min. Ciasto na chleb jeszcze raz krótko wymieszać. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem/olejem i wysypanej mąką gryczaną. Wyrównać, można posypać pestkami dyni czy słonecznika. Ponownie pozostawić do drugiego wyrastania na 20 min. Piekarnik nagrzać do temperatury 240 st, grzałka góra

moj przepis na
Carpaccio buraczane z kozim serem 185

Składniki 2 buraki garść rukoli liście botwinki pestki słonecznika i dyni orzeszki pinii 100 g sera koziego sos 1 łyżeczka musztardy francuskiej 2 ząbki czosnku 1/4

KUCHNIA POLSKA
Jednoporcjowe ciastko dyniowe 201

W mojej spiżarce zalegało jeszcze jesienne puree z dyni. Chciałam je jak najszybciej wykorzystać, więc od tak zrobiłam szybkie i smaczne ciastko z dyni. Najlepiej smakuje

Truskawkowa Fiesta
Dyniowe ciasteczka wypełnione dobrocią 190

       To się stało oficjalne. SZALEJĘ ZA DYNIĄ. Można z niej zrobić wszystko, od ciasteczek po pyszne risotto, a do tego jest taka

Gotowanie to kochanie
DYNIOWY GULASZ Z KIEŁBASĄ. 196

Jak wiadomo, dynia na słodko króluje i takie jej zastosowanie jest powszechnie znane. Jednak i na wytrawnie można ją przedstawićw bardzo kuszącej wersji. Pewnie już wspominałam

W kuchni Karmel-itki
Chleb graham pszenno-żytni na zakwasie 236

Chleb graham na zakwasie window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Zaczyn 75g zakwasu 75g mąki pszennej chlebowej 75g letniej wody Ciasto właściwe 300 g mąki żytniej graham 140 g mąki pszennej chlebowej 160 g mąki pszennej wieloziarnistej 1 szkl. nasion (siemię, dynia, kminek, słonecznik, płatki owsiane - nie nasionko:) 500-600 g letniej wody 1,5 łyżeczki soli 1 łyżka miodu gryczanego

Mieszam w Garnku
Pączki dyniowe - faworki 178

pomarańcza olej do smażenia cukier puder do posypki Wykonanie: Dynię obrać, pozbawić pestek, pokroić i rozgotować w jednej szklance osolonej wody. Następnie odcedzić, dodać startą skórkę z pomarańcza i wymieszać. Połączyć z mąką, żółtkami , winem i odstawić na godzinę. Białka ubić na sztywno, połączyć z masą, wymieszać. Ciasto kłaść łyżką na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Koktajl dyniowy z jogurtem. 118

Koktajl dyniowy z jogurtem. Ten koktajl z dodatkiem dyni i jogurtu to pyszne śniadanie , dla osób, które mają obsesję na punkcie dyni i koktajlu . Ten koktajl jest pyszny i łączy w sobie pyszne smaki jesieni, takie jak dynia , cynamon , imbir , goździki , całość pysznie komponuje się ze sobą! Jednak by nasze śniadanie było bardziej pożywne i sycące dodamy jeszcze banany , jogurt(...)Banan zawiera również sporo błonnika. Banany zalecane są dla osób, które intensywnie ćwiczą lub mają duży wysiłek umysłowy. Dynia jest warzywem bogatym w witaminy i składniki mineralne. Ma mało kalorii, więc możemy ją jeść śmiało jeśli jesteśmy na diecie. Jedzenie dyni możne zapobiegać rozwojowi nowotworu, dzięki zawartości bet-karotenu, który hamuje procesy oksydacyjne. Obniża poziom złego cholesterolu. Zapobiega miażdżycy, chorobom

Zdrowy Styl Joanny
Prawdopodobnie najlepszy na świecie wegański chlebek dyniowy ;-) 254

jestem takim łasuchem). W planach na dziś miałam patroszenie mojej dyni olbrzymki (25 kg, mam taką jeszcze jedną, na czarną godzinę), ale za to zupełnie nie planowałam dziś piec, no ale nie było wyjścia. Pełny spontan, zupełnie nie wiem jak ja to robię ale im bardzie improwizuję, tym lepsze ciasta mi wychodzą, a to naprawdę jest najlepsze dyniowe jakie jadłam(...)miki wrzuć starta dynie i masę daktylową, dokładnie wymieszaj Połącz w jednej misce i mąkami i przyprawami, dodaj rodzynki i posiekane orzechy. Bardzo dokładnie wszystko wymieszaj (ogarniesz temat dużą łyżką) Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 160 C na środkowej półce piekarnika. Przestudź chociaż trochę ciasto, polecam podawać polane syropem

greenscarf
Chleb dyniowy z chia 299

mąki pszennej 400 g g pure z dyni 100 ml ciepłego mleka 15 g drożdży 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 2 łyżki nasion chia 1. Drożdże kruszymy, mieszamy z ciepłym mlekiem, cukrem i odrobiną mąki. Zostawiamy do wyrośnięcia. 2. Przesianą mąkę mieszamy z solą, pure dyniowym i rozczynem. Ciasto wyrabiamy przez 15 minut(...)Dodajemy nasiona chia i dokładnie mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 2 godziny. 4. Wyrośnięte ciasto przekładamy do keksówki, wysmarowanej wcześniej olejem. Pieczemy około 40 minut w 200 stopniach. Smacznego! Kategoria: Pieczywo , Przepisy Tagged: chleb , dynia , na śniadanie , nasiona chia , pure , zdrowa kuchnia

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
PIEROGI DYNIOWE Z TWAROGIEM + FIMIK 103

Ciasto dyniowe na pierogi jest nadzwyczaj smaczne, delikatne i o pięknym kolorze. Dzisiaj przygotowałam je nadziane twarogiem w wersji słodkiej. Polecam przepis.  SKŁADNIKI :  700 g mąki pszennej + do podsypania 1/2 szklanka musu z dyni  5-7 łyżek oleju  1 filiżanka wody(...)PRZYGOTOWANIE :  Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto, odkładamy je na 30 minut aby odpoczęło.  Twaróg ugniatamy z cukrem.  Ciasto cienko rozwałkowujemy, nakładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy pierogi.  Gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty licząc czas od wypłynięcia pierogów na wierzch wody.  Odcedzamy i podajemy ciepłe ze śmietaną i cukrem. Smacznego.  Zapraszam do obejrzenia

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania