ciasto z ciasta francuskiego - 3180 przepisów (strona:80/212)

Tarta z grzybami, boczkiem i serem pleśniowym 140

przygotowania pysznego dania Tarta z grzybami, boczkiem i serem pleśniowym SKŁADNIKI: kilkanaście grzybów boczek wędzony 150g sera pleśniowego 100g białego sera chudego 1 cebula świeża pietruszka 1 jajko ciasto francuskie sól, pieprz czarny, papryka słodka, chilli Grzyby oczyścić i pokroić w plastry. Ja zawsze chwile gotuje grzyby, chyba tak z ostrożności:) Cebulę pokroić w kostkę i przyrumienić na maśle(...)dodać pokrojone i podgotowane grzyby. Dusić przez ok 10 minut, doprawić solą pieprzem i paprykami. Następnie dodać pokruszone sery jajko i posiekaną świeża pietruszkę. dobrze wymieszać. Ciasto francuskie rozłożyć w formie. Równomiernie rozłożyć farsz.  Jeśli pozostało kawałek ciasta można je pokroić w paski i ułożyć np w romby. Piec w piekarniku nastawionym na 200 stopni przez

MarciochaKucharzy
Francuskie rurki nadziewane 182

się nie udało, ale ciocia przygotowywała te pyszności na wesele i przez to że mogłam jej pomóc to udało się. Ciasto w smaku przypomina chrupiące ciasto francuskie jednak jest banalnie proste w wykonaniu do tego niby banalnie prosta masa budyniowa, przypomina trochę tą od karpatki. Własnie to skomponowanie jest niezwykle pyszne.  Porcja na ok 30 rogalików Składniki(...)metalowych rureczkach  przeznaczonych do wypieków rurek ( pamiętajcie że rurki metalowe trzeba dobrze tłuścić). Każdą rurkę smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy jak ciasto francuskie w rozgrzanym piekarniku bez termoobiegi do 20 minut, jak zobaczycie, że ciasto się zarumieni to gotowe :)  masa 3/4 mleka mieszamy z jajkiem dodajemy dodajemy budyń, mąkę  i cukier

Niezły Młynek
Francuska Fantazja z borówkami 124

które urzekło jury. Miała być Francuska Fantazja z truskawkami, a wyszła Francuska Fantazja z jagodami. Składniki: serek Almette z Jagodą i Maliną 250 ml śmietany kremówki 36 % opakowanie ciasta francuskiego 250 g borówek kieliszek syropu Blue Curacao 0,5 cytryny (wyciskamy sok) 4 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Ciasto francuskie rozcinamy w połowie i kroimy kilka prostokątów. Pieczemy

Lili w kuchni
Wykwintne francuskie paszteciki 171

składniki potrzebujemy, robimy, pieczemy i smacznie na ciepło lub zimno jemy. Jeśli czysty barszczyk czerwony do nich dodamy to obiad będzie smaczny, zapewne udany.  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 375 g, 200 g pasztetu wykwintnego z drobiem Spichlerz Rusiecki, czarnuszka, sól gruboziarnista. Przygotowanie: Piekarnik nastawiamy na 220°C.   Ciasto francuskie rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach

Moniki Smakołyki
ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z CUKINIĄ, KOZIM SEREM I SUSZONYMI POMIDORAMI 765

stołach różnego rodzaju przekąski i sałatki. U mnie dzisiaj francuskie ślimaczki, które cieszą i oko i podniebienie. Polecam na karnawałowe bale i domowe przyjęcia. SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 1 młoda cukinia 10 suszonych pomidorów (pokrojonych w paski) 100 g serka koziego (do smarowania) zioła prowansalskie 1 żółtko (roztrzepane) A jak to zrobić: Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie paski(...)przełożyć na sitki i dokładnie posolić. Odstawić na 20 minut, aby zmiękła. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować serkiem, posypać ziołami i pokroić wzdłuż krótszego boku na paski (mniej więcej szerokości plastra cukinii). Cukinię przepłukać zimną wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Na każdy pasek ciasta ułożyć plaster cukinii i kilka kawałków pomidorów. Każdy pasek zwinąć w ślimaka, przełożyć na blachę

Kuchnia w opałach
Różyczki z ciasta francuskiego 210

Efektowana przekąska karnawałowa :)  1 opakowanie ciasta francuskiego ok 150 g okrągłej  wędliny np. salami, szynka o średnicy ok 3 cm 1 jajko Węższą część ciasta francuskiego kroimy na paski grubości ok 1,5 cm.  Plasterki wędliny kroimy na pół i układamy na paskach ciasta. Zwijamy w rulon tworząc różyczkę, końcówkę mocno dociskając.  Wierzch

Atlas Smaków
Szybkie ciasto z morelami i brzoskwinią 122

się zdarza ;) Bardzo lubię morele, szczególnie gdy są poddane obróbce. Dzięki połączeniu gotowych w sumie produktów wyszło szybkie i bardzo smaczne ciasteczko do niedzielnej kawy. Składniki : gotowe ciasto francuskie naturalny serek homogenizowany kilka moreli brzoskwinia łyżka cukru Ciasto francuskie posmarować warstwą serka. Ułożyć połówki moreli (miąższem do góry) i cząstki brzoskwini. Posypać cukrem. Piec ok. 20-30 minut

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta na zabicie nudy 141

jeszcze jakies male co nieco. Najwazniejsze, ze pod reka ciagle zostaly foremeczki do mini tart :) Tak wiec do dziela... Mini tarty z budyniem i jablkami skladniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 budyn waniliowy lub smietankowy na 0,5 litra mleka 1 szklanka mleka 2 jablka brazowy cukier do posypania wykonanie: Budyn nalezy przygotowac wedle zalecen na opakowaniu, zmniejszamy tylko(...)ilosc mleka z pol litra na 1 szklanke. Jesli jest to budyn bez cukru nalezy go doslodzic. Budyn ma byc dosc gesty. Z ciasta francuskiego wykrawamy 4 kola i wyklaamy nimi foremki do tart. Na ciasto kladziemy papier do pieczenia i obciazamy np grochem. Pieczmy przez 10 nimut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po wyciagnieciu z pieca

Przysmaki Karolki
Obrączki francuskie z cukrem. 117

Składniki : 1 kg ciasta francuskiego   ( może być mrożone ) 1 jajko 25-30 dkg grubego cukru kryształu mąka pszenna do podsypywania Przygotuj również : szklankę  malutki kieliszek lub rurkę o średnicy 1 i 1/2 cm    Sposób wykonania : Ciasto francuskie rozwałkowujemy podsypując co pewien czas przesianą mąką na grubość 2 milimetrów. Z ciasta wykrawamy kółka

Przepisy i porady kulinarne
Tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorem (ryba) 149

szpinaku, pomidora, a całość polana sosem jajeczno-pomidorowym.  Ciekawy pomysł na wykorzystanie usmażonego łososia. Przepis dodaje do akcji Pudliszki - Pomidorowe inspiracje. Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 300 g świeżego łososia 1 pomidor 2 garście świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 100 ml śmietany 30% 50 ml mleczka kokosowego starty żółty ser 2 łyżeczki koncentratu(...)umyć, osuszyć. Czosnek obrać i drobno posiekać. Rozgrzać garnek z odrobiną masła, przesmażyć czosnek a na sam koniec dodać szpinak i chwilę smażyć (aż szpinak straci na objętości). Ciasto francuskie rozwinąć i wyłożyć na formę do pieczenia tarty. Przygotowane ciasto nakłuć widelcem, aby za mocno nie urosło. Na samo dno ułożyć przesmażony szpinak, następnie pokrojonego pomidora, rozdrobnionego łososia

Ugotować
Francuskie ramekiny z gruszką 127

latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki (na 6 sztuk, ramekiny o średnicy 9 cm) 1 paczka ciasta francuskiego 3 duże gruszki cukier puder, cynamon, kardamon  masło do wysmarowania ramekinów Ramekiny delikatnie posmarować masłem.  Płat ciasta francuskiego podzielić na 6 kwadratów. Każdy z kwadratów delikatnie

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Tarta z łososiem na cieście francuskim 86

łyżka usiekanego szczypiorku kilka listków oregano sól pieprz otarta skórka z cytryny 50 g mozzarelli z bloku szczypta oregano pomidorki cocktailowe lub jeden mały pomidor 1 op ciasta francuskiego szczypiorek sałata Łososia przeciąć na cienkie plastry, skropić oliwą i sokiem z cytryny, odstawić na ok godzinę. Formę na tartę posmarować oliwą, wyłożyć ciastem francuskim.  Jajka roztrzepać

Gotowanie jest łatwe
Paprykowe mumie 143

Czas gotowania 20 min Czas przygotowania 50 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 20 min Czas przygotowania 50 min Ingredients 250 g mini papryk słodkich 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 mały filet z kurczaka 3 łyżki kukurydzy z puszki 3 łyżki fasoli czerwonej z puszki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki przyprawy chili con carne 1 czubata łyżka(...)smaku pozostałymi przyprawami i mieszając co jakiś czas gotujemy około 2-3 minut. Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i odstawiamy do wystudzenia. Paprykę nadziewamy przygotowanym farszem. Schłodzone ciasto francuskie kroimy na cienkie, półcentymetrowe paski, zaczynając od dłuższego boku ciasta. Paseczkami owijamy każdą paprykę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Wędrówki po kuchni
Tarta z cebulą i oliwkami 81

Szybka tarta na cieście francuskim z uwielbianym przez nas serem feta <3   Składniki 300 g ciasta francuskiego 3 jajka 500 g cebuli cukrowej oliwa do smażenia 150 g sera feta 10 szt czarnych oliwek 10 szt zielonych oliwek kminek biały pieprz sól do smaku     Przygotowanie   Oddzieliłem białka od żółtek. Obraną cebulę posiekałem(...)grubą kostkę. Zeszkliłem na oliwie, a gdy przestygła dodałem rozdrobnioną widelcem fetę, żółtka, poprzekrawane na pół oliwki, sól i pieprz. Z białek ubiłem pianę, delikatnie połączyłem z masą. Ciastem wylepiłem formę do pieczenia tart, nakłułem widelcem. Na cieście rozłożyłem farsz. Z reszty ciasta uformowałem wąskie paski, ułożyłem je na farszu tak, by tworzyły kratkę. Posypałem kminkiem. Zapiekałem

R'n'G Kitchen