ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:472/780)

Kruche ciasteczka orkiszowe z makiem – Blogmas 2019 #6 191

makiem 1,5 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej (200 g) 75 g masła 2 żółtka 1 opakowanie budyniu śmietankowego (proszku) 90 g ksylitolu lub erytrytolu 3-4 łyżki mleka 2-3 łyżki sypkiego maku niebieskiego Ze wszystkich składników zagnieść jednolite ciasto. Rozwałkować na grubość kilku milimetrów i wycinać ciasteczka niewielką foremką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć

Fitkot
Bezglutenowe kruche ciasteczka 166

cukru 125 g masła jajko Sposób wykonania: Do miski przesiej mąką jaglaną i ryżową. Dodaj mąkę ziemniaczaną oraz budyń. Mąki wymieszaj dokładnie. Następnie dodaj masło pokrojone na małe kawałki, cukier i jajko. Całość zagniataj energicznie ręką, aby powstało gładkie i elastyczne ciasto. Gotowe ciasto owiń folią spożywczą, potem wstaw je do lodówki na ok. godzinę. Blachę wyłóż papierem do pieczenia

365 dni dookoła kuchni
Najlepsze domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 187

Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Wielkanocne gniazdka serowe na słodko Sernikowe koszyczki wielkanocne Cytrynowy sernik

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z bezą kokosową 187

będę robić ponownie. Polecam i Wam:) Ciasto: 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 2 żółtka 1 jajko 100 g masła 1 łyżka smalcu Warstwa serowa: 1 kg twarogu 1 op. cukru wanilinowego 3/4 szkl. cukru 3 szkl. mleka 1/2 szkl. oleju 4 żółtka 2 jajka 1 budyń śmietankowy Beza kokosowa: 6 białek szczypta soli

Smaki Na Talerzu
Kostka kawowa (budyniowo-śmietankowa) 571

Kiedy zobaczyłam to ciasto na My Sweet World od razu wiedziałam, że muszę je upiec ;)  Pozmieniałam w nim co prawda co nieco ale ciacho wyszło wspaniałe. Budyń o delikatnym kawowym smaku  i puszysta waniliowa pianka tworzą doskonałe połączenie smaków. Znajomi byli zachwyceni, gdy ich poczęstowałam tym ciachem do kawy. Biszkopt: 3 jajka szczypta soli 100 g cukru

Smakołyki Asi
Gofry orkiszowe 139

kropel aromatu pomarańczowego Olej kokosowy (do smarowania gofrownicy) Do miski przesiewamy mąkę orkiszową oraz proszek do pieczenia. Wsypujemy budyń śmietankowy. W osobnej misce łączymy mokre produkty – jogurt naturalny, jajka i krople aromatu pomarańczowego. Wlewamy je do suchych składników i mieszamy trzepaczką. Ciasto wlewamy do nagrzanej gofrownicy wysmarowanej olejem kokosowym. Pieczemy do zarumienienia. Dekorujemy cukrem pudrem z ksylitolu lub ulubioną konfiturą

VioletoweKucharzenie
sernik ze śliwkami II 136

czasu do czasu mieszają. Upieczone wykładamy równomiernie na posypany bułką tartą spód ciasta. składniki na masę serową: 1000 g sera białego 250 ml śmietanki kremówki 5 jajek, białka oddzielone od żółtek 230 g cukru 1 budyń waniliowy opcjonalnie: 3/4 łyżki olejku cytrynowego wykonanie: Żółtka miksujemy z cukrem. Dodajemy ser, śmietankę, budyń oraz olejek i miksujemy tylko do połączenia się składników

Domowy Smak Jedzenia
Makowiec tylko z samego maku 254

zapragnęłam go sobie zjeść. Upiekłam i powiem że jest pyszny a mogą go zajadać wszyscy czyli alergicy, ciasto jest bez glutenu, bez jajek, bez masła, bez mleka krowiego, chyba że możecie jeść te składniki to dajcie zwykłe mleko, masło i budynie zwykłe. Zapytacie zatem co w nim jest? dużo maku, rodzynki i żurawina a dalej dużo maku. Polecam bo jest

Moje Małe Czarowanie
Najlepsza kawa PO DRODZE na plażę 228

przygotowywana :) Oraz karpatką z kremem i świeżymi owocami . Przyznaję, że ciasto powaliło mnie na łopatki! Górzyste i pagórkowate ciasto karpatkowe wcale nie tak łatwo jest skutecznie przyrządzić - z doświadczenia mówię... Do tego, jak dla mnie, krem nie może być za ciężki . Budyń zaś ma być wyśmienicie wyczuwalny. W tym przypadku słodkość ta wpasowała się we wszystkie moje oczekiwania i gusta

Grunt to przepis!
Sernik wiedeński 278

Żółtka jaj ucieramy z cukrami. Następnie partiami dodajemy ser. Wlewamy ostudzone masło, cały czas ucierając mikserem. Dodajemy budyń (lub mąkę ziemniaczaną). Białka ubijamy na sztywną pianę i przekładamy do masy serowej, delikatnie mieszamy szpatułką, aż do połączenia się składników. Przelewamy ciasto do tortownicy (u mnie o średnicy 17 cm). Sernik pieczemy około godziny w 180 stopniach. Sernik na początku bardzo

Aga w kuchni
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 387

Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik

Kulinarne przygody Gatity
Ser z jogurtu na słodko do wypieków 211

wykorzystuję jako farsz do ciasta, a resztę doprawiam przyprawami i wykorzystuję do posmarowania kanapek. Słodka masa serowa do ciast: ok. 400 g sera z jogurtu greckiego, 1 żółtko – białko wykorzystujemy do posmarowania drożdżówek przed pieczeniem 1,5 łyżki skrobi ziemniaczanej lub budyniu waniliowego, śmietankowego w proszku 2 łyżki cukru pudru np. olejek waniliowy lub ekstrakt z wanilii Wszystkie składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mini Napoleonki Na Herbatnikach 467

Szybkie, pyszne ciasto i w dodatku bez pieczenia ! Składniki na blaszkę 23x23 cm 2 paczki małych herbatników (2 x 100 gr) 3 szkl mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 2 żółtka 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki pszennej 3/4 kostki margaryny 1. Blaszkę wykładamy folia spożywczą i układamy pierwszą warstwę ciastek. 2. Dwie szkl mleka zagotowujemy z cukrem i margaryną

Gotowanie...to proste !
Sernik Wiedeński 187

Żółtka ubijamy razem z cukarmi aż powstanie nam puszysta biała masa. Następnie dodajemy nadal miksując porcjami ser, kolejnie: budyń, masło (jeżeli powstaną wam grutki to nie ma co się martwić, należy dłużej i staranniej miksować, po upieczeniu nie psuje to smaku ciasta :) ). W osobnej misce ubijamy białka i dodajemy je do serowej masy łącząc delikatnie oba te składniki aby nasz

W Moim Magicznym Domu
malinowa delicja 165

słońcu słodkie maliny nadają mu smaku i aromatu. Warto się skusić :) *foremka 24*24 cm Składniki: na ciasto: 3 jajka 1/2 szklanki mąki 1/3 szklanki kakao 3/4 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 500 ml mleka opakowanie budyniu malinowego łyżka mąki ziemniaczanej kostka masła 3 łyżki cukru dodatkowo: 1/2 szklanki posłodzonej herbaty malinowej 2 galaretki malinowe opakowanie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania