ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:446/780)

FISTASZKOWIEC KREMOWY 106

jajek 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g zmielonych orzeszków ziemnych 1 łyżka proszku do pieczenia Masa budyniowa kakaowa: 2 opakowania budyni czekoladowych 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 1 - 2 łyżki ciemnego kakao 1 olejek spirytusowy rumowy Dodatkowo: 0,5 słoika powideł że śliwki 6 kostek czekolady gorzkiej(...)Masa budyniowa kakaowa - 2 opakowania budyni czekoladowych ugotować w 0,5 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać stopniowo wystudzony budyń. Na koniec dodać kakao i olejek spirytusowy rumowy. Dobrze wymieszać.  Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części

Ciastka - domowe słodkości
Kremowy bananowiec 738

łatwiejsze. Moją kolejną propozycją na tego rodzaju ciasto jest bananowiec. Powinien się on każdemu udać i nie ma obawy, że biszkopt nie wyrośnie lub się spali. Smakuje wyśmienicie i bardzo polecam. A wy próbowaliście już bananowca? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blachę o wymiarach 25x25cm. Składniki: 35dag herbatników 4 szklanki mleka 3 budynie śmietankowe bez cukru 20dag masła 3/4 szklanki(...)szklankach wrzątku. Odstawić do ostudzenia.  3. Miękkie masło utrzeć i dodawać po łyżce budyniu, ciągle ucierając.  4. Na dnie blaszki wyłożyć warstwę herbatników. Posmarować ją 1/3 kremu i poukładać plasterki banana, przykryć następną warstwą herbatników i tak samo ułożyć kolejną warstwę. Na wierzchu ciasta ułożyć plasterki banana i zalać tężejącą galaretką. Tak przygotowane ciasto wstawić

Danka Pichci
Cukinia na słodko w słoiku – cukinia jak ananas przepis 136

Cukinia to zdrowe warzywo, które można przyrządzić na wiele sposobów. Doskonale smakuje w postaci, cukiniowej tarty czy tradycyjnego leczo. Warto ją też zamarynować w słoiku, a

sierotka maRysia w kuchni
Placek po meksykańsku z ulubionym sosem. Jaki sos do placków ziemniaczanych? 196

Placki po meksykańsku to pyszne danie, które zachwyca swym oryginalnym i niepowtarzalnym smakiem niejednego smakosza. Warto je podać z ulubionym sosem. Zatem jaki sos do placków

sierotka maRysia w kuchni
Tarta z kremem budyniowym i owocami 100

pokojowej 100 g cukru kryształ 1 jajko 2 łyżki wody ½ łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Wszystkie składniki szybko zagnieść ręką. Ciasto rozwałkować i wylepić nim tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Spód ponakłuwać widelcem. Krem budyniowy: Składniki: 2 torebki budyniu waniliowego 600 ml mleka 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru ze skórką pomarańczy 1 kwaśna śmietana 18% (200 g) 2 jogurty

Przepisy Babci
Kruche ciasto z czereśniami i pianką 209

Dziś sobota więc ciasto na weekend musi być. Ostatnio królują ciasta z sezonowymi owocami. U mnie królują tym razem czereśnie więc upiekłam ciacho z czereśniami. Ostatnio było z budyniem i owocami a dziś same czereśnie i pianka. Wbrew pozorom nie jest trudne do zrobienia więc polecam. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sernik królewski 436

Sernik królewski Sernik. który króluje na szczycie listy serników. Kruche kakaowe ciasto, połączone  z aksamitnym sernikiem zadowoli nie jednego smakosza. Szczególne względy zyskał u mojej

My sweet a life
Kruchy jabłecznik z pianką. 118

Jabłeczniki są to takie ciasta które nigdy się nie nudzą. Ciasto to zrobiłam z pyszną pianką. Wszystko super pasuje. Przygotowanie ciasta – wszystkie składniki wrzucić do

Kuchnia Pokoleń
Mazurek Paryski Wielkanocny 203

kolejnego ciasta, np. ciastem maślanym (ja taki Wam dziś zaprezentuję). Można przygotować go także z ciasta piaskowego (połączenie obu mąk: pszennej i ziemniaczanej w stosunku 1:1). Istnieją także wersje mega szybkie w przygotowaniu: przekładane wafle, najczęściej smarowane marmoladą, czekoladą, kajmakiem, nawet budyniem. Mazurek może być kwadratowy, prostokątny, okrągły, w każdej wersji prezentuje się wspaniale. Ile wersji, tyle smaków

Zasmakuj Kuchni
Torcik z musem z mrożonych truskawek i dżemem aroniowym. 108

będą gęstniały - dolewamy do naszego musu. Odstawiamy w chłodne miejsce. Gdy cały mus będzie gęstniał - dopiero wtedy wlewamy na nasze ciasto. Krem: 0,5 l mleka 8 łyżek mąki krupczatki 8 łyżek cukru pudru Wszystko razem zagotować na budyń. Ostudzić. Następnie utrzeć z 1/2 kostki margaryny (125g). Do kremu można dodać aromat.  Zajrzyj również: 1.  Bardzo szybkie racuchy

My World by Dagmara Rek
Babka budyniowa 141

Babka budyniowa ma ładny żółty kolor dzięki budyniom w proszku. To babka, którą możemy przygotować szybko, kiedy tylko dopadnie nas ochota na coś słodkiego. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Ciasto 3 bit 134

Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto 3 bit Składniki: 7 paczek herbatników puszka mleka skondensowanego- słodzonego ( lub gotowa masa kajmakowa ze sklepu) 2 budynie  śmietankowe lub waniliowe 0,5 l mleka 2 śnieżki 2/3 kostki dobrego masła 250 ml śmietanki 30% tabliczka mlecznej czekolady

Smaki Natalii
sernik z brzoskwiniami na biszkopcie (Siostry Anastazji) 183

smaczną całość. Oparłam się na przepisie Siostry Anastazji, ale biszkopt zrobiłam po swojemu i odrobinę zmieniłam masę serową. Pominęłam dodatek budyniu i mąki ziemniaczanej ale jeśli chcecie użyć sera wiaderkowego to należy je dodać.   Źródło przepisu- Wielka Księga Ciasta Siostry Anastazji, str. 341: sernik brzoskwiniowy. * duża blaszka 29*41 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 niepełna szklanka cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche babeczki z kremem pâtissière i owocami 154

folią, w ten sposób, aby folia stykała się z kremem, zapobiegnie to tworzeniu się kożucha. Jest on nieco sztywniejszy od budyniu i doskonale sprawdza się jako nadzienie eklerków, tart, naleśników, drożdżówek i tortów. Składniki: na 20 babeczek  Kruche ciasto: 300 g mąki 60 g cukru pudru 200 g masła  2 żółtka 20 foremek do babeczek o średnicy

Smakowity Blog Kulinarny
Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem 222

Pyszne drożdżowe bułeczki wypełnione truskawkami i rabarbarem. Można je zrobić z różnymi dodatkami: z jagodami, serem, samymi truskawkami lub budyniem. Na wierzchu można posypać kruszonką, ja posypałam tylko tartymi migdałami. Z podanych składników wyszło 12 bułeczek. składniki: ciasto 3 szklanki mąki u mnie typ 500 Młyn Kopytowa 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru 25 g świeżych drożdży 1 jajko

Monia miesza i gotuje
143. Budyniowiec pod galaretką 103

Mój budyniowiec powstał ze składników, które akurat miałam pod ręką czyli budyni, galaretki, ciastek i owoców. Wymyśliłam go sobie w 3 minuty, a samo wykonanie

Jadło i czytadło
Ciasto wiśniowo - bydyniowe z kremówką 342

ciasto można przygotować o każdej porze roku, wystarczy wyjąć z zamrażalnika mrożone owoce lub je zakupić. Do tego budyń, galaretka, kremówka i wiśniowa pychotka gotowa!   Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa wiśniowa: 1 litr mrożonych wiśni 2 budynie śmietankowe 2 galaretki wiśniowe ok. 3 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny Masa

Jadło i czytadło
Pączki z marmoladą 1381

kostki smalcu 1 l oleju PRZYGOTOWANIE Mąkę ze szczyptą soli przesiewamy do miski. Dodajemy miękkie masło pokrojone w kostkę. Budyń gotujemy w dwóch szklankach wody i gorący wlewamy do mąki. Na wierzch kruszymy drożdże i zaczynamy zagniatać ciasto. Dodajemy jajka utarte z cukrem, cukier waniliowy  i kieliszek rumu. Kiedy ciasto przestanie kleić się do rąk, przykrywamy ściereczką

Moje Kuchenne Rewelacje
Trzyminutowe ciasto do herbaty 1406

stamtąd po kilku moich próbach i małych modyfikacjach do mojej kuchni. Ciasto "nadruszone" byście mogli zobaczyć jakie jest puszyste w środku. Składniki: 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 3 łyżki cukru brązowego 2 łyżka budyniu czekoladowego kilka rodzynek Przygotowanie: Przygotowanie jest bardzo proste. Wszystkie składniki łączymy

Słodkie okruszki
TORT URODZINOWY DOMINIKI 116

cytryny MASA:   1,5 – 2 budynie śmietankowe  2 szkl mleka  cukier do budyniu o ile nie jest słodzony  kostka masła (tj. 200 g) w temp. pokojowej 2 łyżki cukru pudru  1 łyżeczka cukru z wanilią A jak to zrobić: CIASTO: Żółtka oddzielić od białek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając

Kuchnia w opałach
Babeczki z rabarbarem napełnione masą budyniową 232

pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Na sam koniec wmieszać pokrojony w kosteczkę rabarbar. Foremki na babeczki (12 szt) napełnić ciastem do 3/4 wys. Piec ok. 20-25 min w temp. 180st. Ostudzić. Odkroić górną część każdej babeczki. Budyń: 300 ml mleka, 3 żółtka, 3 op. cukru waniliowego (po16g), 4 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej. 1/4 szkl. mleka utrzeć

Z miłości do słodkości
ciasto z kremem i prażonym słonecznikiem II 561

miniony weekend,a że był to weekend świąteczny miałam gości.  Ciasto wszystkim bardzo smakowało,było wręcz hitem wieczoru :-)  Jakiś czas temu podawałam przepis na bardzo podobne ciasto, tym razem zrobiłam je z inną masą i wyszło pyszniejsze :-) Wyglądało pięknie. Bardzo zachęcam Was do jego przygotowania SKŁADNIKI PRZEPIS NA DUŻĄ BLASZKĘ BISZKOPT -6 jajek -3/4 szklanki cukru(...)łyżki cukru MASA -1 litr mleka -2 budynie śmietankowe -4 żółtka -1 łyżka cukru waniliowego -3/4 szklanki cukru -3 płaskie łyżki maki pszennej -250 g masła lub margaryny SŁONECZNIK PRAŻONY -350 g słonecznika -150 g masła -4 łyżki mleka -1 łyżka cukru waniliowego -0,5 szklanki cukru pudru Przygotowanie naszego ciasta rozpoczynamy od upieczenia biszkopta. Blaszkę wykładamy papierem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ambasador wg Aleex 128

dnia złożyć całość ciasta. No i warto tak rozplanować czas, żeby ciasto spędziło noc w lodówce. Po kilkunastu godzinach zdecydowanie zyskuje na smaku. Nam Ambasador bardzo smakował. To świetne ciasto, rewelacyjnie nadaje się na różne uroczystości, także na nadchodzące święta. Polecam. Składniki: (na blachę o wymiarach 24 x 35) Biszkopt: • 5 jajek • 2/3 szklanki cukru • 1/2 szklanki mąki pszennej(...)jajecznej i delikatnie wymieszać. 4. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 5. Piec w nagrzanym piekarniku ok 35 - 40 minut, w temp. 170 stopni C. 6. Sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczony. 7. Biszkopt odstawić do wystudzenia. 8. Po wystudzeniu przeciąć biszkopt na dwa blaty. 9. Przygotować masę budyniową: szklankę mleka, żółtka, budynie i obie mąki zmiksować. 10. Pozostałą

W mojej kuchni
KUBUSIOWE CIASTO 262

KUBUSIOWE CIASTO Składniki: Biszkopt - 4 jajka - 1/2 szklanki cukru - 1/3 mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 2  łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki octu - szczypta soli Masa - 900ml soku typu kubuś o smaku Marchew, Jabłko, Truskawka - 3 budynie waniliowe Krem - 500ml śmietany kremówki - 2 łyżki cukru pudru - 1 galaretka pomarańczowa - 200ml gorącej wody Dodatkowo - Opakowanie delicji o smaku pomarańczowym(...)ciast. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez ok 20-25 minut (NIE OTWIERAMY PIEKARNIKA PODCZAS PIECZENIA). Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy go po około 5-10 minutach zostawiając, aż wystygnie. Do szklanki wlewamy część soku (około pół szklanki), natomiast pozostałą część wlewamy do garnka i zagotowujemy. Do naszego soku w szklance wsypujemy pojedynczo nasze budynie

Mentor Smaku
SERNIK GOTOWANY Z MASĄ KARMELOWĄ I SOLONYMI ORZESZKAMI 713

smaków na jednym talerzu. Place lizać!!! Bossko jest ;) Polecam, raz spróbujecie to przepadniecie w tym obłędnym cieście- obiecuję ! Składniki: 1 kg sera -swojski ( 3 razy mielony) albo z wiaderka ale dobrej jakości, aby nie był za rzadki 1/2 szkl mleka  2 budynie  waniliowe 1 szkl cukru 3 jajka 150 g masła  1 opak cukru waniliowego(...)Wykonanie: *Blachę o wymiarach 24x24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na papier wykładamy warstwę herbatników. *Masło rozpuszczamy. Dodajemy ser, jajka, cukry, .Podgrzewamy ciągle mieszając na gładką masę. Dodajemy rozrobiony budyń w mleku, zagotowujemy, mieszając aż masa zacznie gęstnieć *Połowę gorącej masy serowej wylewamy na herbatniki, na to układamy znów herbatniki, wylewamy resztę masy serowej, przykrywamy herbatnikami.  * Na patelni rozpuszczamy

Z Majeczką w kuchni
Pączki pieczone. Przepis krok po kroku. 129

naszym najlepszym przepisem udadzą się na 100%. Wypełnić możecie swoją ulubioną konfiturą, budyniem lub kremem czekoladowym. My użyliśmy dżemu truskawkowego, a wierzch obsypaliśmy cukrem pudrem.   Pączki pieczone. Składniki:     Rozczyn: 20 g drożdży świeżych 10 g cukru 50 ml letniego mleka   Ciasto:   400 g mąki pszennej 50 g cukru 1 jajko 200 ml letniego

kuron.com.pl
SERNIK NA JOGURTACH GRECKICH 482

pomyślał , że może być dietetyczny i taki pyszny.Polecam.Przepis znalazłam Tutaj Klik  . Ciasto kruche : ******"***************** 2 szkl.mąki 3 żółtka 10 dag.margaryny 2 łyżki śmietany 1/4 szkl.cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Masa serowa : ******************************** 2 duże jogurty greckie po 400 g. 2 budynie w proszku 5 jajek 1/2 szkl.cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia ******************************************** Żółtka ubić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kremowe ciasto z ananasem. (bez pieczenia) 166

studzimy. Miękkie masło w temperaturze pokojowej ucieramy na gładką masę następnie dodajemy po jednej łyżce budyniu cały czas miksując do uzyskania jednolitej masy. Na dnie foremki o wymiarach 36x25 cm wykładamy herbatniki, następnie masę budyniową, znów herbatniki a na górę masę śmietanową. Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Smacznego

Moje-pitraszenie
Sernik puszysty 25022

wrzucamy wszystkie składniki na kruchy spód. Początkowo, siekamy całość nożem, resztę szybko wyrabiamy rękami. Ciastem wylepiamy dno i boki formy. Pieczemy przez około 15 minut, aż spód się zrumieni. W bardzo dużej misce miksujemy  na gładką masę ser, wszystkie żółtka, cukier waniliowy oraz budynie. Cały czas miksując po troszku dolewamy olej. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywno

Gotowanie moimi oczami
Puszysty sernik wiedeński. 159

wymieszaj ją dokładnie ze zmielonym twarogiem. Teraz dodaj do masy kaszę mannę i budyń, ponownie całość dokładnie zmiksuj. Na koniec dodaj ubitą na sztywno śmietanę , delikatnie wymieszaj  (najlepiej rózgą cukierniczą ) i ubite na sztywno białka z odrobiną soli, ponownie delikatnie , ale dokładnie wymieszaj. Gotowe ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia ( boki wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką ) blaszkę , równo

Przepisy i porady kulinarne
Odrywane bułeczki drożdżowe na kremówce z serem białym 95

Wiem, że nie ładnie się chwalić, ale te bułeczki wyszły mi idealne, pyszne, mięciutkie, najlepsze. Jednym słowem udały mi się. Ciasto jest niezwykle delikatne i bardzo puszyste. Zamiast mleka użyłam śmietanki kremówki. Może to ona sprawia, że te bułeczki takie są delikatne i obłędne w smaku. Bardzo polecam na podwieczorek, poczęstunek i na piknik. Odrywamy sobie bułeczkę i zjadamy. Upieczcie(...)świeżych drożdży 300 ml śmietanki kremówki 30 % 2 łyżeczki cukru 2 łyżki mąki tortowej Na ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 kopiaste szklanki mąki tortowej 4 łyżki oleju Na nadzienie: 15 dag sera białego półtłustego 1 jajko 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy cukier do smaku 2 łyżki masy krówkowej o smaku kajmaku Dodatkowo: mąka pszenna

Izabelawkuchni
Sernik „Słoneczne mango” 133

proszkiem do pieczenia , dodać śmietanę, żółtko oraz pokrojone na kawałki zimne masło. Całość zagnieść na jednolite kruche ciasto. Ciastem wylepić dno blaszki wyłożonej pergaminem, ponakłuwać widelcem i podpiec 10/15 minut w nagrzanym do 180*c piekarniku. Gdy ciasto się podpieka zrobić masę serową: Wszystkie składniki do przygotowania masy muszą mieć pokojową temperaturę. Masło umieścić  w misce wsypać cukier(...)cukier waniliowy utrzeć na jasny gęsty puch, dodać żółtka jaj ponownie zmiksować,  miksując dodawać stopniowo zmielony twaróg  oraz budynie w proszku. Na sam koniec wlać pulpę z mango i delikatnie zmiksować. Białka jaj ubić osobno na sztywną pianę, połączyć z masą serową, delikatnie rózga od miksera wymieszać dokładnie. Masę wylać na podpieczony kruchy spód, całość piec przez

Wanilia i Kardamon
Sernik z gatunku tych nieziemskich 103

NIEZIEMSKI i tak właśnie postanowiłam go nazwać. Szybki w wykonaniu, niewiarygodnie puszysty i wilgotny, myślę że i u Was zrobi wielką furorę! Idealna propozycja na świąteczny stół. Składniki na ciasto 1/2 kostki masła 1,5 szklanki mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 3 łyżki cukru Krok po Kroku 1 Wszystkie składniki łączymy (ja używam robota planetarnego). Kilkoma(...)żółtek 1 szkl. cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szkl. oleju 1 Ser, olej i budynie mieszamy. 2 Wszystkie 9 białek ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. 3 Ubite białka delikatnie łączymy z masą serową w jednolitą masę. 4 Ciasto wykładamy na blaszkę wyściełaną papierem do pieczenia następnie delikatnie wykładamy masę serową. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Kremowy sernik z musem cytrynowym 162

Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (góra-dół) i pieczemy przez 15 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 90 minut . Po upieczeniu ciasto zostawiamy do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu wstawiamy do lodówki *** *** Przygotowujemy mus cytrynowy: do garnuszka przelewamy sok z cytryny, dodajemy połowę cukru i zagotowujemy *** *** Żółtka ubijamy(...)wystudzenia *** *** Zimny budyń miksujemy dodając partiami miękkie masło *** *** Śmietankę ubijamy na sztywno i łączymy z budyniem. Dodajemy skórkę z cytryny, mieszamy *** *** Całość przelewamy na wystudzony sernik *** *** Całość wkładamy do lodówki na całą noc *** *** SMACZNEGO ***       Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI

Blog z Apetytem
Śliwkowo-budyniowa poezja 159

Słodkie a zarazem delikatne ciasto do popołudniowej kawy. Dla mnie poezją jest mus śliwkowy z smakiem pomarańczowej galaretki. Po prostu rozkosz dla podniebienia. Coś pysznego. Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Olejek pomarańczowy Krem budyniowy: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy (na 3/4 litra) 50 g margaryny Masa śliwkowa(...)budyniem. Studzimy. Margarynę rozcieramy i dodajemy po łyżce budyniu. 4.        Wyłożony biszkopt smarujemy połową kremu budyniowego. Następnie przelewamy masę śliwkową i wstawiamy do lodówki (żeby masa dokładnie stężała). Wierzch smarujemy reszta kremu i przykrywamy odciętą reszta biszkoptu. 5.        Ciasto najlepiej zostawić na noc w lodówce. Odwrócić foremkę

VioletoweKucharzenie