ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:448/780)

Pełnoziarniste kruche ciasto z owocami i masą serową 190

lodówki i wałkujemy. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Blaszkę (klasyczną prostokątną) wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy na nią ciasto i nakłuwamy widelcem. Podpiekamy spód przez 15 minut. Masa serowa: 250 g zmielonego twarogu/mascarpone 1/4 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru 1 opakowanie budyniu bez cukru 1 jajko Wszystkie składniki mieszamy lub miksujemy do ich połączenia. Masę przekładamy na podpieczony spód i pieczemy przez

Czarnawisienka
Sernik z rosą - pyszny 197

mąką, przełożyć do blaszki i po nakłuwać widelcem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i podpiekamy około 15-17 minut. Ciasto ma się lekko ze złocić. Masa serowa: 1,2 kg twarogu półtłustego lub tłustego (3-krotnie zmielonego) 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 40 g każdy, bez cukru 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1/2 szklanki oleju rzepakowego

kruche babeczki
Sernik z białą czekoladą i borówkami-zamiast borówek-żurawina 268

książka jest na zdjęciu . składniki na spód 200 g herbatników petitków 90 g masła 1 łyżka esencji waniliowej wierzch ciasta 300 g borówek ( ja mam żurawinę ) 1 limonka masa serowa 1 kg sera tłustego twarogu zmielonego 5 jajek 1 budyń waniliowy 1 szklanka kryształu 1 tabliczka białej czekolady 1 łyżka śmietany kremówki 1 limonka wykonanie spód – ciasteczka rozdrobnić

Moje Wyroby
Ciasto Czekoladowo Kokosowe z masą serową 317

octu Białka miksujemy na sztywno, stopniowo dodając cukier aż do uzyskania sztywnej bezy. Wlewamy sok z cytryny i ocet, lekko mieszając dodajemy wymieszane: mąki z proszkiem i wiórki kokosowe. Ciasto przekładamy do blachy 22cm x 26 cm. i pieczemy 25-30 minut w temp. 180 stopni.  Studzimy. Składniki na masę serową: 700 g dwukrotnie zmielonego sera białego(...)minut na małym ogniu, stale mieszając( aż masa zgęstnieje i nabierze konsystencji gęstego budyniu). Dzielimy na 2 części. Dodatkowo: polewa wiórki kokosowe do posypania po wierzchu WYKONANIE: blat czekoladowy   ½ ciepłej masy serowej   blat kokosowy   ½ ciepłej masy serowej   blat czekoladowy   polewa+ wiórki Ciasto wstawiamy do lodówki na ok. 3-4 godziny, aż masa serowa całkowicie ostygnie

Domowe ciasta
Ciasto budyniowe z owocami i galaretką (bez pieczenia) 275

ciasta używamy tylko i wyłącznie dobrej jakości masła bo od niego zależy cały smak naszego ciasta. Wydaje się czasochłonne a wcale takie nie jest. Pychotka! Tortownica 24 cm Składniki: 15-20  dag podłużnych biszkoptów Krem: 1,5 szklanki mleka 5 żółtek 1 opakowanie budyniu  śmietankowego bez cukru na ½ litra mleka 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru(...)było grudek  z proszkiem budyniowym, mąką pszenną i polową szklanki mleka. Resztę mleka zagotować, wlać masę na gotujące się mleko i ugotować gęsty budyń. Odstawić do wystudzenia. Wystudzony budyń utrzeć z miękkim masłem na puch.  Masę podzielić na 2 równe części. Do jednej z nich dodać  kakao i pokruszony drobno wafelek, zmiksować lub wymieszać szpatułką. Dno tortownicy

Wanilia i Kardamon
Ciasto "Tropiki pod kokosowym obłokiem". 139

Pyszne, lekkie i delikatne ciasto. :) Składniki: I. Biszkopt: 4 jaja w temp. pokojowej szczypta soli 4 łyżki cukru  4 łyżki mąki 1,5 łyżki budyniu waniliowego (bez cukru) kilka kropel aromatu pomarańczowego II. Warstwa owocowa: 1 puszka ananasa 1 puszka mieszanki egzotycznych owoców 1 puszka mandarynek 400 ml syropu po owocach z puszki (według uznania) 1 budyń bananowy

DominikaDolci
Twarogowe placuszki z cynamonem i borówkami 191

opakowanie) ¼ szklanki mleka 1 jajko ¼ łyżeczki cynamonu Garść borówek 2 łyżki rodzynek Do miski przekładamy pokruszony twaróg. Wsypujemy budyń, cukier waniliowy oraz cynamon. Wlewamy mleko i wbijamy jajko. Wszystko miksujemy na gładką masę. Musi mieć konsystencję podobną do ciasta naleśnikowego. Wsypujemy rodzynki oraz borówki, mieszamy łyżką. Smażymy okrągłe placuszki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju (na jeden placuszek wychodziły około

VioletoweKucharzenie
Babka piaskowa, pyszna i puszysta 192

Wszyscy robią teraz ciasta z owocami, ponieważ jest na nie sezon. Również je uwielbiam, ale miałam wielką ochotę na babeczkę. Wyszła pyszna bardzo puszysta. Przygotowanie ciasta

Kuchnia Pokoleń
sernik z masą kokosową 205

batoniki bounty. Wizualnie prawie nie widać, że to ciasto składa się z dwóch warstw, mają one też podobną konsystencję więc je się jak po prostu sernik. *foremka 25*34 cm Składniki: na sernik: 1 kg sera z wiaderka 5 jajek 100 g wiórek kokosowych szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki oleju na masę kokosową: 200 g drobnych wiórek(...)małym ogniu kilka minut. W reszcie mleka rozrobić budyń i cukier, wlać do kokosu i ugotować. Dodać masło i powoli gotować cały czas mieszając aż się połączą. Gorącą masę wylać na sernik i odstawić do wystudzenia.  Czekoladę połamać i zalać mlekiem , rozpuścić nad garnkiem z gorącą wodą. Polać ciasto a wierzch posypać kokosem. Wstawić do lodówki na minimum kilka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Łącki przekładaniec 220

wcześniej i zostawiam na noc). Krem Składniki: 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 5 żółtek, które zostały nam z ciasta orzechowego 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 370g masła Wykonanie: Z mleka, cukru, żółtek i mąki ugotować budyń. Masło utrzeć z wystudzonym budyniem. Biszkopt lekko nasączyć pozostałym płynem, w którym moczyły się śliwki. Posmarować cienko kremem, przyłożyć

W garach u Gosi
Ciasto kakaowe z bezą 238

Szybkie, proste ciasto. Mimo pozorów nie jest wcale takie słodkie. Zachęcam do wypróbowania.  ;) Składniki:  -biszkopt : (mała blaszka) 6 jaja 1/2 szkl. kartoflanki 1/2 szkl maki pszennej 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody 1 łyżka oleju Krem: 2 budynie śmietankowe/waniliowe 2 szkl. mleka pół szklanki mleka 250g masła 3 żółtka 3 łyżki kakao(...)łyżce  i ucieramy krem, aż do wykończenia budyniu, dodajemy rum i dokładnie mieszamy. Wystudzony biszkopt przecinamy.  Krem dzielimy na dwie części,  Biszkopt wykładamy na blaszkę smarujemy połową kremu. Przykrywamy drugim blatem biszkopta i smarujemy pozostałym kremem.  układamy bezy - jeśli są te większe trochę kruszymy w rękach. Posypujemy ciasto. Roztopioną i wystudzoną czekolada i krówką polewamy ciasto

Garnkowe fanaberie
Różowy biszkopt z różaną nutą 173

piękny aromat i ciekawy posmak. Jest lekko wilgotny, więc nie musimy go już dodatkowo nasączać. Idealnie nadaje się do ciast i tortów z dodatkiem śmietanowych kremów ozdobionych kwiatowymi akcentami. SKŁADNIKI NA BISZKOPT RÓŻANY: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń waniliowy ( w proszku) szklanka cukru łyżeczka wody różanej łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju barwnik spożywczy czerwony Przepis : Wymieszaną

Domowe Torty
Babka majonezowa 205

przygotować tę dość oryginalną babkę. Moje obawy były nieuzasadnione. Wszystkie składniki pięknie się połączyły i powstało bardzo smaczne ciasto. Przygotowanie babki jest niezwykle proste. Składniki: - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 1 cukier wanilinowy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - budyń śmietankowy - 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Foremkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wszystkie składniki bardzo dokładnie miksujemy na najwyższych obrotach

Pan i Pani Smith w kuchni
Tęczowe babeczki 197

Składniki: CIASTO 150g cukru 150g miękkiego masła 190g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jaja MASA duże opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki cukru 3 łyżki masła roślinnego kolorowe barwniki spożywcze PRZYGOTOWANIE Masło miksujemy z cukrem stopniowo dodając jajka. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksujemy. Do papilotek nakładamy po 1-2 łyżki masy

The Sweet Damsel
Czekoladowa pianka 189

czekoladowy bez cukru 1 łyżeczka ciemnego kakao około 30 rozkruszonych tabletek (najlepiej spróbować) Sposób przygotowania: Jogurt, żółtka, budyń, kakao, stewie miksujemy białka ubijamy na sztywną pijane ze szczyptą soli delikatnie mieszając dodajemy białka do masy czekoladowej wylewamy ciasto do blaszki pokrytej papierem do pieczenia (chyba że mamy silikonową) pieczemy minimum 60 minut w temperaturze 160 stopni pozostawiamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tartaletki z budyniem i truskawkami 226

nagrzanego piekarnika na 160 C. Piec 30 minut, na o stanie 10 minut zdjąć papier wraz z fasolą. Ciasto m us i upiec się na lekk o złoty kolor . Wyją ć z piekarnika i wystudzić. Masa budyniowa : duży budyń (na 3/4 l mleka) czubata łyżka masła  Budyń przygotować zgo dnie z informacja na opakowaniu , dodatkowo do zimnego mleka dodajmy

Delicious Titbits
delikatny sernik z nutą piernika... 231

cukier w robocie utrzeć do białości dodać twaróg śmietankowy pokruszony /można dać zmielony/, startą skórkę z cytryny, zamiast budyniu wsypałam sernix i wymieszać nie za długo tortownica 24cm - wysmarowana masłem i tartą bułką posypana, do blaszki dać 3/4 ciasta - do reszty ciasta wsypać przyprawę do piernika i łyżką wymieszać na wierzchu łyżką ponakładać piernikowy sernik piec w 200C około

W Mojej Kuchni Lubię
Urodzinowy kolorowy torcik na bitej śmietanie z owocami 320

Przełożyć do formy wyłożonej papierem i piec przez około 45-50 minut w temperaturze 180 stopni. (Sprawdzić patyczkiem przed wyjęciem ciasta, czy na pewno jest upieczone.)Zielony krem:900 ml zielonego soku przecierowego (np. Pysio jabłko-banan-kiwi),3 budynie (na pół litra mleka) o smaku śmietankowym.Z soku odlać szklankę, resztę zagotować. W odlanej szklance soku rozmieszać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Babeczka w trzech smakach 184

proste babeczki czekoladowe+ czekoladowe draże (lub czekolada)Składniki na krem budyniowy+ gorzkie kakao, kilka truskawekPrzed zrobieniem babeczek warto przygotować sobie budyń na krem i odstawić do przestudzenia. Babeczki robimy według przepisu.Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Wypełniamy foremki kolorowym ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Do każdej foremki wkładamy po kostce czekolady

Ciastkozercy
Mini serniczki bezglutenowe 248

upiekę i ja.... Bezglutenowe mini bananowe serniczki..Moje serniczki nie są bardzo słodkie więc jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta zwiększcie ilość cukru... Składniki: 2 kostki białego sera każda po 200g 3 jajka 2 łyżki cukru 1 banan 1 budyń waniliowy 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 serek homogenizowany waniliowy lub naturalny czekolada bezglutenowa polecam Goplana śmietanka 36% male opakowanie

NaKońcuJęzyka
Sernik doskonały 280

ciastach z owocami naszła mnie ostatnio ochota na sernik. Ten jest połączeniem czekoladowego ciasta i kremowego sera.Składniki:Warstwa jasna:- 1 kg sera- 1 szklanka cukru pudru- 6 jajek- 1 kostka masła- 1 budyń śmietankowy- 1 cukier waniliowy- 1 łyżeczka proszku do pieczeniaWarstwa ciemna:- 1 szklanka cukru zwykłego- 1 kostka margaryny- 3 łyżki kakao- 6 łyżek wody- 1 łyżeczka cynamonu

Zainspirowana w kuchni
Bułki paryskie czyli drożdżówki z jabłkami 236

się ta masa jabłkowa, jabłka ciekawie łączą się ze śmietanką tworząc coś na wzór jakby budyniu, delikatnego kremu. Polecam nie tylko do śniadaniówki, ale także na piknik! Dla kogo: dla szukających przepisu na "coś do śniadaniówki" dla jabłkożerców dla lubiących drożdżowe wypieki Składniki na ciasto: 400g mąki pszennej 150ml mleka 30g świeżych drożdży pół szklanki cukru (ok. 100g) jajko

Mania Wypiekania
SMACZNE CIASTO CAPPUCCINO + FILMIK 327

dalej miksujemy, następnie wsypujemy mąkę, kakao i proszek, delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto wylewamy na blaszkę 25/30 cm. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 185 % C.  Biszkopt po upieczeniu studzimy i przecinamy na dwie równe połówki. Masa - mleko mieszamy z wszystkimi składnikami, -oprócz masła - , zagotowujemy ciągle  mieszając. Budyń będzie bardzo gęsty, należy go całkowicie ostudzić.  Masło miksujemy robotem(...)następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu cappuccino i ciągle mieszamy aż wszystkie składniki się wyrobią.  Biszkopt nasączamy słodką herbatką, rozkradamy masę cappuccino, przykrywamy drugim biszkoptem, nasączamy i odkładamy do schłodzenia.  Śmietana - bardzo zimną śmietanę ubijamy z cukrami na sztywno, na koniec wlewamy rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę, szybko miksujemy. Śmietanę rozkładamy na wierzchu ciasta. Wierzch ciasta posypujemy słodkim kakao

Kulinarne Fantazje Marioli
Letni sernik z brzoskwiniami. 218

Składniki na letni sernik z brzoskwiniami na blachę o wymiarach 24x28 cm CIASTO: 200 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 100 g masła rozpuszczone, ciepłe 1 cukier waniliowy 0,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 jajko MASA SEROWA: 500 g brzoskwiń 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku 2 łyżki cukru pudru 250 g sera białego mielonego

Rozpustne gotowanie
Sernik ze śliwkami 170

lodówki, a następnie rozwałkować, przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm i ponakłuwać widelcem. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiekać 10-15 minut w temperaturze 200 o C. Masa serowa: 1 kg białego sera; 20 dkg cukru pudru; 1,5 szklanki śmietany 30%; 1 budyń waniliowy; 5 jajek; szczypta soli; Ser zemleć dwukrotnie. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem

In my kitchen
Sernik królewski 223

Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego (krajanki) 1 kostka masła 6 jajek 3 łyżki grysiku (ewentualnie budyń śmietankowy) 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru bakalie Przygotowanie : Masa kakaowa: Margarynę rozpuszczamy w garnku, pozostałe składniki mieszamy ze sobą i łączymy z margaryną. Zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części z których formujemy kule (1 większa od drugiej), zawijamy je w folię

Mechanik w kuchni
PUSZYSTE DROŻDŻÓWKI Z JEZYNAMI I BUDYNIEM 191

roztopionego masła 1/2 szklanki  mleka 2 jaja+2 żółtka 1 łyżka domowego cukru waniliowego 1/2 szkl. cukru szczypta soli kilka kropli aromatu cytrynowego Dodatkowo: owoce (do nadzienia) 1 budyń śmietankowy ugotowany z połowy przewidzianej na opakowaniu mleka kruszonka  z tego przepisu Wykonanie:   Zrobić rozczyn: z rozkruszonych drożdży, łyżeczki cukru, łyżeczki mąki i części podgrzanego wcześniej mleka. Odstawić(...)przesianą mąką, następnie dodać ubite jaja, aromat, szczyptę soli  i wyrobić gładkie ciasto. Na końcu wlewamy do ciasta ciepłe, roztopione masło i wyrabiamy do połączenia się wszystkich składników. Ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 1h.  Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy, ale niezbyt cienko (ok 8mm) i wycinamy kubkiem trochę większe kółka niż obwód szklanki

Walijskie Pichcenie
pyszna domowa kremówka 419

składniki na ciasto: 2 szkl mąki 250 g margaryny 1/2 szkl kwaśnej śmietany wykonanie : Mąkę siekamy z zimną margaryną, dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto. Wkładamy na ok. 60 min. do lodówki. Następnie dzielimy na 2 części. Każdą rozwałkowujemy na wielkość blaszki (). Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy, każde z osobna w 180 st. C na złoty kolor(...)masło i zagotowujemy. Do osobnego naczynia wlewamy 1 szklankę mleka, dodajemy mąkę, żółtka oraz budyń. Wszystkie składniki miksujemy. Gdy mleko na palniku będzie wrzało dodajemy zmiksowane pozostałe mleko, cały czas mieszając, żeby nie przywarło do momentu aż masa zgęstnieje. Gorącą masę wylewamy na jedno ciasto i przykrywamy drugim. Wierzch ciasta lekko uciskamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem posypujemy obficie cukrem

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z brzoskwiniami babci Basi 234

części, każdą część spłaszczyć, owinąć folią i włożyć na 1,5 -2 godzin do zamrażarki. ( jeżeli ciasto będzie na tyle twarde , by je zetrzeć na tarce,)   Składniki na masę serową : 1 kg twarogu półtłustego, zmielonego dwukrotnie, 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu w proszku, 125 g. miękkiego masła, 3 jajka, 1 szklanka cukru, SPOSÓB PRZYGOTOWANIA masy serowej: Mielimy dwukrotnie(...)Białka ubić na sztywno z cukrem . Blachę o wymiarach 36 cm x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć z zamrażarki jedną część ciasta i zetrzeć na tarce ( duże oczka) na spód formy. Na to wyłożyć masę serową Na masie serowej ułożyć pokrojone kawałki brzoskwiń. Następnie równo wyłożyć ubitą pianę. Na wierzch zetrzeć na tarce drugi kawałek ciasta wyjęty

Pysznosci Babci Basi
Kruche ciasto z rabarbarem i różową pianką 168

mąki pszennej 250 gram zimnego masła  2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru 5 żółtek Zimną margarynę siekamy na drobne kawałki i ze wszystkich składników szybko zagniatamy ciasto.  Dzielimy je na dwie części i wkładamy do zamrażalnika na ok 1 godzinę. Po tym czasie jedną z części ścieramy na tarce na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, wkładamy(...)ubijamy aż do momenty kiedy cukier przestanie być wyczuwalny. Delikatnie mieszając dodajemy kisiel i budyń, a na koniec stopniowo dolewamy olej i mieszamy do połączenia się składników.  Masę delikatnie przekładamy na wystudzony i podpieczony spód, posypujemy rabarbarem, a na górę ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy przez ok 30-40 minut w temperaturze 190 st.C

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto Czarna róża. 177

najpierw wykładamy papierem do pieczenia) i pieczemy osobno w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 20 minut na blado złoty kolor. Studzimy.      Pozostałe ciasto wyjmujemy z lodówki, każdą część wałkujemy na placki o wymiarach 16x35 cm, smarujemy chłodną masą makową, zwijamy na rolady i układamy obok siebie w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (taka(...)się zagotuje wyjmujemy laski wanilii, wsypujemy cukier, mieszamy aż się rozpuści, a następnie wlewamy rozrobiony budyń, gotujemy ciągle mieszając przez 1-2 minuty, następnie zdejmujemy z ognia dodajemy masło i mieszamy, aż masło całkowicie się rozpuści. Studzimy. PRZEŁOŻENIE: Blaszkę, w której piekły się wszystkie ciasta, wykładamy papierem lub folią aluminiową. Na spód wykładamy jeden placek, na nim rozsmarowujemy połowę kremu

Rozpustne gotowanie
Sernik królewski z wiśniami 791

szklanki cukru 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu śmietankowego sok i skórka otarta z cytryny 1 słoik wiśni w syropie (400ml) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, kakao, proszek i cukier wymieszać. Masło rozpuścić, przestudzić, wlać do suchych składników, dodać śmietanę i zagnieść ciasto (jeśli będzie mocno się kleić, dosypać trochę mąki). Ciasto podzielić

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania