ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:215/780)

Tarta arbuzowa 165

Większą część ciasta rozwałkować (ja to robię na macie silikonowej, ciasto przykrywam folią spożywczą i przez folię rozwałkowuję) i wyłożyć nim dno i boki tortownicy, nakłuć widelcem. Formę z ciastem schłodzić w lodówce.  Nadzienie: Arbuza pokroić na małe kawałki (powinno wyjść ok. 2 l), usunąć pestki. Przełożyć do garnka z grubym dnem i za pomocą blendera dokładnie zmiksować(...)cynamon i (ciągle mieszając trzepaczką) stopniowo dosypywać mąkę ziemniaczaną. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ciągle mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Masa będzie miała konsystencję budyniu. Wyjąć z lodówki formę z ciastem, przełożyć gorącą masę do formy. Na wierzch równomiernie zetrzeć (na tarce o dużych oczkach) pozostałą część ciasta. Przykryć nadmiarem ciasta z boków formy. Piec

Domowa Cookierenka Agi
Ciasto budyniowe-torta, budini 373

Mąkę ,żóltka ,masło połączyć jak na kruche ciasto.Proszek wymieszać ze śmietaną i dodać do ciasta.Zagnieść.Gotowe ciasto podzielić na dwie części .Rozwałkować i na papierze wyłożyć blaszki -dwie jednakowe.Posmarowac powidłami sliwkowymi .Ubić piane na sztywno z białek ,dodając pod koniec 2 szkl.cukru.Piane gotowa wyłozyc na placki z powidłami i posypac startymi orzechami.PIEC 30-40 minut w 170 stopniach KREM(...)Mleko zagotować ,żółtka utrzeć z mąką .Masę żółtkową dodac do gotującego mleka,zagotowac ,ostudzić .Utrzeć masło,dodawac stopniowo ugotowany ostudzony budyń .Gotowy krem wyłożyć na jedno ciasto ,drugim zakrywając.Przepis z profilu"" Jesli chcesz dobrze zjeść""dziękuje za ten przepis osobie ,która go wstawila u siebie .CIASTO JEST bardzo kruchutkie ,delikatne w smaku a krem dodaje uroku i smaku .. TORTA

w mojej kuchni
ślimaczki serowe z bakaliami 132

budyniowym. Najlepsze na śniadanie lub podwieczorek. Obowiązkowo z kubkiem kakao:) Składniki (na 15 sztuk): na ciasto: 450 g mąki 1 jajko 180 ml mleka 35 g drożdży 80 g cukru 80 g masła szczypta soli na nadzienie: 1,5 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki cukru 250 g sera białego 2 łyżki masła 100 g rodzynek(...)odstawić na godzinę.  Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut a następnie odcedzić. Z mleka, cukru i budyniowego proszku ugotować budyń. Zdjąć z ognia, dodać resztę składników i wymieszać. Wystudzić.  Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt i posmarować nadzieniem. Zwinąć jak roladę. Ostrym nożem kroić ją na 3- centymetrowe plastry. Układać na blaszce do pieczenia odwracając nadzieniem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche babeczki z budyniem anansem i truskawkami 238

szybko, a smakują jeszcze lepiej. :) Składniki: 3 3/4 szklanki mąki 10 łyżek smalcu 1/2 margaryny 3 żółtka 3 łyżki śmietany 1/2 szklanki cukru opakowanie budyniu waniliowego 1/2 litra mleka ananas truskawki Wszystkie składniki zagniatamy, ciasto schładzamy w lodówce przez około godzinę. Następnie rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki (co ważne, foremek nie musimy niczym smarować). Pieczemy ok 10-15 minut

Cynamonowe szczęście
Sernik z kokosem 238

żółtek  Kruchy spód: 2,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 margaryny 1 żółtko, 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie;Zagnieść ciasto kruche i wyłożyć na blachę. Ser przekręcić przez maszynkę. Budyń  rozrobić w mleku, żółtka utrzeć z cukrem. Do żółtek, dodawać kolejno wszystkie składniki, połączyć za pomocą miksera. Masę serową wylać na ciasto i piec

Anioły w kuchni
Ciasto Shrek bez pieczenia + film 188

trzech warstw, warstwy budyniowej przełożonej delicjami, delikatnej pianki oraz musu z kiwi i galaretki. Ciasto Shrek to to świetny pomysł na domowe uroczystości, znakomicie sprawdzi sie na świątecznym stole.     składniki na formę 24 x 26 cm 350 g podłużnych biszkoptów 3 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru ( po 40 g) 1 litr zielonego napoju typu Frugo(...)mieszamy do zgęstnienia masy. około 1 minuty. Gotowy budyń zdejmujemy z ognia i lekko przestudzamy. Lekko wystudzony budyń wlewamy na biszkopty i starannie go rozprowadzamy. Na budyniu układamy ciastka delicje czekoladą do góry. Ciasto wstawiamy do lodowki aby masa stężała. Zielone galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość gorącej wody do 250 ml ) i odstawiamy do wystudzenia. Do miski

Smakowite Dania
Ciasto meduza 284

przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 45 minut w temp. 180 °C. Studzimy. Krem: ananasy osączamy. Z zalewy, żółtek, cukru i mąki gotujemy budyń. Studzimy. Ucieramy z margaryną. Wykładamy na ciasto. Na kremie układamy plastry ananasa. Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Tężejące wylewamy na ciasto

Cukiernia Pychotki
Ciasto czekoladowe z suszoną śliwką 200

suszonych śliwek 120 ml spirytusu Śliwki przekładamy do słoika, wlewamy alkohol, zakręcamy i odstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie odsączamy( alkohol zostawiamy do nasączenia ciasta) i kroimy w kostkę. 2 budynie śmietankowe 2 żółtka 500 ml mleka cukier waniliowy 8 łyżek cukru 250 g masła Żółtka, cukry i proszek budyniowy ucieramy dodając szklankę mleka. Resztę mleka zagotowujemy. Wlewamy(...)migdałowe WYKONANIE: biszkopt czekoladowy+ ½ nasączenia   ½ masy   biszkopt czekoladowy+ ½ nasączenia   ½ masy   polewa   Całość schładzamy w lodówce ok. 3-4 godziny ( wierzchnia warstwa musi stężeć, aby ciasto bez problemu można kroić) Smacznego

Domowe ciasta
Krówka z orzechowym karmelem 186

Składniki na ciasto: 1/2 kg mąki 4 łyżki miodu 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki masła 2 jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka sody Sposób przygotowania: Z podanych składników zarabiamy ciasto na stolnicy i pieczemy 2  placki. Cisto pieczemy w zależności od piekarnika 180st.i ok 15-20 minut. Krem I: 1/2 litra mleka 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)rodzaje mąki oraz cukier waniliowy wymieszać z odlanym mlekiem i wlać do gotującego się mleka, dokładnie wymieszać, zagotować. Kostkę masła utrzeć, dodawać łyżkami do ciepłego budyniu, dobrze wymieszać. Wylać gorące na ciasto. Przykryć drugim upieczonym i wystudzonym blatem. Krem II: 1 szklanka cukru 20 dag orzechów 1 szklanka śmietany

Kubki smaku
CIASTO BUDYNIOWE Z BANANAMI Z I GALARETKA 339

Uwielbiam ciasta budyniowe!Są niesamowicie łatwe , szybkie i smaczne!Z kilku prostych składników możemy stworzyć ciacho , które zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy.Delikatny , puszysty biszkopt przełożony słodkim budyniowym kremem , z dodatkiem bananów i orzeźwiającej galaretki jest świetnym pomysłem na zbliżającą się wielkimi krokami wiosnę.Polecam!   SKŁADNIKI: (22×33 cm )BISZKOPT : * jajko – 6 szt * cukier – 1 szkl * cukier wanilinowy(...)mąka pszenna – 3/4 szkl * mąka ziemniaczana – 3/4 szkl * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * sól – 1 szczyptaKREM BUDYNIOWY : * budyń waniliowy – 2 op * mleko – 700 ml * cukier – ok.3 łyżki * miękkie masło – 200 g * cukier puder – 3 łyżkiDODATKOWO : * woda – 125 ml * sok z cytryny – 3 łyżki * cukier – 1 łyżeczka * banan

Ostra na Słodko
Ciasto serowa Zośka 557

zupełnie inne w smaku, a mianowicie   Smakosz To jak skusicie się na upieczenie takiej serowej Zośki? żródło  Ciasta s.Anastazji Ser 700 g twarogu mielonego 6 jajek 200 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy 50 g rodzynek 150 g masła Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie ucierać dodając stopniowo(...)zagotować aż zgęstnie i powstanie masa budyniowa. Po ugotowaniu wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać zimny budyń stale ucierając. Odłożyć 3/4 masy i wymieszać ją z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Dodatkowo 50 g startej czekolady Składanie ciasta Ciasto serowe krem z brzoskwiniami ciasto orzechowe pozostały krem całość posypać startą czekoladą serowa Zośka

O kuchni z uczuciem
czekoladowo-aroniowe ciasto w formie mieszane z kremem budyniowym i gruszkami... 204

szklanki, aronia dżem 1/2 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, ocet jabłkowy 1/4 szklanki KREM: budyń śmietankowy 1 opakowanie, mleko 450 ml, cukier 3 łyżki, masło lub margaryna 15 dag, żółtka 2 sztuki DODATKI: gruszki 6 sztuk/ w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba do tego ciasta najlepiej sprawdza się forma silikonowa, nie trzeba jej natłuszczać i obsypywać i ciasto się(...)jabłkowy i łyżką wszystko wymieszać piekarnik elektryczny nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 35 minut, do suchego patyczka przestudzone ciasto nakryć talerzem, odwrócić i zdjąć formę silikonową, zostawić do wystygnięcia BUDYŃ: 250 ml mleka zagotować z cukrem, w reszcie mleka wymieszać budyń i wlać do mleka mieszając do zagęszczenia budyniu, dobrze budyń wystudzićm wierzch budyniu

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO PIERNIKOWO – PTYSIOWE Z MASĄ WANILIOWĄ 173

szklanki mleka 1 łyżka sody 1 łyżka proszku do pieczenia 2 jajka 1 łyżka przyprawy korzennej niecała szklanka cukru Ciasto ptysiowe: 1/2 kostki margaryny 5 jajek 1 szklanka mąki niecała szklanka wody Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe 1/2 litra mleka 1 kostka margaryny śniadaniowej 1 łyżka cukru waniliowego Dodatki: tabliczka gorzkiej czekolady (100 g) skórka pomarańczowa Przygotowanie: Ciasto piernikowe(...)poczekaj, aż ciasto lekko przestygnie. Do lekko wystudzonego ciasta porcjami dodawaj całe jajka, energicznie ucierać do połączenia się jednolicie składników. Wylać ciasto na blachę. Piec 35 minut w temperaturze 180 ° C Masa budyniowa - z mleka, budyniu w proszku zagotować budyń. Wystudzić. Następnie margarynę z masłem utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy, ubijać na puszystą masę do momentu

Ciastka - domowe słodkości
Jogurtowe babeczki z truskawkami i jaglanym kremem Rafaello 216

ostatecznie wyszły tak uroczo, że po prostu żal mi było nie opublikować ich na blogu... ;)  Składniki (na 16 babeczek) : ciasto - 150  g mąki   (ja użyłam 100 g pełnoziarnistej żytniej i 50 g pszennej) - opakowanie budyniu truskawkowego  - 100 g cukru  - 2 jajka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - kubek jogurtu naturalnego  - ok. 200 g truskawek(...)Składniki powinny mieć temperaturę pokojową.  Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać jogurt i ponownie zmiksować. Przesiane mąki, budyń i proszek do pieczenia stopniowo dodawać do masy. Truskawki drobno pokroić, dokładnie osuszyć i delikatnie wmieszać w ciasto. Formę do pieczenia babeczek wyłożyć papilotkami i wypełnić 1,5-2 łyżkami ciasta do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Kuchnia Ellie
Sernik czekoladowy na kruchym cieście z rodzynkami. 212

masła lub margaryny 1 szklanka rodzynek Pianka: 4 białka 1 pół szklanki cukru 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 2 płaskie łyżki kakao Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 2 łyżki kaszy manny Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie wylepiamy nim blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach około(...)margarynę, cukier, cukier waniliowy i żółtka ucieramy na puszystą masę, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy, dodajemy budynie, kakao i ser i dokładnie ucieramy, na koniec dodajemy rodzynki i dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy równomiernie na ciasto. 3. Pianka: Białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, na koniec wsypujemy budynie

Izabelawkuchni