Ciasto ‘Biała Dama’ – kuchnia podkarpacka

Ciasto ‘Biała Dama’ – kuchnia podkarpacka

Ciasto ‘Biała Dama’ – kuchnia podkarpacka

Ciasto Biała Dama - kuchnia podkarpacka Ciasto ‘Biała Dama’ to bardzo delikatne ciasto biszkoptowe z wkładką sernikową i kremem budyniowym. Swoją nazwę zawdzięcza połączeniu białego biszkoptu na białkach (czyli Białej Damy) i biszkoptu klasycznego. Biały biszkopt wykłada się kupkami na blaszkę, a luki wypełnia się biszkoptem klasycznym i piecze jako jeden blat. Ciasto wyrasta wysokie i puszyste. Dzieli się je na 2 blaty. Sernik pieczony jest osobno. Połączenie delikatnego ciasta biszkoptowego z sernikiem i kremem budy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.