ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:68/245)

Błyskawiczne tartaletki - patent Jamiego Olivera 206

125g kwaśnej śmietany (u mnie 18%) 2 połówki brzoskwiń z puszki 1 łyżka cukru trzcinowego mąka do oprószenia blatu dodatki 1 połówka brzoskwini z puszki 6 malin golden syrup Sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Ciasto francuskie rozwijamy na blacie delikatnie oprószonym mąką. Posypujemy je cynamonem i cukrem waniliowym. Zwijamy w rulon. Rulon kroimy na 12 równych kawałków. Wkładamy(...)muffiny jak na zdjęciu poniżej. Palcami rozgniatamy i tworzymy z ciasta "koszyczki". Wstawiamy do piekarnika na 10-12 minut, aż do zarumienienia. W czasie pieczenia ciasta, wkładamy do miski 2 połówki brzoskwiń i mielimy na przecier ręcznym blenderem. Do miski dodajemy jajko, śmietanę, cukier i odrobinę cukru waniliowego. Ubijamy mikserem ok. 2 minuty, aż masa dokładnie się połączy. Kiedy ciasto

W kuchni wieczorem
Konfitury brzoskwiniowe z rumem i wanilią 242

brzoskwiń. Jako pierwsze przygotowałam konfitury z dodatkiem rumu i wanilii. Na początek zrobiłam je na próbę, z resztki owoców, które leżały w koszyczku. Miało być ciasto, ale zabrakło czasu i po kilku dniach brzoskwinie błagały już o uwagę, skupiając(...)wokół siebie owocówki. A że w barku stała samotnie butelka również zapomnianego rumu, to postanowiłam połączyć to razem. Wyszło pysznie i pachnąco. Powstał idealny dodatek do ciast i deserów. Składniki: 1 kg brzoskwiń 150 ml rumu 1/2 szklanki cukru 4 łyżki soku z cytryny 1/2 laski wanilii Brzoskwinie opłukać, przekroić na 4 części i wyjąć pestkę. Ćwiartki owoców obrać

Codzienna kuchnia niecodzienna
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 175

Schłodzonym ciastem wylepić spód i boki tortownicy,niewielką część zostawić.Ciasto włożyć do piekarnika na ok 10 min w 200stC,aż spód się przyrumieni. Masa serowa:   100 g masła 1kg sera białego dobrej jakości 1/2 -3/4 szklanki cukru pudru 5 jajek 2 łyżki śmietany budyń śmietankowy brzoskwinie z puszki  Brzoskwinie osączyć z zalewy i osuszyć,najlepiej(...)cukrem pudrem,dodawać po jednym żółtku ciągle ucierając.Następnie dodać stopniowo zmielony ser,śmietanę i budyń.Na końcu wmieszać delikatnie ubitą pianę z białek. Na podpieczonym cieście położyć trochę masy serowej,ułożyć brzoskwinie,przykryć masą serową,znowu brzoskwinie i reszta masy serowej.Wyrównać powierzchnię.Ciasto wstawić do piekarnika na ok 45 min w 180stC.Z pozostałego ciasta można powycinać foremkami gwiazdki.Po

Niespełnione zdolności kulinarne
Kruche z brzoskwiniami i bezą 153

Brzoskwinie mimo suszy obrodziły, są może nieco mniejsze niż w ubiegłych latach, ale jak zawsze pyszne i soczyste. Postanowiłam upiec z nimi ciasto. Bo czy być coś pyszniejszego od idealnie kruchego ciasta ze słodką, puszystą bezą i dodatkiem owoców?  Ciasto: 2 szklanki mąki 6 łyżek cukru 4 żółtka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej  ok 1 kg brzoskwini 2-3 łyżki kaszy manny Białka ubijamy z solą, a gdy piana będzie już gęsta dodajemy stopniowo cukier. Ubijamy aż cukier się rozpuści, dodajemy mąkę ziemniaczaną i krótko miksujemy. Połowę ciasta rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na wielkość blaszki (23x33), posypujemy kaszą manną (wchłonie

Cynamonowe szczęście
Brzoskwiniowy ślimaczek i współpraca z Rossi.pl 273

Ciasto które kusi swym słonecznym wyglądem a wszystko to za sprawą brzoskwiniowych ślimaczków , delikatna masa śmietanowo-serowa i warstwa soczystych brzoskwiń pod galaretką tworzy niebiańską całość, rozpływa się w ustach, a po każdym kęsie ma się ochotę na więcej! Chciałabym Wam pokazać również  piękną paterę,  na tort czy ciasto którą dostałam dzięki uprzejmości firmy  ROSSI.PL  wykonana(...)śmietanki kremowej 30% 300 g serka homogenizowanego naturalnego 3 -4 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 4 czubate łyżeczki żelatyny Wierzch: 2 świeże brzoskwinie 1 galaretka brzoskwiniowa Wykonanie ciasta: Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem, dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy mikserem, wsypujemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem i mieszamy szpatułką aż do połączenia, wylewamy ciasto

Wanilia i Kardamon
babka karmelcia z brzoskwiniami 268

wystudzenia. Dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz skórkę z cytryny. Mieszamy. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do natłuszczonej foremki na babkę. Wierzch równomiernie przykrywamy kawałkami brzoskwiń. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 50 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. /inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Drożdżówki z jabłkami 180

zaczyn . Nadzienie: 2 duże jabłka lub 5 brzoskwiń cynamon do smaku 1-2 łyżki cukru do jabłek Przygotowanie: Ciasto drożdżowe: Wszystkie składniki poza masłem wyrób na jednolite ciasto (ok. 10 min) Dodaj masło i ponownie wyrób do powstania gładkiego ciasta Ciasto włóż do miski i przykryj szczelnie folią spożywczą Odstaw do podwojenia objętości (ok. 60-90 min) Nadzienie: Jabłka dokładnie(...)minut Rozwałkuj na prostokąt o grubości ok. 2-3 mm Podziel na 10 prostokątów Wzdłuż krótszego boku każdego prostokąta układaj rząd plasterków jabłka lub brzoskwiń zostawiając ok. 0,5 cm od krawędzi Drugą część ciasta natnij tworząc pasy, pamiętaj żeby nie nacinać do końca zostawiając ok. 0,5 cm Następnie naciętą częścią ciasta przykryj jabłka/brzoskwinie sklejając dokładnie boki ciasta

Słodki Blog
FRANCUSKIE CIASTKA Z BRZOSKWINIAMI 196

Składniki: op.ciasta francuskiego puszka brzoskwiń cukier waniliowy łyżeczka płatków migdałów jajko Wykonanie: Ciasto rozkładamy na stolnicy, wykrawamy małe prostokąty, na każdy z nich kładziemy kawałek odsączonej z syropu brzoskwini. Całość smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy cukrem waniliowym i    pokruszonymi płatkami migdałów. Ciasteczka można równie dobrze składać na połowę i do środka kłaść owoc. Piec w temp.200st aż do zrumienienia

Walijskie Pichcenie
Naleśniki zapiekane z brzoskwiniami i malinami 223

malinami łatwe ok 30 minut dla 1 osoby Składniki: * mleko * mąka * jajko * cukier * sól Nie podaję dokładnych proporcji gdyż ich nie znam, ja zawszę robię ,,na oko" * brzoskwinia * maliny * cukier puder Przyrządzamy ciasto ciasto naleśnikowe i smażymy cienkie naleśniki, następnie na połowę każdego naleśnika nakładamy owoce (brzoskwinia obrana i pokrojona), posypujemy je cukrem pudrem i składamy na pół. Brzegi ciasta

sierotka maRysia w kuchni
Muffinki z miętą i brzoskwiniami 133

proszek do pieczenia i cukier) połączyć ze sobą. W oddzielnej misce jajka, śmietanę i masło wymieszać do momentu połączenia się składników. Do mokrych składników dodać sypkie i przemieszać ciasto parę razy. Brzoskwinie obrać ze skórki pokroić w kostkę, miętę poszatkować drobno i oba składniki dodać do masy. Papilotki napełniać do 3/4 wysokości. Piec ok 20 min w piekarniku nagrzanym

pink envelope
Owocowa pianka na biszkopcie 257

Kolejne proste i pyszne ciasto z użyciem sezonowych owoców. Ja akurat miałam pod rąką maliny, borówki, brzoskwinie i śliwki. Owoce można sobie dowolnie dobierać podobnie jak i smaki galaretki. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia pianka ok 500-600 ml śmietanki 30 % 2 galaretki, u mnie(...)agrestowe ok 400 g owoców, u mnie maliny śliwki brzoskwinie na wierzch 2 galaretki, u mnie truskawkowe 400 g borówek amerykańskich Przygotować biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno i odstawić. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ubite białka. Masę przełożyć do blaszki 25x35 wyłożonej papierem

Monia miesza i gotuje
Ambasador 241

jakiegoś czasu z upieczeniem ciasta Ambasador i dodaniem przepisu na to ciasto na bloga. Jakoś tak się często składało, iż piekłam akurat inne ciasto bądź po prostu nie miałam odpowiedniej okazji, aby to ciasto podać. Aż do teraz, gdyż jeden z członków rodziny miał imieniny i były one dobrym pretekstem do przygotowania tego właśnie ciasta. Ciasto Ambasador to puszysty biszkopt(...)czekolady. W tym kremie wykorzystać można także rodzynki bądź mieszankę bakalii. Drugi krem budyniowy to krem jasny, który zawiera owoce. Mogą to być pomarańcze, mandarynki, ananas lub brzoskwinie. Po złożeniu ciasto jest dość wysokie, dlatego też świetnie sprawdza się podane jako tort urodzinowy bądź po prostu zaserwowane na deser. Zachęcam Was do zapoznania się z przepisem na ciasto Ambasador

MeCooks
Tartaletki brzoskwiniowe – mini tarty (babeczki) 128

sera dwukrotnie zmielonego (np. z wiaderka) 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 czubata łyżka budyniu waniliowego (bez cukru) Instrukcje Ciasto: Podane składniki siekamy i zagniatamy na gładkie ciasto. Owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na min. godzinę. Masa serowa: Brzoskwinie obieramy ze skórki, (z puszki osączamy z zalewy) miksujemy. Jajko ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy śmietanę, budyń(...)oraz ser i na koniec mus z brzoskwiń. Całość: Formy do tartaletek smarujemy tłuszczem, każdą wyklejamy ciastem, nakłuwamy widelcem. Masę serową przelewamy do przygotowanych foremek z ciastem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut. Lekko studzimy i wyjmujemy z foremek, odstawiamy do wystygnięcia i ozdabiamy ulubionymi owocami. tartaletki brzoskwiniowe mini tarty babeczki to co lubie

To co lubię - gotuję i polecam
Najlepsze świąteczne wypieki 89

poniższą listą wypieków. Każde z ciast idealnie sprawdzi się na święta i nie tylko!  Jeśli któreś z ciast wpadnie Wam w oko, wystarczy kliknąć w jego nazwę, tam znajdziecie na nie przepis Oto nasze propozycje na pyszne ciasta na święta ! Które z nich wybierzecie? 1. Ciasto Góralki 2. Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Makowiec

Damusia.pl
Truskawkowe ciasto na maślance z migdałową kruszonką 271

Pamiętacie ciasto na maślance z brzoskwiniami ? Dziś zapraszam na truskawkową wersję tego prostego i szybkiego ciasta. Ciasto zobiłam w nieco mniejszej foremce aby było wyższe, truskawki są soczyste i dzięki temu sok ma gdzie wsiąkać. Na wierzchu dodatkowo posypałam migdałową kruszonką, która po upieczeniu jest bardzo chrupiąca. składniki: ciasto 350 g mąki pszennej, użyłam pszennej typ 500 Młyn Kopytowa

Monia miesza i gotuje