macie pomysłu jak wykorzystać brzoskwinie? W takim razie podrzucę Wam jeden z najpyszniejszych! Niesamowicie kruche ciasto, puszysta pianki i skąpane w słońcu brzoskwinie. Nie ma nic lepszego do popołudniowej kawki! Przepis znalazłam na ilovebake.pl Składniki: Kruche ciasto: 2,5 szklanki maki tortowej 250 g masła lub margaryny, zimnej 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku(...)łyżeczki cukru waniliowego 2 x 40 g budyniu waniliowego, proszek 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: 500 g brzoskwiń świeżych lub z puszki, lub dowolnych owoców Mąkę siekamy z masłem. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na dwie części i wkładamy do zamrażarki na ok. 1 godzinę. Połowę ciasta rozwałkowujemy i wkładamy do blachy wyłożonej papierem
Czerwona PorzeczkaSernik bez pieczenia z truskawkami i brzoskwiniami to pyszne ciasto do zrobienia latem na deser. Prosty deser, który z łatwością przygotuje każdy, nawet mniej obyty w kuchni. Sezon na truskawki trwa, dlatego nie może u mnie zabraknąć sernika bez pieczenia z ich dodatkiem. Miał być sernik z samymi truskawkami, ale w zapasach po zimie zachowała się puszka brzoskwiń, które świetnie(...)Jeśli macie świeże brzoskwinie, to należy z nimi postąpić podobnie jak z truskawkami. Sernik ze świeżymi brzoskwiniami będzie jeszcze lepszy. Upał nie odpuszcza, dlatego w kuchni staram się spędzać jak najmniej czasu. Na obiad zazwyczaj powstają dania, które szybko się przygotowuje, a z ciast to raczej takie bez pieczenia. Ten sernik jest niezbyt słodki, bardzo owocowy i idealnie pasuje
Kuchcik gotujeProste ciasto biszkoptowe o intensywnym smaku brzoskwiń, które występują w nim w 3 różnych postaciach: pokrojone w plasterki owoce, galaretka brzoskwiniowa i dżem brzoskwiniowy w masie śmietankowej. Ciasto jest świeże, lekkie i orzeźwiające. Polecam! :) Składniki na brytfankę 25x35 cm: Biszkopt: 5 jajek (białka i żółtka osobno) 6 łyżek cukru 8 łyżek mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)dżem brzoskwiniowy (około 300 g ) 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2/3 szklanki soku brzoskwiniowego (z puszki z owocami) Galaretka z owocami: 1 puszka brzoskwini 3 galaretki brzoskwiniowe 1 litr gorącej wody Przygotowanie ciasta: Białka ubijamy mikserem na sztywno, dodając pod koniec ubijania po łyżce cukru i szczyptę soli. Nie przerywając miksowania dodajemy po 1 żółtku. Używając szpatułki masę
Trzeci talerznazwę danego przepisu. Malinowe ciasto z Ptasim Mleczkiem i galaretką (sernik na zimno) Przepis na niezwykłe ciasto z Ptasim Mleczkiem i galaretką, a także malinami. Ten malinowy serniczek na zimno jest niezwykle kremowy… ZOBACZ PRZEPIS Zjawiskowy sernik na zimno z galaretką i owocami Przepis na pyszny i orzeźwiający sernik na zimno z galaretką i owocami. Ciasto składa się z kilku(...)rabarbarem i galaretką po prostu trzeba zrobić! Jest kremowy, orzeźwiający i przyciąga swoim wyglądem. Rabarbarowy… ZOBACZ PRZEPIS OBŁĘDNY gotowany sernik z brzoskwiniami, galaretką i bitą śmietaną Gotowany sernik z brzoskwiniami to przepyszne i delikatne ciasto, które zachwyca swoim aromatem i kremową konsystencją. Połączenie serowej warstwy z… ZOBACZ PRZEPIS Cytrynowy sernik bez pieczenia z bitą śmietaną Przepis na sernik
Via Gustoforemek w\u0142o\u017cy\u0107 kulk\u0119 z ciasta o \u015brednicy ok 2 cm i delikatnie, r\u00f3wnomiernie rozgnie\u015b\u0107 ciasto we wn\u0119trzu foremki tak, aby zakry\u0107 wszystkie kraw\u0119dzie foremki. W razie potrzeby doda\u0107 odrobin\u0119 wi\u0119cej ciasta.\r","Nak\u0142u\u0107 ciasto w foremkach widelcem.\r","Piec ok 25 minut w 180st(...)u0107 \u0142y\u017ck\u0105 mascarpone do babeczek.\r","Udekorowa\u0107 owocami."],"recipeYield":"Ok 15-18 babeczek (w zale\u017cno\u015bci od ich grubo\u015bci)","keywords":"bor\u00f3wki,brzoskwinie,czerwona porzeczka,deser,kruche ciasto,mascarpone,owoce,truskawki","totalTime":"PT1H0M"} Drukuj Kruche babeczki z owocami Czas przygotowania: 35 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 25 minut/y Czas całkowity: 1 godzina Porcje: Ok 15-18 babeczek
Bardzo Gruby SmokPrzepis na puszysty sernik z orzeźwiającym musem z brzoskwiń Składniki oraz sposób przygotowania Ciasto : 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 1/3 szkl mielonych migdałów 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać olej i dobrze wymieszać. Następnie dodać mąkę, zmielone migdały i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Piec około(...)serka waniliowego 4 łyżki cukru pudru 7 łyżeczek żelatyny 70 ml syropu z brzoskwiń 300 ml śmietany kremówki Żelatynę rozpuścić w syropie z brzoskwiń. Ser wymieszać z cukrem pudrem, dodać ciepłą rozpuszczoną żelatynę, ubić bitą śmietanę i delikatnie wymieszać z serem. Ciasto umieść w tortownicy i nasączyć syropem z brzoskwiń wylać ser, wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki
Wasze Przepisymąki ziemniaczanej, 150 g wiórków kokosowych, 200 ml kremówki 36% Ponadto: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe ( bez cukru), 2 łyżki cukru, 750 ml mleka, 1 puszka brzoskwiń Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i dokładnie zagniatamy. Ciasto dzielimy na dwie części : 3/4 i 1/3 i Mniejszą część zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki(...)czas ubijając dodajemy cukier. W następnej kolejności ( stale miksując) dodajemy wcześniej wymieszane sypkie produkty ( budyń, mąka ziemniaczana, wiórki kokosowe), a na końcu śmietanę. Masę wykładamy na brzoskwinie. Wyjmujemy z zamrażarki pozostałą część ciasta i ścieramy je na tarce o dużych oczkach na masę kokosową. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 50 – 60 minut (do suchego
Nie tylko w kuchnichyba tak. Tym razem upiekłam ciemny biszkopt i nie miałam żadnego pomysłu na krem. Ale szukając czegoś w szafce znalazłam dwie puszki brzoskwiń i od razu wpadł mi do głowy pomysł na masę śmietanową, podobną jak do ciasta Biała Dama. I tak oto powstało kolejne ciasto:) Co prawda zniknęło szybciej niż powstało, ale co tam... Biszkopt: 5 jajek, szklanka(...)brzoskwiń, 2 i 1/2 łyżki żelatyny. Żelatynę zalać kilkoma łyżkami wrzątku, dokładnie wymieszać i przestudzić. Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę. Dodać do śmietany wraz z cukrem, wymieszać. Na koniec dodać przestudzoną żelatynę, wymieszać dokładnie. Masą przełożyć blaty ciasta. Schłodzić. Polewa: 150g cukru pudru, 6 łyżeczek wody, 2 łyżki kakao. Wszystko rozpuścić, lekko
Z miłości do słodkościwyrabiamy na stolnicy na jednolitą masę i dajemy do zamrażarki, ale wcześniej ciasto podzielić sobie na 2 części ser biały 1,2o kg sera białego zmielonego 5 żółtek 1 szklanka cukru kryształu 1 budyń śmietankowy sok z 1 cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 puszka brzoskwiń przygotowanie wcześniej ubijamy białka z 1 szklanką cukru na sztywno i odkładamy Teraz(...)biały ser dodajemy żóltka oraz budyń i sok z cytryny a na końcu proszek do pieczenia, potem dajemy pianę i mieszamy już łyżką i dajemy pokrojone brzoskwinie i mieszamy kolejność 1 połowę ciasta zetrzeć i nałożyć biały ser z brzoskwiniami a na to ścieramy 2 połowę ciasta i pieczemy w piekarniku 180 stopni sernik jest niezawodny bo zawsze się udaje
Moje WyrobyPyszna i prosta roladka. Bita śmietana i brzoskwinie fajnie komponują się w cieście z dodatkiem startej czekolady. składniki: 3 jajka 80 g mąki pszennej typ 500 z Młynu Kopytowa 80 g cukru drobnego 1 łyżeczka cukru wanilinowego Wodzisław 3-4 kostki gorzkiej czekolady 30 g 200 ml śmietanki 30 % 2 płaskie łyżeczki cukru pudru 2 brzoskwinie 1 śmietan fix Białka(...)zwinąć razem z nią w rulon .Odłożyć do wystudzenia. Przygotować krem z bitej śmietany. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać śmietan fix. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki i drobno pokroić. Dodać do śmietany i dokładnie wymieszać. Ciasto delikatnie rozwinąć. Posmarować je śmietanową masą i zwinąć ponownie w roladę. Wstawić do lodówki do schłodzenia, przed podaniem posypać cukrem pudrem
Monia miesza i gotujePłaskie ciasteczka w kształcie krążków z ciasta półkruchego nadziane brzoskwiniowym serkiem. Zarówno brzoskwinie, jak i ser pojawiły się w Waszych wczorajszych przypuszczeniach na Fb. Przy okazji, kto chce być na bieżąco z najnowszymi przepisami zapraszam do polubienia fanpage'u Nastoletnich ( klik ). Wracają do dzisiejszych ciasteczek- bardzo kruchutkie, słodkie, najlepiej smakują na następny dzień. Pamiętajcie, by przechowywać je w zamkniętym pojemniku(...)schłodzić w lodówce 60 minut (lub dłużej, można całą noc). Nadzienie: Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać do niego żółtko i cukier waniliowy, dobrze wymieszać. Brzoskwinię obrać, pokroić w drobniutką kostkę i delikatnie wmieszać do sera. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować na grubość 3 mm i za pomocą szklanki wykrawać koła. Na połowę ilości kół nałożyć 1-2 łyżeczki nadzienia. Przykryć je pozostałymi
Nastoletnie WypiekanieDziś klasyka klasyki wśród ciast: sernik z brzoskwiniami! :) Na kruchym spodzie, z prawdziwą wanilią i skórką cytrynową, przykryty kruszonką. Pycha! Idealna propozycja na zbliżajace się święta. Sernik piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm, masy serowej jest jednak tak dużo, że spokojnie starczy Wam na sporą prostokątną blachę. Składniki na spód i kruszonkę: 2 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru(...)ziemnniaczanej 1 łyżka mąki pszennej skórka cytrynowa lub aromat 2 łyżki soku z cytryny 1 laska wanilii lub aromat + brzoskwinie z puszki (u mnie zmieściło się 3/4 puszki, na dużej prostokątnej blaszce można poukładać wszystkie) Zaczynamy od przygotowania prostego kruchego ciasta. Będzie potrzebne na spód i do starcia na wierzch ciasta jako kruszonka. Zagniatamy razem wszystkie składniki. Ciasto powinno mieć
CiastkozercyDziś klasyka klasyki wśród ciast: sernik z brzoskwiniami! :) Na kruchym spodzie, z prawdziwą wanilią i skórką cytrynową, przykryty kruszonką. Pycha! Idealna propozycja na zbliżajace się święta. Sernik piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm, masy serowej jest jednak tak dużo, że spokojnie starczy Wam na sporą prostokątną blachę. Składniki na spód i kruszonkę: 2 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru(...)ziemnniaczanej 1 łyżka mąki pszennej skórka cytrynowa lub aromat 2 łyżki soku z cytryny 1 laska wanilii lub aromat + brzoskwinie z puszki (u mnie zmieściło się 3/4 puszki, na dużej prostokątnej blaszce można poukładać wszystkie) Zaczynamy od przygotowania prostego kruchego ciasta. Będzie potrzebne na spód i do starcia na wierzch ciasta jako kruszonka. Zagniatamy razem wszystkie składniki. Ciasto powinno mieć
CiastkozercyKolejna nieco urozmaicona wersja letniego ciasta , tym razem z brzoskwiniami :-) Składniki : 6 jajek 1/2 szklanki oleju 3 szklanki mąki pszennej 150 g jogurtu naturalnego 1 1/2 szklanki cukru małe opakowanie cukru pudru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 - 1 kg świeżych brzoskwini(...)dodajemy do całości . Tak przygotowane ciasto , wykładamy na prostokątną blaszkę wysmarowaną wcześniej margaryną i oprószoną bułką tartą. Na wierzch układamy obrane i pokrojone w większe kawałki brzoskwinie. Do lekko nagrzanego piekarnika , wstawiamy ciasto i pieczemy przez ok 40-45 minut w temperaturze 170 stopni . Po tym czasie sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy ciasto w środku jest upieczone. Po wystygnięciu można oprószyć
Aromatyczne Podróże300g mąki pszennej tortowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 180ml oleju, 4 jajka, 4 łyżki mleka ( jak łyżki nie są duże, to można dać ich 5), 250g cukru, puszka brzoskwiń w syropie (mogą być również z kompotu), cukier puder. Przygotowanie: Składniki suche (mąkę, cukier i proszek do pieczenia) razem wymieszać. Składniki mokre ( olej, mleko i jajka) również wymieszać. Połączyć składniki(...)takiej twardszej tektury, jak ja tym razem, to nie ma potrzeby użycia takiej blachy z wgłębieniami. Można wtedy na zwykłą blaszkę je poukładać). Dno papilotek przykryć jedną warstwą ciasta, położyć kawałek brzoskwini (ja miałam brzoskwinie pokrojone na półksiężyce) i owoc przykryć drugą warstwą ciasta. Rozgrzać piekarnik do 180stopni C i piec 20min.-25min. - piec do tak zwanego suchego patyczka
W kuchni u Moniki