ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:692/932)

FIT kokosowy sernik na zimno z owocami (skyrnik bez cukru) 93

Dzisiaj mam dla Was świetny przepis na lekki sernik na zimno, który wymyśliłam z okazji dnia dziecka dla naszej Rodzinki :) Sernik, a w zasadzie skyrnik - bo

Moje Kuchenne Rewelacje
Biszkopt z bitą śmietaną i galaretkami. 219

Biszkopt 5 jajek 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. mąki tortowej 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka kakao + do nasączenia (1/2

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Biszkopt z bitą śmietaną i galaretkami. 222

Biszkopt 5 jajek 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1/2 szkl. mąki tortowej 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka kakao + do nasączenia (1/2

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
jajka faszerowane sosem chrzanowym 175

składniki: 4 jaja 4 łyżeczki chrzanu 4 łyżki majonezu 50 g sera białego sól, pieprz wykonanie: Jaja gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek przekrawamy na połówki

Domowy Smak Jedzenia
Pavlova z truskawkami i jagodami 364

Truskawki  pojawią się w naszych sklepach,oczywiście te nasze polskie bo są najlepsze.Więc do bezy pasują idealnie.Dzisiaj więc zapraszam Was na bezowy tort pavlova

Ala piecze i gotuje
Delicja 190

Subtelna, wykwintna, powiedzieć   by można doskonała . Delicja w wersji de Lux…. pyszne ciasto – sprawdziłam dla Was przepis Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style(...)Placek kokosowy ; 6 białek   1 szk cukru ½ szk suchego maku  20 dag kokosu ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno, dodać cukier   i dalej ubijać. Dodać kokos, proszek, mąkę i delikatnie wymieszać. Piec w tem 175 C ok. 30-40 min. Krem; 6 żółtek

Apetyczna babeczka
Na początku był sklep ... 2-gie urodziny bloga w objęciach Kucharza, pod Szczęśliwą Siódemką. Mazurek razowy. 184

uwielbiam, nie mówiąc o piekących je Dziewczynach;) W moim domu nie było tradycji jedzenia i pieczenia mazurków, a ja co Wielkanoc o nich marzyłam. Mazurek był jednym z pierwszych ciast, jakie upiekłam w mojej samodzielnej kuchni i od tego czasu co roku kilka pojawia się na wielkanocnym stole. Mam swoje ulubione, ale tym razem chciałam upiec inny, z Kucharza Warszawskiego(...)już wcześniej tu i tu (klik). Wybrałam czekoladowy mazurek z chleba razowego . Tego typu mazurki były kiedyś często wypiekane, dziś to rzadkość - większość mazurków bazuje na kruchym spodzie lub białkach. Niezwykły to wypiek. Nikt mi go nie polecił, przepis jest bez zdjęć, nie umiałam zupełnie wyobrazić sobie jego smaku ani wyglądu. Nie mam też do końca pewności

KUCHARNIA
Cytrynowe Ciasto 157

Kolejne ciasto z serii "Moje ulubione"  Czyli czas aby wam przedstawić ciasto cytrynowe :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 1/2 szklanki mąki pszenej 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa cytrynowa: 2 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki soku z cytryny 12,5 dag margaryny 2 żółtka 2 budynie śmietankowe (duże na 3/4 litra mleka np. Delecta) Pianka(...)waniliowy 2 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki woduy Lukier: 20 dag cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki przegotowanej wody Dodatkowo: około 2 paczek herbatników Wykonanie: Biszkopt : Białka ubijamy na sztywną pianę razem z szczyptą soli, dodajemy cukier i nadal ubijamy. Następnie dodajemy żółtka i również ubijamy, na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia

W Moim Magicznym Domu
Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek 362

całością konfiturą z czarnych porzeczek. Słodycz kremu w cudowny sposób przełamana lekko kwaskowatymi porzeczkami do tego delikatny, puszysty biszkopt makowy, a wszystko pokrywa czekoladowa polewa lekko oprószona kokosem - Ciasto Poezja.  Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku(...)Czarnych Porzeczek - Sposób przygotowania: Biszkopt: Tortownice wyłożyć pergaminem (średnica 22 cm). Mąki przesiać. Oddzielić białka od żółtek.  Na wysokich obrotach miksera ubić białka na sztywną pianę, następnie powoli, najlepiej po jednej łyżce wsypywać cukier wraz z cukrem waniliowym. Zmieniając obroty miksera na najniższy poziom stopniowo dodawać

Słodka Strona
Ciasto Ptyś 118

Ciasto bardzo delikatne, wiosenne i przyjemne wizualnie. Blaszka 22 x 25 cm. Post powstał we współpracy z marką Brześć ,która produkuje przepyszne ptysie do nadziewania, ale nie tylko:) - sprawdźcie sami. Składniki na biszkopt: 3/4 szklanki cukru 3-4 krople aromatu waniliowego 4 jaja pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki letniej wody Białka

Domowe ciasta
Babka piaskowa – najlepsza, bardzo wilgotna 311

tego przepisu wychodzi najlepsza – jest bardzo wilgotna i zachowuje świeżość nawet na drugi czy trzeci dzień. Jej sekret to odrobina wódki i dodatek mąki ziemniaczanej. To proste ciasto piaskowe jest tak smaczne, że za jednym posiedzeniem potrafię zjeść połowę. Super smakuje z polewą kakaową czy z lukrem cytrynowym (3/4 szklanki cukru pudru należy rozetrzeć z 2 łyżkami soku(...)cytryny i polać babkę), ale ja, żeby ograniczyć cukier, zazwyczaj podaję ją sauté. I tak jest genialna. Babka piaskowa – bardzo wilgotna: 7 żółtek z ekologicznych jajek 4 białka z ekologicznych jajek 1 kostka miękkiego masła (w temp. pokojowej, 200 g) 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej tortowej (180 g) 1 i 1/4 szklanki cukru trzcinowego

Poezja smaku
Kakaowa rolada z powidłami i bitą śmietaną :-) 140

CIASTO -5 jajek -3/4 szklanki cukru -3/4 szklanki mąki -1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej -1  łyżka kakao -2 łyżki oleju Nadzienie -pół słoiczka powideł śliwkowych -400ml śmietany 30% -2 śmietan-fixy -1 czubata łyżka cukru pudru Dekoracja -1 kostka dowolnej czekolady Na początek dużą blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Przygotowanie biszkopta rozpoczynamy od oddzielenia białek od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier,następnie żółtka. Następnie dodajemy mąki, kakao i wszystko bardzo delikatnie miksujemy.  Na koniec dajemy olej. Masę wylewamy na blachę i delikatnie rozprowadzamy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy 8 minut. Gorący biszkopt wierzchnią stroną wykładamy na suchą ściereczkę,odrywamy papier i delikatnie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Domowe jagodzianki 185

ciasto na mniejsze i w miarę równe części. Trochę rozwałkować lub rozklepać ręką. Jagody posłodzić cukrem (szklanka jagód i np dwie łyżki cukru) i dokładnie wymieszać. Nakładać łyżeczkę lub dwie i sklejać jak pierogi. Później uformować na podłużne bułeczki i odłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Włączyć piekarnik na 180 stopni (góra-dół). Przed włożeniem dobrze posmarować białkiem

Karczma Honorietty
Babeczki biszkoptowe z bitą śmietaną i borówkami 154

ziemniaczanej 70 g mąki pszennej 200 ml śmietany kremówki 36% 2 czubate łyżki mascarpone 30 g cukru pudru świeże borówki amerykańskie * PRZYGOTOWANIE Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno, a następnie zacznij powoli dodawać cukier, nie przerywając ubijania. Kolejno wrzucaj po 1 żółtku, nadal miksując.  Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiej i wymieszaj(...)zacznij je powoli wsypywać do ubitych jajek, mieszając masę łyżką w jedną stronę. Formę na muffinki powykładaj papilotkami. Do papilotek o średnicy 3 cm wlewaj po 1 czubatej łyżeczce ciasta. Piecz przez kwadrans w piekarniku nagrzanym do 180ºC . Wyjmij i ostudź. (Dla papilotek o średnicy 5 cm nakładamy po 2 łyżki ciasta i pieczemy 25 minut. Wyjedzie wtedy 12 sztuk

Food Square
Tarta ze szparagami na cieście francuskim 145

roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni (termoobieg) na kwadrans. Szparagi myjemy i odrywamy zdrewniałe końce. Blanszujemy przez 2-3 minuty. Pomidorki przekrawamy na pół. Na upieczonym cieście rozsypujemy równomiernie mozzarellę, układamy szparagi - na przemian główką do góry i na dół. Rozkładamy połówki pomidorków, oprószamy pieprzem i tymiankiem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy jeszcze przez 15-20 minut(...)upieczeniu posypujemy całość startym serem. Podajemy tartę pokrojoną na kwadraty. Smacznego :) Cała tarta - 1971 kcal, może stanowić posiłek dla 3 osób, lub być przekąską dla 4-6. Białko- 72,5 g, tłuszcz - 129,2 g , węglowodany - 133,5 g , błonnik - 4,8 g. Zapraszam na funpage na FB   oraz  Instagram

Moje Kuchenne Rewelacje