ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:77/1217)

Ciasto z cynamonowym jabłkiem (bez miksera). Szybkie i łatwe ciasto bez miksera. 287

Dziś zapraszam Was na przepis na ciasto z cynamonowym jabłkiem. Ciasto jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, wykonuje się je bez użycia miksera. Wystarczy drewniana łyżka i troszkę chęci Jabłoń na działce obrodziła w tym roku, więc u mnie będzie sporo wypieków z ukochanymi jabłkami. Ciasto przygotowałam dziś na przyjęcie urodzinowe męża. Mam nadzieję, że będzie wszystkim smakowało Polecam

Słodkie okruszki
Jabłecznik na spodzie ryżowo-owsianym 179

choć dość sztywne, idealnie smakowało w połączeniu z masą jabłkową, szczególnie na drugi dzień, po nabraniu od nich wilgoci. Inspirację stanowi przepis Weroniki Madejskiej z książki "Bez glutenu, bez wyrzeczeń". SKŁADNIKI: CIASTO: 10 dag mąki owsianej 10 dag mąki ryżowej 5 dag mąki ziemniaczanej 2 całe jajka 2 żółtka (białka zamrozić, innym razem pokażę do czego się przydadzą

Kuchenne zapiski Edyty
SERNIK MALINOWY Z BEZĄ 177

zagęszczenia i nadania kremowego smaku,- pół śmietany 30%- Maliny 1 litr,- można dodać odrobinę jeżyn,- trochę cukru żelującego (była za rzadkie -taki ser tym razem - i potrzebowało "związania")Ciasto bezglutenowe: - przepis, składniki, wykonanie - tutaj!WYKONANIE:1. Masło ucieramy z cukrem (+ wanilinowy) na biały puch. Stopniowo dodajemy ser, cały czas mieszając, ale nie napowietrzając masy zbytnio. Budynie mieszamy ze śmietaną(...)idealną bezę niebawem/8. Na podpieczony serniczek delikatnie wykładamy łyżką bezę,/przyznać się, kto się zajmuje bezowymi śmigiełkami i łyżką całą z białego puchu?/9. Bezę posypujemy kruszonką (przepis na kruche ciasto b/glutenowe)10. Pieczemy 15 minut w temp. 120-140 stopni,11. STUDZIMY PRZY UCHYLONYM PIEKARNIKU! :)PS. bardzo ważne - nie otwieramy drzwiczek do piekarnika (jedynie do kontroli możemy rzucić

Wypisz Wymaluj
CIASTO CZEKOLADOWA CHMURKA 176

przepadam, to to ciasto bardzo przypadło mi do gustu. Mimo iż czekolada jest tutaj dominująca, to nawet mi to nie przeszkadza, ciasto jest niebywale lekkie, to taki delikatny mus czekoladowy. Tak naprawdę to sama czekolada z dodatkiem jajek, bez dodatku jakiejkolwiek mąki, dzięki temu jest ono niebywale lekkie, to taka właśnie czekoladowa chmurka. Przepis na to ciacho znalazłam w książce(...)wykładamy do przygotowanej wcześniej tortownicy (spód wyłożony papierem do pieczenia, boki przesmarowane) i zapiekamy, ok. 35-40 minut, w temp. 180*C, na programie góra-dół, bez termoobiegu lub do czasu, aż ciasto wyrośnie i popęka, a środek nie będzie już płynny.            już w piekarniku... Studzimy ciasto w formie lub na metalowej kratce

Smaczne Zdrowe
Pychotka 3854

łączymy ze sobą, zagniatamy i wykładamy nim spody dwóch foremek. Formy wykładamy papierem do pieczenia aby łatwo nam było po upieczeniu wyciągnąć je w całości i nie zniszczyć bezy. Surowe ciasto w formach smarujemy cienką warstwą dżemu. 2. Biała ubijamy na sztywno, do ubitej piany dodajemy cukier i miksujemy razem, na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Masę z białek

Apetyczna babeczka
Kostka alpejska – czekoladowy biszkopt z lekką masą bezowo – krówkową 942

Ciasto to chodziło za mną już od dłuższego czasu.Troszkę przerażało mnie połączenie słodkich bez z jeszcze słodszą masą krówkową.A , że miałam opakowanie bezików, które dostałam w paczce z bdsklep.pl  , to postanowiłam zaryzykowac!Opłacało się!Ciasto tak jak sądziłam wyszło bardzo słodkie , ale zarazem nie na tyle , by zasłodzic się już jednym kawałkiem.Tak , wzięłam dokładkę chyba 2 razy(...)łyżka– proszek do pieczenia – 1 łyżeczka– kakao – 1,5 łyżkiMasa bezow0 – krówkowa:- masa krówkowa – 200 g– masło – 100 g– bezy – 100 gMasa śmietanowa:- śmietana 30% – 250 g– cukier puder – 1 łyżka– żelatyna – 2 łyżeczkiDodatkowo:- starta czekolada do posypaniaSposób przyrządzenia:  Biszkopt :  Białka ubijamy na sztywną pianę

Ostra na Słodko
Ciasto Kubuś bez pieczenia 824

Ciasto Kubuś przygotowuje się podobnie jak  ciasto Shrek . Różni je tylko kolor soku użytego do przygotowania masy budyniowej. Zainspirowałam się przepisem z bloga  Takietampichcenie  i przygotowałam Kubusia w wersji bez pieczenia. Zamiast biszkoptu dałam na spód ciastka biszkopty. składniki: 1 l soku pomarańczowego typu "kubuś" 3 budynie waniliowe bez cukru (na 0,5 l mleka) 2 galaretki(...)wystudzenia. Śmietankę ubić na sztywno. Następnie dodać wystudzoną tężejącą galaretkę. Masę wyłożyć na delicje. Wierzch ładnie wyrównać i posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby ciasto dobrze stężało

Monia miesza i gotuje
Ciasto kruche z rabarbarem i pianką 218

mojprzepisna.pl | Proste i szybkie ciasto kruche z rabarbarem, jabłkami i pianką Mieliśmy wielką ochotę na szarlotkę, ale zwykłą szarlotkę już robiłam w różnych wersjach wiele razy

moj przepis na
Delikatne ciasto pod bezą 1937

nijakich doznaniach pogodowych, które natura nam funduję. Beza.. Oj zła ta beza. Nie udała mi się, przyznam się bez bicia, ale nikt nie narzekał,  że ciasto nie jest dobre. z bezą to jednak czeka mnie długa praca wyszła taka jak powinna być krucha, delikatna i SUCHA ! :) Przepis zmodyfikowany przeze mnie, a inspiracją znów była  Kuchnia w zieleni(...)ubić na sztywno dodając stopniowo cukier puder, na końcu dodając mąkę ziemniaczaną, wszystko dokładnie wymieszać.  Gęstą, lśniącą pianę wyłożyć na blachę o szerokości tej w której przełożymy ciasto, tak by beza zakryła cały wierzch.Posypujemy płatkami migdałowymi. Wkładamy do piekarnika nagrzanego 110*C z termoobiegiem. Pieczemy ok 1 godziny 30 minut - czas skracamy w miarę potrzeb. Najlepiej przygotować bezę dzień

Garnkowe fanaberie
Pierogi z zieloną soczewicą. Ulubione ciasto na pierogi 197

dodaję jajek – pamiętacie przepis na ciasto na makron ? To właśnie jajka sprawiają, że ciasto jest twarde i zbite. A to ciasto pierogowe wychodzi delikatne, miękkie i gładziutkie. Bez jajka. Zawijamy ciasto w folię gdy lekko przestygnie i odkładamy na 30-40 minut, na czas robienia nadzienia, żeby z mąki zdążył uwolnić się gluten i uelastycznił ciasto do wałkowania. Do tych(...)dosolić i popieprzyć. Ja nie soliłam, używałam tylko przyprawy do dań z fasoli. Możecie dodać teraz więcej majeranku, a jeśli macie – kilka drobno usiekanych liści świeżej szałwii. Ciasto dzielimy ‘Pi razy drzwi’, bez ważenia, na 4 mniej więcej równe porcje i zaczynamy wałkowanie. Podczas wałkowania jednej części, resztę ciasta trzymajcie w woreczku foliowym, żeby nie obsychała. Delikatnie podsypujemy stolnicę mąką

Karo in the Kitchen
Pyszne ciasto z rabarbarem i truskawkami 146

połączyć z suchymi składnikami - dokładnie wymieszać. Do masy śmietanowo - jajecznej wrzucić rabarbar i truskawki - wymieszać i wylać na podpieczony spód. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni ok godzinę. Ciasto można przykryć bezą z pozostałych białek (ubić białka i dodać do nich ok 1/2 szklanki cukru pudru) - zapiekać(...)wtedy jeszcze dodatkowe 15-20 minut - aż beza się zarumieni; lub zrobić kruszonkę tak jak na spód i przykryć nią masę i również dodatkowo chwilę podpiec. Ja postanowiłam ciasto zostawić bez ,,przykrycia" tylko delikatnie obsypać je cukrem pudrem. Ciacho jest wyśmienite na upalne dni - winne, delikatnie kwaskowate, masa rozpływa się w ustach - przepyszne! Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
gruszkowa rolada bezowa z kremem budyniowym 180

stereotyp. Przygotowałam ciasto bezowe w zupełnie nowej, jesiennej odsłonie, z pachnącym cynamonem dżemem z gruszek i dyni , przełożone gęstym ale lekkim kremem budyniowym. W przeciwieństwie do tradycyjnych, czasochłonnych bez, to ciasto przygotowuje się niemal błyskawicznie! Pianę z białek piecze się bardzo krótko, przekłada gotowym dżemem i gorącym kremem, potem tylko ciasto wymaga nieco czasu na schłodzenia i stężenie. Jeśli mamy(...)wyłożoną papierem do pieczenia dużą blaszkę (taką, ze standardowego wyposażenia piekarnika). Piec ok 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni. Gotową bezę wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić, odwrócić do góry "nogami", delikatnie odkleić papier. Spód ciasta posmarować dżemem. W 1/2 szkl mleka rozpuścić budyń. Pozostałe mleko z cukrem zagotować, na wrzące wlać masę budyniową, gotować do zgęstnienia. Zdjąć

6niebo
Focaccia z suszonymi pomidorami 168

najczęściej podaną z oliwą z oliwek lub aromatycznym olejem, którym należy ją obficie skropić lub po prostu w nim umoczyć.  Jedni określają focaccia jako suchą bazę dla ciasta na pizzę (bez sosu pomidorowego i sera), ja jednak bardziej skłaniałabym się ku określeniu jej jako rodzaju chlebka.  Istnieje wiele odmian focaccia, od suchych, najczęściej z solą morską i ziołami(...)wyrośnięciu ciasto posypać ziołami i wyłożyć na nie pomidory.  Odstawić do ponownego wyrośnięcia na kolejną godzinę.   Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni, program góra/dół, bez termoobiegu.  Ciasto posypać solą morską lub himalajską, kolejno wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15-20 minut na złoty kolor.  Uwaga! Aby pomidory się nie przypaliły, należy ciasto

Garniec Magalie
Ciasto jogurtowe bez pieczenia 160

razem jest to jogurtowiec na zimno, bez pieczenia....idealny na upalne dni..ja swój jogurtowiec zrobiłam wczoraj wieczorem...przez noc pięknie zastygł i był gotowy do jedzenia.Przepis na ciasto jogurtowe bez pieczenia pochodzi  stąd. .Ja zrobiłam ciut inaczej i  w foremce Liliana ..no i nie miałam żadnych świeżych owoców, więc dodałam rodzynki i kandyzowane kiwi..Zrobiłam w podwójnej

Moje domowe kucharzenie
NAJLEPSZE CIASTO BANANOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ 821

zapach unoszący się w domu jest wprost nieziemski. Cudne... Bardzo wilgotne , puszyste i pyszne ciasto , dla amatorów ciast bananowych to będzie bajka, ale nie tylko dla nich . Baaardzo gorąco polecam ! Ja piekłam na blaszce o wymiarach 20x24cm .Składniki:- 4 banany bez skóry ( moje ważyły 410g)- 200g wypestkowanych daktyli (dałam 160g daktyli i 40g suszonych fig , z braku tych pierwszych

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania