ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:575/1217)

PIKANTNE KALMARY I MŁODE ZIEMNIAKI PIECZONE 197

         Kalmary i inne owoce morza. Temat tabu przez dłuższy czas i dla mnie, i dla Karmele-ona. Początki zawsze są trudne

W kuchni Karmel-itki
SAŁATKA Z MŁODEJ KAPUSTY Z OLIWKAMI 217

     Posiadanie przydomowego ogródka to wielki przywilej, a jeszcze większy, gdy klientka w sklepie, w którym pracuję, posiada własną szklarnię. Zaprzyjaźniona starsza Pani

W kuchni Karmel-itki
PAN KARMELE-ON I CHIPSY Z JARMUŻU 219

      Gorący czas sesji nastał. Egzamin za egzaminem, zaliczenie gonią inne sprawy. A do wakacji jeszcze tak daleko.      O

W kuchni Karmel-itki
MAKARON Z TRUSKAWKAMI I CYNAMONEM NA CIEPŁO 219

    Pamiętam, jako dziecko zajadałam się truskawkami pod każdą postacią, zresztą nadal tak mam. To moje ukochane owoce sezonowe, tak samo jak maliny i

W kuchni Karmel-itki
SAŁATKA Z GROSZKU, CEBULI, Z PSTRĄGIEM WĘDZONYM 252

Zatęskniłam za smakiem zielonego groszku, wybrałam się więc na ryneczek. Jego cena mnie odstraszyła na tyle, że wróciłam jedynie z truskawkami i miodem.Pragnienie jednak pozostało i

W kuchni Karmel-itki
ekspresowe lody truskawkowe bez jajek 1509

składniki: 500 g mrożonych truskawek 170 g śmietany kremówki 30% 65 g cukru pudru wykonanie: Zamrożone truskawki miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach przy pomocy np

Domowy Smak Jedzenia
KASZOTTO ZE SZPARAGAMI 216

    Dawno nie przeżywałam takiego szału na jakiś produkt spożywczy. Nie wiem, co mi się stało, ale zwariowanie na punkcie szparagów zaczyna powoli przechodzić

W kuchni Karmel-itki
SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I MIĘTĄ 182

    O wschodzie słońca wychylają swe białe i zielone główki ponad glebę. Cisza, rześkie powietrze i delikatna słoneczna poświata. Kobieta w fartuszku i kwiecistej

W kuchni Karmel-itki
Kora brzozy 463

wyłożyć do formy. Piec ok. 30 minut w temp. 180 C. Drugie ciasto upiec w ten sam sposób. Ja upiekłam jeden placek a po ostudzeniu przekroiłam na pół. Masa budyniowa: 1 puszka brzoskwiń (850 g) 250 g masła lub margaryny 5 żółtek 2 op. budyniu śmietankowego bez cukru 3 łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej 0,5 litra soku brzoskwiniowego(...)brzoskwiń zagotować, wlać do niego budyń, chwilę gotować. Masło w temp. pokojowej utrzeć do białości. Dodawać przestudzony budyń. Odłożyć troszkę kremu do posmarowania wierzchu.Połową masy posmarować jeden płat ciasta  .  Ułożyć delicje namoczone w kawie  czekoladą do dołu . Wyłożyć pozostałą masę, przykryć drugim plackiem.Posmarować kremem. Na kremie ściśle poukładać brzoskwinie (na tzw. "dachówkę") i zalać galaretką

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Zdrowe batoniki czekoladowe bez cukru, bez glutenu i bez pieczenia 541

glutenu więc świetne dla dzieci uczulonych na gluten. Polecam jako przekąskę dla naszych pociech, jak również dla nas samych. Składniki: (ok. 20 batoników) 300 g miękkich daktyli bez pestek 100 g orzechów laskowych 2-3 łyżki kakao (lub karobu i kakao w dowolnych proporcjach*) 3/4 szklanki amarantusa ekspandowanego *Karob jest zamiennikiem kakao, ale o specyficznym smaku. Osoby nie przyzwyczajone(...)gęste można podlać wodą. Na blacie ułożyć arkusz papieru do pieczenia. Wyłożyć ciasto. Uformować placek. Przykryć drugim arkuszem papieru do pieczenia i rozwałkować na grubość ok. 5 milimetrów. Powycinać prostokątne batoniki, owinąć w papier i wstawić do lodówki, aby lekko stwardniały. The post Zdrowe batoniki czekoladowe bez cukru, bez glutenu i bez pieczenia appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Pączki domowe 163

Pączki znane były już wśród starożytnych Rzymian. Jadano je chętnie w ostatnich dniach karnawału. Na początku były tłuste i bez cukru. Prawdopodobnie pomysł na dodanie cukru do pączków przywędrował z północnej Afryki. Pączki osłodzono wzorując się na recepturze egipskiej, a jak powszechnie wiadomo, Arabowie znani są z bardzo słodkich łakoci. (więcej o historii pączków znajdziesz na stronie poradnikzdrowie.pl) Składniki(...)masła, 1 kieliszek spirytusu, 15 dag cukru pudru, Konfitura z róży, 1 cukier waniliowy. Wykonanie: Żółtka wbić do śmietany, dodać mąkę, rozpuszczone drożdże, 1 łyżkę cukru, szczyptę soli, masło. Ciasto wyrobić i odstawić do wyrośnięcia.  Następnie wyłożyć ciasto na stolnicę, wyrobić ręką wałek i urywać odpowiedniej wielkości kulki. Na dłoni nakładać dżem, zlepiać i układać na stolnicy aby jeszcze

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto miodowe 203

upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i wystudzić. Po wystudzeniu ciasto przekroić na dwie równe części i posmarować kremem. Wierzch polać lukrem i wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Krem: Odlać 1/2 szklanki mleka i dokładnie rozmieszać w nim mąki (ma być bez grudek). Pozostałe mleko zagotować z cukrem pudrem, na chwilę zdjąć(...)ognia i ciągle mieszając wlać mleko z mąką. Ponownie gotować na małym ogniu ciągle mieszając, aż masa będzie gęsta i bez grudek. Jeśli powstaną grudki, to można masę przetrzeć przez sitko lub rozbić blenderem. Masło zmiksować na puszystą konsystencję, pod koniec dodawać po łyżce ugotowaną i wystudzoną masę oraz sok z cytryny. Miksować do czasu powstania gładkiego, jednolitego kremu. Lukier

Kuchcik gotuje
Puszysty biszkopt z karobem i kremem budyniowym (bez cukru, bez masła, bez pszenicy) 229

jest lepszą alternatywą dla masła. Krem jest świetny, a całość może konkurować z niejedną chemiczną kremówką z cukierni :) Puszysty biszkopt z karobem i kremem budyniowym (bez cukru, bez masła, bez pszenicy) Biszkopt:  5 jajek 1/2 szklanki ksylitolu 3/4 szklanki mąki orkiszowej jasnej i gryczanej, pół na pół 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej /szklanka o pojemności 250 ml/ Wszystkie składniki powinny(...)średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. przepis na biszkopt pochodzi z Moich Wypieków . Krem: 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru + 2 łyżki ksylitolu/stewii  500 ml mleka 1 opakowanie(250g) serka mascarpone ksylitol/stewia do posłodzenia

FitKot
Szmaragdowy tort z kremem maślanym 157

minut w temperaturze 190 stopni bez termoobiegu. Ostudzić. Biszkopt wyrównać z góry i przeciąć na dwie części. Przełożyć kremem. Boki i górę obłożyć kremem. Górę posypać na krem – kostkę masła (temperatura pokojowa) – 220 g cukru pudru Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę. Tak przygotowanym kremem przekładamy ciasto oraz boki i górę

Szybko Tanio Smacznie
Pizza, różne wariacje w dodatkach 260

około 5 minutach dodaj jedną puszkę pomidorów pokrojonych bez skórki. Podduś kolejne 5 minut, dopraw i zmiksuj.Alicja obrała i pokroiła, następnie podsmażyła na gorącym oleju pieczarki, nie soliła. Pokroiła szynkę gotowaną ok. 30 dkg. Obrała i oczyściła jedną słodka paprykę i pokroiła w kostkę.Minęło już około 30 min. ciasto podrosło. Rozgrzewamy piekarnik na 200° termoobieg.Blach

Pasje Jolki

Proponowane wyszukiwania