ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:353/1217)

Dżem z cukinii z galaretką 162

Bardzo smaczny dżem do pieczywa, albo do przekładania ciasta na zimno. Składniki: 5 kg cukinii bez łupek 1,5 kg cukru 3 płaskie łyżki kwasku cytrynowego 2 galaretki cytrynowe 3 galaretki pomarańczowe Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cukinię dajemy do garnka do smażenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i podsmażamy mieszając od czasu

Kuchnia u Bietki
Placuszki z malinami 135

mleko, mąkę, cukier puder, miękkie masło oraz proszek do pieczenia.   Całość dokładnie wymieszać.   Ubitą pianę i maliny połączyć z pozostałymi składnikami.   Patelnię rozgrzać (bez tłuszczu) i łyżką nakładać niewielkie porcje ciasta.   Smażyć z obu stron do zarumienienia się.   Podawać na gorąco posypane cukrem pudrem

Di gotuje
Nowe czekolady Terravita 70 % 177

pamiętam jest to mój ulubiony smak i w tym połączeniu tez nie zawiódł. Czekolada dla mnie super :)) 4. Czekolada gorzka zwykła - jak już sięgam po czekoladę bez nadzienia to najczęściej taką. Jak robię ciasto i chcę z polewą, to też zawsze pada na gorzką. Nie trzeba się na jej temat chyba wypowiadać, bo każdy zna, ja lubię. 5. Czekolada gorzka

kruche babeczki
Mini tarty z warzywami 208

Lekkie, kolorowe mini tarty pełne warzyw. Najlepiej smakują na ciepło. Spód tart można wyłożyć kruchym ciastem, ja tym razem zrobiłam na szybko bez spodu. Składniki n a ok 12 sztuk: 5 jajek 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 1 mały brokuł 12 pomidorków koktajlowych 150 g pieczarek 1/2 małej cukinii 1 mała papryka czerwona kilka sztuk szerokiej zielonej fasoli szparagowej sól

Ze smakiem i z pasją
Placki białkowe 223

mnie Trec o smaku czekoladowym), - pół łyżeczki proszku do pieczenia. Do podania: - syrop klonowy (10ml), - truskawki (45g). Przygotowanie:  Wszystkie składniki dokładnie zblendować. Smażyć na patelni bez tłuszczu (ja daję około 2 łyżki ciasta na 1 placuszka). Podawać z syropem klonowym i truskawkami. Makra:  Kcal: 363 Białko: 43g Węgle: 29g Tłuszcz

Zgrabne Gotowanie
SERNIK BRZOSKWINIOWY Z GALARETKĄ 180

zmiksowane brzoskwinie i pianę ubitą z białek – wszystko razem delikatnie ale dokładnie mieszamy łyżką. CAŁOŚĆ: Na blachę ( 25×30 ) wyłożoną papierem do pieczenia rozkładamy ciasto, podpiekamy ok. 20 minut w 180C ( bez termoobiegu ). Na podpieczone wylewamy masę serową i ponownie wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika – tym razem na 50 minut. Wystudzony sernik zalewamy przygotowaną, lekko tężejącą

Ostra na Słodko
Krokiety z kaczką i pieczarkami 308

naleśniki: 500 g mąki 0,5 l mleka woda 1-2 jajka 1 łyżka oleju sól Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Wody dolać tyle, by ciasto było lejące. Smażyć na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu.   Farsz : mięso z całej kaczki ugotowanej w rosole 1 gotowana pietruszka 1 gotowana marchewka 1 jajko 2 cebule 500 g pieczarek 2 łyzki masła

Malinowo w kuchni
Obłędnie kremowe ciasto kokosowe z białą czekoladą, a la raffaello 799

Dzisiaj przepis na przepyszną kremową tartę, słynny amerykański coconut pie, który zrobiłam w nieco zmienionej wersji (bez jajek). Chciałam zrobić jakieś pyszne prawdziwe ciasto na niedzielę, stwierdziłam, że nie będę liczyć kalorii i zrobiłam takie o to ciasto, inspirowane amerykańskim ciastem ,,pie'' powiem wam, że całkowicie zaskoczyło mnie smakiem jest tak dobre, że nie mogę przestać go jeść, zresztą

zdrowa vege kuchnia
Pączki z różą 163

tłustego czwartku bez pączków. U mnie bez domowych pączków. Robione raz do roku z "sercem i duszą" smakują wyjątkowo. Zapraszam. SKŁADNIKI: 10 dag drożdży  1 kg mąki  15 dag cukru  1/2 l mleka   6 żółtek  jajko  1/2 laski wanilii  skórka z cytryny  sól  kieliszek spirytusu 6 łyżek oleju Dodatkowo smalec(...)dodajemy przesianą mąkę, rozczyn, wanilię oraz, otartą skórkę z cytryny. Wlewamy pozostała ilość mleka  szczyptę soli i spirytus. Wyrabiamy, aż na powierzchni ukażą się pęcherzyki powietrza i  ciasto będzie odstawało od ręki. Dodajemy olej i chwilę wyrabiamy. Formujemy kulę i odkładamy ją na ok 15 min. Kiedy cisto  zacznie rosnąć, wyrabiamy. Formujemy w ręku małe krążki, nakładamy

W kuchennym oknie Ewy
Yet another poplon story 139

wręcz nawału obowiązków, że zaczęłam nawet w tym odnajdować jakąś perwersyjną przyjemność. Że ja nie dam rady?! To patrzcie! Jak ładnie odhaczam moje kilometrowe listy! Nawet ciasto upiekę! I co z tego, że bez melisy nie ma spania. Ważne, że norma wyrobiona w dwustu procentach. Może mi po prostu grzeje z przepracowania, nie wiem. Ale skoro taka jestem wydajna

les mirabelles
gotowany sernik z pierniczkami 228

bardzo świąteczny:) Delikatny i niezwykle smaczny. Szybki, gotowany, nie ma mowy, żeby się nie udał. Do nadziania użyłam domowych pierniczków wykonanych z ciasta dojrzewającego, nadziewanych powidłem śliwkowym. Oczywiście można wykorzystać również pierniczki kupione, w czekoladzie lub bez, ważne, żeby były mięciutkie. Do wykonania tego sernika zainspirował mnie ten przepis . składniki: ciasto: 350 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia

6niebo
CIASTO POMARAŃCZOWE 136

Gdybym miała odpowiedzieć na pytanie: Jakie najbardziej lubisz owoce? Bez wahania odpowiadam: Pomarańcze :) Uwielbiam ich zapach i smak. Nie wyobrażam sobie Świąt, bez tego aromatu. Dzisiaj, zapraszam na szybkie ciasto pomarańczowe, idealne do kawy jak i poprawy własnego samopoczucia ;) SKŁADNIKI: 3 jajka 250 g mąki 115 g cukru 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 pomarańcze 1/2 szkl oleju

Kuchnia w opałach
Śniadaniowe ciasteczko "Kokos i czekolada" 164

Zdecydowanie - śniadanie tej zimy :) Niezwykle wilgotne ciasto kakaowe na bazie banana i jajka. Bez mąki i cukru. Przełożone kremem z serka z jogurtu, obsypane pierzynką z wiórków kokosowych... niebo na talerzu - bez grama sztucznego tłuszczu i mąki! Składniki: 1 banan 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ciemnego kakao Składniki zmiksować. Podzielić na pół i rozlać do dwóch

Chocolate Muffin Blog
Skórka pomarańczowa do ciast 230

Żaden świąteczny sernik czy ciasto z bakaliami nie może obyć się bez dodatku pomarańczowej skórki. Moja mama od zawsze robi ją wyłącznie domowym sposobem. Co roku opracowuje nowy sposób na szybsze przygotowanie i lepszy smak. Składniki 4 łyżeczki zmielonej kawy … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Torcik kakaowo- śmietankowy z wiśniami i czekoladową koronką 170

Ubijamy na sztywną masę.   Jak już masa jest gotowa oddzielamy od niej ¼ masy. Do reszty dodajemy odsączone wiśnie. Mieszamy. Masą z wiśniami przekładamy blaty ciasta. Wierzch i boki tortu smarujemy masą bez wiśni. Dokładnie wygładzamy. Odstawiamy do lodówki. W między czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Z papieru do pieczenia wycinamy pasek. Pasek ten musi być wysoki i szeroki

Passion of Cooking