ciasto z bananem - 5026 przepisów (strona:60/336)

Ciasto bananowe bez mąki, cukru i tłuszczu 370

Ciasto bananowe Składniki: Banany - 3 sztuki Jajko - 1 sztuka Białko jaja - 2 sztuki Płatki owsiane - 120g Wiórki kokosowe - 120g Jogurt naturalny - 150g Orzechy włoskie - 100g Pestki dyni - 50g Miód - 1/2 szklanki Cynamon - 2 łyżeczki Imbir suszony - 1/2 łyżeczki Soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki Wykonanie:   Płatki owsiane zmiksować z połową wiórek kokosowych. Wymieszać z imbirem, cynamonem i sodą oczyszczoną. Banany zmiksować

Kuchnia Bon Appetit
Placuszki bananowe 140

kroimy w plastry (około 0,5cm grubości) rozsmarowujemy ciasto na rozgrzanej teflonowej patelni (przetartej ręcznikiem papierowym nasączonym oliwą z oliwek) wykładając na wierzch placka plastry banana lekko wciskając je w ciasto, smażymy pod przykryciem gotowe placki polewamy miodem SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tort brownie z czekoladowym musem, karmelizowanymi bananami i lustrzaną polewą 306

proszek do pieczenia i soli na czubek łyżki. Wymieszaj i wylej masę na do formy. Wygładź powierzchnię i wstaw do nagrzanego piekarnika. piecz ciasto przez 25 minut. Wyjmij ciasto i ostudź. Banany pokrój na plastry. Rozpuść masło z syropem i usmaż banany. Ułóż brownie na środku w silikonowej foremce o średnicy 20 cm. Posmaruj brownie nutellą i obłóż bananami. Przygotuj(...)schłodzone ciasto , ustaw na na wysokim naczyniu, tak aby nadmiar polewy spłynął swobodnie z tortu. Kiedy już wylejesz całą polewę oprósz wierzch tortu złotą posypką. Kiedy polewa już przestanie spływać z tortu przełóż go na paterę i wstaw do lodówki. Tort dodatkowo można udekorować złotymi perełkami.       The post Tort brownie z czekoladowym musem, karmelizowanymi bananami i lustrzaną

codojedzenia
fikuśne pączusie z bananami – ekspresowe 307

tłuszcz do głębokiego smażenia wykonanie: Mleko mieszamy z cukrem pudrem, proszkiem dopieczenia, sodą i solą. Dodajemy mleko oraz jajo i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę banany. Mieszamy z ciastem. Przy pomocy łyżeczki lub łyżki (za każdym razem natłuszczonej np. w oleju) nabieramy ciasto i partiami smażymy w rozgrzanym do 175 st. C. głębokim tłuszczu. Po usmażeniu wyciągamy

Domowy Smak Jedzenia
Strzępiaki 170

stopniowo dodawaj do ubijanego kremu.Gdy krem uzyska odpowiednio gładką konsystencję, włóż go do lodówki do stężenia.Wykonanie babeczek:przygotowane kruche spody1 bananprzygotowany krem czekoladowyprażony amarantusDo przestudzonego kruchego ciasta nakładaj małe kawałki bananów, lekko dociskając do spodu.Krem wyjmij z lodówki i partiami przekładaj do rękawa cukierniczego z gwiaździstą tylką. Wyciskaj na babeczki zaczynając od zewnętrznej strony i kończąc na środeczku babeczki

Eat Shrimps
BANOFFEE – deser z toffi i bananami w słoiczku 318

kolejne niesamowite słodkości w słoiczku! Tym razem zapraszam na Banoffee czyli przepyszny deser, który w oryginalnej wersji jest ciastem. Połączenie kruchego ciasta , puszystej śmietankowej masy , słodkich bananów i jeszcze bardziej słodkiego toffi tworzy fantastyczną całość, której ciężko się oprzeć! Kto się potrafi oprzeć bananom z toffi? Nikt! A z całą pewnością nie ja! Taki deser jest świetnym pomysłem na randkę

Ostra na Słodko
Tarta z bananami i kremem śmietankowym 86

bananami. Do tego nie mogło zabraknąć dobrego kremu, połączyłam dwa ulubione smaki – śmietankowy i cytrynowy. Idealnie wkomponowały się w ciasto. Tarta chłodzi się w lodówce, a ja podebrałam kolejny kawałek i leniuchuję […] Artykuł Tarta z bananami i kremem śmietankowym pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Ciasto Jamajka 278

waszych gości. Jedyne o czym musicie pamiętać to to, aby przy zakupach bananów wybierać te najbardziej dojrzałe, żółte, ale nie czarne. Najlepiej jak najdłuższe i jak najprostsze. To tyle " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Ciasto Jamajka pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
BANANOWE BROWNIE (SZYBKIE, BEZ UŻYCIA MIKSERA, BEZ MASŁA I MĄKI) 235

Intensywnie czekoladowe, niesamowicie wilgotne, ciężkie i rozpływające się w ustach, z wyraźnym aromatem bananów ... oto moje dzisiejsze brownie bananowe... dla wszystkich wielbicieli brownie... w każdej jego odmianie... 😉😋 Nie dodałam tu masła ani mąki, a mimo to konsystencja ciasta jest naprawdę świetna. Robi się je ekspresowo, nie trzeba używać miksera, wystarczy widelec i rózga kuchenna albo po prostu łyżka. Najpierw należy(...)woda nie dostała się do środka!). Możesz ją również rotopić w mikrofali, jeśli używasz. Banany rozgnieć widelcem bardzo dokładnie na puree. Dodaj do nich czekoladę oraz wszystkie pozostałe składniki i wymieszaj wszystko za pomocą rózgi kuchennej. Masę przełóż do tortownicy i piecz ciasto przez około 28 - 30 minut .  Ważne:  ciasto, jak to w przypadku brownie, nie może być

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto bananowe z jagodami goji 195

głowie już od dłuższego czasu. Nie dlatego, że wierzę w ich niezwykłe właściwości, bo wiem, że marketing to same kłamstwa i zniszczenie. Bądź co bądź to ciasto z goji, bananami i płatkami migdałów smakuje delikatnie i kremowo, a samo przygotowanie zajmuje dosłownie 15 minut. Składniki: 2 jajka pół kostki masła szklanka cukru 2 szklanki mąki 2-3 banany łyżeczka proszku(...)posypujemy na bogatości płatkami migdałów.      Całość powinna trafić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 - 60 minut. Tutaj nie zadziała test suchego patyczka, bo ciasto jest z bananami, więc ile byście nie sprawdzali, będzie mokry (no chyba że spalicie na węgiel, ale wtedy nie będzie w co wbijać patyczka). Na koniec coś fantastycznego, przy czym wybornie

sama złodycz
Ciasto bananowe z mikrofali 171

Przepyszne ciasto bananowe, które przygotujecie w zaledwie 4 minuty :) Dwie z nich zajmie wam mieszanie składników, a kolejne to już pieczenie i oczekiwanie na pyszne śniadanie. Ciastko nie zawiera mąki i tłuszczu oraz cukru - słodycz banana jest wystarczająca :) Składniki: 2 banany 2 jajka 1 łyżeczka otrębów owsianych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki zmiksować. Przełożyć do foremki silikonowej

Chocolate Muffin Blog
Naleśniki serowo-bananowe 154

lepszego od połączenia białego sera, bananów i czekolady. Polecam:) Składniki: ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki gazowanej wody mineralnej 2 jajka szczypta soli 2 łyżki oleju nadzienie 300 g białego sera 2 duże dojrzałe banany 3-4 łyżki cukru  waniliowego 2 łyżki jogurtu naturalnego Składniki: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładka masę

magiczna kuchnia Kasi
Jaglany chlebek bananowy 223

Banana Bread to jedne z moich ulubionych ciast. Uwielbia je też Aniela... idealne na śniadanie lub podwieczorek. Z kawą smakują wybornie a i na wynos dla dziecka świetnie się sprawdzą. Jeśli użyjemy bardzo dojrzałych bananów to możemy zmniejszyć ilość miodu (lub cukru jak ktoś woli) do 2 łyżek - tylko do smaku. Chlebek bananowy z mąką jaglaną i bakaliami Składniki(...)jajka 3 dojrzałe banany 4 łyżki miodu ( można zastąpić cukrem, syropem daktylowym itp) 3/4 szklanki mleka ½ szklanki oleju ½ szklanki ulubionych bakalii - u mnie żurawina i rodzynki Wymieszać rozgniecione banany (najłatwiej rozgnieść je tłuczkiem do ziemniaków) z olejem, miodem i jajkami. W drugiej misce połączyć ze sobą mąki, proszek do pieczenia, sodę, sól - wszystkie składniki przesiać przez sito. Do suchych składników

sierotka maRysia w kuchni
FIT 3 BIT 218

zachciało się ciasta, trochę poczarowałam i wyszło mi takie oto bardzo sycące cudeńko.Bez cukru, bez jajek, warstwowe dzięki czemu wiemy co jemy 😋, mokre no i można je jeść bez wyrzutów sumienia👆 Nadeszły już upały 30 stopniowe i taki schłodzony deser jest niczym zimna kąpiel 💦 Składniki: 1 warstwa/spód: ☑ 40 g kaszy jaglanej ekspandowanej * ☑ 80 g banana ☑2 łyżki miodu(...)chudego * Polewa: ☑3 kostki gorzkiej czekolady (u mnie 99%) ☑pół łyżeczki żelatyny ☑dodatki (u mnie wiórki kokosowe, płatki migdałowe) Przygotowanie: Spód 1. Do miski wsypujemy kaszę ekspandowaną, rozdrobnionego widelcem banana, miód, kakao i mieszamy do połączenia masy(najlepiej ręcznie). 2. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia i formujemy spód z przygotowanej masy. 3. Wsadzamy do lodówki

Zdrowie i pysznie na talerzu
Naleśniki z musem czekoladowym i bananami 198

szklanki mąki pszennej 2 łyżki zwykłego cukru 1 jajko szczypta soli mus czekoladowy 200 g śmietany 30% (małe opakowanie) 100 g mlecznej czekolady (1 tabliczka) dodatkowo banany gorzkie kakao Składniki na ciasto naleśnikowe połączyć ze sobą, np. za pomocą trzepaczki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Schłodzoną kremówkę ubić na dosyć sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce(...)przestudzonej czekolady. Przygotowany mus wstawić do lodówki, aby lekko stężał. Na rozgrzanej patelni (z odrobiną oleju) usmażyć porcje ciasto. Naleśniki ostudzić. Przed podaniem złożyć na pół, udekorować plasterkami banana i ponownie złożyć formułując trójkąt (ostatnią warstwę należy posmarować musem czekoladowym). Przygotowane naleśniki ułożyć na talerzu i posypać gorzkim kakao. Od razu podawać. *z podanych składników usmażyłam 5 dużych naleśników Pomysł

Ugotować