ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:82/881)

MILKY WAY BEZ PIECZENIA – ciasto w 15 minut! 439

tańca – zrobiło tam prawdziwą furorę i wszyscy wołali o dokładkę! Gorąco polecam! Spróbujcie! Ps. Gwarantuję Wam, że ten Milky way bez pieczenia stanie się jednym z ulubionych Waszych ciast. Polecam! SKŁADNIKI: ( ok. 24×26 ) * herbatniki kakaowe – 300 g * herbatniki zwykłe – 150 g * mleko w proszku – 400 g * masło – 200 g * mleko(...)łyżki * cukier puder – 4-5 łyżek * kakao – 4 łyżki * mleczna czekolada – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mlek gotujemy z wanilia oraz cukrem pudrem. Miękkie masło ucieramy, wlewam lekko przestudzone mleko, a następnie wsypujemy mleko w proszku – miksujemy. Na spodzie blach układamy warstwę herbatników kakaowych, przykrywamy polową kremu i herbatnikami zwykłymi. Na to reszta kremu i herbatniki kakaowe

Ostra na Słodko
CIASTO Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ NA ZSIADŁYM MLEKU 205

można użyć np. maślanki. Ważne jest, aby wszystkie produkty miały temperaturę pokojową. Te, które trzymamy w lodówce najlepiej wyjąć z niej poprzedniego dnia wieczorem. Dobór owoców jest też dowolny. Ciasto pyszne jest z rabarbarem, wiśniami, jabłkami czy brzoskwiniami. U mnie dziś wersja z czarną porzeczką (niestety z kompotu), której lekka kwasowość wspaniale komponowała się ze słodką, maślaną kruszonką 😊💕 Składniki(...)szkl. cukru 1 cukier wanilinowy 1/2 szkl. oleju 1 szkl. zsiadłego mleka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia dowolne owoce Kruszonka: Przepis  tutaj . Wykonanie: Jak przy wszystkich ucieranych ciastach z dodatkiem jogurtu, maślanki czy zsiadłego mleka istnieje żelazna zasada, że wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową, więc najlepiej wyjąć je w lodówki poprzedniego dnia wieczorem. A teraz do dzieła

Walijskie Pichcenie
Äppelkaka 98

ciasta? Odpowiedź jest prosta, każde pasują i smakują wspaniale dodajcie takie, jakie macie i lubicie 🙂 Smacznego! Print Äppelkaka .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Proste ciasto ucierane dziś z jabłkami. Course Deser Cuisine Szwedzka Keyword jablka Prep Time 10 minutes Cook Time 45 minutes Total Time 55 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients 200 g mąki(...)masła rozpuszczonego 5 średnich jabłek 175 ml mleka 16 g cukru waniliowego 1 łyżeczki kardamonu mielonego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru do posypania wierzchu ciasta Instructions Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C. Jabłka obrać i pokroić na plasterki o grubości około 5 mm. W rondlu rozpuścić mało z cukrem oraz cukrem waniliowym, zdjąć z ognia

SprawdzonaKuchnia.pl
Wilgotne ciasto kakaowe ze śliwkami pod kruszonką 251

Jestem sceptyczna w odniesieniu do przepisów na ciasta ucierane,  przygotowywane metodą dwóch misek.  Suche składniki z jednej trafiają do mokrych z drugiej,  krótkie mieszanie i do piekarnika. Obawiam sie gumowej, przyciężkawej struktury,  wynikającej ze zbyt przeciągniętego mieszania składników,  lub po prostu z faktu, że droga na skróty  - prowadzi do mniej efektownego celu. Ale, czasem(...)kusi mnie, by właśnie dwie miski wyciągnąć,  zostawiając mikser na swoim miejscu. Dzisiejsza propozycja pozwala nadzieję pokładać w tym, co czasem zawodzi. Miękkie, intensywnie kakaowe, aromatyczne ciasto unoszące soczyste śliwki pod chrupiącą kruszonką. Z wykorzystaniem wyłącznie ręcznej trzepaczki  zamieszajcie sobie ten kakaowy placek, w jesiennym już nieco ubranku. Jutro pierwszy dzień jesieni.  Zbliżają się momenty

Kronika Piekarnika
CIASTO MAŚLANE Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI + FILMIK 107

Smaczne i łatwe w przygotowaniu ciasto, w dodatku z owocami i kruszonką, polecam.  SKŁADNIKI :  200 g masła 4 jajka  150 g cukru ( 1 niepełna szklanka )  300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 budyń śmietankowy bez cukru  500 g ogólnie ( rabarbaru i truskawek ) + 4 łyżki cukru(...)mniejsze kawałki. Posypujemy cukrem i odkładamy aż puszczą sok.  Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy jajka i chwilkę miksujemy. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz budyń, dalej ucieramy. Ciasto rozkładamy na blaszkę wyłożoną papierem 25/30 cm. Na wierzch rozkładamy owoce bez soku.  Kruszonkę zagniatamy z podanych skladników, gdyby za bardzo sie kleiła, dosypujemy jeszcze mąki. Kruszonkę rozkładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto jogurtowe z borówkami i kruszonką 145

wtedy do kruszonki można dodać szczyptę cynamonu. Polecam także inne ciasta jogurtowe: Ciasto jogurtowe z bakaliami Ciasto jogurtowe z rodzynkami Jogurtowe ciasto z jabłkami oraz wypieki z kruszonką: Pomarańczowe ciasto ucierane z brzoskwiniami i kokosową kruszonką Strucla drożdżowa z dżemem i kruszonką Drożdżówki z marmoladą, skórką pomarańczową i kruszonką SKŁADNIKI: 3 jajka 3/4 szklanki cukru drobnego 2 szklanki mąki pszennej(...)kropel aromatu śmietankowego Dodatkowo: 125 g borówek 100 g domowej kruszonki z tego przepisu opcjonalnie: cukier puder do posypania Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma pojemność 250 ml. Ciasto na blaszkę o wymiarach: 24 x 30 cm, w oryginalnym przepisie 18 x 32 cm. PRZYGOTOWANIE: Jajka ubijam z cukrem przez 6 minut na jasny puch, stopniowo zwiększając obroty

Zasmakuj Kuchni
Chlebek truskawkowy 166

Truskawki powoli się kończą, chociaż ja mogłabym je jeść praktycznie cały rok. Ale nie ma się co smucić bo zaraz będą kolejne owoce :) Dzisiejsza wersja ciacha, to ciasto ucierane z truskawkami :) Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 3 jajka - 3/4 szklanki cukru - 100 g masła - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1/2 szklanki jogurtu naturalnego(...)masło miksujemy z cukrem. Stopniowo dodajemy jajka oraz ekstrakt waniliowy. Do masy partiami dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon oraz jogurt. Na koniec dodajemy orzechy i truskawki. Delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy około 1 godziny

Zainspirowana w kuchni
Proste ucierane ciasto, które zawsze się udaje 178

Banalne w wykonaniu pyszne ciasto ucierane. Zawsze się udaje i smakuje wyśmienicie :) Składniki: 1 kostka masła lub margaryny 1 szklanka cukru 4 jajka ½ kg mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 duże jabłka 4 duże brzoskwinie tłuszcz do formy ziarna sezamu lub bułka tarta do formy Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem i jajkami na jednolitą masę. Następnie dodać mąkę(...)proszkiem do pieczenia i jeszcze raz dokładnie utrzeć mikserem. Jabłka obrać, zetrzeć, odcisnąć nadmiar soku i połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami. Połowę ciasta wyłożyć do przygotowanej tortownicy, rozłożyć przygotowane owoce i przykryć drugą częścią ciasta. Piec w temperaturze 160 stopni około 50 minut. Owoce dodane do ciasta mogą być dowolne (ale pamiętaj o odciśnięciu nadmiaru soku) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Tradycyjna Kuchnia
Wielkanocna babka drożdżowa 66

Jeśli szukacie przepisu na pyszną, drożdżową babkę – wypróbujcie koniecznie ten przepis. Idealny wielkanocny wypiek, który przygotujecie prosto i przyjemnie! Babka wielkanocna jest elementem, którego na

Pogotujmy.pl
Ciasto straciatella z wanilią i borówkami. 163

Zwykle ciasto ucierane, a ma w sobie to coś. W środku znajdziecie borówki  i kawałki czekolady. Dodatek prawdziwej wanilii, też robi swoje. Wszystko razem,  smakuje naprawdę dobrze. Wierzch posypałam cukrem pudrem, ale można zrobić  polewę czekoladową. To już według gustu.  Składniki: 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru szczypta soli 5 jajek 2 szklanki mąki pszennej(...)łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia laska wanilii 1 tabliczka czekolady gorzkiej borówki ( miałam opakowanie 125 g.) Dodatkowo: Cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Czekoladę pokroić ostrym nożem na drobne kawałki.   Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na pół i nożem wydrążyć ziarenka że środka. Margarynę utrzeć z cukrem, następnie cały czas ucierając dodawać po jednym jajku. Kiedy składniki

Agusiowe smakołyki
Wielkanocna babka drożdżowa 140

Jeśli szukacie przepisu na pyszną, drożdżową babkę – wypróbujcie koniecznie ten przepis. Idealny wielkanocny wypiek, który przygotujecie prosto i przyjemnie! Babka wielkanocna jest elementem, którego na

Pogotujmy.pl
Ciasto kokosowe z malinami 172

bardzo chłonna jest mąka kokosowa. Masy na ciasto nie ma potrzeby miksowania, gdyż mąka kokosowa jest dość ciężka i ciasto bardzo puszyste nie jest. Struktura upieczonego ciasta przypomina raczej ciasto ucierane niż biszkoptowe. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez 30 - 35 minut, do suchego patyczka(...)zaczną delikatnie gęstnieć. Po ugotowaniu zdjąć z palnika i od razu dodać galaretkę i mieszać aż całkowicie się rozpuści, nie gotować. Masę z malin lekko wystudzić, polać nią ciasto i schłodzić. Zobacz również: ciasto cytrynowe bez pieczenia z malinami

Kuchcik gotuje
Piernik przekładany dżemem i kremem budyniowym 227

puszystą masę. Zmieszać ze sobą mąkę,sodę,kakao i przyprawę do piernika. Do utartej masy wsypać mąkę z dodatkami i mieszając wlewać mleko i na końcu dżem.  Gotowe ciasto przełożyć na blaszkę o wym. 25/35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180* i piec ok. 45 minut. Po upieczeniu wystudzić piernik i przekroić(...)cukier waniliowy,dodać żółtka i wymieszać. Mieszankę wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. Zimny budyń utrzeć z masłem na puszysty krem dodając w trakcie ucierania ekstrakt waniliowy.      Na jeden placek nałożyć dżem i rozsmarować po całości,przykryć drugim plackiem. Następnie rozsmarować warstwę kremu i przykryć trzecim plackiem. Polewę czekoladową roztopić

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto z borówkami i malinami które zawsze się udaje 172

Mamy lato i świeże owoce dlatego czas na szybkie ciasto ucierane które zawsze wychodzi Składniki: - maliny i borówki - 250 g margaryny - 220 g mąki pszennej - 25 g mąki ziemniaczanej - 150 g cukru - 4 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli Przygotowanie: Owoce myjemy, suszymy, jeśli są pestkowe to usuwamy je. Żółtka oddzielamy od białek. Margarynę miksujemy z cukrem(...)dodajemy pojedynczo żółtka cały czas ucierając. Gdy cukier będzie rozpuszczony dodajemy przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do ciasta i mieszamy delikatnie łyżką. Przygotowane ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia lub posmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą kwadratową formę. Na wierzch wykładamy owoce i pieczemy ok. 60 minut

Kulinarne życie