ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:637/881)

MALINOWY SERNIK NA ZIMNO 170

szybkie ciasto na ciepłe dni. Składniki: 1 kilogram twarogu trzykrotnie mielonego 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 4 jaja ¼ kostki masła 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka mleka 2 łyżki żelatyny Maliny Galaretka malinowa Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance mleka. Żelatynę zalewamy zimnym mlekiem i odstawiamy do napęcznienia. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem

Słodki Zakątek
Tort Cappuccino Cream 200

pieczenia. Ciasto wylewam na tortownicę i piekę około 30 minut w temperaturze 170 stopni. Po przestudzeniu biszkopt przekrawam na dwa równe blaty. 3. Poncz: Kawę parzoną mieszam ze spirytusem. Ponczem nasączam upieczone biszkopty. 4. Masa cappuccino: Jajka razem z cukrem ubijam około 15 minut nad kąpielą wodną. Masę odstawiam do przestudzenia. Masło razem z proszkiem cappuccino ucieram na puszystą masę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik na jogurtach greckich 294

misce, jajka ucieramy z cukrem na puszystą mase. Natomiast w trzeciej misce mieszamy jogurty z budyniami. Następnie do masy jajecznej dodajemy jogurty i delitanie mieszamy. Na koniec dodajemy pianę z białek i znów delitanie mieszamy najlepiej drewnianą szpatułką. Dno blachy wykładamy biszkoptami. Na to wylewamy mase serową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na około godzinę. Ciasto pozostawiamy

Smaki Natalii
Babka majonezowo-budyniowa z nutą pomarańczy 217

wyjmować!   Ciasto wyjąć z piekarnika i pozostawić w formie do przestudzenia. Wyjmować z formy lekko ciepłe - nie będzie wtedy tak przywierać do silikonu. Aby przygotować lukier, należy utrzeć mikserem cukier puder z gorącym mlekiem - najlepiej robić to w wysokim, wąskim naczyniu, aby zawartość ne pryskała na boki. Można dodać szczyptę barwnika spożywczego dla koloru. Pod koniec ucierania wkropić trochę

Grunt to przepis!
gniazdka wiedeńskie vel pączki hiszpańskie 186

pałką ucierać na ogniu, aż powstanie gęsta jednolita pulpa i będzie odchodzić od garnka. Wystudzić. Wbić jajka i zmiksować na gładko.  Przełożyć do szprycy. Z brązowego papieru do pieczenia wyciąć kwadraty 10*10 cm i posmarować pędzelkiem olejem. W garnku rozgrzać olej ( musi go byś około 4 cm głębokości). Na kwadraty z papieru wyciskać szprycą kręgi ciasta (dwa okrążenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Keks gotowany 188

wymieszać. Przelać ciasto do formy, zamknąć pokrywą i włożyć do garnka z wrzącą wodą sięgającą połowy formy. Gotować na wolnym ogniu przez 1h i 15 minut. Po tym czasie wyjąć z wody, otworzyć formę. Gy przestygnie wyjąć z foremki. Cukier puder utrzeć z połową soku z cytryny. Gdy będzie za gęsty dodawać po kilka kropel soku i ucierać do uzyskania

kawawszklance
Sernik na ciemnym spodzie z kruszonki 207

masło ucieram z cukrem na puszysty krem, dodaję zmielony twaróg i po jednym żółtku. Białka ubijam na sztywną pianę, przekładam do masy serowej i mieszam łopatką do połączenia się składników. Gotową masę przekładam na spód i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10 minut. Po tym czasie wyjmuję sernik i posypuję po wierzchu pozostałym  ciastem  kakaowym

Ciasteczkowy Potwór
Kotlety ziemniaczane z jabłkiem i zapiekany kalafior :) 211

wcześniej). Masło ucieramy z żółtkami i mieszamy z ziemniakami. Następnie dodajemy mąkę, płatki owsiane i jabłko starte na tarce o grubych oczkach. Białka ubijamy na pianę i dodajemy do masy ziemniaczanej. Doprawiamy przyprawami. Uważajcie na kmin rzymski, bo jest dość intensywny w smaku, więc posypujemy ostrożnie. Wszystko mieszamy razem i w razie potrzeby dosypujemy bułki tartej, jeśli ciasto jest zbyt

vegetanie
Cytrynowe babeczki 286

ucieramy z cukrem za pomocą miksera przez 10-15 minut, aż masa zrobi się jasnożółta i puszysta. Przesiewamy do miski suche składniki.  stopione masło, cukier waniliowy, skórkę i sok z cytryny mieszamy i odstawiamy na bok. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dosypujemy suche składniki. Dodajemy masło i mieszamy, chwilę tak aby składniki się połączyły.  Rozkładamy ciasto biszkoptowe

Luźna Kuchnia
Babeczki "Kapelusze Wiedźmy" 185

napełniamy je ciastem do ¾ wysokości (fot.1). Piec w temperaturze 190ºC przez około 25-30 minut.Teraz przygotowujemy krem. Przesianą mąkę wymieszać z mlekiem i podgrzać na małym ogniu. Mieszać do momentu, aż mikstura zgęstnieje do konsystencji śmietany. Całkowicie wystudzić. Masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawać budyń z mąki i mleka. Ucierać około 5 minut

Świat Ciasta
Muffinki Czekoladowe - Najlepsze 234

naczyniu ucieramy jajka z cukrem oraz cukrem waniliowym i solą. Następnie dodajemy ostudzone masło z czekoladą oraz kakao i dokładnie mieszamy łyżką do otrzymania gładkiej konsystencji.Do masy dodajemy 1/3 przesianej mąki - mieszamy. Następnie wlewamy śmietanę, znów mieszamy i wsypujemy resztę mąki  - krótko mieszamy szpatułką do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowanym ciastem

Słodka Strona
Papatacze drożdżowe z bakaliami 176

ciasto raz jeszcze wyrosło. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do tem 170C, na ok 20-25 minut, do czasu aż się zezłocą. Bakalie do nabycia w sklepie skworcu.com.pl Upieczone ciasteczka oblewamy białym lukrem zrobionego z : 8-10 łyżek cukru pudru 1-2 łyżek wody  sok z cytryny dodawanej wg.potrzeby  Składniki na lukier dajemy do miseczki i ucieramy jak kogel

Apetyczna babeczka
Dietetyczne muffiny! 447

smarować). Nakładamy ciasto do foremek do 3/4 ich wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut. Po upieczeniu muffiny powinny być dość wilgotne w środku (w końcu mamy tam sporo owoców), przez co dłużej utrzymają swoją świeżość. Przed podaniem możemy posypać je cukrem pudrem zrobionym z cukru trzcinowego (bądź kupionym). Ja cukier trzcinowy ucieram w moździerzu

Mango Papaja
Łom czekoladowy jak dawniej! Przepis na blok czekoladowy bez mleka w proszku 144

dodaj cukier puder i wymieszaj – cały czas całość podgrzewaj na najmniejszym ogniu. Jajka rozmieszaj z proszkiem budyniowym, a następnie dodaj je do masła i cukru pudru. Wszystkie składniki ucieraj mikserem przez 15 minut, cały czas podgrzewając. Na koniec dodaj kakao. Całość zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji i zdejmij z ognia. Do jeszcze ciepłej masy dodaj partiami pokruszone wcześniej herbatniki(...)razu przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Masę wyrównaj i dociśnij łyżką lub ręką do dna formy. Łom kakaowy odstaw do całkowitego wystudzenia. Sprawdź inne przepisy na ciasta i desery bez pieczenia – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Łom czekoladowy jak dawniej! Przepis na blok czekoladowy bez mleka

Via Gusto
Jagodowa rozkosz 425

Czyż sama nazwa nie brzmi już zachęcająco? Ja skusiłam się na to ciasto i zrobiłam je w wersji jagodowej. Można również wykorzystać borówki amerykańskie, jednak kolor masy będzie wówczas nieco mniej wyrazisty. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 40 g startej mlecznej czekolady 2 łyżki oleju Masa jagodowa(...)blaty. Jagody blendujemy na mus. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy ją krótko (tylko do rozpuszczenia!) w kuchence mikrofalowej. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy serek homogenizowany oraz mleko w proszku. Do jednolitej masy dodajemy mus jagodowy, miksujemy do połączenia. Jedną/dwie łyżki masy łączymy z żelatyną (w razie gdyby

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania