ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:565/881)

Ciasteczka korzenne z miętą 195

Dodajemy kakao, przyprawę do piernika, miętę, mąkę i miksujemy do powstania gładkiego ciasta. Lekko zwilżonymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w 200 stopniach około 12 minut. Lukier: do cukru pudru dodajemy ciepłą, przegotowaną wodę i miętę. Ucieramy do powstania gęstego lukru. Jeśli lukier jest zbyt gęsty dodajemy więcej wody

Smak mojej kuchni
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 11.11.2016r. 194

przepisów. Marzena Makaron z warzywami i mięsem   Kasia Szybki ucierany placek z jabłkami a'la szarlotka z kokosową nutą Magdalena  Cytrynowa babka piaskowa Joanna  Błyskawiczna sałatka z awokado, oliwkami, pomidorami i mixem sałat Małgorzata  Ciastka francuskie z korzennym miodem, gruszkami i orzechami nerkowca Katarzyna  Ciasto czekoladowo- kawowo- kokosowe Marta Schab duszony z pieczarkami

Magiczne Życie Marty
Ciasteczka cynamonowe z orzechami 297

sodą, solą. 2. Masło utrzeć z cukrem mikserem ustawionym na najwyższe obroty, ucierać przez około 3 minuty. Dodać wanilię, wymieszać. 3. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać, aż składniki połączą się w jednolitą masę. 4. Do maślanej masy dodać mąkę i rękoma szybko zagnieść ciasto. Dodać orzechy, wymieszać. Ciasto wstawić na około 25-30 minut do lodówki

Mała Cukierenka
pyszny sernik śliwkowy na kruchym spodzie... 178

piany do sernika/ zagnieść ciasto, forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, ciasto na dnie ułożyć, nakłuć widelcem i i schować do lodówki na godzinę, piekarnik nagrzany na 200 C, spód podpiec 15 minut, w tym czasie przygotować masę serową żółtka, miękkie masło, cukier, aromat migdałowy mikserem ucierać do białości z 4 minuty na dużych obrotach wsypać kaszkę manną, budyń

W Mojej Kuchni Lubię
Piernik z orzechami 180

łyżki  kakao  - 100 g posiekanych orzechów włoskich Przygotowanie: Masło ucieramy stopniowo dodając miód oraz żółtka. Do masy dodajemy przyprawy, śmietanę oraz porcjami mąkę wymieszaną z sodą cały czas mieszając. Dodajemy posiekane orzechy a  na koniec ubijamy białka na sztywną pianę i łączymy delikatnie z ciastem. Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy w 180 C przez około

Zainspirowana w kuchni
Sernik z ricotty z brzoskwiniami i rodzynkami 155

Rodzynki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy aby namokły. Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Wyklejamy nim okrągłą blaszkę, łącznie z brzegami. Nakłuwamy widelcem dno i zapiekamy w temp. 180 O C przez około 10 minut. Po schłodzeniu na dno wykładamy pokrojone brzoskwinie. Białka oddzielamy od żółtek (6). Żółtka ucieramy z cukrem i z cukrem wanilinowym. Następnie dodajemy przetarty ser ricottę. Całość

Smaki Ewy
Drożdżówka z dżemikiem morelowym i serem 210

łyżki cukru do twarogu -łyżka mąki ziemniaczanej -brązowy cukier do posypania Drożdże ucieramy z cukrem, dolewamy 1/3 mleka, wsypujemy 3 łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Do rozczynu dolewamy pozostałe mleko, dodajemy szczyptę soli, wanilię, dwa żółtka i jedno całe jajko, dosypujemy pozostałą mąkę, wstępnie wyrabiamy ciasto, wlewamy roztopione masło i wyrabiamy, aż się wchłonie. Przykrywamy folią spożywczą

Maminek kulinarny
Ciasteczka kokosowe z kawałkami białej czekolady 166

przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. W innym naczyniu ucieramy dokładnie masło z cukrem i esencją waniliową na jasną, kremową masę. Dodajemy jajko i mieszamy do połączenia. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dosypujemy mąkę z dodatkami. Mieszamy, aż składniki się połączą i powstanie miękkie ciasto. Następnie dodajemy kawałki białej czekolady i ręcznie zagniatamy. Z ciasta odrywamy kawałki

MyCookBook.pl
Pudding śliwkowy 135

niezbyt małe) kawałki. Wrzucamy do tortownicy i zasypujemy białym cukrem. W misce ucieramy jajko z brązowym cukrem. W międzyczasie roztapiamy masło i dodajemy do miski. Potem mleko. Starannie mieszamy. Teraz przesiewamy do całości mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy wykonując łyżką ósemki, aż powstanie gęste, gładkie ciasto. Przelewamy do tortownicy na śliwki i pieczemy przez 30 minut w piekarniku

Marder&Marder Manufacture
delikatny i pyszny sernik z ziemniakami... 186

drobną kruszonkę, blacha 25x30, wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia - ciasto wsypać do blaszki, dłonią je przyklepać żółtka, cukier, aromat pomarańczowy w misie robota utrzeć na puszystą masę dzień wcześniej ugotowane ziemniali zmielić w maszynce do mięsa lub przecisnąć przez praskę i wsypać do masy - ucierać z 3 minuty dodać miękkie masło, twaróg z wiaderka - nie ucierać zbyt długo

W Mojej Kuchni Lubię
Babka jogurtowa 222

olej i jogurt na przemian - ucierać Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia- ucierać Wlać do natłuszczonej foremki wysypanej bułką tartą Piec około 1 godz. w temp. 180 *C Do niewielkiej części pozostawionej masy można dodać płaską łyżkę kakao, utrzeć dokładnie i wylać na wierzch i po środku ciasta. Wtedy będziemy mieć babkę dwukolorową

Proste Potrawy
Ciasteczka maślane (najlepsze!) 160

mąki pszennej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżeczka soli Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodajemy jajka i aromat waniliowy. Dokładnie mieszamy. W drugim naczyniu mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Następnie wsypujemy mąkę do masy maślanej i delikatnie mieszamy. Jeśli ciasto się zbytnio lepi, dodajemy trochę mąki. Wyrabiamy ciasto aby było gładkie

KasiekGotuje
Babka orzechowa z rodzynkami 198

Miękką margarynę utrzeć z cukrami do białości. Wbijać po jednym jajku i ucierać do połączenia się składników. Dodawać po łyżce mąki z orzechami i wymieszać. Pod koniec wlać wodę mineralną. Na samym końcu dodać rodzynki wymieszane z łyżeczką mąki i ponownie wymieszać. Formę silikonową wysmarować margaryną wlać ciasto i wyrównać powierzchnię. Piec w 180 stopniach około 50 minut. Po upieczeniu

Ala piecze i gotuje
Babeczki Czekoladowe z batonikiem Lion 162

mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, kakao i sól.W drugiej, masło ucieramy z cukrem na jasną, gładką masę, a następnie dodajemy jajka dalej miksując. Naszym kolejnym krokiem jest dodanie do masy rozpuszczonej czekolady. Wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy mąkę na przemian z mlekiem. Po starannym wymieszaniu ciasto przekładamy do papilotek, albo silikonowych foremek i wkładamy do piekarnika na około

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania