jest bardzo prosty i przygotujemy go z zaledwie 6 składników. To jak? Chętni na wypróbowanie serniczka z migdałów i ricotty? Nie czekajcie! * polecam dodać 125g jagód, borówek do wnętrza ciasta Składniki na formę o śr. 24cm: – 300g ricotty, o temp. pokojowej – 250g mielonych migdałów (mąki migdałowej) – 100g ksylitolu/erytrolu – 100g miękkiego masła – 4 jajka, o temp(...)masło i połowę ksylitolu, ucieramy do momentu otrzymania jasnej, puszystej masy. Dalej ucierając dodajemy żółtka, ziarenka wanilii oraz otartą skórkę cytrynową. Następnie dodajemy migdały, ricottę i mieszamy do połączenia składników. W osobnej misce białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo, łyżka po łyżce dodajemy drugą połowę ksylitolu, cały czas ubijając. Pianę z białek dodajemy do reszty ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto
Be Fit Be StrongPyszne, kremowe ciasto z białą czekoladą i likierem – Zapraszam na nowe, wspaniałe ciasto w Małej Cukierence. Jest bardzo smaczne, wilgotne, kremowe, na kakaowym, puszystym biszkopcie. Wygląda apetycznie posypane pokruszonymi bezami i uprażonymi płatkami migdałowymi. W przygotowaniu jest proste i szybkie, polecam! (zmodyfikowany przepis ze strony zjemto.blog ). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał(...)dodać olej i wymieszać delikatnie szpatułką, patrz FILM . W miseczce wymieszać mąkę z kakao i proszkiem. Następnie przesiać na jajeczną masę, wymieszać szpatułką na jednolite ciasto (proszę za długo nie mieszać), patrz FILM . 4. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25cm x 30cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 minut. Piekłam
Mała CukierenkaBiałka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z proszkiem do pieczenia i octem i wlewamy do piany z białek. Ubijamy. Na koniec powoli wsypujemy przesianą mąkę. Formę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 170°C przez 30 minut. Odstawiamy biszkopt
Zdrowy Styl Joannymaszynce do mięsa. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy kolejno po jednym żółtku, a następnie mak, mąkę, kaszę, jabłka i proszek do pieczenia oraz ba kalie. Białka ubijamy na sztywną pianę i na koniec, stopniowo, dokładnie mieszam z ciastem. Przekładamy do foremek (u mnie gwiazdki i choinki od Papilart ) lub tortownicy
Cynamonowe szczęścieugotowane i starte na tarce żółtka i masło, które siekamy na malutkie kawałeczki (składniki można również przełożyć do malaksera i lekko zmiksować). Delikatnie zagniatamy ciasto, ale nie za długo. Ciasto owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Następnie rozwałkowujemy na papierze do pieczenia, przenosimy (razem z papierem) do blaszki o wymiarach około(...)gładką pastę. Ucieramy masło z cukrem. Dodajemy jajka, kakao, zmielone orzechy i mąkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i za pomocą szprycy wyciskamy rozetki przy brzegach podpieczonego spodu. Ponownie wstawiamy do piekarnika na około 15-20 minut. Nadzienie: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy masę krówkową i dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą. Rozprowadzamy na upieczonym cieście i posypujemy uprażonymi
Oryginalny smakowoców ja mam akurat wysyp brzoskwiń na ogrodzie więc postawiłam właśnie na nie,Można również zamiast lukru po prostu posypać cukrem pudrem jak kto woli-ale ja uwielbiam lukrowane ciasta . oczywiście nie mogłam się oprzeć i pierwszy kawałek jeszcze na ciepło zjadłam,hihi :) naprawdę pycha...... SKŁADNIKI: 4 jajka około 500 gram mąki pszennej 300 g cukru 2 łyżeczki cukru(...)waniliowy i cukier wszystko ucieramy do uzyskania puszystej masy. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy stopniowo jogurt naturalny, a następnie olej. dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie(już nie robotem), ale stanowczo drewnianą łyżką. Formę możemy wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować masłem i obsypać bułka tartą jak wolicie. Wylewamy ciasto do formy i układamy
Swojskie jedzonkoPolecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Prosta Puszysta Babka z Likierem Składniki: Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 220g mąki pszennej (użyłam tortowej) 150g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 190g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 220ml likieru typu advocaat(...)miski wlać olej, dodać cukier, cukier wanilinowy i ucierać mikserem przez około 3 minuty. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu krótko wymieszać mikserem. 4. Zmniejszyć obroty miksera na średnie/niskie i wlać likier, krótko wymieszać, patrz FILM . Dodać przygotowaną mąkę i znów krótko, ale dokładnie wymieszać mikserem, powstanie rzadkie ciasto. 5. Ciasto wlać do przygotowanej formy i blaszkę
Mała Cukierenkarozsmarowane - nie koniecznie idealnie - wtedy powstają piękniejsze "góry". Włożyć do piekarnika i piec 20 - 25 min na złoty kolor. W trakcie nie otwierać piekarnika, gdyż ciasto opadnie. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika. Odczekać ok. 30 min. Wyjąć placek z formy. Blaszkę dokładnie umyć, osuszyć i postępować jak za pierwszym razem. Krem: W garnuszku(...)partiami po 2-3 łyżki ostudzonej masy budyniowej i cały czas ucierać. Na koniec można dodać kieliszek spirytusu i ewentualnie parę kropel aromatu wanilinowego. (Jeśli krem byłby za mało słodki można dodać 1-2 łyżki cukru pudru i wmiksować do masy). Powstały krem rozsmarować na jednej części ciasta i przykryć drugą. Odstawić w chłodne miejsce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem
My sweet a lifeLETNIM MLEKU ROZCIERAMY DROŻDŻE,ODSTAWIAMY DO WYROŚNIĘCIA.ŻÓŁTKA UCIERAMY Z CUKREM PUDREM NA PUCH,DODAJEMY OTARTA SKÓRKĘ Z CYTRYNY,WYROŚNIĘTE DROŻDŻE,ALKOHOL,CAŁOŚĆ MIESZAMY DOKŁADNIE,DODAJEMY PRZESIANĄ MĄKĘ I SÓL.WYRABIAMY CIASTO.GDY BĘDZIE JEDNOLITE DODAJEMY CIEPŁE ,ROZTOPIONE MASŁO I PONOWNIE WYRABIAMY,AZ SKŁADNIKI SIĘ POŁĄCZĄ .PRZYKRYWAMY ŚCIERECZKĄ.GDY CIASTO PODWOI SWOJĄ OBJĘTOŚĆ,WAŁKUJEMY NA GR.3CM.I WYKRAWAMY PĄCZKI KUBKIEM O dużej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiczekolady kruszymy i rozpuszczamy w kapieli wodnej. Ucieramy miękkie masło , dodajemy cukier puder . Następnie wrzucamy po jednym żółtku i letnią czekoladę. Białka ubijamy na sztywną pianę z 100 g cukru. Do masy czekoladowej dodajemy przesianą mąkę i stopniowo ciągle mieszając, pianę. Tortownicę pokrywamy papierem do pieczenia , wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C . Pieczemy ok. 1 godziny
Słodkości i nie tylkoopcjonalnie) 2 tabliczki gorzkiej czekolady Sposób wykonania: Margarynę, jajka i cukier ucieramy aż stworzą puszystą, bladą masę. Mąkę przesiewamy do oddzielnej miski razem z kakao, sodą i przyprawą do pierników. Do masy maślanej dodajemy porcjami suche składniki (najlepiej na tym etapie użyć mieszadła przeznaczonego do wyrabiania cięższego ciasta). Ciągle miksując dolewamy mleko i dodajemy dżem. Do masy możemy też dodać
Mostek w kuchniCiasto bananowe przekładane herbatnikami wykończone galaretką to deser dla tych co nie lubią piec ciast. Składniki: (blacha 21x21) 2 budynie bananowe z cukrem 3 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka sok z cytryny 200 g miękkiego masła ponadto: 2 galaretki pomarańczowe ok. 45 sztuk herbatników 3 banany 2 szklanki mleka i cukier zagotować, w pozostałym mleku rozmieszać budynie. Wlać(...)zimnego budyniu i ucierać, aż masa będzie jednolita i puszysta. Na koniec dodać sok z cytryny i wymieszać. Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę herbatników, a na to 1/3 część masy. Banana pokroić w plastry i ułożyć na masie, a następnie przykryć herbatnikami częścią masy i bananami. Czynność powtórzyć raz jeszcze i ciasto wstawić do lodówki
talerz przyjemnościmnie dzisiaj ciasto iście jesienne. Z dynią, orzechami laskowymi i suszonymi morelami. Ciasto dyniowe zrobiłam pół na pół z mąki pszennej białej i pełnoziarnistej. Dostojności dodaje mu gęsty, biały lukier. Mi on przywodzi na myśl śnieg.... i nie wiem, czy to dobrze, czy źle. Jakoś do zimy mi nie spieszno ... Składniki: ( duża porcja, na dwie keksówki ) * 1 szklanka mąki pszennej(...)cukrem. Nie przerywając miksowania, dodawać kolejno po jednym jajku. Ucierać do momentu, aż cukier się rozpuści, a masa jajeczna stanie się puszysta. Do masy jajecznej dodać mąkę z dodatkami oraz startą na tarce dynię. Na koniec wsypać orzechy i morele, uprzednio posiekane ( lub inne bakalie ) - całość dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do dwóch keksówek, wyłożonych papierem do pieczenia. Piec
kolorowotorcikowoNiebo, poezja, raj na ziemi.. Sama nie wiem jak opisać to ciasto. Jest po prostu PYSZNE! Idealne na grudniowe dni. Mocno piernikowe, z bakaliami i powidłami śliwkowymi. Dodatkowo jest bardzo zdrowe! Czego chcieć więcej? Dodatkowo jeżeli nie wiesz jak dobrze i sprawnie pokroić podsyłam Ci jedną świetną radę! (link) Składniki: 1,5 szkl. mąki pełnoziarnistej(...)Przygotowanie: Masło/olej kokosowy ucieramy z cukrem lub ksylitolem. Dodajemy jajka i miksujemy. Wsypujemy mąkę, proszek, żurawinę, przyprawę do piernika, pokruszone orzechy i wlewamy mleko. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i obsypanej mąka przekładamy masę. Pieczemy ok. 1h w 180 stopniach lub do suchego patyczka. Ostudzone ciasto smarujemy lub przekładamy powidłami śliwkowymi
Czarnawisienkaplanowałam szpinakowe ciacho, słyszałam różna opinie, jednym smakowało innym nie. Postanowiłam sama to sprawdzić i nie żałuję, ciasto przepyszne, szpinak wcale niewyczuwalny. Piękne wizualnie i godne polecenia ciasto ze szpinaku, u mnie z bitą śmietaną, brzoskwiniami i granatem na wierzchu. Warto je upiec np na Święta:) Szczerze polecam :) 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450 g) kupicie tutaj(...)zostawiam na sitku. Całe jajka ucieram z cukrem na puch, następnie dolewam olej, cały czas miksując wsypuję porcjami przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Do odsączonego szpinaku dodaję 2-3 łyżki masy i rozdrabniam go za pomocą blendera. Następnie przekładam go do reszty masy i miksuję całość aż się razem zmiesza. Ciasto przekładam do blaszki
Takie tam pichcenie