ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:533/881)

Kujawskie Pierniki Z Ziemniakami (Miękkie) 100

Miód razem z cukrem i masłem rozpuszczamy w podgrzewając w garnku, następnie dodajemy ziemniaki i ucieramy na gładko, wystudzić. 2. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy kakao, przyprawę do piernika oraz sodę, wbijamy jajko lub dodajemy samo żółtko, dodajemy masę z garnka i wyrabiamy gładkie ciasto. 3. Wałkujemy i wykrawamy pierniczki. 4. Pierniki pieczemy w 180 stop. przez około 10 minut

Gotowanie...to proste !
Najlepsze wegańskie jagodzianki 145

każdej z nich uformuj płaski placek, a na środku każdego placka nakładaj porcję jagód. Zlepiaj ciasto i uformuj z niego okrągłe bułeczki. Bułeczki układaj na blasze do pieczenia, a potem ponownie przykryj je ściereczką i zostaw na ok. 20 minut. Przygotuj kruszonkę: olej kokosowy ucieraj z erytrolem, następnie dodawaj mąkę i wyrabiaj do powstania grudek. Po 20 minutach wyrastania posyp

365 dni dookoła kuchni
Miętowe pierniczki 125

moździerzu na puder). Mieszamy ponownie, do połączenia. Dłonie lekko oprószamy mąką i formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Umieszczamy je, zachowując odstępy, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Cukier puder ucieramy z gorącą wodą i kroplami miętowym. Powstałym lukrem dekorujemy ciepłe jeszcze pierniczki wykonując esy-floresy

Smaki Na Talerzu
OwOCoWe TriO 199

blendujemy w osobnych miseczkach  Masą wykładamy spód tortownicy Śmietanę podgrzewamy z żelatyna, Ser ucieramy z cukrem, sokiem z limonki, dodajemy ostudzoną śmietanę,  Masę serową dzielimy na 4części, każdą mieszkamy z innym musem owocowym, jedną zostawiamy białą Masę bez dodatków wkładamy na spód ciasta, potem wykładamy masę jeżynowa, jagodową i malinową Dekorujemy owocami, galaretką, lub wcale Wstawiamy do lodówki

Luźna Kuchnia
Naleśniki z białym serem i cynamonem. 205

łyżki cukru Wykonanie pysznych naleśników: 1. Ciasto: Z podanych składników miksujemy gładkie bez grudek ciasto. Odstawiamy na pół godziny żeby odpoczęło.  2. Smażenie: Po tym czasie na patelni rozgrzewamy margarynę i smażymy cieniutkie naleśniki do zrumienienia z obu stron.  3. Nadzienie: Ser biały ucieramy z cukrem, cukrem waniliowy, budyniem w proszku i żółtkiem. 4. Przekładanie: Przestudzone naleśniki smarujemy

Izabelawkuchni
Świąteczne pierniczki ze słodkim dodatkiem 193

Przygotowanie: Składniki dokładnie ze sobą mieszamy i ugniatamy na jednolite ciasto. Następnie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy foremkami dowolne kształty. Ciasteczka pieczemy w piekarniku około 15 minut. Lukier – składniki: - 1/5 szklanki cukry pudru - 1 białko jajka - 2 łyżki soku z cytryny  Przygotowanie: Jajko ucieramy z cukrem pudrem oraz cytryną, a gdy pierniczki są już gotowe dekorujemy je wedle uznania lukrem

Związek na patelni
Tort makowy z kremem pomarańczowym 163

przestudzenia. Odciskamy z nadmiaru wody, mieszamy z miodem i orzechami. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem. Stopniowo dodajemy pozostałe składniki: mak, ziarenka kawy rozpuszczalnej, kaszę manną, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną, a na końcu delikatnie łączymy z pianą ubitą z białek. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Kuchnia w czekoladzie
Cukiniowe ciasto z rodzynkami i żurawiną 948

łyżeczek kakao Cukinię ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odstawić na gęstym sicie. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy kakao. Następnie dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą i olej. na koniec dodajemy odciśniętą cukinię rodzynki i żurawinę. Ciasto mieszamy. Tortownicę lub formę wykładamy papierem papierem do pieczenia i wykładamy masę. Ciasto pieczemy

Gotowanie jest łatwe
Babeczki z kremem czekoladowym 113

Jajka utrzeć z cukrami na puch, dodać miękkie masło (temperatura pokojowa), i cały czas ucierać. Następnie dodać mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać. 2.  Blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami, następnie do każdego wgłębienia-papilotki włożyć po 1 łyżce ciasta, na środek 1 łyżeczkę kremu czekoladowego i przykryć łyżką ciasta. 3.  Piec w piekarniku

Szalona Kuchnia Eweliny
Muffinki z michałkami i kardamonem 166

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego kardamonu  Wykonanie : Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami na gładki krem, następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie mieszamy. Cukierki kroimy na małe kawałeczki i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy łyżką Formę do babeczek wykładamy papilotkami, nakładamy porcję ciasta najlepiej za pomocą gałkownicy do lodów. Piekarnik

Sama słodycz i szczypta chili
MUFFINY Z MALINĄ I KREMEM NA BAZIE BEZY SZWAJCARSKIEJ 160

pokojowej) odrobina barwnika różowego Ponadto: Maliny Mięta  Przygotowanie babeczek: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem do momentu rozpuszczenia kryształków i otrzymania puszystej masy. Dodajemy po kawałeczki miękkie masło. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy razem z ubitymi białkami. Całość ciasta dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy sypki kisiel. Mieszamy. Papilotki nadziewamy białym

Słodki Zakątek
Pierniczki 123

łączymy z masłem, miodem i przyprawami. Studzimy. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z pozostałym cukrem. Dodajemy wystudzoną masę z karmelem, mieszamy i ucierając stopniowo dosypujemy mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z zarobionym ciastem. Dokładnie mieszamy, posypujemy wierzch mąką i pozostawiamy na noc do stężenia. Następnego dnia wałkujemy ciasto

Pomysłowa kuchnia
Kluski leniwe z serem 148

bułka tarta - 2 łyżki sól Ser biały zmielony wkładamy do miski, dokładamy żółtka, cukier i ucieramy mikserem na jednolitą masę. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubita pianę delikatnie łączymy z masą serowo - żółtkową. Do masy wsypujemy powoli przesianą mąkę pszenną, gdy ciasto będzie zbyt rzadkie podczas mieszania, dosypać trochę jeszcze mąki, idealne jest gdy zaczyna odchodzić

Camilla w kuchni
Pierogi z serem i miętą 188

wbijamy jajko, wlewamy wodę. Dodajemy 1/2 łyżeczki soli i całość zagniatamy na gładkie, elastyczne ciasto. Okrawamy po kawałku, rozwałkujemy na niezbyt gruby placek i wycinamy krążki. Biały ser łączymy z niewielką ilością soli, dodajemy cukier, śmietanę i posiekaną miętę. Wszystko dobrze ugniatamy widelcem, ucieramy łyżką. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku. Farsz nakładamy po kolei na każdy krążek

Zasmakuj Kuchni
Zawijane bułki drożdżowe z makiem 104

odstawić. Następnie przygotować rozczyn -pół szklanki mleka podgrzać, dodać pokruszone drożdże, łyżkę cukru i mąki. Ucierać i przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na 15 min. W między czasie roztopić margarynę, dodać resztę mleka i podgrzać. Mąkę przesiać, dodać sól, cukier i roztopioną margarynę. Wyrobić ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na 1 godzinę

Pink Envelope
Kruche, maślane ciasteczka z migdałami i rodzynkami. 123

pomarańczowej 2 łyżki płatków ryżowych musli z bananem Wykonanie : Masło, cukier, żółtka, śmietanę, cukier waniliowy ucieramy mikserem, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy, następnie dodajemy bakalie oraz musli, wszystko dobrze mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ręce maczamy w wodzie i nabieramy porcję ciasta wielkości orzecha włoskiego. Układamy w odstępach na blaszce i lekko rozpłaszczamy. Pieczemy w temperaturze

Sama słodycz i szczypta chili
BABKA CYTRYNOWA 188

margaryny 4 jajka 1 cytryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Białka ubijamy na sztywno.Żółtka ucieramy z cukrem i margaryna.Dodajemy otarta skórkę z cytryny i sok.,a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Wymieszać.Doda ubitą piane z białek,lekko wymieszać łyżką.Przełożyć ciasto do wysmarowanej formy i piec w 180st.przez

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Muffinki dla Celinki 124

mleku. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy aromat i miękką margarynę i miksujemy. Dodajemy mleko, mąkę i miksujemy. Dodajemy pianę z białek i mieszamy łyżką. Na dno foremek wykładamy po łyżce ciasta, na nim układamy odsączone owoce i przykrywamy ciastem do wysokości 2/3 foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Maminek kulinarny
Pierniczki kakaowe serca 287

zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Wałkujemy ciasto na grubość około 0,5 cm i wykrawamy pierniczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 12 minut.  Ucieramy lukier i za pomocą szprycy lub zwykłego pędzelka dekorujemy przestudzone pierniczki. Jeśli lukier jest za rzadki

Moje Kuchenne Rewelacje
Halloweenowe ciasteczka 127

szkl   Przygotowanie Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Początkowo siekamy nożem, potem wyrabiamy gładkie ciasto. Podsypując delikatnie mąką rozwałkowujemy na cienki placek (0,3-0,5cm). Wykrawamy różne kształty. Układamy na blaszce wyłożonej papierem. Pieczemy przez 8 minut w temperaturze 180st. Studzimy Białko ucieramy z cukrem na jednolitą masę, dekorujemy ciasteczka za pomocą szprycy. Z przepisu wychodzi około 50 ciasteczek

Gotowanie moimi oczami
Mini serniczki czekoladowe 459

rozpuszczamy ją. Dolewamy mleko, odstawiamy do wystudzenia. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni C. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy twaróg, wsypujemy proszek budyniowy i kakao. Wlewamy czekoladową śmietanę. Starannie mieszamy. Na dno każdej papierowej foremki wkładamy po ciastku Oreo. Nakładamy na nie po porcji ciasta. Wstawiamy do piekarnika na 25 minut. Studzimy 15 minut w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie

Smakowity Blog Kulinarny
Babeczki marchewkowe 152

startą marchewkę. Dobrze jest odcisnąć trochę soku z marchewki żeby babeczki nie były za mokre. Ciasto nakładamy do papilotek do 2/3 wysokości i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy ok. 20-30 minut. Gotowe babeczki studzimy. W międzyczasie robimy polewę. Serek ucieramy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny i dekorujemy babeczki. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Muffinki z czekoladową czapeczką 167

mieszamy. Na końcu wlewamy rozpuszczoną czekoladę i szybko mieszamy.  Do kolorowych foremek wlewamy ciasto na 2/3 wysokości i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Wstawiamy je do nagrzanego już piekarnika. I czekamy, rokoszując się zapachem czekolady ;) Masa: Masło w temperaturze pokojowej ucieramy w misie miksera na puszystą masę. Stopniowo dosypujemy do niego cukier puder. Ucieramy, aż masa będzie

Lawendowe Niebo
Cytrynowe mini babeczki wielkanocne 167

mieszając ciasto. Na koniec dodajemy sok i skórkę cytrynową. Ciasto delikatnie przelewamy do silikonowej foremki na mini babeczki i pieczemy około 30 minut. Po 15 minutach babeczki wyjmujemy z foremek. Gdy babeczki całkowicie wystygnie szykujemy lukier. W miseczce ucieramy cukier z sokiem cytrynowym, na koniec dodajemy kropelkę barwnika. Jeszcze

Kulinarne przygody Gatity
Zawijane bułki drożdżowe z makiem 124

przygotować rozczyn -pół  szklanki mleka podgrzać, dodać pokruszone drożdże, łyżkę cukru i mąki. Ucierać i przykryć ściereczką, odstawić do wyrośnięcia na 15 min.  W między czasie roztopić margarynę, dodać resztę mleka i podgrzać. Mąkę przesiać, dodać sól, cukier i roztopioną margarynę. Wyrobić ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na 1 godzinę

pink envelope
Keks 122

cukru pudru5 jajek1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowy1 łyżka spirytususkórka z cytrynymieszanka keksowa - ciasto będzie bardziej kolorowe  wszelkie bakalie w ilości dowolnej :)Przygotowanie:Margarynę utrzeć i stopniowo dodawać po jednym, całym jajku. Mąkę przesiać z proszkiem i cukrem pudrem, powoli dodawać do ucierania. Gdy całość będzie utarta na jednolitą masę dodać spirytus, skórkę z cytryny i oprószone mąką bakalie

Lawendowe Niebo
Malinowo-czereśniowe muffiny z kruszonką 145

wbijamy jajka, zalewamy je mlekiem i mieszamy. Dodajemy ekstrakt waniliowy i wszystko mieszamy.W drugiej misce ucieramy masło z cukrem, następnie dodajemy masę jajeczną i mieszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, które dosypujemy do wcześniej wymieszanej masy.Na blaszkę do muffin wyłożonej papilotkami wylewamy ciasto do połowy wysokości. Następnie dodajemy kilka świeżych malin i zalewamy łyżką ciasta na które ponowie układamy

Słodkie Przyjemności
Pierniczki 188

mąki, dodać roztopione składniki, zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Rozwałkować ciasto, wykrawać z ciasta serduszka małe i duże, specjalną foremką. Układać na papierze lub prosto na blasze i piec przez 15 minut w 180 stop. LUKIER Do białka dodawać stopniowo cukier puder, ucierać. Lukier podzielić na 3 części. Jedną część lukru wymieszać z barwnikiem czerwonym , drugą

Kuchnia Danusi
Ciastka pieguski 204

czekolada mleczna i deserowa pokrojona w kosteczkę, posiekane orzeszki ziemne)Sposób przygotowania:1. Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.2. Dodajemy jajko, chwilkę zmiksować, a potem dodajemy porcjami mąkę i dodatki.3. Na blaszkę wyłożoną papierem wykładamy małe porcje ciasta, pamiętając o robieniu dużych odstępów.4. Ciastka pieczemy ok 15 minut w 180 st.C (do ładnego

Kuchnia domowa Ani
Omlet biszkoptowy z "Besan" 149

120g szpinaku mrożonego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia musztarda przyprawy: sól, pieprz, czosnek, oregano Żółtko ucieramy z mąką, proszkiem do pieczenia i przyprawiamy. Białko ubijamy z szczyptą soli i delikatnie łączymy z masą żółtkową. Szpinak rozmrażamy, odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy przyprawy i mieszamy. Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy pod przykryciem kilka minut z każdej strony. Przekładamy

Kuchenny Skrawek Nieba
Piegowate babeczki 141

proszkiem do pieczenia i sodą. Czekoladę pokroić na kawałki, połowę dodać do ciasta wymieszać. Napełniać ciastem papierowe foremki do 2/3 wysokości. Resztą czekolady obsypać wierzch babeczek. Babeczki ułożyć na blasze włożyć do nagrzanego piekarnika,piec w 175 stop.przez 20 minut. LUKIER Sok z cytryny ucierać z cukrem pudrem do czasu, gdy powstanie jednolita gęsta masa. Upieczone i ostudzone babeczki,polać

Kuchnia Danusi
Ciasteczka "Pieguski" 131

wysmarowania formy  Miękkie masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Dodajemy jajko i nadal ucieramy. W osobnym naczyniu przesiewamy mąkę, sól i proszek do pieczenia. Do masy maślanej dodajemy przesianą mąkę, siemię lniane i dokładnie mieszamy. Czekoladę kroimy drobno i również dodajemy do ciasta. Teraz formujemy małe kuleczki z ciasta, delikatnie je spłaszczamy i układamy na wysmarowanej masłem formie

Mango Papaja
Dyniowe ciasto 103

Ciasto jest bardzo wilgotne, co myślę że jest zaletą, może trochę podobne do marchewkowca. Przepis znalazłam na blogu pikantna słodycz. Zapraszam na facebooka, na pewno nic wtedy nie przeoczycie :) https://www.facebook.com/charlotte.gotuje Składniki: 2 szkl dyni startej na małych oczkach 2 szkl dyni pokrojonej w bardzo małą kosteczkę 1 szkl oleju 1 szkl cukru 3 jajka 2,5 szkl mąki(...)cynamonu 3 cm kawałek startego imbiru Przygotowanie: Jajka ucieramy z cukrem na białą, puszystą masę. Dodajemy olej i mieszamy. Wrzucamy sypkie składniki - mieszamy. Następnie dodajemy dynię pokrojoną na drobną kosteczkę i startą na tarce oraz bakalie, calość dokładnie miksujemy. Blaszkę natłuszczamy i posypujemy mąką lub bułką tartą, a następnie przekładamy ciasto do foremki. Pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku

charlotte gotuje
Sernik z masą krówkową i solonymi orzeszkami 148

orzeszków polewa czekoladowa do ciasta sól  Przygotowanie: Za pomocą blendera rozdrabniamy ciasteczka, tak aby miały konsystencję piasku. Dodajemy do nich 2 łyżki kakao. Roztapiamy masło i mieszamy z ciasteczkami.  Tortownicę (23 cm) wyścielamy papierem do pieczenia. Spód tortownicy wykładamy masą ciasteczkową i wkładamy na około 30 minut do lodówki.  4 żółtka ucieramy mikserem z 3/4 szklanki cukru(...)Masę przekładamy do tortownicy i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 40 minut. Po tym czasie uchylamy lekko piekarnik i pozostawiamy w nim sernik aż wystygnie.  Gdy ciasto wystygnie podgrzewamy resztę masy krówkowej w kąpieli wodnej. Przelewamy ją na wierzch sernika.  Na suchej patelni prażymy orzeszki, dodatkowo posypując je solą - dla jeszcze większego "podkręcenia" smaku. Posypujemy nimi

Taste Therapy
Pyszne ciasto Truskawkowa Delicja-z kremem i truskawkową pianką +FILM 404

przepyszne, bardzo eleganckie i orzeźwiające ciasto Truskawkowa Delicja. Sezon na truskawki zaczął się na dobre, więc jak najbardziej zachęcam do jego przygotowania. Ciasto składa się z cienkiego biszkopta, kremu, truskawkowe pianki, truskawek i galaretki.  Jest wysokie, bardzo podzielne i nada się na każdą okazję Zapraszam na film z przygotowaniem tego ciasta krok po kroku  SKŁADNIKI ***przepis na dużą(...)mąkę ziemniaczaną i proszek i delikatnie miksujemy lub mieszamy łyżką. Ciasto dajemy do blaszki wyłożonej papierem do piecz, i wyrównujemy.  Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 15-20 min do suchego patyczka. Biszkopt studzimy. KREM Masło w temp pokojowej ucieramy na puch, potem stopniowo dodajemy ostudzony budyń wciąż miksując

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku