ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:418/881)

Ciasto Kokosowa Blondynka 149

miksujemy. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 C. Pieczemy około 35 minut (do tzw. suchego patyczka) w trybie góra-dół. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy w temperaturze pokojowej. Na patelni roztapiamy 50 g masła i dodajemy wiórki kokosowe. Smażymy je przez chwilę na wolnym ogniu, aż nabiorą lekko złotego koloru(...)powstaniu twardego kożucha na wierzchu). Budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie masło, które powinno być w temperaturze pokojowej, ucieramy mikserem, aż stanie się puszyste, po czym dokładamy po kilka łyżek zimnego budyniu, a także połowę wiórków kokosowych, cały czas ucierając. Wystudzone ciasto wyjmujemy z blaszki i przekrawamy na dwa równe blaty. Spodnią warstwę smarujemy dżemem, następnie ostrożnie wykładamy 2/3 masy

e-PrzepisyKulinarne
Rolada szpinakowa z cytrynowym serem 178

łyżeczka cukru z wanilią sok z 1 cytryny skórka z 1/2 cytryny (lub więcej) Wykonanie: Ciasto: Szpinak rozmrażamy na sitku, a następnie porządnie wysikamy w dłoniach z nadmiaru wody. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy odciśnięty szpinak. Mieszamy. Kolejno dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy(...)wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (wymiary ok. 30 x 40 cm).  Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 20-25 min. Następnie jeszcze gorące ciasto przekładamy na lekko wilgotną ściereczkę, odwracając go i delikatnie ścigamy papier na którym się piekło. Zwijamy ciasto razem z wilgotną ściereczką w rulon i pozostawiamy tak do ostygnięcia. Nadzienie: Cytrynę

Kuchnia MagdaLeny
Rolada szpinakowa z cytrynowym serem 178

łyżeczka cukru z wanilią sok z 1 cytryny skórka z 1/2 cytryny (lub więcej) Wykonanie: Ciasto: Szpinak rozmrażamy na sitku, a następnie porządnie wysikamy w dłoniach z nadmiaru wody. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem, następnie dodajemy odciśnięty szpinak. Mieszamy. Kolejno dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy(...)wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (wymiary ok. 30 x 40 cm).  Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 20-25 min. Następnie jeszcze gorące ciasto przekładamy na lekko wilgotną ściereczkę, odwracając go i delikatnie ścigamy papier na którym się piekło. Zwijamy ciasto razem z wilgotną ściereczką w rulon i pozostawiamy tak do ostygnięcia. Nadzienie: Cytrynę

Kuchnia MagdaLeny
Serowe Ciasto Czekoladowe z Wiśniami Wilgotne Brownie 1448

cukru z prawdziwą wanilią Dodatkowo: 250g wiśni (świeżych lub mrożonych; mrożone wiśnie należy rozmrozić) Ciasto: 1. Czekoladę połamać i przełożyć do miseczki, roztopić na parze lub w mikrofalówce ( patrz FILM ). Roztopioną czekoladę odstawić. 2. Do miski przełożyć miękkie masło, dodać cukier i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Następnie dodać trzy jajka i krótko wymieszać mikserem na średnich obrotach(...)czekoladę i wymieszać mikserem na średnich obrotach, aż powstanie jednolita masa. Dodać mąkę wymieszać. 3. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20x20cm lub 21x21cm przełożyć około 3/4 ciasta i wyrównać. Masa serowa: 4. Do miski przełożyć oba sery, dodać cukier, wanilię, jajka i wymieszać mikserem na gładką masę. Gotową masę serową wyłożyć na ciasto w blaszce i wyrównać

Mała Cukierenka
Puszysta babka kakaowa z jogurtem greckim 207

przesiewamy do miski. Mleko łączymy z jogurtem. Masło ucieramy z cukrem pudrem na krem. Dodajemy jajka i wciąż ucieramy, aż wszystko się ładnie połączy. Następnie dodajemy na przemian, małymi partiami suche składniki a na końcu mleko z jogurtem. Dokładnie mieszamy. Przekładamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką formy. Pieczemy 50 minut w 150'C(termoobieg) do suchego patyczka. Studzimy

Tagebuch po polsku
Ciasto monte 217

Jako, że dawno nie było nic specjalnego to dziś mam dla Was efektowne i pyszne ciasto, które łączy w sobie orzechowy spód i 2 pyszne kremy oddzielone warstwą herbatników. Ciasto: 6 białek 3/4 szklanki cukru 2 łyżki oleju 100 g mielonych orzechów laskowych 1/2 szklanki mąki pszennej Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie do piany dodajemy cukier i ubijamy(...)nich dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy aż się rozpuści, a budyń będzie miał jednolity kolor. Połowę masła ucieramy na puch i  partiami cały czasu miksując dodajemy ostudzony jeden z budyni, analogicznie postępujemy z pozostałym masłem i budyniem. Na ostudzone ciasto wykładamy masę czekoladową, na nią wykładamy herbatniki, a następnie jasną masę, którą dodatkowo posypujemy zmielonymi orzechami. Ciasto odstawiamy

Cynamonowe szczęście
MAKOWIEC Z JABŁKAMI 379

bakalie ( orzechy, rodzynki, migdały ) – ok. 150 g * olejek do ciast arakowy – 3 łyżki * kasza manna – 8 łyżek * proszek do pieczenia – 3 łyżeczki DODATKOWO: * mleczna czekolada + kokos SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mak parzymy, mielimy z olejkiem arakowym i posiekanymi bakaliami. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy sparzony mak , kaszę mannę i ubitą na sztywną pianę białka. Wszystko razem

Ostra na Słodko
Muffinki marchewkowe light z serową niespodzianką 256

się oprzeć. Wypieki marchewkowe, są pyszne i zarazem zdrowe. Idealne kiedy jesteśmy na diecie i mamy ochotę na coś słodkiego. Jako bazy do babeczek użyłam przepisu na zamieszczone niedawno ciasto marchewkowe. Zmieniłam nieco proporcję i nadziałam je serem. Wyszły rewelacyjne, wilgotne i bardzo aromatyczne. Muffinki zachowują długo świeżość, więc możemy je spokojnie jeść przez kilka dni i będą smakowały(...)mieszamy dokładnie. Następnie dodajemy jogurt, marchewkę   i ananasa. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką lub miksujemy. Przygotowujemy masę serową. Żółtko ucieramy ze słodzikiem. Dodajemy ser, budyń i aromat. Miksujemy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Papilotki wypełniamy ciastem do ½ wysokości. Nakładamy kopiastą łyżkę nadzienia serowego i przykrywamy ser ciastem muffinkowym. Porcja starcza na około 10-11 babeczek

Mania Gotowania
Ciasto orzechowe z bananami i bitą śmietaną + film 396

Biszkopt orzechowy, bita śmietana, czekolada i banany to idealne połączenie smaków, w konsekwencji czego powstało pyszne ciasto. Jest to znakomita propozycja na każdą okazję, deser lub podwieczorek, smakuje obłędnie i błyskawicznie znika z talerzy. składniki na tortownicę 23 cm  6 jajek  3/4 szklanki cukru kryształu  150 g orzechów włoskich  2 łyżki mąki pszennej  1 łyżeczka(...)siekamy. Do miski przekładamy oddzielone od żółtek białka i ubijamy je na sztywną pianę. W drugiej misce ucieramy żółtka z cukrem a następnie łączymy je z białkami, dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i całość delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i dokładnie je rozprowadzamy, pieczemy około 25 minut w piekarniku rozgrzanym

Smakowite Dania
Strucla z powidłami 204

Uwielbiam drożdżowe wypieki. Co prawda trzeba być cierpliwym i czekać, aż ciasto wyrośnie, ale później jesteśmy smakowicie wynagradzani :)   Mam nadzieję, że poniższe zdjęcia zachęcą Was do zakasania rękawów i zrobienia tej prostej, pięknie pachnącej, mięciutkiej, rozpływającej się w ustach strucli. Składniki: 30 g świeżych drożdży 4 łyżki cukru 5 łyżek mleka 300 g mąki 4 żółtka 1 cukier(...)dodajemy tyle mąki, aby powstała masa o konsystencji gęstej śmietany. Mieszamy. Zostawiamy w cieple.  2. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem.  3. Gdy rozczyn podwoi objętość, dodajemy utarte żółtka, cukier waniliowy, 2 łyżki mleka i letnie stopione masło oraz pozostałą mąkę. Ciasto wyrabiamy drewnianą łyżką (lub mikserem z hakiem).  4. Gdy zacznie odchodzić od łyżki/ haka, rozwałkujemy

Domowa Cookierenka Agi
Wilgotne ciasto z owocami 131

garście porzeczek/innych owoców papier do pieczenia Przepis 1 Cukier i cukier z wanilią ucieramy z jajkami przez kilka minut, do momentu, aż składniki się połączą. 2 Cały czas miksując dodajemy stopniowo mąkę, a następnie margarynę w temperaturze pokojowej, pokrojoną w mniejsze kawałki. 3 Do ciasta dodajemy proszek do pieczenia oraz sól. Miksujemy do połączenia się wszystkich składników. 4 Ciasto wlewamy

Kuchnia Bazylii
Zebra z borówką 268

szklanka Mirindy 2 łyżki kakao 1 szklanka borówek Sposób przygotowania: W jednej misce ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia i 3/4 szklanki Mirindy. Wszystkie składniki miksujemy. W drugiej misce, ubijamy na sztywno białka. dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy 2 łyżki kakao i 1/4 szklanki Mirindy. Do drugiej

Różne smaki w kuchni
Zebra z borówką 258

szklanka Mirindy 2 łyżki kakao 1 szklanka borówek Sposób przygotowania: W jednej misce ucieramy żółtka z cukrem, dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia i 3/4 szklanki Mirindy. Wszystkie składniki miksujemy. W drugiej misce, ubijamy na sztywno białka. dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy 2 łyżki kakao i 1/4 szklanki Mirindy. Do drugiej

Różne smaki w kuchni
Ciasto kokosowe z jabłkami 248

szklanka cukru  1 i 3/4 szklanki mąki 2 łyzeczki proszku do pieczenia Żółtka ucieramy z połową cukru, kolejno dodajemy do nich mąkę, wodę i proszek. Białka ubijamy z pozostałym cukrem, a gdy piana będzie gęsta i sztywna mieszamy ją delikatnie z pozostałymi składnikami. Ciasto ostrożnie przekładamy do blaszki (23x33cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 minut

Cynamonowe szczęście
Czekoladowo – Kawowa Charlotte Inaczej 203

kawy rozpuszczalnej, rozpuszczone w 4 łyżkach wrzącej wody) Śmietanę ubijamy na sztywno. Krem mascarpone ucieramy z cukrem i kawą. Do utartego serka dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Krem dzielimy na 3 części. 1/3 kremu wkładamy na pierwszy blat ciasta. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Przykrywamy drugim blatem. Na wierz dajemy kolejną 1/3 kremu. Rozsmarowujemy i wygładzamy

Made By Mom And Son