Przepis na : deser
Ciasto Kokosowa Blondynka z dżemem brzoskwiniowym i masą budyniową to prawdziwy rarytas. Jest tak smaczne, że zniknie ze stołu zanim się obejrzycie. Puszyste i lekko wilgotne ciasto, przełożone dżemem i masą budyniową z wiórkami kokosowymi z pewnością zawojuje wasze kubki smakowe. Składniki na ciasto Kokosowa Blondynka (blacha o wym: 28×23 cm): 3 jajka 200 g cukru (szklanka) 300 g mąki pszennej (2 szklanki) 300 ml oleju (szklanka) 300 ml śmietany 18% (szklanka) 150 g dżemu brzoskwiniowego lub innego o jasny... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...