Ciasto Kokosowa Blondynka

Ciasto Kokosowa Blondynka

Ciasto Kokosowa Blondynka

Przepis na : deser

Ciasto Kokosowa Blondynka z dżemem brzoskwiniowym i masą budyniową to prawdziwy rarytas. Jest tak smaczne, że zniknie ze stołu zanim się obejrzycie. Puszyste i lekko wilgotne ciasto, przełożone dżemem i masą budyniową z wiórkami kokosowymi z pewnością zawojuje wasze kubki smakowe. Składniki na ciasto Kokosowa Blondynka (blacha o wym: 28×23 cm): 3 jajka 200 g cukru (szklanka) 300 g mąki pszennej (2 szklanki) 300 ml oleju (szklanka) 300 ml śmietany 18% (szklanka) 150 g dżemu brzoskwiniowego lub innego o jasny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.