ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:36/881)

Ucierane ciasto z chałwą - najlepsze 229

para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} Absolutnie fantastyczne! Najlepsze! Tak pysznego ciasta ucieranego już dawno nie jadłam. Jeżeli ktoś lubi chałwę, to polecam to wspaniałe ciasto. Przepis znalazłam w gazetce kulinarnej „Najlepsze ciasta”. Składniki na dużą keksówkę : 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto z zatopionymi truskawkami 165

Jest to proste i bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto. Wilgotne, puszyste i słodkie. Można podawać z lodami, ponieważ to połączenie daje niesamowity efekt. Składniki: 150g masła

AleTorcik
Ucierane ciasto z czarnymi porzeczkami i czekoladą. 182

Lubicie ciasta z owocami? Ja bardzo, nawet z tak kwaśnymi jak moje czarne porzeczki w tym roku. Polecam Wam pyszne ucierane ciasto. Proste i szybkie w wykonaniu, idealne na podwieczorek. Ze zdjęć jestem tylko tak średnio zadowolona :( Coś mi ostatnio nie wychodzą. A teraz zapraszam na ciasto :) Ciasto podałam na talerzyku, który otrzymałam od  GALERII CUDA ŚWIATA . Składniki: Ciasto(...)żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy stopniowo obie mąki z proszkiem do pieczenia i ucieramy, na koniec wlewamy przestudzone masło lub margarynę i dokładnie ucieramy. 2. Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. Owoce oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie rozkładamy je równomiernie

Izabelawkuchni
z musem truskawkowym ucierane ciasto cappuccino... 148

śmietaną blenderem zmiksować, galaretki rozmieszać w 250 ml gorącej wody i wlać do truskawek, prawie tężejący mus wylać na ciasto w formie, posypać wiórkami kokosowymi i schować do stężenia - ucierane ciasto z dodatkiem kawy mokate cappuccino jest wilgotne, pyszne i z musem truskawkowym smakuje wyśmienicie........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
tort z koroną na cieście ucieranym 113

Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki na ciasto ucierane: 240 g mąki 150 g masła, o temperaturze pokojowej 3 jajka 230 g cukru 160 ml mleka 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. W osobnym naczyniu miksujemy masło z cukrem(...)puszystą masę (ok. 5 min). Dodajemy stopniowo jajka i ekstrakt waniliowy. Następnie stopniowo dodajemy na przemian mąkę z mlekiem. Ciasto przekładamy do dwóch jednakowych foremek (16-17cm średnicy, wyłożonych papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok.170 st.C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 35-45 min. Upieczone odstawiamy do wystudzenia, następnie ścinamy „górki” i przekrawamy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto jagodowe z kruszonką kokosową. 225

bardzo chciało mi się siedzieć w kuchni i gotować albo piec. Wolałam ten czas spędzić na powietrzu. Postanowiłam upiec szybkie ciasto. Jest proste i bardzo pyszne. Bazę stanowi ciasto ucierane, które za sprawą maślanki jest mięciutkie i delikatne. Nadzienie to jagody i konfitura jagodowa z anyżem mojego wykonania. Na to chrupiąca kruszonka kokosowa. Całość smakowała bosko. Takie proste i szybkie

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Jabłecznik - przepis na ciasto z jabłkami 96

deser. Przepis na ciasto z jabłkami, które przygotuje nawet osoba niezbyt doświadczona w wypiekaniu ciast. Pyszny i łatwy do zrobienia deser, odpowiedni zarówno na święta, jak i na co dzień. Jesienią ciasta z jabłkami robię chyba najczęściej. Na blogu jest już z czego wybierać, są kruche szarlotki, jabłeczniki, biszkoptowe z jabłkami, przekładane, drożdżowe i chyba najłatwiejsze ucierane. Ten jabłecznik można(...)zaliczyć do ciast ucieranych, chociaż jest on z lekką modyfikacją. Zazwyczaj ucieram całe jajka, a tym razem same żółtka. Z białek ubiłam pianę, która nadała ciastu delikatności i lekkości. Do jabłecznika najlepsze są jabłka typu szara reneta lub antonówka, ale ich niestety nie zawsze można kupić. Z innych odmian wybierajmy raczej twarde jabłka, które podczas prażenia mniej się rozpadają

Kuchcik gotuje
Babka Amaretto z polewą z białej czekolady (Mocno migdałowa) 157

dłuższej przerwie od blogowania wracam do Was, bo przyznam że bardzo mi tego brakowało. Dzisiaj przepis bardzo prosty, ale jakże efektowny. Ciasta ucierane to jedne z tych, które najbardziej lubię robić. Babki bywają kapryśne, ale ta jest nade wszystko jest wyjątkowo puszysta, i wierzcie na słowo mega aromatyczna. Dla wielbicieli migdałów, lub marcepanu, słodkich i puszystych ciast będzie to wypiek

vaniliowoczekoladowa
Gotowana babka zebra 269

masło ucierać z cukrem, tak długo, aż stanie się białe i puszyste. Żółtka oddzielić od białek i jedno po drugim dodawać do miksowanego masła. Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Do miksowanej masy dodać ekstrakt waniliowy, a następnie wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Zmiksować. Do białek dodać sól i ubić na sztywną pianę. Delikatnie wmieszać w ciasto(...)wodą na ogień. Gotować na bardzo małym ogniu przez 1,5 godziny. Po tym czasie wyjąć babkę z formy i ostudzić. Smacznego :)   Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Bez pieczenia , Dla dzieci , Wielkanoc Tagged: jajka , kakao , mąka ziemniaczana

https:KKuchniaMniam
Jesienne ciasto z gruszkami 183

twarde, ale słodkie i smaczne. Dwie wylądowały w tym oto cieście. Gruszka i karmel to znakomita para; na mojej prywatnej liście dorównuje duetowi gruszkowo-czekoladowemu. Postanowiłam więc przygotować proste, ucierane ciasto z gruszkami właśnie i karmelową nutą. Użyłam więc karmelowego budyniu zamiast mąki ziemniaczanej, a cukru trzcinowego zamiast zwykłego, który karmelową nutę dodatkowo podbił. Od niedawna jestem też szczęśliwą posiadaczką

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Proste ucierane ciasto + jak naprawić zważone ciasto lub krem 166

pudru Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło oraz wszystkie rodzaje cukru ucieramy na puszystą, gładką masę. W trakcie ucierania dodajemy po jednym jajku. Po dodaniu każdego jajka ucieramy ciasto dokładnie, aż będzie jednolite, dopiero dodajemy następne. Na masę maślaną wsypujemy przesianą mąkę i wszystko dobrze, acz delikatnie łączymy. Gotowe ciasto wylewamy w przygotowaną niezbyt dużą tortownicę

Kuchenna Kontrrewolucya
Odwrócone ciasto z jeżynami 191

kakao, dzięki czemu ma jeszcze ciekawszy smak i naprawdę uroczo wygląda (choć mój marmurek jest mało wyraźny - za słabo wymieszałam ciasto, bo bałam się, że uszkodzę owoce).Przy pieczeniu ciast ucieranych, szczególnie z dużym dodatkiem owoców, zawsze obawiam się zakalca. Tutaj owoce układamy na spodzie - nic nie opada, nie puszcza soku do ciasta. Ideał!Ciasto przygotowałam z okazji wizyty

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Migdałowe ciasto ze śliwkami 163

chce... Ale i w tej kwestii, mam nadzieję, dojść w końcu do wprawy. Dzisiaj mam dla Was proste ciasto, które uda się szybko upiec nawet po ciężkim dniu. Najprostsze ciasto ucierane ze śliwkami, które powoli się kończą. Na wierzchu migdałowo-cukrowa skorupka, która cudownie chrupie, kontrastując z miękkim jak gąbeczka ciastem i rozpływającymi się w ustach owocami. I nie mówcie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Błyskawiczne ucierane (z olejem)... ciasto z truskawkami 183

Już są, już można robić z nich desery. Mowa o truskawkach, oczywiście. Ostatnio  Piankowy torcik z truskawkami cieszył się dużym zainteresowaniem. Dzisiaj mam dla Was błyskawiczne ciasto ucierane z dodatkiem oleju rzepakowego, dzięki czemu jest puszyste i lekkie i smaczne. Można je zrobić z każdymi innymi owocami, ale po co czekać, kiedy to na nas czekają... truskawki (Tortownica średn(...)Zmiksowałam. Do masy jajecznej wlałam ekstrakt waniliowy i nie przerywając ucierania cienkim strumieniem wlewałam olej. Kiedy już został dokładnie wmieszany w masę, wsypałam mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i całość delikatnie wymieszałam szpatułką. Spód tortownicy (średn. 26 cm) wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekarnik włączyłam na 180 ° C. Ciasto przelałam do tortownicy i na wierzchu ułożyłam truskawki. Lekko wcisnęłam

Kuchnia u Krysi
Czekoladowe ciasto z wiśniami 237

porze roku, jak o żadnej innej, "chodzą" za mną wypieki/desery z dodatkiem czekolady. Też tak macie, że jesienną chandrę czekoladą przeganiacie? ;))). Jeśli tak to wypróbujcie ten przepis :). To ucierane czekoladowe ciasto, do którego dodałam wiśnie - nie od dziś wiadomo, że połączenie czekolady i wiśni jest mega i smakuje chyba każdemu :). A wiśni użyłam oczywiście mrożonych, które wcześniej rozmroziłam na sitku(...)Ciasto ma mięsistą strukturę, jest miękkie i bardzo wilgotne. Bardzo smaczne ciasto na weekend i do kawki :). Polecam! Składniki: 220 g mąki pszennej 100 g zmielonych migdałów ( lub ewentualnie orzechów włoskich ) 2 łyżki kakao 200 g masła 4 duże jajka 170 g drobnego brązowego cukru  pół opakowania cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia 400 g wydrylowanych

Opowieści z piekarnika

Proponowane wyszukiwania