ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:291/881)

KOKOSOWY CHLEBEK BANANOWY (BEZGLUTENOWY) 191

Chlebek bananowy to popularne amerykańskie ciasto przypominające słodki chleb. W wersji podstawowej jest lubiane i dobrze znane przez większość z nas. Jednak moja wersja tego chlebka

Kuchnia MagdaLeny
KEKS 108

następujące: 1 masło 1 szklanka cukru 6 jajek cukier wanilinowy 2 ¾ szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki spirytusu lub wódki bakalie Ciasto należy wyczarować w następujący sposób: Mało, cukier i cukier wanilinowy ucieramy mikserem. Jak masa będzie puszysta, dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, białka ubijamy. Do ubitego masła(...)wybrałam płatki migdałów, prażone orzechy i czekoladę, ponieważ rodzynki i inne “miękkie” dodatki nie należą o moich ulubionych :)) Bakalie mieszamy z pozostałą pianą i dodajemy do ciasta. Teraz mieszamy ciasto delikatnie szpatułką, nie mikserem, żeby nie “zmasakrować” bakalii. Ciasto pieczemy w 180 stopniach w tak zwanej “keksówce” /moja ma wymiary

Słodki sentyment
Ciasto czekoladowe z masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi 1085

koniec ubijania dodać ekstrakt z wanilii. Następnie dodać cienką strużką, rozpuszczoną i lekko ciepłą, czekoladę. Wymieszać do połączenia się składników. Pod koniec ucierania, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Wyjdzie bardzo gęste ciasto. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać do czekoladowego ciasta i dokładnie wmieszać w ciasto. Masę przelać do foremki. Piec

CookYourself
Ciasto Czekoladowe z kulkami serowo kokosowymi 213

pszennej 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 150 g śmietany 18% 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy po 1 jaju, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę, ciągle ucierając.   Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy kakao i mleko, mieszamy. Drugą pozostawiamy bez dodatków. Składniki na kule(...)łyżka cukru waniliowego 30 g miękkiego masła 2 żółtka czubata łyżka kaszy manny łyżka mąki ziemniaczanej 80 g wiórków kokosowych Podane składniki przekładamy do sporej miski i dokładnie ucieramy. Formujemy 12 kul (blacha 28 x 36 cm) Masa z kremem mascarone: 250 g mascarpone 330ml kremówki 5 łyżek cukru pudru śnieżka w proszku 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej

Domowe ciasta
Ciasto marchewkowe z puszystym kremem 172

Philadelphia   Masło ucieramy do gładkości. Ciągle ucierając dodajemy cukier. Dodajemy ekstrakt z wanilii i śmietanę. Ucieramy do puszystości. Dodajemy serek. Ucieramy do otrzymania gładkiej, kremowej konsystencji, podobnej do ubitej śmietany.   Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta nakładamy 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem. Resztę kremu wykładamy na wierzch i boki, tworząc tzw. naked cake. Opcjonalnie

Made By Mom And Son
Ciasto marchewkowe z puszystym kremem 184

Philadelphia   Masło ucieramy do gładkości. Ciągle ucierając dodajemy cukier. Dodajemy ekstrakt z wanilii i śmietanę. Ucieramy do puszystości. Dodajemy serek. Ucieramy do otrzymania gładkiej, kremowej konsystencji, podobnej do ubitej śmietany.   Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta nakładamy 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem. Resztę kremu wykładamy na wierzch i boki, tworząc tzw. naked cake. Opcjonalnie

Made By Mom And Son
Sernik czekoladowy z mascarpone na kruchym cieście czekoladowym 196

wody - 2 łyżki kakao - 150 gram mąki krupczatki - 100 gram masła - 50 gram cukru muscovado Przygotowanie spodu: Żółtko roztrzepujemy, dodajemy wody. Masło ucieramy z cukrem i kakao. Dodajemy do nich żółtko z wodą i mąkę. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy. Wyklejamy formę i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Podpiekamy przez 10-15 minut. Składniki na masę serową: - 250 gram mascarpone

Życie zamknięte w smaku
Muffinki o smaku różanym! 335

cukru pudru - 3 jajka - 3 łyżki mleka - 1 łyżka wody różanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki powinny mieć temp. pokojową. Masło ucieramy z cukrem na jasną masę, wbijamy kolejno po jajku. Następnie dodajemy suche składniki.  Ciasto przekładamy do foremek, i pieczemy w nagrzanym piecu w temp. 190 stopni C przez 20-22 minuty, do suchego patyczka (ja piekłam

SMYKWKUCHNI
Drożdżówki z serem i malinami 188

jedno z moich ulubionych ciast – koniecznie z kruszonką i owocami :) Dziś w formie poręcznych drożdżówek, w sam raz do kawy lub do zabrania na wiosenny piknik. Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki 50 g drożdży 50 ml mleka 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 0,5 kostki masła Składniki na masę serową(...)świeże owoce – u mnie maliny W ciepłym mleku rozpuszczamy łyżkę cukru i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Rozpuszczamy masło i odstawiamy do przestudzenia. Jajka ucieramy z cukrem. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce i wyrabiamy ciasto. Ciasto odkładamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce przykryte ściereczką. Powinno zwiększyć swoją objętość około 2 razy. W tym czasie możemy przygotować masę serową

Ciastkozercy
Ciasto z czerwonego i zielonego Kubusia 327

czekolada. Przygotowanie: biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy pojedynczo żółtka i wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do blaszkę (ok. 25x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia  i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (góra-dół). pieczemy 20 minut w 180 stopniach. masa kubusiowa:  Przygotowujemy sobie 2 garnki(...)Kubuś zacznie się gotować, wlewamy rozpuszczone budynie i mieszamy do zgęstnienia. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Następnie dodajemy po pół kostki miękkiego masła i ucieramy. Najpierw wylewamy czerwoną masę. Układamy herbatniki i wylewamy masę zieloną. Ciasto chowamy do lodówki. masa śmietanowa: Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę z cukrem i śmietan fixem. Śmietanę wylewamy na ciasto. Ciasto posypujemy startą gorzką czekoladą

Aga w kuchni
Ciasto Hukzulka 403

bardzo smaczne i eleganckie ciasto, które idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Kruche blaty z bezą, dżemem i orzechami przełożone są maślanym kremem z dodatkiem masy kajmakowej. Całość smakuje obłędnie! Ciasto hukzulka to jedno z najsmaczniejszych ciast, które polecam Wam na święta i inne okazje. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO HUKZULKA Składniki CIASTO KRUCHE 600 g mąki(...)posypujemy posiekanymi orzechami. Kolejno wykładamy ubite z kisielem białka. Następnie ścieramy na tarce wstawione do zamrażarki ciasto i wykładamy je na białka. Oba ciasta wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu odstawiamy do przestygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę. Ciągle ubijając, partiami dodajemy masę kajmakową. Miksujemy do uzyskania jednolitego kremu. Na jeden

Alle Dobre!
Ciasto czekoladowo-buraczane z owocami leśnymi 205

ciasta , że nie można wytrzymać. Warto mieć jakiś przepis, lub kilka, które nie wymagają dużych nakładów czasu ani środków. Szybki, ucierany placek z dodatkiem świeżych owoców spełnia te warunki. Jedyną dziwną rzeczą w nim jest dodatek buraka, dzięki któremu ciasto jest wilgotne, delikatne i całkiem zdrowe. Wiem, że przy napadzie ochoty na ciasto mało kto będzie miał pod ręką pieczonego

Smaczna Pyza
Kawowo Orzechowe Babeczki z Kremem 137

mascarpone 2 łyżki cukru pudru Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo jajka, mąkę, proszek, sodę i 4 łyżeczki ostudzonej kawy. Ucieramy do połączenia się składników. Wsypujemy orzechy, zostawiając odrobinę do posypania babeczek. Mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku, około 20 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie serek mascarpone ucieramy

Made By Mom And Son
Ciasto orzechowo-miodowe s.Anastazji 238

minut (do zarumienienia). Orzechy mielone przekładamy do miski. Zalewamy je gorącym mlekiem, mieszamy. Kawę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy przestudzone orzechy i kawę. Na ciasto z masą orzechową wykładamy połowę masy kawowo-orzechowej. Dajemy biszkopt. Rozprowadzamy resztę masy. Przykrywamy ciastem miodowym. Dekorujemy polewą

Smaki Na Talerzu