ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:41/395)

Słodkie środy - puszyste ciasto z truskawkami 163

przepis na puszyste ciasto z truskawkami, który ukazał się w najnowszym - czerwcowym numerze miesięcznika "Kobieta i życie". I tym przepisem, co prawda z lekkim wyprzedzeniem, otwieramy sezon truskawkowy na blogu. Puszyste ciasto z truskawkami Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 200 g masła 1/2 kg truskawek

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Mazurek truskawkowy (vege) 97

płynnego oleju kokosowego 2 łyżki musu jabłkowego 2 łyżki ksylitolu Dodatkowo: 2 garście truskawek (mogą być mrożone) ½ galaretki truskawkowej wegańskiej (z dodatkiem agaru albo karagenu) Siemię lniane zalewam wodą i mieszam. Wszystkie składniki, łącznie z siemieniem, umieszczam w misce i zagniatam ciasto. Rozwałkowuję na grubość około 5-6 mm i wykrawam prostokąt. Skrawki wykorzystuję na boczki. Zrobiłam z jednej strony(...)Ciasto piekę w 180 stopniach przez 20-25 minut, aż się lekko zarumieni. Odstawiam do wystygnięcia. Mazurka zawijam szczelnie w folię aluminiową i zostawiam tak na2 dni. Następnie przygotowuję polewę. Truskawki gotuję w garnku, aż się lekko rozpadną. Dodaję galaretkę i jeszcze chwilę gotuję. Polewę wylewam na ciasto. Mazurka można przyozdobić migdałami. Całość odstawiam do wystygnięcia. Smacznego Artykuł Mazurek truskawkowy

Słodki sentyment
Mazurek truskawkowy (vege) 86

płynnego oleju kokosowego 2 łyżki musu jabłkowego 2 łyżki ksylitolu Dodatkowo: 2 garście truskawek (mogą być mrożone) ½ galaretki truskawkowej wegańskiej (z dodatkiem agaru albo karagenu) Siemię lniane zalewam wodą i mieszam. Wszystkie składniki, łącznie z siemieniem, umieszczam w misce i zagniatam ciasto. Rozwałkowuję na grubość około 5-6 mm i wykrawam prostokąt. Skrawki wykorzystuję na boczki. Zrobiłam z jednej strony(...)Następnie przygotowuję polewę. Truskawki gotuję w garnku, aż się lekko rozpadną. Dodaję galaretkę i jeszcze chwilę gotuję. Polewę wylewam na ciasto. Mazurka można przyozdobić migdałami. Całość odstawiam do wystygnięcia. Smacznego Artykuł Mazurek truskawkowy (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Szybkie drożdżowe ciasto z truskawkami i twarogiem 141

Sezon truskawkowy w pełni także kolejna moja propozycja szybkiego ciasta. Jest pyszne! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Szybkie drożdżowe ciasto z truskawkami i twarogiem 141

Sezon truskawkowy w pełni także kolejna moja propozycja szybkiego ciasta. Jest pyszne! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Ciasto truskawkowe z mascarpone 229

już wszędzie dostępne, więc wybór był oczywisty. W okresie letnim postaram się dodawać przepisy z owocami sezonowymi w roli głównej. Jest to kolejny przepis na ciasto bez  pieczenia. Składniki: - 700g truskawek - szklanka konfitury truskawkowej - 2/3 szklanki soku pomarańczowego - 1 l. śmietany kremówki 36% - 2 śmietanfixy - 2 galaretki truskawkowe - 450g serka mascarpone - 1/3 szklanki cukru pudru - cukier wanilinowy(...)ponownie biszkopty, masę z mascarpone, kawałki truskawek, mus truskawkowy.  Jeśli dobrze podzieliliśmy składniki to tworzymy kolejna trzecią warstwę biszkoptów, masy z mascarpone, kawałków truskawek i musu truskawkowego.  Kończymy smarując ciasto masą z mascarpone. Na wierzch układamy truskawki. Wstawiamy na godzinę do lodówki

Pan i Pani Smith w kuchni
CIASTO - BOMBA TRUSKAWKOWA BEZ PIECZENIA + FILMIK 196

Dzisiaj przepis na szybkie i smaczne ciasto z truskawkami. Ciasto przygotowałam na biszkoptach z masą truskawkowo - śmietanową. Smaczne i lekkie.  SKŁADNIKI :   1 kg świeżych truskawek  2-3 łyżki cukru 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 galaretka truskawkowa + 1 i 1/2 szklanka wrzątku(...)miksujemy.  Wszystko wylewamy na wcześniej przygotowane biszkopty.  Na górę rozkładamy resztę biszkoptów. Ciasto chłodzimy jeszcze kilka godzin.  Miskę obracamy do góry dnem i wyjmujemy bombę truskawkową, ściągamy folię. Ciasto kroimy i podajemy.                                         Zapraszam do obejrzenia filmiku

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik truskawkowy inaczej (z biszkoptem i dżemem malinowym) 236

Sernik truskawkowy z biszkoptem i dżemem malinowym - swoim wyglądem i smakiem zachwyci gości :) Poniższe ciasto na zimno nie jest za słodkie ani za ciężkie. Jego przygotowanie naprawdę nie jest trudne, jednak wymaga czasu (przygotowanie biszkoptu, stężenie sernika). Spokojnie możecie przygotować je kilka godzin przed podaniem (masa szybko tężeje). Zachęcam do wypróbowania moich innych przepisów na ciasta z truskawkami (np. sernik(...)blendera, zasypać cukrem i zblendować. Do miski przełożyć twaróg, jogurt oraz mus truskawkowy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, np. za pomocą miksera. Na sam koniec wlać rozpuszczoną żelatynę. Ponownie wszystko ze sobą połączyć.  Średniej wielkości miskę wyłożyć przezroczystą folią. Biszkopt pokroić na mniejsze kawałki. Pokrojone kawałki ciasta ułożyć na dnie oraz bokach miski (kilka kawałków odłożyć na wierzch ciasta

Ugotować
Czekoladowe ciasto z truskawkami 80

Proste, czekoladowe ciasto z truskawkami. Nazwałabym je tygodniowym, bo jest w sam raz do przygotowania w środku tygodnia, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego, a nie mamy czasu ani ochoty na wyszukane smaki. 1 i 1/2 szkl. mleka 150 g masła 100 g czekolady (u mnie pół na pół mleczna i gorzka) 3 jajka 1/2 szkl. cukru(...)duży słoiczek dżemu truskawkowego (390 g) kilka-kilkanaście truskawek 2 op. galaretki truskawkowej Mleko podgrzewamy razem z masłem na średnim ogniu. Po zagotowaniu zdejmujemy z palnika. Dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia. Odstawiamy. Do przestudzonej masy dodajemy rozmącone jajka, mieszamy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy na wyłożoną papierem

Smaki Na Talerzu
Słodkie środy - Ślimaczki z truskawkami kandyzowanymi 192

często bez okazji. Są idealne do kawusi, a w dodatku bardzo szybkie. Z kolei córeczka lubi ślimaczki za ich kształt :) Ślimaczki z truskawkami kandyzowanymi SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki dżemu truskawkowego 8-10 truskawek kandyzowanych  1 łyżka posypki dekoracyjnej czarno- białej  PRZYGOTOWANIE:  Ciasto francuskie rozwijamy, na całej powierzchni smarujemy dżemem truskawkowym. Całość posypujemy cukrową posypką

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tort minecraft - wyzwanie 356

tylko ozdoby.  Pokryty z wierzchu jest czekoladowym ganache.  W środku jest frużelina truskawkowa, krem z białej czekolady i pianka truskawkowa z borówkami.  Aby tort był stabilny i udźwignął dekoracje zrobiony jest z ciasta czekoladowego. Polecam Wam do wypróbowania. Na tort o średnicy 20 cm będziecie potrzebowali. Cztery blaty ciasta czekoladowego. Każdy blat czekoladowy piekłam w osobnej formie(...)masło. Krem powinien być gęsty ale konsystencją przypominać nutelle.  Nie wkładamy do lodówki, chyba że krem jest bardzo rzadki. Wykonanie Na grubej podkładce połóżcie pierwszy kawałek ciasta czekoladowego. Posmarujcie frużeliną truskawkową i na wierzchu kremem z białej czekolady. Przykryjcie kolejnym kawałkiem, i posmarujcie pianką truskawkową. Na wierz pianki poukładajcie borówki i przykryjcie kolejnym kawałkiem ciasta. Posmarujcie frużelina i kremem

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
tarta z jabłkami budyniowymi, galaretką i bitą śmietaną truskawkową... 178

sztuk, cukier 2 łyżki Polski Cukier, sok z cytryny 1 łyżeczka, budyń czekoladowy 1 opakowanie DODATKI: truskawki 1/2 kg, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie, śmietana 30% 250 ml, galaretka truskawkowa 1 opakowanie ciasto kruche przygotowałam dwa dni wcześniej i schowałam w folii do zamrażarki i odmrożone, takie ciasto wg mnie jest lepsze po upieczeniu = obrane ze skórki jabłka zetrzeć na tarce(...)następnie formę nakryć talerzem i odwrócić, następnie znowu nakryć talerzem i odwrócić zimną śmietanę 30% wlać do wysokiego naczynia, wsypać galaretkę truskawkową i mikserem ubić na sztywno, rękawem cukierniczym bitą śmietanę nalóżyć na galaretkę, schować do lodówki ciasto jest kruche i miękkie i doskonale smakuje z jabłkami, truskawkami i bitą śmietaną............SMACZNEGO!!! kampania "Uczymy jak słodzić" "zobacz TUTAJ" powstała

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik chałwowy z musem truskawkowym. 254

Sezon truskawkowy w pełni, wiec koniecznie trzeba to wykorzystać i upiec ciasto z tymi smacznymi owocami. U mnie tym razem był sernik z dodatkiem chałwy oblany musem truskawkowym. Pycha! Składniki na spód; 1,5 szkl mąki pszennej 3 żółtka 10 dag masła 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia     Z podanych składników(...)Tortownicę o średnicy 28cm wykładamy papierem do pieczenia. Dno i boki wykładamy ciastem. Następnie wylewamy masę serową. Uderzamy tortownicą o stół aby nie było bąbelków powietrza. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 1 godziny w 170C. Jednak należy kontrolować czas pieczenia. Kiedy sernik ostygnie przygotowujemy mus truskawkowy.   Przygotowanie musu; Truskawki przebieramy, myjemy. Jeśli są mrożone najpierw je rozmrażamy. Następnie

Radość kipiąca uśmiechem.
Sernik truskawkowy (dwukolorowy) 264

Pyszny, kremowy i różowy sernik na zimno z masą twarogową i truskawkową. Do poniższego ciasta możecie wykorzystać mrożone truskawki (tylko wcześniej należy je odmrozić). Sernik idealny na gorące dni :) Składniki: (na białą masę) 1 kostka twarogu (250 g) 250 g jogurtu bałkańskiego 3 łyżki serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 szklanka wrzącej wody 6 łyżeczek(...)śmietanę ubić na sztywno, pod sam koniec ubijania wsypać cukier puder i dodać po łyżce musu truskawkowego. Miksować na bardzo niskich obrotach. Gdy wszystko się ze sobą połączy, dodać sok z cytryny i ewentualnie dosłodzić cukrem pudrem. Przygotowaną masę przelać na sam wierzch ciasta. Ciasto umieścić w lodówce i  poczekać, aż stężeje.  5. Przed podaniem można udekorować miętą

Ugotować
Ciasto kakaowo-śmietankowe. Oszukany sernik 168

jedząc ten oszukany sernik bez sera. Czekam na Wasze opinie, my je uwielbiamy. Piekłam też oszukany sernik na jogurcie ! Możecie też zainspirować się innymi moimi wypiekami: Sernik nowojorski Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Jak przygotować oszukany sernik, czyli Ciasto kakaowo-śmietankowe. Składniki na ciasto: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1/3 szklanki cukru 3 żółtka 1 czubata

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania