ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:251/395)

przepyszny i prosty deserowy przysmak z truskawkami... 145

Składniki: biszkopt jasny 1 opakowanie, śmietana 30 % 250 ml/zimna, galaretka 1 opakowanie, truskawki 50 dag, skrobia ziemniaczana 1 opakowanie/tortenguss red, woda zimna 250 ml/z sokiem truskawkowym

W Mojej Kuchni Lubię
TRUSKAWKOWY SERNIK 205

Składniki: biszkopt: 4 jaja 4 łyżki cukru kryształu 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa: 600g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 2

Prosto i Smacznie z Anetą
Ciasto z owocową pianką 174

Moi Drodzy, od kilku dni prawie nie wrzucam przepisów bo mój komputer jest w rozsypce :( Ale na przeprosiny przygotowałam wspaniały deser :) Pyszny biszkopt przełożony malinową pianką

My Culinary Art
Torcik truskawkowy 151

Doskonały torcik na każdą okazję, a że dzisiaj wypada moje małe święto to Was nim częstuję :) Prosty i nieskomplikowany, ale prezentuje się wspaniale :) A masa truskawkowa

Na Ciasteczkowych Papierach
Agrest w truskawkowym syropie 139

przygotowaniu truskawek w syropie pozostał do wykorzystania syrop truskawkowy. Wystarczy mieć agrest, oczyścić go i umyć, włożyć do słoików, zalać podgrzanym syropem, zakręcić, wstawić do garnka z wodą i gotować 7 minut, od momentu, kiedy woda zacznie wrzeć. Potem wstawiamy do spiżarni a zimą wystarczy tylko sięgnąć. Świetny do deserów, ciast i jako kompot

Maminek kulinarny
1539. Deser jogurtowy z dodatkami 176

Brak chęci  na robienie jakiegoś ciasta....a domownicy domagają się słodkości ..i tak oto jest prosty i szybki deserek..Wystarczy jogurt owocowy lub naturalny - w razie potrzeby dosłodzony cukrem..kilka herbatników..jakiś dżem , konfitura..itp..u mnie wyszła mieszanka różnych smaków.. dżem brzoskwiniowy ... frużelina malinowa .. konfitura truskawkowa z cynamonem.. jogurt naturalny [ cukier do smaku] dżem, frużelina

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowe z kremem i truskawkami 103

pszenna 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, Krem: mleko 500 ml, budyń waniliowy 1 szt , cukier 5 łyżek, masło 200 g, Dodatkowo: truskawki, galaretka truskawkowa lub malinowa 3 szt , Sposób przygotowania: Biszkopt: Olej, 1 szklankę cukru, wodę oraz kakao wkładamy do garnka i zagotowujemy. Następnie mieszankę odstawiamy do ostygnięcia. Jajka oddzielamy białka od żółtek(...)przerywając miksowania. Powoli wlewamy ostygniętą mieszankę i na niskich obrotach miksera mieszamy do połączenia. Nastęnie dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 170 st. C  przez 40-45 min. do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia.  300 ml mleka

kulinarne odsłony pati
Truskawkowe ciasto z pianką jogurtową. 192

dodać żółtka i miksować do połączenia. Mąki przesiać i porcjami dodawać do piany , delikatnie mieszać drewnianą łyżką do połączenia składników. Blachę o wymiarach 25x 35 cm wyłożyć papierem, wylać ciasto na nią i piec około 25 min lub do tzw. suchego patyczka w temp. 170C. Po upieczeniu odstawić do ostudzenia. Mus jogurtowy; 500 ml śmietany kremówki(...)miski, dodać cukier i ubijać na sztywną pianę. Do ubitej śmietany dodawać partiami jogurt i delikatnie mieszać do połączenia. Dodatkowo; 1/4 szkl słodzonej herbaty ( poncz) 1 szkl. dżemu truskawkowego 2 galaretki truskawkowe 40 dag truskawek pokrojonych w plasterki Do foremki wkładamy biszkopt, ponczujemy herbatą, następnie smarujemy dżemem. Na dżemie równo rozprowadzamy mus jogurtowy i wkładamy do lodówki aż stężeje

Radość kipiąca uśmiechem.
Szybki piernik 539

może macie jakieś swoje ulubione, których jeszcze nie znam,  podzielcie się ze mną przepisem ;) Składniki: 3 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka dowolnego dżemu, u mnie truskawkowy  2 łyżki miodu sztucznego, ale prawdziwy będzie jeszcze lepszy 3/4 szklanki oleju 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 czubate łyżki kakao 1 duża paczka przyprawy do piernika  2 czubate(...)polewa czekoladowa/ lukier Przygotowanie: Składniki mokre łączymy w misce i mieszamy mikserem do chwili całkowitego połączenia się. Dodajemy teraz składniki suche tj.2 szklanki mąki ale po każdej miksujemy dokładnie ciasto, szklanka cukru, kakao, przyprawa do piernika, proszek do pieczenia, miksujemy i na koniec dodajemy trzecią szklankę mąki, miksujemy kilka minut.  Ciasto pieczemy w formie prostokątnej

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto jak marzenie, czyli biała czekolada, galaretka i truskawki 529

wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto (obracamy po prostu folie, układamy ciasto i dociskamy do formy, dopiero teraz ściągamy folie). Brzegi zakładamy go środka i dociskamy. Ciasto w formie wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze(...)truskawkowe lub poziomkowe 1,5 litra wody ok 1 kg drobnych truskawek Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, pamiętając o użyciu ilości wody podanej w przepisie. Odstawić do stężenia. Pół szklanki tężejącej galaretki wylać na ser i wstawić do lodówki do stężenia. Truskawki ułożyć na warstwie galaretki. Przylać resztą tężejącej galaretki. Wstawić do lodówki, aby całość stężała.  Ciasto podawać

Chocolate Muffin Blog
TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE 106

ciasto. Tarta z mango na migdałowym spodzie skrywa w podstawie daktyle i migdały a w kremowym musie smaki mango i kokosa. Tarta z mango nie skrywa za to zbędnych niezdrowych dodatków i zagęstników. Słodkości nadaje syrop klonowy, słodki smak daktyli oraz samego dojrzałego mango. INNE PRZEPISY NA SŁODKIE ALE ZDROWE DESERY:   KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM     TRUSKAWKOWE(...)owsiane, kaszę gryczaną i migdały umieść w robocie kuchennym lub Thermomix’ie i zmiksuj na drobno. Dodaj daktyle, olej kokosowy i syrop klonowy i miksuj do momentu uzyskania lepkiego ciasta. Ciasto ma przypominać mokry piach. 2. Gotowe ciasto przełóż na formę, najlepiej taką z wyjmowanym dnem, dociskając je bardzo mocno do spodu i brzegów. Tak przygotowany spód umieść w lodówce

globuskulinarny
Scones na śniadanie 177

połowy pomarańczy 450g mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 120g masła 2 jajka (rozmiar L) 5-6 łyżek mleka szczypta soli 60g borówek (mrożonych, z ogródka) ulubiona konfitura- klasycznie truskawkowa 150ml gęstej kremówki Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Wyciskamy sok z pomarańczy i  wrzucamy do niego rodzynki. W dużej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i masło- do momentu(...)rodzynki i razem z szczyptą soli i borówkami dorzucamy do masy jajecznej (Jamie zamiast borówek użył kwaśnych wisienek). Łączymy suche i mokre składniki i mieszamy do otrzymania miękkiego, nieklejącego ciasta- można dodać odrobinę mleka jeśli ciasto jest zbyt suche. Ciasto rozwałkowujemy na 2 centymetry i szklanką wycinamy 10 bułeczek- te ostatnie po prostu ulepiłam z resztek:) Można posmarować scones mlekiem

les mirabelles
DOMEK BABY JAGI 252

znaleziony w starym zeszycie z przepisami. Ciasto pewnie znane wszystkim pod różnymi nazwami : Chatka Baby Jagi, Chatka Puchatka a w moim zeszycie pod nazwą Domek Baby Jagi. Jest to ciasto bez pieczenia, więc każdy z nim sobie poradzi, np. gdy nie ma piekarnika. Idealna propozycja na Wielkanocny stół. Z pewnością spodoba się dzieciom, a dorosłym przypomni smak dzieciństwa.   SKŁADNIKI(...)temperaturze pokojowej, 3/4 szkl. cukru pudru, olejek waniliowy, 2 łyżki kakao Polewa kakaowa: 3 łyżki masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao Dodatkowo: 1/2 op. galaretki truskawkowej, wiórki truskawkowe do dekoracji   WYKONANIE  Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szkl. wrzątku, wlewamy do prostokątnego naczynia, pozostawiamy do stężenia. Ser i masło wrzucamy do malaksera, chwilę miksujemy, dodajemy cukier

słodki bratek
Sernik truskawkowy z galaretką 105

galaretka truskawkowa Sposób przygotowania: Mąkę z proszkiem  przesiać do miski, dodać zmielone migdały.  Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem, dodać do mąki. Wszystko dokładnie  wymieszać. Ubić białka na sztywno ze szczyptą soli, przełożyć do miski i delikatnie wmieszać w pozostałe składniki. Spód tortownicy posmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać na nią ciasto

Gosia gotuje
Petit fours 87

gorącej wody 3 płaskie łyżki mąki pszennej 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Do przełożenia: 1 opakowanie surowego marcepanu (250 g) 1 słoiczek marmolady truskawkowej lub wieloowocowej (280 g) Krem maślany: 100 g masła (w temperaturze pokojowej) 200 g cukru pudru 2-3 łyżki mleka Polewa: 300 g mlecznej (lub gorzkiej) czekolady 2 łyżeczki oliwy(...)białek ubić sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i gorącą wodą na jednolitą masę, a następnie dodać ubitą pianę, mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać.  Ciasto rozsmarować na wyłożonej papierem do pieczenia największej blaszce z piekarnika (fot.1)  i piec około 15 minut w temp. 200ºC (grzanie góra-dół). Ciasto nie może zacząć się rumienić, ponieważ

Świat Ciasta