ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:255/395)

napój dżina- kawa z ginem i lodami 130

raczyć rozgrzewającymi napojami. Na niedzielę nie miałam ciasta więc w ramach deseru pyknęliśmy sobie taką kawkę z procentem. Gin ma charakterystyczny posmak, więc było to dla nas coś zupełnie nowego (bo jeśli pijemy gin to tradycyjnie z tonikiem). Taki deser i kawa w jednym.  *na dwie porcje Składniki: 2 gałki lodów truskawkowych 2 gałki lodów czekoladowych łyżka kawy sypkiej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sernik z różowym moro 181

moje ulubione, bo nie trzeba zagniatać ciasta. *foremka 25*34 cm Składniki: paczka podłużnych biszkoptów 1 kg sera na sernik (z wiaderka) 500 g twarogu w kostce 1,5 szklanki cukru 6 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju łyżka kakao 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 opakowanie galaretki truskawkowej kolorowa posypka cukrowa szczypta różowego barwnika Blaszkę do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Chrupiące ciasteczka z płatków jęczmiennych (truskawkowe) 177

łyżki mikro kropli truskawkowej (czekolada o smaku truskawkowym)   W dużej misce zmiksować masło/margarynę ze szczyptą soli i cukrem. Ciągle mieszając - wbić jajko i następnie wsypać mąkę, płatki, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Całość dokładnie połączyć - najlepiej za pomocą dłoni. Na końcu wmieszać pokruszone truskawki i mikro kropelki. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego (można

Di gotuje
Ballerina bez pieczenia 116

cudowną niespodzianką w środku. To "ciasto" to wytwór chwili. Czasami tak jest, że mamy zupełnie inny plan i kiedy półprodukty są juz gotowe wpadamy na jakiś szalony pomysł i go realizujemy. Macie tak? Bo ja mam i wtedy powstają tego typu rzeczy. Potrzebujemy: Kilka sztuk okrągłych biszkoptów 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona w 350 ml wrzątku 1 galaretka agrestowa (w zasadzie

MamaOskarka
Bezglutenowe wegańskie "brownie" 205

opcjonalnie dżem - u mnie truskawkowy 100%, bez cukru Wykonanie: 1. Pestki dyni i kaszę zmiel na mąkę - osobno, następnie zmieszaj razem 2. Dodaj proszek do pieczenia, skórkę pomarańczową, len i kakao. 3. Dodaj miód i mleko, wymieszaj 4. Cały czas mieszając dodawaj wodę, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ciasto ma być gęste, ale wilgotne) 5. Dodaj daktyle pokrojone w małą

pyszne zdrowości
Super zdrowy, pyszny i "odchudzający" koktajl truskawkowy 566

Sezon truskawkowy w pełni! Mam nadzieję, że o wartościach zdrowotnych, a tym bardziej smakowych tych owoców nikogo przekonywać nie trzeba :) Ja je uwielbiam i nie przepuszczam żadnej okazji na zjedzenie choć garstki. Sposobów na wykorzystanie truskawek jest wiele, od jedzenia ich tak po prostu, po ciasta, sałatki, przetwory, kompoty i wiele innych po różnego typu koktajle, na który dzisiaj podam

Taste Of My Day
Crepes 168

zbyt twarde. Miksujemy wszystko razem.  Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej smietany. Smażymy na złoto z obydwu stron. Ja smażyłam na oleju kokosowym. Nie pali się! Nadzienie -rozpuszczona czekolada Gianduiotto , jak nie posiadamy ,najlepiej czekolada gorzka - Dżem z truskawek 100% owoców  Owocowa Rozkosz płatki migdała  Skworcu Posmaruj jeden naleśnik dżemem truskawkowym  100 % owoców bez cukru Owocowa Rozkosz

Z Kuchni Do Kuchni
Prosty sernik na zimno z truskawkami. Ciasto bez pieczenia. 330

rynku się pojawiały... więc musiałam zrobić pierwsze ciasto z truskawkami w tym roku... wybór padł na sernik na zimno, prostszego przepisu nie znajdziecie... a jak dla mnie nie dość, że najprostszy to jeszcze najlepszy sernik na zimno!!! SKŁADNIKI: 1 kg sera zmielone, 1/2 laski wanilii, 2 żelatyny fix deserowe, 2 galaretki truskawkowe, ok. 20 truskawek, 1/2 paczki okrągłych biszkoptów. Przygotowanie

Aga w kuchni
Pierwszy w mym życiu tort na zamówienie ;) 177

żelu czerwonego (do wykończenia) Dodatki: 200g dżemu truskawkowego Banan 100g borówek 2 rurki z kremem Sos czekoladowy Przepis na biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek. Mąki przesiane dodajemy do żółtek razem z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, a następnie partiami dodajemy cukier puder dalej ubijając. Następnie dodajemy białka do reszty ciasta i mieszamy (na najwolniejszych obrotach miksera lub łyżką

Emcia Pichci
Ciasto Kopciuszek 386

makiem 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1/2 szklanki suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa 1/2 l śmietany kremówki 1 czewrwona galaretka (dałam truskawkową) 2 łyki cukru pudru Masa budyniowa: 1/2 l mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 5 łyżek cukru 1 kostka masła Polewa 1/2 kostki margaryny 5 łyżek cukru pudru (dałam kryształ(...)masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką do połaczenia składników Blaszkę o wymiarach 38x23 cm wyłożyć na dnie papierem. Nie smarować boków formy. Wlać ciasto, wyrównać i piec w 180 stopniach C około 40 minut. Biszkopt po wystudzeniu wyjąć z blaszki. Biszkopt z makiem Białka ubić na sztywno, a następnie dodawać cukier stale ubijając. Dodawać

O kuchni z uczuciem
Truskawkowy tort z białą czekoladą 173

łyżka kakao Krem: 500 ml śmietanki 36% 100 g białej czekolady 1 łyżka cukru pudru 1 fix do śmietany 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa + 1,5 szklanki wrzątku 4 łyżki likieru waniliowego Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę stopniowo dosypując cukier. Gdy piana będzie już sztywna i lśniąca zmniejszamy obroty miksera(...)przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w 160*C przez ok. 40 minut (do tzw. Suchego patyczka). Zaraz po upieczeniu wyjmujemy ciasto i z blaszką zrzucamy na podłogę (z wysokości około 50 cm). Wstawiamy do piekarnika i studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu dzielimy na dwa blaty. Krem o smaku białej czekolady

VioletoweKucharzenie
Biszkopt z Jabłkami Pod Kokosową Chmurką 70

Kolejne ciasto z serii - jak ułatwić sobie życie. W przepisie wykorzystałam gotową mieszankę na biszkopt firmy POLSKIE MŁYNY, do mieszanki wystarczy dodać jajka, wodę zmiksować i gotowe. Najlepsze jest to... że zawsze się udaje i nigdy nie opadnie. Przepis na formę : 24cm x 33cm SKŁADNIKI NA BISZKOPT: Gotowa mieszanka z firmy POLSKIE MŁYNY - biszkopt z mąki Szymanowskiej 4 jajka(...)łyżki wody SKŁADNIKI NA MASĘ JABŁKOWĄ: 1,5 kg jabłek (waga przed obraniem) 1 łyżka cukru 2 galaretki truskawkowe SKŁADNIKI NA MASĘ BUDYNIOWĄ: 500ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1/2 szkl cukru cukier waniliowy 250g masła SKŁADNIKI NA POSYPANIE GÓRY: 100g kokosu 2 łyżki masła 2 łyżki cukru WYKONANIE: 1. Do miski wsypujemy mieszankę na biszkopt

Dziś Ja gotuje
składanka jabłkowa z musem czekoladowym 139

mylić z bezą) były jabłka w galaretce, mus czekoladowy, ciastka i lekka pianka. Wszystko zgrało się idealnie. Zresztą sami spróbujcie, bardzo polecam! Uwaga- żeby wszystkie warstwy porządnie stężały i ciasto dobrze się kroiło, należy przygotować je dzień przed planowanym podaniem. *foremka 25*34 cm Składniki: na blat z białek: 6 białek 60 g mąki pszennej 50 g cukru(...)soku z cytryny  na mus czekoladowy: 350 ml śmietanki 30% 130 g czekolady deserowej (lub pół na pół z mleczną)  na piankę: 300 ml śmietanki 30% galaretka truskawkowa  dodatkowo: ok. 24 kakaowe herbatniki 12 podłużnych biszkoptów lady fingers  3 łyżki wiórków czekoladowych  1/2 szklanki mleka   Białka z solą ubić na sztywno, nadal ubijając dodawać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Drożdżówka z marmoladą 157

szklanki mąki pszennej + 1 szklanka do podsypywania Szczypta soli 0,5 szklanki mleka 2 jajka 100 g cukru 25 g świeżych drożdży 60 g margaryny 230 g marmolady truskawkowej Kruszonka: 25 g margaryny 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru Wszystkie składniki przygotowujemy wcześniej, muszą mieć podobną temperaturę.  Jako pierwszy przygotowujemy rozczyn drożdżowy. Mieszamy ze sobą pokruszone drożdże(...)mąki, cukier, szczyptę soli, jajka. Dolewamy rozczyn i resztę mleka. Wszystko wyrabiamy na gładką kleistą masę. Na stolnicy rozsypujemy mąkę, wylewamy masę i zagniatamy do momentu uzyskania gładkiego elastycznego ciasta. Ciasto podsypujemy mąką tak aby odchodziło od rąk. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 60 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie formujemy prostokątny placek, rozsmarowujemy marmoladę po całości, zwijamy w rulon

VioletoweKucharzenie
Sernik z galaretką na biszkopcie 80

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z galaretką na biszkopcie Składniki Składniki na spód: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g dżemu (np. truskawkowy) Składniki na masę serową: 500 g sera białego z wiaderka 500 g śmietanki 30 % lub 36 % 3 łyżki żelatyny 4 łyżki cukru pudru 2 galaretki owocowe (agrestowa i cytrynowa) Dodatkowo(...)posypanej bułką tartą. Forma o wymiarach 24×30. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 30-40 minut. Nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia ponieważ ciasto opadnie. Studzimy. Kroimy na pół i smarujemy dżemem. Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami zimnej wody i odstawiamy na chwilę żeby napęczniała. Po kilku minutach zalewamy gorącą wodą 1/3 szklanki i mieszamy

To co lubię - gotuję i polecam