ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:209/395)

ciasto czekoladowe z mascarpone i truskawkami 1006

pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia i przecinamy na dwa krążki. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 200 ml gorącej wody dodatkowo(...)sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy. Do rozmiksowanego serka dodajemy ubitą śmietankę z galaretko i chwilkę miksujemy, dosłownie tylko do połączenia się składników. W tortownicy umieszczamy jeden z krążków ciasta. Truskawki przecinamy wzdłuż i układamy na cieście w koło obręczy przecięciem na zewnątrz. Wykładamy cały krem. Na masie umieszczamy drugi blat, lekko dociskamy, polewamy polewą czekoladową dekorujemy truskawkami i listkami mięty

Domowy Smak Jedzenia
3 bit owocowo-sernikowy 122

masy budyniowej jest w domu zawsze, połowa wiaderka kremowego twarogu sernikowego z dodatkiem mascarpone pozostała po serniku czekoladowym, owoców mrożonych pod dostatkiem, więc nie było co zwlekać. Przygotowałam ciasto, które mną samą w smaku zachwyciło :) Wybaczcie, że to powiem, ale wyszedł pyszny! Zresztą, po co mówić, jak to widać 😝 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE(...)Warstwa truskawkowa: 500ml wody 3 galaretki truskawkowe 500g świeżych lub mrożonych truskawek 200g twarogu sernikowego z mascarpone President Warstwa wierzchnia: 300g twarogu sernikowego z mascarpone President 200ml słodkiej 30% śmietanki 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 40ml wody 1 galaretka wiśniowa rozpuszczona w 300ml wody Sposób przygotowania: Formę w której będziemy przygotowywać ciasto wykładamy papierem do pieczenia lub folią

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z masą budyniową i truskawkami 144

Dzień dobry :-) Sezon na truskawki trwa, szkoda że jeszcze chwilkę i będzie się kończył. Póki co trzeba korzystać :-) Ja dziś mam dla Was propozycję ciasta z masą i truskawkami właśnie. Jest pyszne, proste w przygotowaniu. Polecam i życzę Wam miłego piątku :-) Blaszka: 23x33 cm Składniki biszkopt: 6 jajek L 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki drobnego cukru 1,5 łyżeczki(...)się połączą, to dodajemy startą gorzką czekoladę, mieszamy.  Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe truskawki 1. Galaretki rozpuszczamy w takiej ilości wrzątku jak na jedną. Odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. 2. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na ćwiartki lub jak kto woli :-) Przełożenie ciasta: biszkopt - 1/2 masy budyniowej - biszkopt - pozostała część masy budyniowej - truskawki - galaretka

kruche babeczki
Tort marchewkowy z kremem z batatów 90

Ciasto marchewkowe chyba każdy lubi… A tort z marchewkowych biszkoptów przełożonych zdrowym i pysznym kremem z batatów to uczta dla podniebienia Polecam gorąco! Polecam również tort makowy z brzoskwiniami , tort czekoladowo-truskawkowy , jogurtowy , tort owocowy na zimno , tort z japońską herbatą matcha , tort Oreo , bezglutenowy tort czekoladowy . Składniki: Biszkopt (proporcje na 1 biszkopt, a potrzebujemy 2 sztuki): 1 szklanka(...)pojawią się grudki przypominające ścięte mleko (to prawidłowa konsystencja). Dolewamy to d mieszanki z mąką i mieszamy. Dodajemy marchewkę startą na grubych oczkach tarki i całość krótko mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i bokiem posmarowanym niewielką ilością oleju. Potrzebujemy dwa takie biszkopty do naszego tortu marchewkowego i najlepiej upiec je jednocześnie w oddzielnych foremkach (przynajmniej

Lamarida.pl
Lekki piankowy tort na zimno 153

przygotować jakieś fajne ciasto dla babć. Dzisiejszy przepis jest idealny do tego. Bardzo szybki w przygotowaniu, lekki i niezwykle smaczny tort na zimno. Udaje się zawsze i każdemu, dlatego bez obaw możecie go zrobić. Składniki: Kilka biszkoptów 400g mieszanki owoców leśnych  330ml śmietanki kremówki 30% 2 opakowania galaretki (ulubiony smak np. owoców leśnych, wiśniowa lub truskawkowa) 1 łyżka cukru

Kolizje Smaków
Tarta z gruszek i truskawek jak szarlotka 128

ciasto powstało trochę z tęsknoty za rabarbarem i jego pięknym czerwonym kolorem w wypiekach, trochę z miłości do truskawek a trochę z zachwytu nad smakiem cynamonu w klasycznej szarlotce z jabłek . Gruszki przecież też mają wiele odmian do pieczenia i też dobrze smakują z cynamonem. Taka szarlotka z gruszek na pewno skradnie wasze serce, bo pod warstwą kruszonki i cynamonowych(...)szczypta soli łyżeczka cynamonu konfitura truskawkowa (u mnie Łowicz) Kruszonka: 50 g masła 1/5 szklanki cukru pół szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki cynamonu szczypta soli garść migdałów do dekoracji (u mnie łuskane i kilka ze skórką) Przepis na szarlotkę z gruszek i truskawek Zagniatamy razem składniki tarty i wkładamy ciasto na 15 minut do zamrażalki

Ugotowane pozamiatane
Ciasto z musem truskawkowym ... bez pieczenia 192

Sezon na truskawki rozpoczęty więc czas na ciasto ! Dzisiejszy deser składa się z niewielkiej liczby składników i nie wymaga wielkich umiejętności cukierniczych  😉 Składniki  na foremkę ok. 11x30 : 20 szt. herbatników maślanych 2 łyżki margaryny lub masła 600 g truskawek 2 op. galaretki truskawkowej 1,5 płaskiej łyżki żelatyny ew. 1 łyżeczka cukru (jeżeli truskawki nie są słodkie(...)musu z truskawek - całość wymieszać. Musem zalej herbatniki i wstaw na ok. 2 godziny do zamrażarki. Kremówkę ubij na sztywno, dodaj cukier puder - wyłóż na mus i wyrównaj masę. Ciasto wstaw do lodówki a przed podaniem udekoruj truskawkami, migdałami i posiekaną czekoladą. Ps. Ciasto należy podawać mocno schłodzone

Alutka-Gotuje
Proste ciasto czekoladowe z truskawkami 153

dzwonią, że niedługo przyjadą. Składniki na ciasto większość z nas ma w swoich kuchennych szafkach. Polecam. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej niepełna szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią Skworcu 1 szklanka mleka 3 łyżki naturalnego kakao – wykorzystałam od Skworcu 2 jajka 1/2 szklanki oleju 3 łyżki dżemu malinowego lub truskawkowego 1 łyżeczka sody kilka truskawek(...)Następnie wbijamy jajka, wlewamy mleko, olej, dodajemy dżem (u mnie dziś malinowy) i wszystko miksujemy do połączenia składników. Masę wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką tortownicę. Na wierzch ciasta układamy połówki truskawek (można je lekko wcisnąć w ciasto). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, środkowy poziom, bez termoobiegu). Stan pieczenia warto sprawdzić patyczkiem. Ciasto

Słodkie okruszki
Ciasto "4 w 1" 186

musisz piec czterech ciast. Proponuję ciasto "4 w 1" przełożone kremem budyniowym  i frużeliną wiśniową. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1/3 szklanka oleju 0,5 szklanki wiórków kokosowych 0,5 szklanki maku 2 łyżki kakao kisiel truskawkowy Krem budyniowy: 250g masła  3 szklanki(...)pianę stopniowo dodając cukier. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia, ocet i ucieramy. Do piany dodajemy masę z żółtek. Dodajemy również przesianą mąkę, a na końcu olej. Dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 4 równe części. Do pierwszej części dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej - mak, do trzeciej - kakao, a do czwartej  - kisiel. Do wysmarowanej masłem prostokątnej  blaszki nakładamy łyżką

Pyszności Słodkości
jabłkowy rabarbar w cieście ucieranym... 173

margaryna, 3/4 szklanki cukier, 1 łyżeczka cukier waniliowy, 1,5 szklanki mąka tortowa, 1 czubata łyżeczka proszek do pieczenia, 1/2 kg rabarbar, 1 litr jabłka prażone, 1 opakowanie kisiel truskawkowy, 1/2 szklanki woda, 2 łyżki cukier ,- do posypania cukier puder miałam porcje rabarbaru zamrożone i taki użyłam jak również litrowy słoik prażonych jabłek rabarbar zamrożony opłukać ciepłą wodą i dodać(...)ciut wodą i zagęścić owoce - odstawić do wystudzenia jajka, cukier, miękka palma, cukier waniliowy wszystko utrzeć mikserem do białości wsypać mąkę z proszkiem i mikserem utrzeć na dość gęste ciasto tortownica 22cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować niczym na dno wyłożyć 3/4 ciasta - zimne kisielowe owoce - resztę ciasta piec w 200C około 40-45 minut ostudzone ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik dwukolorowy z sera koziego 112

Kto by pomyślał, że z sera koziego można przygotować sernik? A można i to w dodatku dwukolorowy!  Składniki: Spód: 100g mąki orkiszowej 20g erytrytolu 50g

Truskawkowa Fiesta
Torcik kawowo-jogurtowy 103

Dietetyczne torciki to rzadkość, a tu ba! Przygotowałam w zdrowej wersji torcik kawowo-jogurtowy! Bardzo prosty w wykonaniu! Biszkopt nasączony kawą jest rewelacyjny! Składniki: Biszkopt 2

Truskawkowa Fiesta
nalewka truskawkowa [+18] 271

składniki: 1500 g świeżych truskawek 250 ml spirytusu 1000 ml wódki 45 % 2 szkl cukru 1 laska wanilii wykonanie: Z truskawek usuwamy szypułki. Myjemy je, osuszamy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto marchewkowe z bakaliami 123

Ciasto robiłam pierwszy raz, ale zanim upiekłam przewertowałam kilka stron z przepisami, by w końcu dopasować składniki pod siebie:) Składniki:  Tortownica o śr. 24cm: 200g cukru kryształu 150ml oleju 3 jajka 250g startej marchewki 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki dżemu truskawkowego 200g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka sody, cynamonu i proszku do pieczenia(...)marchewkę, oraz bakalie i czekoladę pokrojoną w drobną kostkę. 2. Wymieszaną masę łączymy z przesianymi mąkami, proszkiem do pieczenia, kakaem, cynamonem i sodą oczyszczoną. Dodajemy szczyptę soli. 3.  Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Boki tortownicy smarujemy wcześniej margaryną i posypujemy bułką tartą. Pieczemy w temp 190st C przez ok 70minut (do suchego patyczka). Przestudzone

Kuchnia w czekoladzie
Pączki z ziemniaków 90

się za robotę.  Gniotłam, ciasto rosło, gniotłam, pączki rosły. Tak mi zeszło do troszkę późnego wieczoru   Jednak czego nie robi się dla własnego podniebienia Do zrobienia pączków potrzebowałam: *1/2 kg mąki * 3/4 szklanki mleka * 4 łyżki cukru * 5 dkg drożdży * 1/3 kostki masła * 4 żółtka * 3-4 ziemniaki * powidła – miałam truskawkowe Ugotowałam ziemniaki i zgniotłam tłuczkiem(...)rozmieszałam z zaczynem. Pozostawiłam do wyrośnięcia. Rozpuściłam masło. Jak zaczyn wyrósł, wlałam go do mąki i żółtek, dodałam też roztopione masło. Zagniotłam wszystko porządnie. Właściwie gniotłam dość długo, ponieważ ciasto drożdżowe potrzebuje poświęcenia mu czasu.  Pozostawiłam do wyrośnięcia.  Jak już ciasto wyrosło, zaczęłam porcjować na mniejsze kawałki. Z tej ilości ciasta wychodzi 14 pączków. Każdy kawałeczek nadziewałam powidłami

Pieprzyć z Fantazją