ciasto puch - 2218 przepisów (strona:66/148)

Czekoladowa babka na białkach 228

Wilgotne w środku, całość oblane polewą czekoladową i posypane prażonymi płatkami migdałowymi. Składniki na ciasto: 100 g masła 200 g cukru 200 g czekolady gorzkiej 130 g mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 8 białek Miękkie masło ucieramy z 50g cukru na puch, a następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę, przesianą mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy. Przeczytaj cały przepis

AleTorcik
Babeczki tiramisu 185

likieru Baileys Dodatkowo: kakao  Przygotowanie: Babeczki: Masło z cukrem ubić mikserem na biały puch, następnie dodać jajka, mleko oraz wanilię. W misce wymieszac mąke z proszkiem do pieczenia, solą i kawą w granulkach. Partiami dodawać suche składniki do mokrych i wymieszać. Ciasto przełozyć do papilotek i piec w temp. 180*C przez ok. 20-25 minut

Malinowo w kuchni
Tort czekoladowy 504

połączyć z masą jajeczną. Dno tortownicy (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz. Wylać biszkopt. Ciasto piec ok 30 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Po ostudzeniu przekroić na 3 blaty. Masa nutellowa: zimną śmietankę ubić ze śmietan-fixami na puch. Nadal ucierając dodawać po łyżce mascarpone i nutelli.  Blaty naponczować i przekładać masą. Cały

Smakołyki Asi
Makowiec Japoński 2731

lekka „okroiłam”. Wykonanie ciasta jest proste, i jedynie osączanie maku może lekko zniechęcać;) Powiem Wam jednak, że warto się skusić i zamiast masy makowej kupić do tego ciasta mak mielony. 500 g mielonego maku (może być też zwykły mak, jednak po sparzeniu mlekiem i odsączeniu, należy go zmielić – polecam kupić od razu mak mielony(...)odciskamy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem oraz żółtkami na puch. Dodajemy jabłka, kaszę mannę, mak i proszek do pieczenia – miksujemy do połączenia, zmniejszając obroty miksera. W dużej szklanej lub metalowej misce ubijamy na sztywno białka. Pianę z białek delikatnie łączymy szpatułką z resztą składników. Ciasto przelewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika

Smaki Na Talerzu
Jabłecznik ucierany z nutą pomarańczy 219

masło z cukrami na jasną masę (ja ubijam mikserem tak długo, aż zrobi się puch ok. 2 min), dodać jajka na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, utrzeć, dodać po łyżce śmietanę, dokładnie połączyć.  Piekarnik nagrzać do 175 C. Połowę ciasta wyłożyć łyżką na blachę, wyrównać (35x25), rozłożyć jabłka, nałożyć pozostałe ciasto delikatnie wygładzając łyżką

Kubki smaku
Sernik z białą czekoladą i wiśniami 172

spodzie z kremem z białej czekolady i wiśniami, smakuje wyśmienicie, jest kremowy, delikatny niczym puch, z każdym kęsem smakuje lepiej! Najlepszy wypiek na poprawę nastroju, najsmaczniejszy jest schłodzony, jednym słowem deser z klasą. Zamiast wiśni może spróbujecie teraz z truskawkami? Pycha. Składniki: Ciasto kruche: 20 dag mąki pszennej 10 dag masła 8 dag cukru 2 żółtka Masa serowa

Wanilia i Kardamon
Pączki z nadzieniem z róży 156

naciśnięciu wrócić do poprzedniego kształtu a do tego ma być lekki jak puch..... I moje takie są! Po prostu doskonałe. Najlepsze jakie kiedykolwiek jadłam. Polecam Wam ten przepis z całego serca! Sekretem dobrych pączków są dobre składniki i trochę cierpliwości (ciasto musi dobrze wyrosnąć!). Zastosujcie się do tych rad a też zostaniecie mistrzami wypiekania pączków :) Zatem do dzieła

Smakołyki Asi
Serowo-waniliowe bułeczki 203

mikser ręczny Russell Hobbs  o mocy 350 Wat), dodajemy miękkie masło, ubijamy dalej na puch. Do miski przekładamy twaróg waniliowy i 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, miksujemy na średnich obrotach. Do masy serowej dodajemy stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, łączymy dokładnie. Ciasto przekładamy na obsypany delikatnie mąką blat i rozwałkowujemy na grubość ok 2 cm. Za pomocą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Keks Z Rabarbarem 168

Temperaturze Pokojowej ! 1. Masło miksujemy z cukrem na puch. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy cały czas. 2. Na sam koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy szpatułką. 3. Rabarbar kroimy w cząsteczki, obtaczamy w mące i dodajemy razem z bakaliami do masy. 4. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Ciasto pieczemy

Gotowanie...to proste !
Kostka orzechowa przekładana nutellą 164

lemon curd Ja poszłam na łatwiznę i mój krem czekoladowo – orzechowy to najzwyklejsza w świecie nutella. Myślę jednak, że warto byłoby ja zastąpić jakimś kremem własnego wyrobu. Ciasto byłoby wtedy na pewno smaczniejsze i zdrowsze. Składniki na blaszkę 20×20 cm: Biszkopt orzechowy: – 4 białka – 4 łyżki cukru – 3 łyżki mąki pszennej(...)stopniach. Odstawiłam do ostudzenia. Gdy wszystkie elementy wystygły zmiksowałam masło na puch i dodawałam do niego powoli budyń. Na biszkopt orzechowy nałożyłam warstwę nutelli. Na niej poukładałam herbatniki, które nasączyłam nalewką malinową, a na końcu nałożyłam krem budyniowy. To co widzicie na wierzchu ciasta to roztarte pomiędzy palcami resztki herbatników oraz odrobina kakao. Z foremki wykroiłam 12 porcji

Relaxtime
CIASTO CZEKOLADOWE Z BURAKAMI 163

Ciasto z dodatkiem buraka , to ciasto pyszne, wilgotne, po prostu do wypróbowania! Polecam gorąco...Bo smak jest obłędny! Składniki -250 g buraków -2 łyżki oliwy -200 g czekolady 70% 180 g masła -5 jaj -150 g cukru brązowego -2 łyżki miodu wielokwiatowego  MIODY POLSKIE -130 g mąki pszennej pełnoziarnistej -pół szklanki kakao naturalnego  SKWORCU -1 czubata łyżeczka proszku(...)dodaj miód, masło. Rozpuść. Wystudz. Ubij żółtka na puch, połącz ciągle miksując z burakami. Następnie dodaj masę miodowo -czekoladową. Żółtka ubij na sztywno z cukrem i dużą drewnianą łyżką delikatnie wymieszaj z masą czekoladowo – buraczaną. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao, sól.  Wymieszaj ,aż ciasto będzie jednolite ,ale puszyste. Przełóż do długiej około

Z Kuchni Do Kuchni
Kostka cappuccino 328

Moje imieninowe ciasto. Pyszne, lekkie. Nie za słodkie i z aromatem kawy. Jeśli kogoś przekonałam do tych smaków, to zapraszam. Składniki :Biszkopt :* 3 jajka* szklanka mąki pszennej* łyżeczka proszku do pieczenia* 3/4 szklanki cukruPrzygotowanie :Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut(...)przestudzić i po troszkę dolewać do ubijanej kremówki. Na połowę nasączonego biszkoptu wylać masę budyniową, przykryć ją drugim biszkoptem, nasączyć. Przygotowaną masę z kremówek wylać na drugi biszkopt. Schłodzić. Ciasto można posypać wiórkami czekolady

Magiczne Życie Marty
Ciasto Gryczano-Bananowe Z Gorzką Czekoladą "Big Ciastko" 138

ciasto jest dla tych którzy lubią dodatek mąki gryczanej w wypiekach. Nam to ciasto średnio przypadło do smaku, ale postanowiłam je opublikować ponieważ wiem, że niektórym na pewno posmakuje, a dodatek tych czekoladowych, gorzkich piegów powoduje, że wygląda jak takie duże amerykańskie ciastko ;) :) Składniki na tortownicę o śred. 23 cm: 150 g masła 100 g cukru lub ksylitolu 3 jajka(...)karobu 1. Masło z cukrem ucieramy na puch. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy. 2. Następnie dodajemy po trochu suchych składników, a na sam koniec rozgniecione, polane sokiem z cytryny banany. Mieszamy całość i wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wykładamy/wciskamy delikatnie w ciasto kawałeczki gorzkiej czekolady. Pieczemy w 180 stop bez termoobiegu

Gotowanie...to proste !
ciasto miodowe brazylianka 334

mąki 200 g cukru pudru 100 g masła 2 jajka 4 łyżki miodu, płynnego 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki sody wykonanie: Z podanych składników zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy na 3 części i pieczemy każdy placek w 180 st. C przez ok. 15- 20 min. składniki na krem: 250 ml meka 100 g cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyża(...)puch, dodajemy stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładki krem. składniki na masę jabłkową: 1000 g jabłek 1 galaretka np. o smaku pomarańczowym 60 ml gorącej wody wykonanie: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy do jabłek, mieszamy i zestawiamy z ognia. Na pierwszy blat ciasta wykładamy krem budyniowy

Domowy Smak Jedzenia
Murzynek z kremem 182

smakowało i zostało zjedzone do ostatniego kawałka. Wyszło trochę w takim tortowym stylu. Jak dla mnie było ciut za słodkie, ale to mogła być zasługa dodatku czekolady mlecznej. Ciasto: 220 g masła (dałam 240g) 180 g drobnego cukru 4 łyżki kakao 100 ml mleka 150 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki rumu 4 jajka Krem(...)około 10 minut). Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Miękkie masło ucieramy na puch. Nie przerywając miksowania dodajemy krem jajeczny. Masę dzielimy na dwie części. Jedną część masy łączymy z ajerkoniakiem i 1 łyżką roztopionej czekolady. Do drugiej części wlewamy pozostałą czekoladę oraz imbir, mieszamy. Wystudzone ciasto kroimy na 2-3 blaty. Nasączamy je naparem przygotowanym z rozpuszczonej

Smaki Na Talerzu
Babki i babeczki -podsumowanie akcji 197

będzie jeszcze więcej...Dziękuję bardzo za udział w akcji i zapraszam ponownie za rok.. Babki i babeczki-2012 Babki i babeczki-2013 A'la kuchnia Zielona babka czyli ciasto z cukinią Amanda Ricci-Butik z Przepisami Babka wielkanocna z bakaliami Apetyt i smak Babka orzechowa Babka trójkolorowa Arnikowa kuchnia Babka orzechowa z nutellą Babeczka Muffinki z prince polo Babeczki(...)makiem-bezglutenowa Cooking & goodlooking Babka-cytrynowy puch Crazy Cooking Creations Babeczki z masłem orzechowym i dżemem Czarna wisienka Bananowa babeczka z mikrofali Owsiana babeczka z kokosem Waniliowa babka jogurtowaBabeczki nadziane chałwąBabeczki waniliowe Czerwień i błękit Babka drożdżowa z dżemem borowkowym Babka mleczna z kolorową posypkąMuffiny z gruszkami iczekoladą Domowe ciasta i obiady Babka z krówkami Drożdżówka

Moje domowe kucharzenie
Ciasto leśny mech -ciasto ze szpinaku 229

planowałam szpinakowe ciacho,  słyszałam różna opinie, jednym smakowało innym nie. Postanowiłam sama to sprawdzić i nie żałuję, ciasto przepyszne, szpinak wcale niewyczuwalny.  Piękne wizualnie i godne polecenia ciasto ze szpinaku, u mnie z bitą śmietaną, brzoskwiniami i  granatem na wierzchu.  Warto je upiec np na Święta:) Szczerze polecam :) 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450 g) kupicie tutaj(...)Całe jajka ucieram z cukrem na puch, następnie dolewam olej, cały czas miksując wsypuję porcjami przesianą mąkę i proszek do pieczenia.  Do odsączonego szpinaku dodaję 2-3 łyżki masy i rozdrabniam go za pomocą blendera.   Następnie przekładam go do reszty masy i miksuję całość aż się razem zmiesza. Ciasto przekładam do blaszki

Takie tam pichcenie
Cytrusowe ciasto z figami i daktylami 192

zdecydowanie bardziej wilgotny. Zapach rozchodzący się po całym domu w trakcie pieczenia ciasta... bezcenny ! Inspirację do upieczenia ciasta czerpałam z przepisu zamieszczonego na blogu Gotuje bo lubi. Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Składniki: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 100 g masła 150 g sera ricotta 2,5 szklanki mąki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku(...)proszkiem W osobnej misce ucieramy na puch jajka z cukrem. Do ubitej masy jajecznej dodajemy 1/3  sypkich składników, mieszamy, następnie dodajemy 1/3 masy cytrusowej  i mieszamy. Powtarzamy tę czynność do wyczerpania się składników. Bakalie mieszamy z odrobiną mąki, zapobiegnie to opadaniu owoców na dno ciasta, po czym dodajemy je do cista, delikatnie mieszając

Kulinarne przygody Gatity
Pijany przekładaniec (Pijak) 264

ciasto ostygnie, ułożyć je na pierwszej warstwie. III warstwa: Mleko podgrzać. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać obie mąki, ekstrakt waniliowy i wymieszać. Cienkim strumieniem wlać gorące mleko do żółtek z mąką i (cały czas mieszając) zagotować. Trzymać na ogniu, aż masa zgęstnieje, następnie odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć na puch i (nie przerywając ucierania) dodawać po łyżce(...)miseczki, zalać śmietaną. W kąpieli wodnej podgrzać czekoladę i śmietanę, mieszając od czasu do czasu, aż wszystko się rozpuści i powstanie gładka masa. Pozostawić polewę by przestygła, następnie polać ciasto i wstawić na kilka godzin do lodówki. Źródło/ Inspiracja: Najlepsze wypieki czytelników "Poradnika Domowego

Domowa Cookierenka Agi
torcik z truskawkami 330

dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Dodajemy wymieszane suche składniki i przy pomocy np. szpatułki delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy (średnica 25 cm lub nawet troszkę większej, gdyż ciasto po „złożeniu” wyszło wysokie) wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w 170 st. C. przez ok 20 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. składniki na krem(...)zgęstnieje. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo ostudzony budyń i całość miksujemy. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej części dodajemy kakao i miksujemy. ponadto: 1 galaretka cytrynowa ok. 300 g świeżych truskawek 350 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Truskawki kroimy na połówki. wykonanie ciasta: Na wystudzonym cieście luźno

Domowy Smak Jedzenia
Babka pomarańczowa z makiem i czekoladą 141

ukręcić, a potem hop do piekarnika.  Wystudzoną można polać ulubioną czekoladą, najlepiej gorzką, która fajnie komponuje się z pomarańczami. Uważam, że Boże Narodzenie nie może się obyć bez ciast z makiem, a taka babka może być fajnym dopełnieniem. ;) * SKŁADNIKI na formę na babkę o średnicy 23 cm Babka makowa: 200 g masła + do posmarowania formy 200 g cukru(...)cukrem za pomocą miksera na puch. Następnie zacznij wbijać po jednym jajku, nie przerywając ubijania. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj do reszty masy. Wsyp mak, dodaj otartą skórkę z pomarańczy oraz ekstrakt waniliowy. Zmiksuj ponowie do połączenia składników. Formę na babkę posmaruj masłem i wysyp mąką. Wlej ciasto i wstaw do piekarnika nagrzanego

Food Square