pierwszy wpis. Oczywiście jak przystało w sezonie z truskawkami w roli głównej. Moje dziecko zaoferowało się, że przyniesie ciasto na piknik z okazji zakończenia roku w przedszkolu. Co zrobić, żeby smakowało rodzicom i podobało dzieciom, które jedzą oczami? Moja propozycja to Pianka truskawkowa na biszkopcie. Nie wymaga dużo wysiłku, a do tego zawsze wychodzi. Jeżeli dzieci będą przy tym pomagać(...)proszek wymieszać, przesiać i po łyżce dodawać do masy. Mieszać na wolnych obrotach miksera lub łyżką. Ciasto wylać na głęboką blachę (25 x 35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 20-25 minut w 180°C (góra/dół). Wystudzić. Pianka 10 łyżeczek żelatyny 400 g truskawek 500 g chudego serka 400 g śmietany kremówki (do ubijania) 75 g drobnego
Pełny talerzfont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Potrójnie truskawkowe ciasto bez pieczenia. Szybkie w przygotowaniu i świetnie smakuje. Idealne również w wersji malinowej. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 600g truskawek + truskawki na górę(...)pudru 3 galaretki truskawkowe 5 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: biszkopty podłużne lub okrągłe wg uznania. U mnie biszkopciki jaśki z przełożeniem owocowym. Można również wyłożyć piankę na upieczonym wcześniej biszkopcie lub zupełnie pominąć spód i przygotować ciasto na nieco mniejszej blaszce lub tortownicy. Przygotowanie: Biszkopty ułożyć na blaszce, będzie to spod naszego ciasta. Truskawki zmiksować. Jedną galaretkę + żelatynę rozpuścić w pół
W garach u Gosiciasta z kwaskowymi owocami pleśniak wyszedł idealny. Jedyne co mogę zmienić w tym przepisie następnym razem to użyć trochę mniejszej blachy… Poza tym ciasto wyszło pyszne, delikatnie kruche, z dodatkiem kwaskowych owoców i pianką … Zapraszam PleśniakSkładniki:1,5 szklanki mąki pszennej1,5 szklanki mąki krupczatki250 g masła2 cukry waniliowe5 jajek (żółtka i białka oddzielnie)2 łyżki kwaśnej śmietany2(...)Odstawiamy do przestudzenia. 2. Do miski wsypujemy oba rodzaje mąki, żółtka, cukier waniliowy, proszek i zimne masło i kwaśną śmietanę. Siekamy wszystko aż zrobią się okruchy i szybko zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy 2 łyżki kakao i zagniatamy do połączenia. Wszystkie trzy kawałki wkładamy do woreczków foliowych i wkładamy na minimum pół godziny
UgotujmyTo.plodmieni ulubione desery. Można używać jej zarówno jako dodatku do ciast, ale także podawać w formie samodzielnego deseru w towarzystwie ulubionych owoców. Efekt za każdym razem pysznie zaskoczy – nie tylko wyglądem, ale i smakiem. A Wy co myślicie o nowej galaretce? Przygotowałam galaretkowy deser w kształcie serca z galaretkowymi piankami z dodatkiem mleka skondensowanego. Składniki: 3 galaretki przezroczyste WINIARY(...)mnie WINIARY) a następnie inne kształty. Kształty mogą nachodzić na siebie. Ważne żeby było kilka warstw kolorowych pianek. Rozpuszczamy 2 torebki galaretek przezroczystych w 1 litrze wody i czekamy aż galaretka wystygnie. Zalewamy zimną ale jeszcze nie stężałą galaretką nasze ciasto (tak aby pokryły się wszystkie warstwy) i wkładamy do lodówki aż wszystko stężeje. Po kilku godzinach ciasto jest gotowe
Kuchnia w oparachJest to jedno z ulubionych ciast mojej Mamci dlatego nie mogło go tutaj zabraknąc!Ciasto nie tylko pięknie wygląda , ale i smakuje naprawdę rewelacyjnie!Delikatna biszkoptowa rolada z dodatkiem lekkiego , waniliowego kremu / pianki aż rozpływa się w ustach!Wygląda bardzo skomplikowanie , a tak naprawdę jest niezwykle łatwym i zarazem niesamowicie smacznym , lekkim ciastem , które nie wymaga wiele pracy , a jedynie
Ostra na SłodkoCiasto ptasie mleczko z truskawkami i galaretką. Bez pieczenia. Ciasto jest puszyste i bardzo delikatne. Na herbatnikach, łagodny smak pianki przełamują wyraziste truskawki w towarzystwie wieloowocowej bezbarwnej galaretki. Jak wykonać ten deser pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative , a nie ominą Cię nowe przepisy. PTASIE MLECZKO Z TRUSKAWKAMI SKŁADNIKI: Ptasie mleczko: białka kurze(...)herbatniki. Na herbatniki wylewamy masę piankową, wyrównujemy i wstawiamy na 15 min. do lodówki. Następnie układamy na górze truskawki, zalewamy tężejącą gal aretką i wstawiamy ciasto do lodówki na przynajmniej 4 godzinki a najlepiej zostawić na noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
RITA food channelpowiecie na delikatną piankę na kruchym spodzie, o smaku owoców leśnych? Robi się błyskawicznie, zjada się jeszcze szybciej. Jedyne co, to trzeba poczekać, aż wystygnie i tylko potem konsumować a wtedy czas baaaardzo się dłuży Składniki: – 1,5 szklanki + 1,5 łyżki mąki – 125g masła – 220g cukru – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli(...)masłem. Wsypać do miski, dodać 100g cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia i szczyptę soli. Białka oddzielić od żółtek, białka schować do lodówki, żółtka dodać do mąki. Wyrobić ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Zamrożone owoce wyłożyć na sito, przelać wrzątkiem, odczekać 10 minut, wyłożyć na ręcznik papierowy by lekko osuszyć. Schłodzone białka ubić
Smaki Arminerodzinka. Piankowiec Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 15 g cukru wanilinowego 4 łyżki mąki 1 kisiel (o dowolnym smaku, u mnie truskawkowy) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka: 700 ml zagęszczonego mleczka niesłodzonego (dobrze schłodzone) 3 opakowania kolorowych galaretek (u mnie truskawkowa, agrestowa i brzoskwiniowa) 3 utrwalacze do śmietany Wymiary formy 33 cm x 24 cm Na początku(...)całkowitego stężenia. Po tym czasie czynność powtarzamy z drugą galaretką. Gotową piankę wylewamy na stężały pierwszy kolor i tym razem przykrywamy ją drugą częścią biszkoptu. Ponownie odstawiamy do stężenia. Na koniec, tak samo jak wyżej, przygotowujmy trzecią piankę. Jak tylko zacznie tężeć wylewamy ją na samą górę ciasta. Całość pozostawiamy na noc do całkowitego stężenia. Smacznego Artykuł Piankowiec pochodzi
PatiGotujeGorąca czekolada ze złotą pianką i niezwykłe produkty od GoodMiód Lubicie czekoladę? Ja uwielbiam. Idealna na deser, idealna jako dodatek do ciast (polecam Wam moją czekoladową babkę), wyśmienita w wersji na gorąco Dziś mam dla Was prosty przepis na gorącą czekoladę ze złotą pianką. Zimą, to jeden z moich ulubionych deserów. Zwłaszcza, gdy wracam z długiej wycieczki lub byłam
Słodkie okruszkijeden bukiet z kwiaciarni za miliony monet. Czasem można, a nawet trzeba pokusić się upiec proste domowe ciasto. Słodka kanapka z domowymi powidłami które smażyłam w tamtym sezonie u schyłku lata z bezową pianką i kakaową kruszonką jest pyszna! Ten pomysł wpadł mi do głowy podczas spaceru, wiedziałam już, że dam go na konkurs
Wanilia i KardamonProsty zwyczajny biszkopt w kolorze miłości z puszystą pianką wewnątrz na bazie śmietanki i mleka skondensowanego, tworzy pyszną całość, jest lekkie i efektowne, na zbliżające się walentynki w sam raz. Składniki CIASTO: 6 jaj 13 dag mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanej Szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki soku z cytryny 10 dag cukru ½ łyżeczki
Wanilia i Kardamonjaworskaanna7.blogspot.com/2017/06/truskawkowy-sernik-na-zimno.html 2.Kremówka kardynalska http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/06/kremowka-kardynalska.html 3.Ciasto z jabłkami i masą truskawkową http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/03/ciasto-z-jabkami-i-masa-truskawkowa.html 4.Ciasto kruche z truskawkami i delikatną pianką http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/07/ciasto-kruche-z-truskawkami-i-delikatna.html 5. Cuszima s.Anastazji http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/06/cuszima.html 6. Ciasto z truskawkami i masą budyniową http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/05/ciasto-z-truskawkami-i-masa-budyniowa.html 7. Truskawkowy torcik z delikatnym kremem http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/05/torcik-truskawkowy-z-delikatnym-kremem.html 8. Ciasto kruche z owocami i budyniem
Niespełnione zdolności kulinarnetakie bez pieczenia,bo kiedy na dworze jest gorąco,nie chce mi się włączać piekarnika. Jedynie trzeba uzbroić się w cierpliwość i dać ciastu kilka godzin by się stężało. spód: 200 g podłużnych biszkoptów pianka: 500 ml śmietanki 36% 2 galaretki truskawkowe 300 g truskawek galaretka: 2 galaretki truskawkowe 1 kg truskawek Blaszkę o wym.35/25 cm wyścielić folią(...)powtykać połówki truskawek. Wstawić do lodówki do stężenia. Kolejne 2 galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku i odstawić do schłodzenia. Na masie ułożyć gęsto truskawki i zalać tężejącą galaretką. Ciasto ponownie wstawić do lodówki. Chłodzić kilka godzin do całkowitego stężenia
Kolorowa kuchnia Elkiszklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mleka 1 i 1/2 opakowania budyniu waniliowego skorka otarta z cytryny 2 jajka 4 żółtka na piankę z rosą: 6 białek 1 szklanka cukru Z podanych składników zagnieść ciasto, wylepić nim spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i schłodzić w lodówce około pół godziny. Piekarnik nagrzać do 180*C. Podpiec spód przez kwadrans
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaciasto z borówką i czereśnią. Pyszne i proste! Składniki - niepełne 3 szklanki przesianej mąki tortowej 6 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru pudru 250 g zimnego masła Z podanych składników szybko wyrób gładką kulę ciasta. Podziel na dwie części. Jedną zawiń w folię i włóż do zamrażarki na minimum godzinę. Drugą połową wylep formę do ciasta (około(...)wystygnie. Przygotuj teraz piankę. Składniki 6 białek 2 opakowania budyniu wiśniowego lub malinowego 120 ml oleju roślinnego czarna jagoda pół litra lub więcej 150-200 g cukru Białka ubij na sztywno i stopniowo dodawaj cukier, proszek budyniowy oraz olej. Wszystko dokładnie wymieszaj. Piankę wyłóż na podpieczony spód, wyrównaj ,a następnie ,posyp owocami. Zetrzyj zamrożoną część ciasta na tarce o dużych
Z Kuchni Do Kuchni