ciasto pianka - 2655 przepisów (strona:81/177)

Tarta z łososiem według Michela Moran 238

bardziej kruche i delikatne ciasto. Dzięki temu trikowi, upieczenie tarty zajmie także dużo mniej czasu. Dodatkowo zdobyłam cenną radę odnośnie wytrawnej polewy, którą przez zapieczeniem polewa się tartę. Zazwyczaj używałam w tym celu śmietany wymieszanej z jajkiem. Michel natomiast użył jajek i słodkiej śmietanki oraz mleka w proporcji 50/50. Takie wymieszanie składników sprawi, że “pianka” powstała na tarcie(...)podane z sosem chrzanowym. Jeżeli nigdy nie próbowaliście pierogów z takim nadzieniem, zdecydowanie polecam, zaskoczycie bliskich, nie tylko od święta. Sylwia z Idealne Ciasta wraz z Pauliną z Ugotuj To, na deser przygotowały delikatną jak pianka, ajerkoniakową babkę. Po samym spojrzeniu na zdjęcie, ślinka cieknie. Nigdy nie kosztowałam tak doskonałej baby wielkanocnej. Czuję, że pojawi się na stole

Kuchnia Bazylii
TRUSKAWKOWE POLE 394

Mama zrobiła mi niespodziankę i w dzień mojego przylotu z Azji przygotowała nowe, pyszne ciacho. Tym razem truskawkowe! Delikatny, szpinakowy ( słodki ) biszkopt pokryty lekką, puszystą truskawkową

Ostra na Słodko
torcik kiwi 191

Lekki, orzeźwiający torcik z dużą ilością owoców kiwi, dżemem kiwi i delikatną pianką.  Nie jest przesłodzony a lekko kwaśny i świeży. Doskonale nada się na letnie upały a zanim one nadejdą to taki torcik wniesie trochę koloru w te szare i pochmurne dni. *tortownica 21 cm Składniki: na biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki maki 1 duża łyżka(...)rant. Galaretki rozpuścić w 3/4 szklanki wody i wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Dwie łyżki ubitej śmietany odłożyć na wierzch ciasta. Kilka łyżek płynnej galaretki rozmieszać z dżemem. Resztę wlać do kremówki i zmiksować. Na blat biszkoptowy wyłożyć połowę pianki, wstawić na kilka minut do lodówki, następnie wyłożyć warstwę dżemu i resztę pianki. Przykryć całość drugą częścią biszkopta, posmarować odłożoną

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto wiśniowo-czekoladowe 181

Jestem bardzo zadowolona z tego wypieku. Nie jest ani zbyt skomplikowane ani zbyt słodkie. A wiśnia i czekolada to duet idealny. Do tego nutka kawy. Całość delikatna i pyszna :) Ciasto na małą, kwadratową blaszkę Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 płaska łyżka kakao  Masa wiśniowa(...)wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 25 minut. Gdy ciasto przestygnie nasączamy je ponczem przygotowanym z kawy, cukru i wody. Na ciasto wylewamy tężejącą galaretkę z wiśniami i odstawiamy do lodówki aby stężała. Następnie dokańczamy przygotowanie pianki. Do miski z mlekiem czekoladowym wsypujemy opakowanie "Śnieżki" i ubijamy aż masa stanie się gęsta. Żelatynę rozpuszczamy w 2-3 łyżkach wody

My simple kitchen
Sernik z Kokosem Siostry Anastazji 558

jajko cukier waniliowy 1/2 budyniu śmietankowego bez cukru (20 g) Pianka Kokosowa: 4 białka niepełne pół szklanki cukru 100 g wiórków kokosowych Polewa Czekoladowa: 50 ml śmietanki kremówki 30% 50 g gorzkiej czekolady łyżeczka wódki wiórki kokosowe do oprószenia Sernik z Kokosem Siostry Anastazji - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło siekamy na nieduże kawałki. Dodajemy resztę składników i zagniatamy do powstania elastycznego(...)momentu aż wierzch sernika wyraźnie "zgęstnieje". Wtedy wykładamy przygotowaną wcześniej warstwę kokosową: Pianka Kokosowa: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo, ciągle miksując wsypujemy cukier. Na końcu wsypujemy kokos i bardzo delikatnie mieszamy do połączenia składników (warstwę kokosową przygotowujemy tuż przed wyłożeniem jej na ciasto, bezę kokosową najlepiej wyłożyć na sernik bez wyciągania formy z piekarnika, a jedynie wysuwając ruszt

Słodka Strona
CIASTO WALENTYNKOWE SERDUSZKO 171

sama nazwa wskazuje, jest idealne na dzień św. Walentego czyli dzień zakochanych. Delikatne połączenie smaków: biszkoptu kakaowego, galaretki truskawkowej z waniliową pianką, a wszystko to uwieńczone czekoladową polewą z małymi serduszkami cukrowymi.  Każdy kęs tego pysznego ciasta rozpływa się w ustach  i delikatnie łechce nasze podniebienia . Jak wykonać ciasto walentynkowe serduszko możecie zobaczyć w filmiku . Serdecznie zapraszam

Rita creative
Pianka Oreo, czyli kolejne autorskie ciasto bez pieczenia 496

Oprócz tego, że ciasto wygląda efektownie to jest naprawdę przepyszne oraz bardzo proste w przygotowaniu.  Delikatna i puszysta pianka z kawałkami markiz wprost rozpływa się w ustach! Spróbujecie? Polecam. (Forma o wymiarach około 19,5 x 19,5 cm)  150g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30-36% 2-3 łyżki cukru pudru (płaskie) 1 opakowanie markiz typu Oreo(...)papierem do pieczenia/folią spożywczą, a na jej dnie równomiernie ułożyć ciemne herbatniki. Na ciastka przelać przygotowaną piankę. Całość wstawić do lodówki na około 1 godzinę, aby masa zrobiła się odrobinę sztywna. Po tym czasie na jej wierzchu równomiernie ułożyć pozostałe herbatniki. Ciasto ponownie schłodzić (najlepiej przez całą noc), ale tym razem do całkowitego stężenia

Di gotuje
Pianka truskawkowa na biszkopcie 209

pierwszy wpis. Oczywiście jak przystało w sezonie z truskawkami w roli głównej. Moje dziecko zaoferowało się, że przyniesie ciasto na piknik z okazji zakończenia roku w przedszkolu. Co zrobić, żeby smakowało rodzicom i podobało dzieciom, które jedzą oczami? Moja propozycja to Pianka truskawkowa na biszkopcie. Nie wymaga dużo wysiłku, a do tego zawsze wychodzi. Jeżeli dzieci będą przy tym pomagać(...)proszek wymieszać, przesiać i po łyżce dodawać do masy. Mieszać na wolnych obrotach miksera lub łyżką. Ciasto wylać na głęboką blachę (25 x 35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 20-25 minut w 180°C (góra/dół). Wystudzić. Pianka 10 łyżeczek żelatyny 400 g truskawek 500 g chudego serka 400 g śmietany kremówki (do ubijania) 75 g drobnego

Pełny talerz
Ciasto truskawkowe bez pieczenia, pianka truskawkowa 250

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Potrójnie truskawkowe ciasto bez pieczenia. Szybkie w przygotowaniu i świetnie smakuje. Idealne również w wersji malinowej. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 600g truskawek + truskawki na górę(...)pudru 3 galaretki truskawkowe 5 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: biszkopty podłużne lub okrągłe wg uznania. U mnie biszkopciki jaśki z przełożeniem owocowym. Można również wyłożyć piankę na upieczonym wcześniej biszkopcie lub zupełnie pominąć spód i przygotować ciasto na nieco mniejszej blaszce lub tortownicy. Przygotowanie: Biszkopty ułożyć na blaszce, będzie to spod naszego ciasta. Truskawki zmiksować. Jedną galaretkę + żelatynę rozpuścić w pół

W garach u Gosi
Pleśniak 442

ciasta z kwaskowymi owocami pleśniak wyszedł idealny. Jedyne co mogę zmienić w tym przepisie następnym razem to użyć trochę mniejszej blachy… Poza tym ciasto wyszło pyszne, delikatnie kruche, z dodatkiem kwaskowych owoców i pianką … Zapraszam PleśniakSkładniki:1,5 szklanki mąki pszennej1,5 szklanki mąki krupczatki250 g masła2 cukry waniliowe5 jajek (żółtka i białka oddzielnie)2 łyżki kwaśnej śmietany2(...)Odstawiamy do przestudzenia. 2. Do miski wsypujemy oba rodzaje mąki, żółtka, cukier waniliowy, proszek i zimne masło i kwaśną śmietanę. Siekamy wszystko aż zrobią się okruchy i szybko zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy 2 łyżki kakao i zagniatamy do połączenia. Wszystkie trzy kawałki wkładamy do woreczków foliowych i wkładamy na minimum pół godziny

UgotujmyTo.pl
GALARETKOWY DESER CZYLI Z MIŁOŚCI DO WINIARY 131

odmieni ulubione desery. Można używać jej zarówno jako dodatku do ciast, ale także podawać w formie samodzielnego deseru w towarzystwie ulubionych owoców. Efekt za każdym razem pysznie zaskoczy – nie tylko wyglądem, ale i smakiem. A Wy co myślicie o nowej galaretce? Przygotowałam galaretkowy deser w kształcie serca z galaretkowymi piankami z dodatkiem mleka skondensowanego. Składniki: 3 galaretki przezroczyste WINIARY(...)mnie WINIARY) a następnie inne kształty. Kształty mogą nachodzić na siebie. Ważne żeby było kilka warstw kolorowych pianek. Rozpuszczamy 2 torebki galaretek przezroczystych w 1 litrze wody i czekamy aż galaretka wystygnie. Zalewamy zimną ale jeszcze nie stężałą galaretką nasze ciasto (tak aby pokryły się wszystkie warstwy) i wkładamy do lodówki aż wszystko stężeje. Po kilku godzinach ciasto jest gotowe

Kuchnia w oparach
Charlotte Royal z kremem bawarskim 283

Jest to jedno z ulubionych ciast mojej Mamci dlatego nie mogło go tutaj zabraknąc!Ciasto nie tylko pięknie wygląda , ale i smakuje naprawdę rewelacyjnie!Delikatna biszkoptowa rolada z dodatkiem lekkiego , waniliowego kremu / pianki aż rozpływa się w ustach!Wygląda bardzo skomplikowanie , a tak naprawdę jest niezwykle łatwym i zarazem niesamowicie smacznym , lekkim ciastem , które nie wymaga wiele pracy , a jedynie

Ostra na Słodko
PTASIE MLECZKO Z TRUSKAWKAMI 239

Ciasto ptasie mleczko z truskawkami i galaretką. Bez pieczenia. Ciasto jest puszyste i bardzo delikatne. Na herbatnikach, łagodny smak pianki przełamują wyraziste truskawki w towarzystwie wieloowocowej bezbarwnej galaretki. Jak wykonać ten deser pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA  creative , a nie ominą Cię nowe przepisy. PTASIE MLECZKO Z TRUSKAWKAMI SKŁADNIKI: Ptasie mleczko: białka kurze(...)herbatniki. Na herbatniki wylewamy masę piankową, wyrównujemy i wstawiamy na 15 min. do lodówki.  Następnie  układamy na górze  truskawki,  zalewamy tężejącą gal aretką i wstawiamy ciasto do lodówki na przynajmniej 4 godzinki a najlepiej zostawić na noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

RITA food channel
Ciasto bezowe o smaku owoców leśnych 140

powiecie na delikatną piankę na kruchym spodzie, o smaku owoców leśnych? Robi się błyskawicznie, zjada się jeszcze szybciej. Jedyne co, to trzeba poczekać, aż wystygnie i tylko potem konsumować a wtedy czas baaaardzo się dłuży Składniki: – 1,5 szklanki + 1,5 łyżki mąki – 125g masła – 220g cukru – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli(...)masłem. Wsypać do miski, dodać 100g cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia i szczyptę soli. Białka oddzielić od żółtek, białka schować do lodówki, żółtka dodać do mąki. Wyrobić ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Zamrożone owoce wyłożyć na sito, przelać wrzątkiem, odczekać 10 minut, wyłożyć na ręcznik papierowy by lekko osuszyć. Schłodzone białka ubić

Smaki Armine
Piankowiec 136

rodzinka. Piankowiec Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 15 g cukru wanilinowego 4 łyżki mąki 1 kisiel (o dowolnym smaku, u mnie truskawkowy) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka: 700 ml zagęszczonego mleczka niesłodzonego (dobrze schłodzone) 3 opakowania kolorowych galaretek (u mnie truskawkowa, agrestowa i brzoskwiniowa) 3 utrwalacze do śmietany Wymiary formy 33 cm x 24 cm Na początku(...)całkowitego stężenia. Po tym czasie czynność powtarzamy z drugą galaretką. Gotową piankę wylewamy na stężały pierwszy kolor i tym razem przykrywamy ją drugą częścią biszkoptu. Ponownie odstawiamy do stężenia. Na koniec, tak samo jak wyżej, przygotowujmy trzecią piankę. Jak tylko zacznie tężeć wylewamy ją na samą górę ciasta. Całość pozostawiamy na noc do całkowitego stężenia. Smacznego Artykuł Piankowiec pochodzi

PatiGotuje