Dlaczego warto jeść borówki? 204Wbrew pozorom nawet na cięższe i bardziej kaloryczne posiłki mogą mieć swoje zalety. Jak wykorzystać borówki? W deserach bardzo często używana jest borówka amerykańska . Często ozdabia się nią ciasta, czy sałatki owocowe. Niska wartość energetyczna powoduje, że owoce te idealnie mogą być dopasowane do diety, która służy odchudzaniu. Właściwości zdrowotne borówki Zawiera ona wiele witamin
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto kolorowa pianka 420Szybkie w przygotowaniu, nie wymagające pieczenia, delikatne serowe ciasto z orzeźwiającą owocową pianką, truskawkową galaretką i chrupiącymi herbatnikami to ciekawa propozycja lekkiego, chłodzącego deseru w upalne dni. Składniki: 200g herbatników Black 1 galaretka truskawkowa Pianka: 500g sera z wiaderka 3 łyżki cukru pudru 200ml mleka 2 śnieżki (w proszku) 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka owoce leśne 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie
Szalona Kuchnia Eweliny
Sylwestrowe przystawki 600Sylwestra na pewno sprawdzą się rożnego rodzaju przekąski. Na moim blogu kilka takich propozycji. ROLADKI PIZZOWE SAŁATKA DIETETYCZNA Z SZYNKĄ SAŁATKA OWOCOWA SPIRALKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO CIASTO FRANCUSKIE Z SALAMI ŚLIMACZKI Z PESTO ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO RÓŻE Z CYNAMONEM SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewy
Truskawki i czereśnie pod owsianą kruszonką / Strawberry and sweet cherry crumble 242zapieczone pod owsianą kruszonką świetnie sprawdzą się jako ekspresowy deser:) Uwielbiam go, bo jest absolutnie przepyszny i jeszcze tak bardzo łatwy w wykonaniu, bajka. Osobiście chyba we wszystkich ciastach lubię część owocową i kruszonkę najbardziej Jak dla mnie wypiek idealny! Na pewno wyjdzie każdemu, po prostu nie można go zepsuć. Jeżeli lubisz takie szybkie deserki, polecam też truskawki i rabarbar
karmelowy
Salsa z mango 187aromatycznym owocem, które sprawdza się nie tylko w daniach słodkich, ale również i w tych wytrawnych. I tak, będzie idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju koktajli i sałatek owocowych, deserów, kremów, ciast i lodów. W daniach wytrawnych jest wykorzystywane między innymi do przygotowania curry, a w przystawkach będzie pysznym dodatkiem do sałatek, szynki parmeńskiej czy do krewetek. Mango w moich przepisach
Kulinarne przygody Gatity
Waniliowa tarta z truskawkami i budyniem 212rozkładamy na cieście łyżką, wylewając ją na truskawki. Dzięki temu góra truskawek pokryje się cienką warstwą galaretki i truskawki nie będą obsychać. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji Ciasto na niedzielę - Owocowe szaleństwo , organizowanej na fb. Owocowe słodkości robiłam razem z: Dagmarą Małgosią Szóstym Niebem Bożeną Małgosią Iwoną Joasią Joasią Marzenką Kasią Dorotą Magdą Danutą Pauliną Anią Przepis dołączam
Smak mojego domu
Ciasto biszkoptowe z owocowym nadzieniem 196nich owoce podsmażone wraz z galaretka na patelni. Połączenie ciekawe, a ciasto szybko zostało zjedzone przez moich chłopaków. Przygotowałam dwie wersje galaretkowego nadzienia: o […] The post Ciasto biszkoptowe z owocowym nadzieniem appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnek
Tarta jeżynowa 197jest on przeciętny, za to smak samej tarty jest wyjątkowy. Z połączenia śmietany, białek i proszku budyniowego powstała lekka i smaczna pianka okalająca owoce. Polecam wszystkim zwolennikom tart owocowych :-) SKŁADNIKI Na ciasto kruche: 270 g mąki tortowej 130 g masła 65 g cukru 3 żóltka 1 łyżka zimnej wody Na nadzienie: 500-600 g czarnej jeżyny (u mnie
Passions hobbies life
Sernik jagodowy na zimno 201Sernik owocowy na zimno, to jeden z moich ulubionych letnich deserów. Ulubionych z dwóch, a raczej po głębszym zastanowieniu nawet z trzech powodów. Przede wszystkim jest
Kulinarne przygody Gatity
Nowojorskie ciasto serowo-owocowe 147pełni sezonu owocowego królują wieloowocowe ciasta. Poniżej przepis na pyszne ciasto z rabarbarem, malinami i czerwonymi porzeczkami zanurzonymi w serowej masie z domieszką orzechowego kremu na kruchutkim spodzie. Smak zadowoli nawet najbardziej wybrednego smakosza
Milion Smaków
papierówkowo-rabarbowy ucieraniec... 180łyżeczki cukru jeśli nie lubisz cynamonu to posyp tylko cukrem i np. wanilinowym czy waniliowym.... piec w 200C około 40-45 minut i ciasto wyjąć z blaszki wystudzone ciasto jest smacznie owocowe............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
śliwki i malinki w ucieranym cieście... 175opłukane i obsypane mąką pszenną na malinach rozsmarować resztę ciasta i poukładać sliwki bez pestek piec w 200C około 40-45 mimnut, w blaszce ciasto zostawić do wystudzenia ciasto jest pysznie owocowe...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
ciasto pomarańczowe ze śliwkami... 167połowę ciasta i rozsypać kawałki pokrojonej pomarańczy rozsmarować resztę ciasta, poukładać sliwki wypestkowane i plasterki pomarańczy, piec w 200C około 40-45 minut wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem, ciasto jest pysznie owocowe............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Konfitura z wiśni 197cytryny i ponownie smażyć. Gdy konfitura zgęstnieje nałożyć do słoików. Szczelnie zamknąć i pasteryzować przez ok. 10-15 minut. Bardzo dobra konfitura jako dodatek do pieczywa, kremów, deserów, ciasta, herbaty, koktajli owocowych. Źródło ,, przetwory siostry Anastazji
Apetyczna babeczka