ciasto orzechowe - 7759 przepisów (strona:62/518)

Cytrynowy sernik bez pieczenia z bitą śmietaną 91

bitą śmietaną, a spód ciasta to biszkopty. To pyszne ciasto, które posmakuje każdemu! Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów Przepis na cytrynowy sernik bez pieczenia pochodzi z eBooka „ Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów „. To zbiór pysznych receptur, nad którymi pracowałam kilka miesięcy. W eBooku znajdziesz przepisy na następujące ciasta bez pieczenia: Orzechowy serniczek z Nutellą Cytrynowy sernik(...)bitą śmietaną Kakaowo śmietanowe ciasto z wafelkami Orzechowy łom z czekoladą Czekoladowe ciasto a’la tiramisu Mleczne Oreo na kakaowym spodzie Malinowe ciasto z kwaśną śmietaną Tarta z truskawkową pianką Śmietankowo kawowe – czyli ciasto caffe latte Kokosowe ciasto z białą czekoladą Miętowy wafel z cukierkami Brzoskwiniowy sernik gotowany Giotto – czyli ciasto z orzechami laskowymi Kremówka na paluszkach ptysiowych Kopiec kreta

Via Gusto
Ciasto potrójnie orzechowe 191

Kiedy znalazłam  przepis  na to ciasto postanowiła go wypróbować, ponieważ bardzo lubimy wszystkie orzechowce. Ciasto miodowe, biszkopt orzechowy, orzechy i delikatna nutka kawowa. Ciasto nie jest zbyt słodkie, ładnie się kroi i prezentuje. Najlepsze po 2-3 dniach jak większość ciast miodowych. Składniki: (blacha 25x35) Biszkopt orzechowy: 4 jajka 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich 4 łyżki cukru(...)wody. Miękkie masło utrzeć na jasną i puszystą masę, a następnie dodawać po łyżce budyniu. Na końcu dodać kawę, orzechy i alkohol, wymieszać. Przełożenie ciasta: Placek miodowy z orzechami + 1/2 masy budyniowej + biszkopt orzechowy + 1/2 masy budyniowej + placek miodowy + dowolna polewa i dekoracja   Życzę Smacznego

talerz przyjemności
Kruche ciasto z jabłkami i orzechowym kremem (Quadrotti di mele con crema di noci) 145

grubości 5 mm. Oba placki przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy na jasnozłoty kolor ok. 15-20 minut w temperaturze 190 stopni.  Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Krem orzechowy Orzechy mielimy na mąkę, mleko zagotowujemy w garnuszku. Orzechy zalewamy gorącym mlekiem, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie miękkie masło ucieramy(...)przykrywamy drugim plackiem, który delikatnie dociskamy do jabłek. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Po kilku minutach, gdy masa jabłkowa wystygnie, na wierzchu drugiego placka rozsmarowujemy krem orzechowy, wyrównując wierzch ciasta. Ciasto odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Polewa czekoladowa W międzyczasie, gdy ciasto się chłodzi, przygotowujemy polewę czekoladową.  W garnuszku zagotowujemy wodę

La grande e la piccola cuoca
Mazurek orzechowo-kajmakowy 132

mąż, dżem robi mazurka ale to najlepszy mazurek jaki jadł:) Tata też nie marudził, na suchość ciasta. Myślę, że obie opinie najlepiej puentują cały przepis. Drukuj Mazurek kajmakowo-orzechowy Składniki Ciasto 300 g mąki pszennej 2 łyżki kwaśnej śmietany 200 g masła 75 g cukru pudru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Słoik kwaskowatego dżemu Masa orzechowa(...)mleka Masa kajmakowa Puszka masy krówkowej 1 kostka masła Ulubione bakalie Sposób przygotowania Ciasto Mąkę przesiewamy, wkrajamy masło. Dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto kruche. Odstawiamy do lodówki na 30-60 min. Masa orzechowa Mleko gotujemy. Orzechy zalewamy mlekiem i zostawiamy do napęcznienia. Masa kajmakowa Masło ucieramy i dodajemy po łyżce masy krówkowej. Pieczemy ciasto kruche

Mieszam w Garnku
Ciasto orzechowo - kokosowe z masą ananasową 272

24x36cm). Piec w 180 st.C do suchego patyczka. 2. Zrobić ciasto kokosowe: białka ubić na sztywno, dodać cukier, zmiksować. Na koniec wmieszać wiórki kokosowe. Ciasto wylać na taką samą blaszkę, w której piekł się biszkopt orzechowy i upiec na rumiano. 3. Zrobić masę: zlać sok z ananasów, jeśli potrzeba to uzupełnić wodą tak, aby uzyskać 1 szklankę płynu. Na soku(...)pudrem, dodawać po 1 żółtku, następnie stopniowo dodawać budyń. Na koniec dodać ananasy pokrojone w drobną kostkę i delikatnie całość zamieszać. 4. Przełożyć ciasto (od dołu): 1/2 biszkoptu orzechowego 1/2 masy ciasto kokosowe 1/2 masy 1/2 biszkoptu orzechowego Całość zalać tężącą galaretką agrestową. Wierzch oprószyć wiórkami kokosowymi. Schłodzić przed podaniem. Smacznego!!! Źródło: 103 ciasta siostry Anastazji

Kuchnia domowa Ani
Orzechowiec 228

PRZYGOTOWANIE CIASTO KRUCHE Wsypać do miski mąkę, dodać proszek do pieczenia, wymieszać. Następnie dodać pokrojoną na kawałki margarynę, jajka, żółtka i cukier. Zagnieść ciasto, włożyć do folii i odstawić na 30 minut do lodówki. MASA ORZECHOWA Do rondla wlać mleko, dodać cukier, zagotować. Wsypać do mleka zmielone orzechy i na wolnym ogniu gotować przez ok.8 minut, ostudzić. Masło utrzeć(...)blachę i piec w 180 stop na złoty kolor. SKŁADANIE CIASTA Na pierwszej części kruchego placka rozsmarować powidła śliwkowe, przykryć drugą częścią ciasta. Na ciasto wyłożyć masę orzechową, polać ciasto polewą czekoladową, zrobić wzorki na polewie widelcem, udekorować orzechami. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
Orzechowe brownie z kubka 169

kubki i filiżanki przystosowane do używania w mikrofalówkach, jak i same mikrofalówki :) Kilka zgrabnych ruchów przy mieszaniu i dwie minuty później możemy raczyć się czekoladową puszystością ciasta z filiżanki. U mnie wersja orzechowa ale Wy możecie dodać (lub zupełnie pominąć) to, na co akurat macie ochotę :) Maliny, siekane kawałki czekolady, a może pokruszoną krówkę? Wyobraźnia nie ma tu granic...chodźmy(...)wymieszaj. 3. Dodaj mąkę, lekko posiekane orzechy i kakao - mieszaj do momentu otrzymania gęstego ciasta i wyrównaj. 4. Po środku zrób w cieście dziurę i wypełnij ją masłem orzechowym, przykryj ciastem. 5.   Wstaw do mikrofali i 'piecz' przez 2 min., jeśli moc mikrofali to 800W lub 1min, jeśli moc mikrofali to 1200W - lub do momentu, gdy wierzch ciasta przestanie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto czekoladowe SŁONY KARMEL z jabłkami (bez glutenu, laktozy, wegańskie) 55

cynamonem, dlatego wlatuje przepis na podrasowane ciacho czekoladowo-orzechowe z jabłkami w słonym karmelu z cynamonem!!!! Filmik z przygotowania znajdziecie TUTAJ        Składniki (śr: 20cm): Ciasto kakaowo-orzechowe -100g fistaszków -60g mąki ryżowej/kukurydzianej -40g kakao -40g cukru kokosowego -1 dojrzały banan -20g oleju rzepakowego/słonecznikowy -80g mleka roślinnego lub zwykłego(...)kokosowego -30g oleju kokosowego -50g mleka kokosowego -1 łyżka masła orzechowego -ok 2 łyżki cynamonu -1/3 łyżeczki soli -4 duże jabłka Polewa -Nutwist + olej kokosowy CIASTO KAKAOWO-ORZECHOWE 1. Fistaszki zmielić na drobno ale nie na mąkę. 2. Fistaszki, kakao, mąkę wymieszać razem. 3. W blenderze zmielić banana, mleko, cukier i olej. 4. Suche składniki wymieszać

Candy Pandas
Strucla orzechowa 168

lodówce miałam drożdże a w szafie orzechy włoskie, które przed świętami Bożego Narodzenia przyniósł mi mężuś z nadzieją, że upiekę jakieś ciacho orzechowe. Musiał czekać aż do dzisiaj : Składniki na ciasto :     3 szklanki mąki     40g drożdży     nie pełna szklanka ciepłego mleka     szczypta soli     2 żółtka(...)koniec ubijania dodać cukier. Białka dodać do masy orzechowej i delikatnie wymieszać.         Ciasto drożdżowe rozwałkować na prostokąt ( około 5mm grubości). Masę orzechową rozsmarować na cieście drożdżowym. Zwinąć jak na roladę. Przełożyć do blaszki, odstawić na około 30 minut przykryte ściereczką.        Piec około 35 minut

Amatorka kuchenna
Orzechowy zawijaniec na serku homogenizowanym 106

Zawijaniec z waniliowego ciasta ucieranego, przygotowanego na serku homogenizowanym waniliowym, z nadzieniem orzechowym w stylu Ferrero Rocher z orzechów laskowych oraz kremu czekoladowo-orzechowego. Na wierzchu z polewą z gorzkiej czekolady oraz posiekanymi orzechami laskowymi. Ciasto nie za słodkie, mocno nadziane orzechami - po prostu pyszne! Znika z talerza w mgnieniu oka. Jest też dość szybkie i proste w przygotowaniu. Idealnie(...)Nadzienie orzechowe: 200 g orzechów laskowych 1 jajko 4 czubate łyżki kremu czekoladowo-orzechowego (u mnie: NUTLOVE Choco Hazelnut ) 1 łyżka zimnej wody Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju rzepakowego garść orzechów laskowych Wykonanie: Nadzienie: Orzechy laskowe siekamy nożem na drobne kawałki - nie na miałko!  W misce miksujemy jajko z wodą i kremem czekoladowo-orzechowym. Dodajemy posiekane

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto jabłkowe na migdałowo-orzechowym spodzie. Bez dodatku cukru i słodzików, niski ŁG. 54

Mamy piątek, a jak piątek, to czas na coś słodkiego w zdrowej wersji, prawda? Dziś mam dla Was ciasto jabłkowe na migdałowo-orzechowym spodzie. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, bez dodatku cukru i słodzików. Lekkie i warte wypróbowania! Ja póki co spróbowałam je w wersji z jeszcze cieplutkimi jabłkami, zatem nie napiszę, jak smakuje po schłodzeniu w lodówce(...)przez około 5 minut. Możesz w trakcie podlać owoce odrobiną wody. Gotowe owoce wyłóż jako ostatnią warstwę. Na koniec posyp ciasto płatkami migdałowymi i gotowe! Smacznego! Ciasto można przechowywać w lodówce, myślę, że około 3 dni. Jedna porcja ciasta to: około 191 kcal Białko: 7,0 g Węglowodany: 19,0 g Tłuszcz: 11,3 g Błonnik pokarmowy

Natka Pietruszki
Miodowo-orzechowy budyniowiec 210

miski lub na stolnicę dodajemy wszystkie składniki na ciasto kruche,( margarynę/masło wcześniej rozdrabniamy na mniejsze kawałki) a następnie zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki na ok 30-40 min do schłodzenia. Po tym czasie ciasto dzielimy na 2 części, każdą z części rozwałkowujemy na stolnicy/blacie oprószonym mąką. przygotowanie polewy orzechowej: na patelnię przekładamy masło i cukier(...)się skarmelizuje dodajemy miód i orzechy. Dokładnie mieszamy i ściągamy z gazu. każdy blat ciasta kruchego przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 36×24 cm, ciasto możemy lekko nakłuć widelcem. Po jednym blacie kruchego ciasta rozprowadzamy lekko przestudzoną polewę orzechową. pieczemy po kolei dwa blaty w blaszce w temperaturze 170-180 stopni, do momentu aż ładnie

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto migdałowo-miodowe z suszonymi owocami oraz orzechową praliną 226

Jeśli mieliście okazję skosztować kiedyś ciasta o nazwie Toscakaka (również na blogu http://mania-gotowania.blogspot.com/2013/07/toscakaka-czyli-skandynawskie-ciasto-z.html ) i przypadło Wam ono do gustu to zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu. Ciasto dla fanów orzechowych smaków, z pyszną praliną, która jest zdecydowanie najsmaczniejsza. Oczywiście bakalie możecie dobrać według własnych upodobań. Ciasto migdałowo-miodowe z suszonymi owocami oraz orzechową praliną Składniki: Ciasto: 100 g masła(...)śmietanę. Pokrojone bakalie oprószamy delikatnie mąką i dodajemy do ciasta. Mieszamy delikatnie łyżką. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem tortownicy o średnicy około 21-22 cm. Pieczemy przez 25-30 minut.   W międzyczasie przygotowujemy pralinę orzechową. Masło rozpuszczamy w garnku, następnie dodajemy cukier oraz miód. Gdy masa będzie płynna, dodajemy posiekane migdały, szczyptę soli, ekstrakt

Mania Gotowania
Ciasto Monte 87

Ciasto Monte składa się z orzechowego biszkoptu i dwóch rodzajów kremu budyniowego. Wyśmienite na każdą okazję. Delikatny krem na żółtkach jest przepyszny. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Bardzo odpowiada mi smak kremu w połączeniu z orzechowym spodem, koniecznie nasączonym, żeby(...)był zbyt suchy. Podobne ciasta z kremem, które polecam znajdziecie tutaj-klik . Polecam przepis, a oryginał znajdziecie tu . Porcja na blaszkę o wymiarach 21×25 cm. Ciasto Monte Biszkopt orzechowy 6 białek 100 g mielonych orzechów laskowych 150 g cukru 50 g mąki tortowej 2 łyżki oleju Krem 6 żółtek 3,5 szkl mleka 2 budynie waniliowe

Pieguskowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania