ciasto na pizze - 9928 przepisów (strona:509/662)

PIZZA SZYNKOWA Z SOSEM BARBECULE 116

Dzisiaj pomysł na pizzę szynkową z sosem barbecue. Bardzo smaczna, słodko - pikantna, pachnąca pieczarkami, szynka i serem. Często wracam do tego przepisu za jego prostotę i pyszny smak.                                                    Składniki ciasta na dużą blaszkę(...)okrąg na wielkość dużej blaszki ( użyłam blaszkę z piekarnika ), następnie umieszczamy je na niej. Pieczarki podpiekamy na oleju z cebulą i ziołami prowansalskimi. Ciasto smarujemy sosem barbecue i ketchupem. Rozkładamy szynkę, pieczarki i  kukurydzę. Pizzę posypujemy serem. Pozostawiamy na 10 minut do wyrośnięcia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 *C, przez 15-20 minut. Pizzę kroimy na kawałki

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto drożdżowe z żurawiną i pomarańczą 123

jeszcze nie wszystko stracone. Włóżcie jajka do ciepłej wody i dajcie im się ogrzać przez kilka minut – to wystarczy. Ciasto na słodkie wypieki najlepiej piec w temperaturze 180°C , wypieki takie jak bułki, chleby i pizza wymagają wyższych temperatur – co najmniej 200°C. To kilka najbardziej potrzebnych wskazówek, dzięki którym ciasto drożdżowe powinno wyjść za każdym razem. Ciasto

Słodkie Gotowanie
Ciasto pizza idealne na piknik do pracy i na drogę! 309

rodzaju podróże (czy to samochodem, czy samolotem).  Polubi je również każde dziecię, bo smakuje jak pizza, a kto pizzy nie lubi??? :) Można w nim sprytnie przemycić kilka zdrowych składników (np. szpinak jak u mnie), a za to polubi ciasto każda Mama. :) Naszej rodzince będzie ono towarzyszyć we wszelkich żeglarskich wyprawach! :) Gorąco polecam ten przepis! :) Składniki na ciasto: 250 gramów

Garniec Magalie
Pizza z kabanosem i salami 210

stare, nieatrakcyjne fotografie zastąpią nowe. Będzie mi bardzo miło, jeśli zostaniecie i zechcecie być świadkami przemiany tego bloga :) Na sobotnie leniwe popołudnie polecam Wam pizzę z dużą ilością mięsa i warzyw na cudownie puszystym cieście - składników wystarczy na dużą blachę . Składniki: Ciasto: -3 szklanki mąki pszennej – 3 łyżki oleju rzepakowego – szczypta soli – 1/3 łyżeczki cukru – 3/4 szklanki ciepłej wody(...)ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Wyrośnięte ciasto wałkujemy i układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy keczupem zostawiając około 1,5-2 cm brzegu. Posypujemy ziołami i układamy pokrojone mięso oraz resztę składników. Całość obficie posypujemy żółtym serem. Następnie blachę z pizzą wstawiamy do piekarnika na 20-25 minut

W poszukiwaniu inspiracji
Wegetariańska pizza z chrupiącym brzegiem 147

Jest wiele osób, które w pizzy lubią chrupiący brzeg, ja do nich należę. Postanowiłam zrobić pizzę z dużym, solidnym, chrupiącym brzegiem. Do pizzy nie dodałam żadnych wędlin, ani mięsa i wyszła równie pyszna. Zapraszam!!! SKŁADNIKI: Ciasto:  3,5 szklanki mąki,  40g świeżych drożdży,  350 ml letniej wody niegazowanej,  4 łyżki oleju,  1,5 łyżeczki cukru(...)wykładam na blaszkę. Z drugiej części robię dwa wałeczki. Zaplatam je i układam na brzegu ciasta na blaszce. Spód ciasta smaruję sosem. Następnie nakładam porcję cebuli, pieczarek, papryki, ogórka oraz pomidora. Całość oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wierzch pizzy posypuję żółtym serem. Pizzę piekę około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
FIT RAZOWA PIZZA NA ZIMNO Z SERKIEM I WARZYWAMI 135

dużo kalorii i jest tucząca. Ja przygotowałam pizzę razową, którą podaje jaką przystawkę, ponieważ ta pizza jest jak a'la waza razowa na zimno w formie trójkątnych kanapeczek. Jest o wiele zdrowsza a wierzch zdobi serek twarogowy z warzywami przygotowanymi na parze. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szkl. mąki żytniej razowej typ 2000 3/4 szkl. ciepłej wody 1/2 łyżeczki ksylitolu 1 łyżeczka(...)obsypania METODA: Ciasto; wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać łyżką a następnie zagnieść ciasto. Przykryć folią i odstawić na 1 godzinkę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na cienki okrągły placek. ( Można odcisnąć duży talerz, aby pizza wyszła równa ) Przełożyć na blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 10-15 min. Wierzch: warzywa umieścić w parowarze

Kuchnia Paulettes
Pizza calzone z pysznym farszem 205

czymś bardzo pysznym, łatwym i sycącym :) Mowa o pizzy calzone, która charakteryzuje się oryginalnym kształtem pieroga. Ja przygotowuje  calzone z różnymi farszami i dziś chce Wam zaprezentować przepis na mój ulubiony :) Z mięsem drobiowym, warzywami i grzybkami :) Calzone to przede wszystkim farsz, ale i dobre ciasto. Polecam Wam mój przepis-ciasto jest rewelacyjne. Calzone to super pomysł na obiad(...)brzeg. Można zrobić ozdobną falbankę -calzone wtedy pięknie wygląda. Tak przygotowane pizze układamy na blasze posmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia (mi akurat się skończył)  , smarujemy koncentratem rozpuszczonym w wodzie i posypujemy oregano. Pieczemy na złoty kolor w temp 200 stopni. Tak postępujemy z całym ciastem. I gotowe :) Bardzo Wam polecam ten przepis, farsz jest pyszny, ciasto-rewelacja

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Bułeczki drożdżowe puszyste jak bawełna II 206

nazywane „słabymi”. Charakteryzują się niską zawartością białek (zwykle ok. 9%), są używane do produkcji herbatników, ciastek i ciast. Mąki między 160 a 250 W , nazywane „średnio silnymi” są używane do produkcji pizzy, foccacii i tradycyjnego chleba apulijskiego. Mąki powyżej 300 W , nazywane „silnymi”, ze względu na to, że są odporne na odkształcenia glutenu(...)mąka Manitoba? Stosuje się ją do utwardzania innych mąk, jako domieszkę do mąk uniwersalnych. Robi się z niej ciasto drożdżowe na włoską babkę bożonarodzeniową Panettone i Pandoro, oraz wielkanocną Colomba , stosuje się ją także do wyrobu makaronów , wypieku długo rosnącej pizzy, bagietek, croissantów, brioszek, pączków, focaccii, indyjskich chlebków Chapati. Mąka Manitoba jest podstawą produkcji Seitanu , składnika szeroko stosowanego w diecie

mojewypiekiinietylko
Bułki nadziewane masłem, czosnkiem i ziołami 71

połowę zawartości słoika zagarną, upchał w kieszeni i potem demonstracyjnie ten wielki słój rzucił na tory krzycząc, że on pierdoli takie chujowe żarcie i sobie pizzę zamówi z kolegami z akademika na grubym cieście z serem podwójnym i dodatkami egzotycznymi jak owoce morza i oliwki. I peron cały pokrył się jedzeniem domowym i szkłem potłuczonym. Przyleciała obsługa dworca i sprzątaczki

Marder&Marder Manufacture
Quiche z anchois 153

Quiche czyli francuska tarta z dodatkiem anchois czyli rybek zwanych też sardelami o wyrazistym smaku i aromacie, które świetnie podbijają smak dań – w tym przypadku

Dorota Smakuje
PIZZA BIANCA 115

Lekka , zdrowa pizza  domowa ( bo ma tylko 220 kcl ) troszkę inna od zwyczajnej pizzy bo z twarogiem.Jednak w smaku jest wyborna.Polecam. Ciasto : *********************  1 paczka suchych drożdży 2 i 1/2 szkl.mąki pszennej po 1 łyżeczce soli i cukru szczypiorek 1 łyżka ziół prowansalskich Nadzienie : **************** 1 kostka białego sera 1 puszka krojonych pomidoròw 10 dag.startego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
PIZZA Z CIASTA CHLEBOWEGO - BEZGLUTEN 171

przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok 1h. Po godzinie, kiedy nasze ciasto zwiększyło swoją objętość jeszcze raz wyrabiamy i zabieramy się do dzieła. Ja podzieliłam ciasto na trzy części - wyszły mi trzy różne pizze.  Bazą był oczywiście -   SOS - przecier pomidorowy z oregano - którym smarujemy pizze.   Następnie - czysta improwizacja ;D Co dojrzałam w lodówce wylądowało na pizzy

BezglutenowaIzabela
"Pizza" z mięsa mielonego / Mięsna pizza 167

Coś dla miłośników mięsa, dziś na blogu "pizza" z mięsa mielonego:). Smakuje jak pizza, wygląda jak pizza, ma charakterystyczne dla niej przyprawy i dodatki, ale pizzą zdecydowanie nie jest, nie ma w niej ciasta, jedynie samo mięso:). 500g mięsa mielonego 1 kajzerka 1 papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy  1 jajko 1 cebula 100g sera cheddar 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Szefowa kuchni
Pizza kebab / gyros 318

Każdy kocha przyprawę kebab - gyros:). Taki smak ma moja dzisiejsza pizza. Ma mnóstwo dodatków i jest naprawdę pyszna.  Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju  Dodatki: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 150g tartej mozzarelli 1 filet z kurczaka 4 pieczarki 4 łyżki kukurydzy konserwowej 2 ogórki

Szefowa kuchni
Ravioli z dyniowym farszem w sosie szałwiowym 159

taką łyżką nakładaj farsz w równych odstępach, u mnie była to łyżka do zupy. Zagotuj wodę w dużym garnku. Przykryj ciasto z farszem drugim płatem ciasta. Ponacinaj, możesz sobie ułatwić życie nożem do pizzy. Brzegi dodatkowo poprzyciskaj ząbkami widelca, tworząc tym samym wzorek. Tak przygotowane ravioli wrzucaj do wrzątku, ale nie za dużo na raz, ale tak aby kluski mogły

greenscarf
Pasta z pomidorków koktajlowych na ostro 161

dobrze doprawione, następnie zmiksowane przez sito przecierane, dało pastę pomidorową, bardzo ostrą, wyjątkową.  Taka pasta ma wszechstronne zastosowanie, bo takie właśnie jest jej zadanie. Pizze na ostro można z nią przygotować, wystarczy ciasto przed pieczeniem pastą posmarować. Do zup, do sosów można jej dodawać, czy z nachosami podawać, a gdy gorący makaron z pastą wymieszamy, ser starty dodamy

Moniki Smakołyki