mną sos chrzanowo koperkowy, wiec najwyższy czas nie odkładać już go na później, a że nie chciało mi się robić pulpetów postawiłam na pierś z kurczaka. A że po pizzy zostało mi połowa kukurydzy w puszce postanowiłam dodać ją do sosu i zobaczyć co wyjdzie z takiego połączenie. Nie zawiodłam się, oczywiście jak nie macie kukurydzy możecie ja pominąć
Piekielna Kuchnia Patizapiekana bardzo przypomina pizze hawajską. Połączenie smaku kurczaka i ananasa idealnie komponuje się ze sobą. Do tego syty makaron i kaloryczny ser, coś wspaniałego... Danie idealne na obiad. Czytaj więcej
Pychotkaaaprzypieczone, skarmelizowane mięso. Bigos kocha dziczyznę. Grzyby jakich używamy do bigosu to tylko i wyłącznie podgrzybki i prawdziwki – najbardziej aromatyczne kapelusze. Pieczarki w tym przepisie odpadają – zostawcie je do pizzy czy pasztecików, ale błagam, nie dodawajcie do bigosu. Garnek do gotowania bigosu (użyłam stalowego, 7 litrowego, największy jaki mam w kuchni) smarujemy w środku cienką warstwą smalcu – zapobiegnie to przywieraniu
Karo in the Kitchenulubionym sosem lub popijać czerwonym barszczem. Jednym słowem – idealna przekąska :). Składniki: Na ciasto: ½ kg twarogu półtłustego, ½ kg mąki tortowej, 250 g margaryny, ulubiona mieszanka przypraw: może być do grosa, pizzy lub mozzarelli, sól Na farsz: 7 – 8 cebul, pieprz, sól Dodatkowo: 1 jajko, mak do posypania Sposób przygotowania: Cebule obrać i bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebule
Nie tylko w kuchnimiękki środek i chrupiącą skórkę na zewnątrz. Ja akurat nie jadłam giczy cielęcej, którą piekliśmy na warsztatach, ale chętnie przetestowałabym ten piekarnik w domu i upiekła w nim np. pizzę. Piekarnik posiada oczywiście więcej przydatnych funkcji, jak podwójnie szklone drzwi dzięki czemu ich zewnętrzna powierzchnia pozostaje zawsze chłodna, program łatwego czyszczenia bez użycia detergentów AquaClean, funkcję opóźnionego startu pieczenia (świeże
Chilli Czosnek i Oliwałyżki białego octu winnego 3 łyżki oleju lnianego lub słonecznikowego sól, pieprz i cukier puder do smaku 1 łyżeczka suszonych ziół do sałatek ale mogą być też zioła do pizzy Kapustę i natkę drobno posiekać. Selera i kukurydzę odsączyć z zalewy, paprykę pokroić w kostkę Warzywa umieścić w misce lub salaterce i dokładnie wymieszać. Składniki sosu połączyć ze sobą. Bezpośrednio
Czerwień i błękitOczywistą oczywistością jest, że Amerykanie zmodyfikowali wiele dań włoskich. Osławione stały się kulki mięsne w sosie pomidorowym, wariacje na temat pizz i deserów. W Stanach Zjednoczonych popularność zyskała też pochodząca z Kampanii świąteczna zupa Minestra Maritata , błędnie przetłumaczona nie jako zaślubiona zupa, a jako „ wedding soup ” – zupa ślubna. Włoska nazwa podkreślała doskonałe połączenie składników, odpowiadające małżonkom stojącym
Bon Ton Italiaukładamy w niewielkich odległościach pietruszkę. Przykrywamy drugim płatem ciasta i za pomocą wałka dociskamy jedno do drugiego. Ciasto powinno być jak najcieniej rozwałkowane. Następnie za pomocą nożyka do pizzy lub ciasta kroimy w kwadraty, prostokąty tak, aby w każdym kawałku znajdowała się pietruszka. Makaron gotujemy z wodzie na al dente. Zamiast sera bursztyn, można użyć parmezanu. Sos: Sparzoną cytrynę
Moniki SmakołykiUwielbiam ciasto drożdżowe ,wszystko jedno czy na słodko czy na słono :) kiedyś robiłam takie ślimaczki i domownicy zażyczyli sobie powtórki :) Więc nie było wyjścia i zamiast pizzy w ten weekend na słodko :) ale za to pachnąco cynamonem i wanilią .... U mnie porcja 51 sztuk ale jak ktoś chce mniej to proszę podzielić proporcjonalnie składniki Składniki : Ciasto : - 600 g mąki
Wypieki Renemleka 125 stopionego masła 4 kabanosy Nove kilka czarnych oliwek pokrojonych w plasterki 120 g żółtego sera startego na małych oczkach sól, pieprz, papryka słodka lub ostra, przyprawa do pizzy W jednej misce wymieszać składniki suche: mąkę i proszek do pieczenia, a w drugiej składniki mokre: jajka, mleko i masło. Mokre połączyć z suchymi i wymieszać. Dodać pokrojone w małe
My simple kitchentego wszystkim życzę :) Maślaki na tostach Jajecznica z grzybami Rydze na surówce z fenkułu Grzybki marynowane (2 sposoby) Wegańskie gołąbki z grzybami i kaszą Zupa z pecłonek z zacierkami Pizza alpejsko-prowansalska Kluski jaglano-dyniowe z sosem grzybowym Pęczak z pecłonkami Bieszczadzki smalczyk z rydzami Wegetariańskie flaczki z rydzów Tarta bezglutenowa z grzybami leśnymi Bigos staropolski z wolnowaru DYNIOWE RISOTTO
Weekendy w domu i ogrodzienajbliższym czasie. Przechodząc zaś do przepisu, przychodzę dziś do Was z bardzo prostym i niezwykle smacznym patentem na brukselkę, Jak pisałam Wam rok temu przy okazji przepisu na pizzę z brukselką , lubię warzywa o wyrazistym smaku i od dziecka przepadałam za tymi małymi kapustkami. Jednak nigdy nie jadłam ich na surowo. No właśnie, a brukselkę, jak prawie wszystkie warzywa, można
Chilli Czosnek i Oliwamniej masła i miodu w zależności od tego jaką chcemy mieć konsystencje i smak kruszonki, posypujemy nią posmarowane powidłami ciasto, najlepiej kroić je ostrym nożem albo nożem do pizzy
zdrowa vege kuchniałyżeczka” (wł. Il cucchiaio d’argento). Podzielona jest na 6 działów: wprowadzenie przystawki makarony dania główne wypieki i desery ekstra info Przepisy są klasyczne (np. pizza margherita, tiramisu) oraz bardziej wyszukane (taleggio, placek z rukolą). Każdy znajdzie coś dla siebie! Ciekawostką jest dział: ekstra info . Zawiera słowniczek podstawowych terminów - bardzo przydatnych podczas przygody z książką
Di gotuje