Słodkie smaki Toskanii i migdałowo pomarańczowe Cantuccini 137wymarzone miejsce na wypoczynek nie tylko dla miłośników architektury i zabytków. Toskania to również raj dla smakoszy. Kuchnia włoska uznawana jest za najpopularniejszą na całym świecie, szczególnie znana jest pizzy i makaronów. Ale autentyczny włoski posiłek nie jest kompletny bez smaku la dolce vita. Termin “la dolce vita” stał się popularny po sukcesie filmu o tym samym tytule
Tajemnice Smaku
MixStar robot kuchenny z podwójnymi mieszadłami 134mieszadłami. W mojej opinii, MixStar posiada jedne z najlepszych mieszadeł i haków do zagniatania ciast z jakimi miałam do czynienia. Jeśli lubisz domowe wypieki, chleb, pierogi albo pizzę, będziesz zachwycona. Podwójne mieszadła świetnie wywiązują się ze swoich zadań, bardzo dobrze zbierając i mieszając składniki także przy krawędziach misy. Robot szybko radzi sobie z ubiciem piany z białek, śmietany
Cztery Fajery
Domek z piernika – przepis, wzór do wycięcia 229przyłóż pierwszy element domku, ale delikatnie bez dociskania do ciasta (papier może się lekko przyklejać do ciasta, dlatego uważaj na to podczas wykrawania). Za pomocą radełka, nożyka do pizzy lub noża wykrawaj pierniki. Staraj się to robić precyzyjnie! Po wykrojeniu pierwszego elementu i usunięciu zbędnych części ciasta przełóż go bez odrywania razem z papierem na blachę i wstaw do piekarnika
nietylkopasta.pl
Jabłka na 1000 sposobów | Dżem z jabłek z cynamonem i pomarańczą oraz rogaliki 112odstawiamy w ciepłe miejsce na pół godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy na 3 części. Każdą rozwałkowujemy na okrągłe placki. Za pomocą radełka dzielimy na 6 trójkątów (kroimy jak pizzę). Na szersze kawałki nakładamy po łyżeczce dżemu. Zwijamy rogaliki, zaczynając od najszerszego kawałka ciasta. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Podajemy
Mienta blog
Pomysły na prezenty na Święta 127które zimy nie lubią to ciepłe skarpetki będą idealne. Zwłaszcza, że to nie byle jakie skarpetki, ale skarpetki z motywem kulinarnym. W ofercie ManyMornings znajdziesz skarpetki dla miłośników kawy, pizzy ale też skarpetki dla piwosza i cudowne skarpetki z motywem świątecznych pierników. Oczywiście znajdziesz tam też produkty z innymi wzorami - warto zajrzeć na ich stronę :) Super pomysł na świąteczny prezent
Cztery Fajery
FARSZ GRZYBOWY DO USZEK 142uszka to koniecznie z grzybowym farszem. Suszone grzyby, cebulka i pieprz, dużo pieprzu :) Smaczny, aromatyczny, mocno grzybowy farsz, z którego można również przygotować pierogi, paszteciki a nawet kulebiak, pizzę czy makaron :) Podobał Ci się film? Koniecznie subskrybuj mój kanał oraz zaznacz dzwoneczek, w ten sposób nie przegapisz kolejnych odcinków. Składniki: * 50 g suszonych grzybów (użyłam Skworcu ) * 1 nieduża cebula
Zrób to smacznie
Rolada z indyka z serowo-koperkowym nadzieniem 139czerwoną kapustą i kluskami śląskimi. Smakowała jeszcze lepiej. 1 duża pierś z indyka 100 g szynki (u mnie wieprzowa Pikok z Lidla) około 120 g żółtej mozzarelli, do pizzy 100 g sera topionego 1-2 łyżki posiekanego koperku mielona słodka papryka sól i pieprz Oczyszczoną pierś nacinamy wzdłuż, aby otrzymać jak największy płat. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem, nadając mięsu równą grubość
Smaki Na Talerzu
Domowe drożdże- Potrzebujesz jedynie 3 składników 163adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drożdże to produkt bez, którego nie przyrządzisz domowego chleba, bułek, ciasta do pizzy czy ciasta drożdżowego . Pewnie nie wiele z was zdaje sobie sprawę, ale drożdże możesz przygotować samodzielnie w domu. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie 3 składników. Sprawdź jaki jest przepis na domowe drożdże . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na domowe drożdże Składniki : Łyżeczka cukru, Dwa ziemniaki
To Musisz Wiedzieć
Chleb z garnka z ziarnami i recenzja piekarnika Electrolux z termosondą SenseCook LOE7C31S 174kilka podstawowych funkcji pieczenia jakie ma praktycznie każdy piekarnik, góra-dół, termoobieg itp. Wybór dodatkowych programów jest naprawdę duży i każdy znajdzie odpowiedni dla siebie. Zarówno do pieczenia pizzy jak i soczystej delikatnej pieczeni w niskiej temperaturze. Piekarnik równomiernie piecze i bardzo szybko się nagrzewa w środku, jest nawet opcja do szybkiego nagrzewania, nie wspomnę jaka
Wanilia i Kardamon
Tarta z łososiem w kształcie ryby 120najlepsze przepisy na kolację – tarta z warzywami – tarta z porem i łososiem – tarta z cukinią – tarta z boczkiem – ślimaczki z ciasta francuskiego – pizza z ciasta francuskiego – paluchy z ciasta francuskiego – tarty z pomidorami – chlebek z cukinii – tarta ze szpinakiem i salami – tarta z łososiem i mozzarellą
nietylkopasta.pl
Spaghetti z owocami morza 133niemalże każdym sklepie kupić można mieszanki, które zawierają selekcję różnych owoców morza. Ja bardzo lubię tego typu gotowe mieszanki, gdyż świetnie sprawdzają się w makaronach, risottach jak i na pizzy. Jakieś dwa tygodnie temu zakupiłam opakowanie świeżych owoców morza . Niestety, z braku czasu nie udało mi się ich od razu przygotować i musiałam je zamrozić. Wczoraj odkopałam je z zamrażalnika
MeCooks
Urodziny Khodora - 14 lat! :) 149chwili ograniczeń socjalnych wiele się zrobić nie dało. Odpadł posiłek w restauracji, ulubione lody , wyjście do kina, czy spotkanie ze znajomymi. Ale, zjedliśmy dobre ciacho, przynieśliśmy pyszną, sąsiedzką pizzę, popiliśmy szampanem, a solenizant ucieszył się z prezentu. Do następnego roku
Lejdi of the house
Chlebek naan – indyjski chlebek z patelni 1780blogu, by pokazać szerszej grupie czytelników. Takie chlebki świetnie spiszą się jako zagryzka do dań jednogarnkowych, do dań z grilla, jako szybkie śniadaniowe pieczywo, czy nawet jako spód do pizzy. Ogranicza Was tylko wyobraźnia! Ich przygotowanie jest proste i co więcej… przygotujecie je na patelni! Pyszne, miękkie, puchate, ciągnące i pełne glutenu, mniam! Koniecznie ich spróbujcie! Z przepisu wychodzi
Be Fit Be Strong
Sałatka z serem burrata, mango, awokado i winogronami 138Burrata, którego stałam się chyba miłośniczką, jeśli można w ten sposób wystopniować sympatię do danego produktu. W planach mam jeszcze jego marynowanie, zapiekanie i oczywiście podanie na włoskiej, cienkiej pizzy lub foccaci. Nie mniej jednak w takiej formie, jako element sałatki, lubię go najbardziej. Po prostu trochę szkoda mi go poddawać obróbce termicznej, nie wiem jak się zachowa, zwyczajnie obawiam
Mango Papaja