ciasto na pizze - 10082 przepisów (strona:277/673)

Gofry owsiano-kokosowe z borówkami i śmietaną z ricotty FIT 113

dnia, żeby u mnie w lodówce nie było ricotty. Kiedy się kończy od razu muszę zrobić zapasy. Uwielbiam jej smak na porannej kanapce, w obiedzie jako dodatek do pizzy, makaronu, czy jako podstawa deseru. Jeżeli jeszcze jej nie znacie, koniecznie to nadróbcie! Z przepisu wychodzi 10 małych gofrów (takich jak na zdjęciu) lub 5 dużych „pełnowymiarowych”. Przy podziale

Be Fit Be Strong
Podpłomyk z serem korycińskim i olejem z czarnuszki 123

Podpłomyk z serem korycińskim i olejem z czarnuszki to pomysł na szybki obiad albo kolację. Coś jak błyskawiczna i zdrowsza pizza – tym razem w wersji pełnoziarnistej, z pomidorowym relishem i rukolą. Pycha! Podpłomyk z serem korycińskim i olejem z czarnuszki Ilość porcji: 1 –  … Artykuł Podpłomyk z serem korycińskim i olejem z czarnuszki pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Beza Pavlova. 163

Całe ubijanie, trwało u mnie 30 minut.  Gotową pianę wyłożyć na wcześniej przygotowany papier do pieczenia, ułożony  na blaszce od piekarnika. Ja ułożyłam na okrągłej blaszce do pizzy.   Uformować bezę według narysowanego koła. Boki bezy podnieść szpatułką do góry, tak żeby w środku powstało wgłębienie. Można delikatnie środek wygładzić łyżką.  Blaszkę z bezą wstawić

Agusiowe smakołyki
Zajączki z ciasta francuskiego 153

Smarujemy je wodą. Nakładamy drugi rulon ciasta i dłuższe brzegi dociskamy widelcem.  Kroimy na paski o szerokości ok. 2-3 cm, najlepiej za pomocą noża do pizzy (nr 2). Każdy pasek zwijamy tak, jak byśmy chcieli utworzyć cyfrę 8, tylko z uszami (nr 3) i przekładamy na blaszkę.   Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni z termoobiegem

bistro mama
Mistrzowie makaronu 119

także doskonałym prezentem.  Ps.  Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto to moja trzecia książka autorstwa Marca Vetri i Davida Joachima. Po lekturze fenomenalnych "Mastering pizza" i "Mastering bread" nie mogło jej zabraknąć w mojej biblioteczce. Cieszę się, że tym razem mam do dyspozycji polską wersję językową, która ukazała się nakładem Wydawnictwa Znak.    Tytuł

Cztery Fajery
Wielkanoc na diecie – czyli krótko o zasadzie 80/20 107

zjeść coś niezdrowego ale pysznego. W moim przypadku najczęściej jest to klasyczna, mleczna czekolada, lody, a od czasu do czasu także dobry pączek z ajerkoniakiem. Zdarza się także zamówiona pizza. Wiecie, wszystko jest dla ludzi. Ważne, żeby znaleźć w tym wszystkim umiar. To właśnie on jest kluczem do sukcesu A uwierzcie mi, dzięki takiemu rozwiązaniu możemy zaspokoić nasze ludzkie potrzeby

Natka Pietruszki
Zapiekane pomidory z ziołami i serem 120

ulubionego, długo dojrzewającego sera. Pracy przy tym niezbyt dużo, większość roboty odwala za nas piekarnik. Nadają się jako dodatek do innych dań ( doskonałe do jajka sadzonego na boczku ), pizza wychodzi z nimi wyśmienita, ale można też je pogryzać tak po prostu. Składniki (dwie blaszki z piekarnika): ok. 8 pomidorów (dwie blaszki z piekarnika) sól i świeżo mielony pieprz zioła prowansalskie

gotować!
Zapiekane pomidory z ziołami i serem 131

ulubionego, długo dojrzewającego sera. Pracy przy tym niezbyt dużo, większość roboty odwala za nas piekarnik. Nadają się jako dodatek do innych dań ( doskonałe do jajka sadzonego na boczku ), pizza wychodzi z nimi wyśmienita, ale można też je pogryzać tak po prostu. Składniki (dwie blaszki z piekarnika): ok. 8 pomidorów (dwie blaszki z piekarnika) sól i świeżo mielony pieprz zioła prowansalskie

gotować!
Chleb pszenno-żytni na zakwasie i drożdżach 172

pszenno-żytni na zakwasie i drożdżach Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Tarta z lemon curd i bezą – przepis Szarlotka z bezą i kruszonką Przepis na ciasto do pizzy Artykuł Chleb pszenno-żytni na zakwasie i drożdżach pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Sardynia, Sycylia … ach Włochy tęsknie ! 146

Myślę, że fajnie zrobić sobie właśnie taką wycieczkę i pobyć bliżej natury. A po dłuuugim spacerku chętnie skosztuję soku ze świeżo wyciśniętych sycylijskich pomarańczy i z zjem jakąś dobrą pizzę lub włoską parmigiane Bo czym byłaby podróż do Włoch bez prawdziwych włoskich produktów i wspaniałych włoskich dań. Taormina – widok na Etnę DOLINA RZEKI NOTO oraz REZERWAT NATURALNY CAVAGRANDE

I LOVE LIFE
Wielkanocny Mazurek z jabłkami 122

razie potrzeby dodajemy śmietany). Potem na papierze do pieczenia rozwałkowujemy ciasto niezbyt cienko, nadają mu kształt prostokąta – ciastem należy wyłożyć dowolną formę prostokątną. Brzegi odcinamy za pomocą noża do pizzy. Ciasto nakłuwamy widelcem. Następnie ciasto pieczemy 30 min w 180st. Z okrawków ciasta, po rozwałkowaniu wycinamy kwiatki lub inne kształty i pieczemy je ok 10 min. Następnie prażone jabłka wykładamy

Dorota Smakuje
Czy warto wybrać tabletki do zmywarki All-in-one Gron Balance? 149

Kuchnia to serce mojego domu. Tu piekę z dziećmi, gotuję wspólne obiady, przygotowuję śniadania, desery, ciasta lub pizze z mężem. Tu zawsze się dużo dzieje. Stosy naczyń to u nas codzienność. I nie będę ukrywać, że kocham gotować i piec, ale zmywać… Za tym nigdy nie przepadałam. Na szczęście mam moją ukochaną pomocnicę-zmywarkę Uwielbiam ją i już

Słodkie okruszki
Zapiekanka z szynką i serem 1274

Polecam także: - zapiekanka makaronowa - zapiekanka z brokułami - zapiekanka turecka   Smacznego 😊 Jaki ser wybrać do zapiekanki Jaki ser wybrać do zapiekanki? Najlepsze do zapiekanek, zapiekanek z makaronem, kluskami, pizzy są sery twarde. Ser który po podgrzaniu robi się podobny do gumy i ciągnie w metrowe nitki. Gouda i ementaler to te najpopularniejsze, one się najładniej rozpuszczają. Nie można zapomnieć

Dieta moja pasja
Jak odzyskać kontrolę nad apetytem? 120

potraficie kontrolować swój apetyt? Czy jadacie wtedy, gdy faktycznie jesteście głodni, czy może przez cały dzień sięgacie po jakieś przekąski? Przeczytaj także: supernapój o nazwie woda, dlaczego jedzenie pizzy uzależnia. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Jak odzyskać kontrolę nad apetytem? pochodzi

Natka Pietruszki