ciasto na pierogi - 7128 przepisów (strona:386/476)

Krokiety z mięsem z rosołu 172

Przeglądając różne grupy kulinarne, co poniedziałek natrafiam na pytanie: "co z mięsa z rosołu?". Robiłam już kotleciki, pierogi oraz galaretkę. Tym razem proponuję krokiety z drobiowego mięsa z rosołu. Aby farsz nie był suchy wraz z mięsem zmieliłam warzywa z rosołu. Doprawiłam wszystko mocno cebulką, czosnkiem oraz dużą ilością pieprzu. Jeszcze gorące, prosto z patelni z kubkiem gorącego barszczyku(...)Naleśniki. Do wysokiej miski wlać mleko i jajka, chwilę miksować mikserem, następnie dodać gorącą wodę i znów miksować. Dodać olej oraz mąkę i znów miksować na gładka masę, odstawić ciasto na 30 minut. Na rozgrzanej patelni (już bez oleju) smażyć z obu stron cienkie naleśniki. Tak przygotowane naleśniki nie będą pękać przy zwijaniu. Mięso z kurczaka obrać z kości

Krylowa Kuchnia
Pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami 114

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Ruskie paluszki z pieczarkami , pyszny obiad 187

Ruskie paluszki z pieczarkami , pyszny obiad Ruskie paluszki to pyszny obiad , na dodatek bezmięsny . Nie ważne czy jesteście wegetarianami , czy lubicie mięso , jeśli lubicie ruskie pierogi to danie, na pewno Wam zasmakuje . Moi chłopcy najchętniej szamali by je codziennie Nawet w takie dni jak dzisiaj , kiedy połowa rodziny złapała grypę żołądkową , a druga połowa z obawą czeka kiedy dostanie(...)praskę , tak samo postępujemy z twarogiem . Mieszamy razem masę pieczarkową razem z ziemniakami , dodajemy dwie łyżki bułki tartej , jajko , sól , cukier ,pieprz i łyżkę mąki . Wyrabiamy na dość gładkie ciasto . Pojedyncze porcje ciasta formujemy w małe walce , obtaczamy w bułce tartej , odstawiamy do lodówki na około 30 minut . Przy smażeniu nie będą się rozwalać . Smażymy na smalcu lub na oleju

Ogrodnik w podróży
Gnocchi dyniowo-ziemniaczane 205

Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, dosłownie słowo oznacza „grudy”. Jestem głęboko przekonana,że każdy miłośnik klusek, zakocha się w tym przepisie:) Wybitnie smakują zarówno z sosem

Kopystką po garach
Wrocławscy Ulicożercy - Relacja z Festiwalu Food Trucków i Zacnego Piwa 192

bransolety. Każdy miłośnik kokosu będzie zachwycony. Nie mogąc się zdecydować na konkretny posiłek, wybraliśmy moją ulubioną pizzę od Happy Little Track . Lepszej margharity nie znajdziecie w całym mieście! Idealne ciasto pieczone w piecu opalanym drewnem, najlepsza mozzarella, sos pomidorowy i świeża bazylia, to jest to, co takie łasuchy jak ja lubią najbardziej. Przemiłej obsłudze po raz kolejny bardzo dziękuję(...)pierożków. Na szczęście bardzo sprawna obsługa nie kazała czekać nam dłużej niż pół godziny — przed nami było co najmniej 30-40 osób, więc uważam to za prawdziwie ekspresowe tempo. Pierogi momo ogólnie nie zachwyciły nas swoim smakiem. Wygląd i oryginalny sposób podania zdecydowanie na plus. Jednak samo nadzienie mogłoby być lepsze. Wybraliśmy pierogi z krabem i selerem naciowym

Food Square
Weekendowe śniadanie - naleśniki pszenno-owsiane z melasą i kwiatami jasnoty 186

P yszne naleśniki ale z mąki pszennej i owsianej z dodatkiem melasy z trzciny cukrowej. Naleśniki będą miały lekko karmelowy posmak. Świetnie smakują z puszystym nadzieniem

SzczyptaSmaQ
Dyniowe kluski śląskie z żeberkami w kapuście 182

Urodzinowe menu dla Wojtka, według jego życzenia:) Dyniowe kluski śląskie z żeberkami w kapuście SKŁADNIKI: kluski śląskie z dyni: 1 dynia Hokkaido 3 ziemniaki mąka ziemniaczana

MarciochaKucharzy
Barszcz grzybowy na zakwasie. 148

czosnkiem i zamieszaj mątewką (rogolka, fyrlok, kołotuszka, koziołek itd.). Co to jest mątewka? To specjalny ubijak, wykonany z drzewa brzozowego. Stosowana do ubijania sosów, ciasta naleśnikowego lub polewy na ciasto. Odstaw przykryte ,ale nie całkiem i nie szczelnie, w cieple miejsce. Może stać koło kuchenki gazowej, bądź na lodówce lub nawet na szafce kuchennej. Potrzymaj tak minimum(...)garnuszka i miksuję mikserem aby uniknąć grudek na powierzchni. Przyprawić zgniecionymi ząbkami czosnku, pieprzem i solą. Jeszcze przez chwilkę gotować. Wyłączyć gaz. Podawać z uszkami z grzybami lub z pierogami ruskimi lub z kapustą. W naszym domu jest tradycja, że w Boże Narodzenie wyjadamy potrawy z Wigilii i wtedy właśnie pierogi zostają podgrzane w barszczu

Z Kuchni Do Kuchni
Biała kiełbasa pieczona z miodem pitnym i kapustą kiszoną 176

Kolejny pomysł na potrawę wielkanocną, którą urozmaici świąteczne menu. Biała kiełbasa pieczona z kapustą kiszoną i miodem pitnym. Proste i pyszne danie. Biała kiełbasa jest nieodzownym

Oryginalny smak
Dyniowe knedle ze śliwkami i makowym masełkiem 220

Knedle ze śliwkami w nieco zmodyfikowanej formie, bo z dodatkiem musu dyniowego. I kolor cieszy oko i można dodatkowo przemycić więcej wartości odżywczych. Nie na tym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Leniwe paluchy z natką pietruszki 110

Leniwe paluchy to od dziecka moja ulubiona potrawa. U mnie w domu po prostu nazywają się paluchy, dlatego połączyłam te dwie nazwy:) Zawsze jadłam je obtoczone

KuchniaWeDwoje.pl
PLACUSZKI NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO Z OWOCAMI 713

Placuszki jogurtowe ze świeżymi owocami Kolejne przepyszne, lekkie i puszyste placuszki, tym razem na bazie jogurtu greckiego. Z dodatkiem świeżych owoców i syropu są jeszcze smaczniejsze

Calzonella.com
Kluski leniwe na bazie z ziemniaków 253

Moje leniwe są nie bardziej niż ja dzisiaj :-P Postanowiłam je zrobić ponieważ od dłuższego czasu bombardują nas reklamą na fix - grrrrryyyyy!!! jak do czegoś takiego

Bon Appetit Małgorzaty
Naleśniki z farszem ruskim 223

Magda Kto jest fanem pierogów ruskich zakocha się w tych naleśnikach dzięki grubej warstwie kremowego, sycącego, ziemniaczano-serowego farszu. Wszystko to zapieczone w naleśników, pod warstwą sera i śmietany i obowiązkowo z dużą ilością prażonej cebulki. Składniki (na około 8 dużych naleśników): 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 szklanki mąki 1 duże jajko 2 łyżki oleju szczypta soli(...)także 3/4 podsmażonej cebuli oraz sporą porcję pieprzu i odrobinę soli. Wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia składników. Próbujemy i jeśli jest taka potrzeba, doprawiamy do smaku.   Robimy ciasto na naleśniki – do miski wlewamy mleko, wodę, olej, wbijamy jajko i dodajemy szczyptę soli. Wszystko dokładnie mieszamy rózgą cukierniczą. Następnie, do miski przesiewamy mąkę i dokładnie mieszamy na gładkie

Smaczna Strona
Zrazy wołowe 255

Tradycyjne zrazy , czyli rolady wołowe z boczkiem, kiszonym ogórkiem i cebulą. Takie jak robiła moja babcia. Pycha! Zawsze je lubiłam, odkąd pamiętam. Warto poświęcić trochę czasu

Oryginalny smak