ciasto na niedziele - 9234 przepisów (strona:345/616)

Ciasto marchewkowe z mleczną czekoladą i pistacjami 150

idealnymi podstawkami pod kubek kawy gdy chcesz ją trzymać w łóżku.(podkładki są zdecydowanie przereklamowane). Ciasto marchewkowe też lubię. Ciężkie,mokre,klejące się do palców. Wypełnione jabłkami,ananasem,pistacjami i czekoladą. Szczególnie jedzone wspólnie o godzinie w jakiej normalni ludzie w niedzielę jeszcze smacznie śpią. Składniki (baza) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions(...)cukier. 2. Dorzuć przesianą mąkę, sodę oczyszczoną lub proszek do pieczenia i przyprawy. Wymieszaj. 3. Posiekaj drobno wszystkie dodatki. Dodaj do masy. 4. Wyłóż formę papierem do pieczenia. Przelej ciasto do formy. Wyrównaj powierzchnię 5. Piecz około 40 minut w 180 stopniach Celsjusza. 6. Wcinaj póki jest ciepłe,a czekolada przyjemnie płynna bądź półpłynna. Idealnie smakuje z kremem z mleczka

U Fiolki
Ciasto marchewkowe z mleczną czekoladą i pistacjami 143

idealnymi podstawkami pod kubek kawy gdy chcesz ją trzymać w łóżku.(podkładki są zdecydowanie przereklamowane). Ciasto marchewkowe też lubię. Ciężkie,mokre,klejące się do palców. Wypełnione jabłkami,ananasem,pistacjami i czekoladą. Szczególnie jedzone wspólnie o godzinie w jakiej normalni ludzie w niedzielę jeszcze smacznie śpią. Składniki (baza) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions(...)cukier. 2. Dorzuć przesianą mąkę, sodę oczyszczoną lub proszek do pieczenia i przyprawy. Wymieszaj. 3. Posiekaj drobno wszystkie dodatki. Dodaj do masy. 4. Wyłóż formę papierem do pieczenia. Przelej ciasto do formy. Wyrównaj powierzchnię 5. Piecz około 40 minut w 180 stopniach Celsjusza. 6. Wcinaj póki jest ciepłe,a czekolada przyjemnie płynna bądź półpłynna. Idealnie smakuje z kremem z mleczka

Fiolka w kuchni
Szparagi w cieście francuskim z szynką i serem 123

Oregano każdą porcję. Gdy jesteśmy gotowi, umieszczamy nasze dzieło na papierze do pieczenia. Piekarnik nagrzałem do 220 stopni, pieczenie trwało 15 minut (bez termoobiegu).  Żeby nikt nie odważył się posądzić nas o lenistwo, musimy zadbać o aspekt estetyczny... czyli żeby to jakoś wyglądało. Postanowiłem 4 szparagi owinąć paseczkiem z ciasta francuskiego o szerokości 1 cm, tak jak to widać

Mango Papaja
pyszne ciasto cappuccino 1312

biszkopty lub nie dzielimy i pieczemy jeden a następnie przekrawamy na dwa blaty. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia oraz kakao, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszamy delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowa babka jak ta lala 180

Miło mi poinformować Was, że po chwilowej przerwie powracam do intensywnego blogowania.  Ech, działo się, działo w tym czasie! Efekty tego "dziania się" zobaczycie już wkrótce, myślę że będziecie zachwyceni, podobnie jak ja!  Mam nadzieję, że wybaczycie mi tą chwilową absencję - na przeprosiny mam dziś za to dla Was przepis na czekoladową babę ... W sam raz do kawki(...)białka. Łyżką wymieszaj białka z masą, dodaj na koniec czekoladę.  Formę do babki wysmaruj masłem, następnie obsyp bułką tartą. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni. Do formy wlej ciasto, wyrównaj delikatnie. Wstaw do piekarnika i piecz przez około 45 minut (do suchego patyczka).  Upieczone ciasto odstaw i dopiero gdy przestygnie wyjmij babkę z formy. Dzięki temu nie będziesz

Garniec Magalie
CIASTO CZEKOLADOWE Z CHAŁWĄ I BEZAMI 189

łyżki kakao 5 dag masła łyżeczka żelatyny WYKONANIE CIASTA: Piekarnik nagrzewany na 170- 180 st. C ustawienie góra dół. Spód blachy wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do dużej miski. Miksujemy do połączenia składników. Wlewamy do blaszki, wygładzamy i pieczemy ok. 50 minut do suchego patyczka. KREM: 1,5 szklanki mleka gotujemy razem z cukrem, w pozostałym(...)puch, dodajemy po łyżce budyniu aż do wyczerpania. Krem dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy pokruszoną chałwę i dobrze miksujemy. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w metalowej miseczce w kąpieli wodnej. Odstawiamy na chwilę żeby trochę przestygła. Wlewamy partiami do drugiej części odłożonego kremu i również miksujemy. SKŁADANIE: Ciasto czekoladowe wyciągamy z blachy, delikatnie obkrawamy boki (są cienkie i lekko

Pani na deser
Rosół + filmik 148

Przepisów na rosół jest tyle ile jest domów, każda gospodyni ma swoją charakterystyczną recepturę na rosół, który uwielbia jej rodzina. Przez to w zasadzie nie istnieje

Kawa z mlekiem
MAGICZNE CIASTO CZEKOLADOWE 2452

wszystkie składniki były w temp. pokojowej, a mleko i i masło ciepłe. Samo wykonanie ciasta nie jest trudne, jednak troszkę czasochłonne. Mimo to, efekty końcowe są tego warte:) Tym, którzy zdecydują się wnieść troszkę magii do swojej  kuchni, życzę smacznego i powodzenia! Do dzieła Kochani!:) Składniki: -4 jajka(osobno białka i żółtka) -1 łyżka wody -150g ksylitolu(może(...)każdym razem delikatnie mieszając. Następnie czynność zamienić i do białek dodawać masę żółtkową. Stopniowo mieszając, aż do wyczerpania składników. Do przygotowanej , wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszki wylać przygotowane ciasto. Piec 1 godzinę w temp. 160 stopni C. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto jeszcze na godzinę w zamkniętym piekarniku. Po tym czasie piekarnik uchylić i zostawić jeszcze kilka minut

Smaczne Zdrowe
Torcik 170

zdolności do dekoracji ciast i czasem wstyd pokazać co tam mi się uda zrobić,ale co tam..Wieczorem upiekłam biszkopty, przełożyłam masą , a rano jeszcze przed wyjściem do pracy chciałam dokończyć swoje dzieło hihi..ale niestety zaspałam i na ile czas mi pozwolił tak na szybko zrobiłam krem czekoladowy [ taki gotowy-ekspresowy z torebki -tylko mleko i masło i zmiksować(...)wodzie.Jogurt , śmietanę zmiksować razem z cukrem. Na końcu dodać żelatynę, dokładnie wymieszać, dodać pokrojone galaretki.Wymieszać .Tą masą przełożyć przekrojone i nasączone biszkopty.Odstawić do zastygnięcia.Boki i wierzch ciasta dowolnie udekorować, u mnie to krem czekoladowy do tortów.Ponownie odstawić do schłodzenia

Moje domowe kucharzenie
SERNIK Z PALONYM MASŁEM – genialny! 261

uwielbiam serniki ( piec i jeść! ) to chyba już wszyscy wkoło wiedzą. Ostatnio stworzyłam kolejne, słodkie, kulinarne dzieło! Mam dla Was przepis na genialny sernik z palonym masłem. Palone masło nadaje mu orzechowego posmaku. Jest niesamowicie delikatny, kremowy …. a zapieczony na górze brązowy cukier sprawia, że na myśl przychodzi nam najlepsze creme brulle. Jest niesamowicie łatwy do zrobienia! Koniecznie spróbujcie(...)robimy tego długo i na mocnych obrotach, by nie napowietrzyć masy! . Przelewamy o tortownicy i pieczemy 50 min / 150 C – robimy to w kąpieli wodnej – dzięki czemu ciasto będzie idealnie równe! Chłodzimy, a przed podaniem posypujemy brązowym cukrem i opalamy palnikiem. Smacznego

Ostra na Słodko
Kawa marocchino 164

Caffe marocchino  Włoska kawa z czekoladą i mleczną pianką Kawa marocchino, dość popularna we Włoszech, jest stosunkowo rzadko serwowana w polskich kawiarniach. Włoscy bariści potrafią

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kurczak lepszy niż w KFC. Jak zrobić taką panierkę? PRZEPIS 1664

świeżym oleju. Możecie też zamarynować mięso według naszego przepisu. Będzie dużo delikatniejsze i aromatyczne. A więc, do dzieła! Składniki: Na marynatę: dwie łyżki jogurtu naturalnego, dwie łyżeczki granulowanego czosnku, łyżeczka soli, pieprz. 500 gramów piersi z kurczaka lub fileta z udek. Ciasto: dwa jajka, pół szklanki mleka, cztery kopiaste łyżki mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, pół łyżeczki soli. Panierka: dwie

Kulinarna Polska
BLOK CZEKOLADOWY 135

Formą keksową wyłożyć folią spożywczą. Przełożyć do formy i schłodzić do całkowitego stwardnienia. Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach, oczywiście z podpisem osoby, która wykonała dzieło

Słodki Zakątek
LODOWIEC 186

tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki. Boki ciasta obłożyć rurkami z kremem.    Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach, oczywiście z podpisem osoby, która wykonała dzieło

Słodki Zakątek